3 - 1

DVS'33 Ermelo JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 2

8 februari 2014 10:00

Op een regenachtige zaterdagochtend ging DVS ’33 Ermelo F1 vol goede moed naar Barneveld. Door de regen hadden vele ouders besloten met de auto te gaan, waardoor de parkeercapaciteit in Barneveld niet toereikend was. Nadat iedereen eindelijk een plekje gevonden had, begon om 10.00 uur de wedstrijd. Lisanne Pap deed nog niet mee, maar moedigde wel haar team aan. De inmiddels flinke regenbuien en stevige wind zorgden voor bibberende supporters (en trainers) langs de lijn. Onze bikkels in het veld gaven geen krimp!

Merlijn brengt DVS op gelijke hoogte
DVS begon zeer fanatiek. In de eerste 5 minuten waren er al zeker drie acties van Jochem van de Kamp die alleen op de keeper afkwam, maar helaas de bal niet over of achter de keeper kreeg. Ondanks meerdere corners in het begin van de wedstrijd lukte het helaas niet om de bal in het net te krijgen. DVS hield de druk er goed op. In de eerste de beste tegenaanval van Barneveld (4e minuut) werd de bal door een aanvaller van SDVB hard in de kruising geschoten, waardoor deze bal onhoudbaar was voor de goed keepende Niels van Essen. Gelukkig gaf DVS F1 de moed niet op en in de 19e minuut wist Merlijn Verdoorn na een mooie voorzet van Thijn van Wijk de bal achter de keeper te krijgen. Kortom, 1-1 en rust.

Bal op de paal
Na de rust begon SDVB met een gevaarlijke actie die gelukkig op de paal eindigde. Niet veel later kwam de bal tijdens een aanval van SDVB over de achterlijn, maar belandde uiteindelijk via een speler toch in het goal. Ondanks de protesten van DVS gaf de scheidsrechter aan dat hij het niet gezien had, waardoor de goal goedgekeurd werd en dat betekende 2-1 voor de thuisploeg.

Niels goed bezig
DVS gaf de moed niet op en zowel een actie van Figo Onderweegs als twee acties van Merlijn Verdoorn gingen net naast. Ook SDVB kwam met enkele gevaarlijke aanvallen die door goede reddingen van Niels van Essen tot een goed einde kwamen. In de laatste minuten van de wedstrijd wist SDV Barneveld uiteindelijk toch nog een goal te maken, zodat de eindstand op 3-1 kwam. Ondanks dit verlies kan de F1 trots zijn op de getoonde inzet en wilskracht. Ga zo door!

Nawoord
Vanaf deze plek willen we Arjan Onderweegs bedanken voor dit leuke verslag. Zaterdag 15 februari 2014 is DVS F1 gastheer voor ASV Dronten F1. Ik verwijs u graag naar de voorbeschouwing die wat later in de week zal verschijnen op deze site.