Knappe oefenzege DVS’33 Ermelo bij AFC

AFC 1

1 - 2

1 augustus 2020 14:30

DVS’33 Ermelo heeft in Amsterdam een knappe zege geboekt op Tweededivisionist AFC. Dat resultaat was des te mooier, omdat het voor de geelzwarten de eerste oefenwedstrijd van het seizoen was en de hoofdstedelingen al verder in hun voorbereiding waren met twee overwinningen in evenzoveel oefenduels. De selectie op sportpark Goed Genoeg is dan weliswaar wat ingekrompen, maar verwacht toch in het komend seizoen mee te gaan voetballen om de hoofdprijs. De “Reds” waren zeker niet volledig; de broertjes Teijsse ontbraken. Waar Kenny geblesseerd aan de kant bleef, was Yordi na zijn huiselijk ongeval voldoende hersteld om de trainingen weer te hervatten. Net als AFC-trainer Landvreugd gebruikte Peter Wesselink veel spelers. Dat is ook logisch om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien en dan ook nog eens in verschillende samenstellingen. De Ermeloërs controleerden het grootste deel van de wedstrijd en keerden met een 1-2 overwinning terug op de Veluwe. Opvallend was ook het optreden van jongeling Maarten van Dijk en dat was niet alleen vanwege zijn rooie haren.

DVS kan altijd rekenen op de aanwezigheid van een trouw groepje supporters en dat was tegen AFC niet anders. Onder het Amsterdamse publiek ook nog wat prominenten, zoals ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart en Jack van Gelder.

DVS met voorsprong de rust in

Peter Wesselink liet voor het eerste bedrijf de volgende spelers opdraven: Daan Huiskamp, Sten Vreekamp, Jeremy Jonker, Luuk Oosterling, Finn Kluiver, Christiaan van Hussen, Adriaan Kruisheer, Maarten van Dijk, Abderrahim Loukili, Olivier Pilon en Quincy Veenhof. In de eerste tien minuten van de wedstrijd leek het verschil in voorbereiding en kwaliteiten van de spelers zich wellicht nog wat zien, maar na de opening kreeg DVS goed controle over de wedstrijd. Achterin stond het goed; van daaruit werd goed en rustig opgebouwd. Het was niet zo, dat de geelzwarten achter de Tweede Divisionist aanliepen. Als er zelfs een ploeg beter was, waren dat de Ermeloërs. Na wat kansjes voor AFC, waar Daan Huiskamp soeverein heerste, waren er ook mogelijkheden voor de bezoekers. De score werd in de 20e minuut opengebroken, toen DVS op de rand van het strafschopgebied en de achterlijn een vrije trap mocht nemen. De Amsterdamse defensie kon de bal niet weg krijgen, waarna Olivier Pilon alert reageerde en van dichtbij hard raak schoot, 0-1. Een voorsprong, die op voorhand wellicht niet verwacht was. DVS speelde echter vol zelfvertrouwen, dus helemaal vreemd was het ook niet. Ook de volgende twee mogelijkheden waren voor de gasten, maar Jeremy Jonker en Abdulrahim Loukili stuitten op de Amsterdamse sluitpost. De rust ging in met een Ermelose voorsprong van 0-1.

DVS na rust winnend van het het veld

Maarten van Dijk en Quincy Veenhof bleven staan voor het tweede bedrijf. Thodorie Velanas, Jhaniro Prudencia, Mark Bouwman, Tarik Evre, Roald de Vries, Lars Dekker en Ali Akla mochten proberen om het goede optreden van voor de rust een vervolg te geven. De begon heel moeizaam. De aarzeling achterin en de mindere controle op het middenveld zorgde voor druk op het Ermelose doel en al in de 51e minuut was de stand gelijk. ‘Thod’ kon een kopbal niet onder de lat wegtikken, waarna oud-FC Lisse-speler Oussama Siali het laatste beslissende tikje gaf, 1-1. Gezien het wedstrijdbeeld van dat moment leek het “erop en erover” te worden voor AFC, De druk bleef nog met een serie hoekschoppen op rij voor de thuisclub. Thodorie Velanas moest ook nog een keer van dichtbij redden na een soepel lopende aanval door het hart van de verdediging en deed dat bekwaam. Langzamerhand kreeg DVS de controle over de wedstrijd weer terug. Het laatste half uur kwam Benjamin Roemeon in het veld voor Loukili.

De publiekslieveling van de afgelopen seizoenen zorgt altijd voor dreiging. De combinatie met Ali Akla leverde nog geen treffer op, maar de afvallende bal werd door Maarten van Dijk in de 75e minuut hard en gericht ingeschoten, 1-2. Een mooie bekroning voor de jongeling, die in de wedstrijd zelf al het nodige inzicht toonde. Een vloeiende combinatie tussen Roemeon en Akla werd zeven minuten later door de eerste bij de paal binnengelopen, maar afgekeurd vanwege buitenspel. De 1-3 bleef dus achterwege. AFC zette nog wel een slotoffensiefje in, maar daarin ontbrak de overtuiging; DVS bleef daarin overeind. Maarten van Dijk kreeg in de voorlaatste minuut zijn publiekswissel en speelde dus nagenoeg de gehele wedstrijd.

Heette de 1-1 vorig seizoen in de oefenwedstrijd tegen AFC op het oude hoofdveld al een goed resultaat, de 1-2 was dat nog meer. De eerste nederlaag voor AFC op de vernieuwde accommodatie (nieuw hoofdveld, nieuwe tribune en kantine) kan daarmee de boeken in.

DVS vervolgt de oefenreeks dinsdagavond om 20:00 uur thuis tegen Sparta Nijkerk.