1 - 1

Delta Sports '95 VR1

15 augustus 2020 12:30

R. Bekema

Na een lange periode mochten we eindelijk weer een wedstrijd spelen. We speelden vandaag een oefenpot tegen Delta Sports uit Houten.

Om 12:30 floot de scheidsrechter af met de volgende bijtjes op de veld: Heidi, Shanna, Erika, Deborah, Jolinde, Marloes, Emma S., Emma B., Anouschka, Latisha en Claudia.
We beginnen verdedigend prima en winnen bijna alle duels. Ondanks onze vele veroveringen worden we nog niet gevaarlijk omdat we slordig zijn aan de bal. Een aantal keer komen we eruit via de zijkant maar echt grote kansen levert dit niet op. Een keer weet Marloes het de keeper van Delta lastig te maken met een kopbal, maar laatste weet de bal uit het goal te houden. Delta weet ook een schot op het goal te lossen, maar onze keepster stond goed op te letten waardoor de bal er niet in ging. Het is erg warm om te voetballen en de rust kwam dan ook niet ongelegen.
In de rust vinden er een aantal wissels plaats: Anouschka, Claudia en Emma S. verlaten het veld en daarvoor in de plaats komen Naomi, Joy en Sabrina het veld in.

We beginnen wat beter te voetballen na de rust. Er zijn meer aanspeelmogelijkheden waardoor de bal wat langer in de ploeg blijft. In de 63e minuut krijgen we een vrije trap. Muis (Emma B.) neemt de vrije trap en Marloes schiet hem hard met haar linker binnen bij de 2e paal. Het staat 1-0. Niet veel later speelt Delta en diepe bal en door een miscommunicatie bij ons achterin weet delta te scoren. Heidi raakt hierbij licht geblesseerd. Anouschka, Claudia en Emma S. het veld weer in. Marloes, Jolinde en Latisha verlaten het veld. In de 75e minuut valt Heidi uit en trekt Marloes de keepershandschoenen aan. Het laatste kwartier is heel hard werken. Een aantal van ons staan al de hele wedstrijd op het veld. Delta is met een zeer grote selectie gekomen (+/- 25 dames), waar onze selectie vandaag bestond uit 14 dames. Met de mogelijkheid tot onbeperkt doorwisselen was het voor ons dus ook aardig aanpoten omdat we telkens weer een nieuwe ‘verse’ tegenstander bij ons kregen. We weten dan ook niet meer te scoren en de wedstrijd eindigt in een gelijkspel.

De eerste meters zijn weer gemaakt en aan onze conditie is vandaag zeker gewerkt.
Komende week gaan we lekker verder met trainen en we kijken uit naar de volgende wedstrijd.
Woman of the match: Heidi, dankzij een aantal goede reddingen en goed uitkomen verdient zij die titel vandaag!