• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS’33 Ermelo onderuit bij SteDoCo

SteDoCo

3 - 0

DVS'33 Ermelo 1

Competitie

3e divisie A

Datum

19 september 2020 14:30

Scheidsrechter

R. Weiland

Accommodatie

Sportpark SteDoCo
Groeneweg 59
4223 MG
Hoornaar
tel. 0183-581770

DVS’33 Ermelo is in de derde speelronde in de Derde Divisie onderuitgegaan in Hoornaar. Tegenstander SteDoCo beschikt over veel individuele kwaliteiten en presteert dit seizoen tot dusverre stabieler dan voorgaande jaren. Een nederlaag is dan ook altijd mogelijk. Op achterstand komen, zoals in de eerste helft al gebeurde, is bijna dodelijk tegen deze ploeg, die ook uitstekend vanuit de omschakeling kan voetballen. De geelzwarten hadden niet het vernuft om de Hoornaarse defensie open te breken, hoewel er in het eerste kwartier van de tweede helft twee goede kansen waren. In plaats daarvan werd het 2-0, waarna ook de derde Zuid-Hollandse treffer viel. DVS viel daardoor nog verder terug op de ranglijst en heeft nog vijf ploegen onder zich.

Peter Wesselink probeerde het deze middag met een verandering in de defensie met Jeremy Jonker als linksback. Sten Vreekamp vormde nu het hart van de verdediging samen met Tarik Evre, die niet geheel fit aan de wedstrijd begon. Olivier Pilon begon ook nu nog op de bank.

ta20200919374.jpg

SteDoCo vlak voor rust op voorsprong

De 3e minuut van de wedstrijd zette DVS een uitstekende aanval op met uiteindelijk een voorzet van Benjamin Roemeon, die met zijn voorzet het hoofd van Jeremy Jonker net niet bereikte. Als dat de toon van de wedstrijd was, had het nog een leuke middag voor de geelzwarten kunnen worden. Er volgde er zes minuten later nog eentje, maar Christiaan van Hussen kon die met zijn voetbeweging niet volmaken met een doelpoging van dichtbij of afleggen naar de vrijstaande Benjamin Roemeon. Zo zouden de geelzwarten ze in het verloop van de wedstrijd niet meer laten zien. Geen van beide ploegen slaagde er daarna in om definitief de wedstrijd in handen te krijgen, wat wel een spanning opleverde. De eerste echte kans van het duel was voor de thuisclub. In de 14e minuut verlengde Joran Schröder een voorzet vanaf rechts van Benjamin van Wanrooij met het hoofd, waardoor Vincent Verheul een vrije schietkans kreeg. De inzet was nog niet lastig genoeg en werd gestopt door doelman Daan Huiskamp.

ta20200919355.jpg

Ook het volgende gevaar was van Hoornaarse makelij, toen Joran Schröder met een handige beweging Sten Vreekamp in de luren legde. Die compenseerde met een overtreding, waardoor SteDoCo rechts net buiten het strafschopgebied een vrije trap mocht nemen. Die werd breed gelegd op Guytano dos Santos, die echter hoog overschoot. In de fase rond een half uur voetbal golfde het spel in hoog tempo heen en weer. Nadat Joran Schröder uit een voorzet niet gevaarlijk had ingekopt, kwam DVS er over de rechterflank snel uit, waardoor Benjamin Roemeon een schietkans kreeg. Dat schot ging naast. Vervolgens hinderde Tarik Evre goed, zodat Joran Schröder net naast schoot en konden de Ermeloërs er weer dreigend uitkomen De Hoornaarse spits kopte iets later nog eens over. Nu lag er de ruimte, terwijl de roodwarten het verder goed dichthielden. De voorzet was echter te scherp, waarna er direct weer ruimte aan de andere kant ontstond. Benjamin van Wanrooij kopte een voorzet vanaf rechts over. Het tempo lag hoog in die fase, waar balverlies van DVS op het middenveld duur kwam te staan.

ta20200919360.jpg

De kaatsbal van Adriaan Kruisheer kwam verkeerd terecht en tussen twee geelzwarten creëerde Ibrahim Touré de ruimte voor de pass op de geheel vrijstaande Vincent Verheul. Coen Vloedgraven nog stond hoog. De linkerspits, behept met een uitstekend schot, zag Daan Huiskamp in de 40e minuut te ver voor zijn doel staan en slachtte de goalie met een boogbal, die precies op tijd in de rechter kruising landde, 1-0. Voor de rust kwam DVS niet meer aan een adequate tegenreactie toe. Wel slingerde Coen Vloedgraven het leer in de slotminuut van het eerste bedrijf nog de ‘zestien’ in, waar doelman Mark Smith mistastte en in zijn poging om de bal te ruimen schoffelde hij Ali Akla onderuit. Vreemd genoeg kreeg de DVS’er hierbij het geel voorgehouden. Het was een van de onbegrijpelijke beslissingen van de arbiter uit Friesland, die dat overigens aan beide kanten deed. Er restte nog een helft om de minimale achterstand goed te maken, maar dan moest het in het tweede bedrijf wel beter gaan.

ta20200919363.jpg

 

 

DVS na rust niet meer langszij

Peter Wesselink bracht Olivier Pilon in voor de tegenvallende Stef Nijland. Hoewel de eerste de beste aanval voor de gastheren was, waarbij Benjamin van Wanrooij uit een voorzet over kopte en ook Guytanos dos Santos zag zijn schot uit de tweede lijn net naast gaan, kreeg DVS in het eerste kwartier van de tweede helft twee kansen. In de 49e minuut werd een voorzet vanaf links door Christiaan van Hussen vanaf de achterlijn goed afgelegd op Adriaan Kruisheer. Missen was eigenlijk nog moeilijker dan scoren, maar de gerichte inzet naar de verre hoek van de middenvelder ging naast. Twee minuten later, nadat Bryan Jongeneel uit een hoekschop voor de thuisclub nog over had gekopt, kwam Benjamin Roemeon in een overvol strafschopgebied niet aan afdrukken toe. In dezelfde drukte creëerde Ali Akla zelf de kans in de 54e minuut, maar net op tijd plukte doelman Mark Smith het leer van zijn schoen. Het momentum om de wedstrijd te doen kantelen verdween daarna. DVS bleef wel heel hard werken, maar dat was deze middag niet genoeg. Het vernuft ontbrak deze wedstrijd. Een minuut later lag er een uitstekende kans voor de thuisclub om de score op te voeren, toen Ibrahim Touré door mocht gaan van scheidsrechter Weiland na een overtreding op Adriaan Kruisheer. Zijn breedtepass op twee vrijstaande ploeggenoten klopte niet, waardoor Sten Vreekamp kon onderscheppen.

ta20200919370.jpg

Ook het balverlies van Christiaan van Hussen in de 63e minuut kwamen de Ermeloërs schadevrij door, doordat de doorgang voor Joran Schröder goed dichtgelopen werd door het centrale duo. Twee minuten later kon Benjamin van Wanrooij ongehinderd uit een voorzet inkoppen, maar die ging over. De 2-0 viel echter in de 69e minuut wel, toen de leidsman voordeel toekende en het leer afgelegd werd op Guytano dos Santos. Daan Huiskamp zal ongetwijfeld zicht gehad hebben op het gerichte afstandsschot van zo’n twintig meter, maar werd er wel door verslagen. Met nog zo’n twintig minuten te spelen verliet de niet geheel fitte Tarik Evre het veld. Zijn positie werd overgenomen door Jeremy Jonker, waardoor Roald de Vries als invaller zijn vertrouwde plek als linksback weer innam. De Ermeloërs bleven wel werken voor een beter resultaat, maar SteDoCo bleef dreigender. Waar het schot van Adriaan Kruisheer op aangeven van een zwoegende Ali akla  in de 73e minuut naast ging, schoot Jesse Wielenga twee minuten later naast. Lars Dekker zag zijn vrije schop in de 77e minuut door de Hoornaarse sluitpost uit de hoek gedoken. In de 78e minuut kon de geheel vrijstaande Joran Schröder bij de tweede paal raak koppen, maar die vrijheid dankte hij aan de buitenspelpositie, zodat een 3-0 achterstand nog even bespaard bleef.

ta20200919369.jpg

Peter Wesselink wisselde voor de laatste tien minuten nog aanvallend; middenvelder Lars Dekker eruit en aanval Quincy Veenhof erin. Zijn eerste balcontact was een schot, dat net over het doel draaide. Bij de thuisclub maakte Guytano dos Santos in de 85e minuut plaats voor Jeroen Sterrenburg, net nadat Olivier Pilon met weinig ruimte na een combinatie met Christiaan van Hussen nog overgeschoten had. Daarmee was de Ermelose koek op, maar die van SteDoCo nog niet. Na een aanval over links kon Joran Schröder uit de assist de uiterste rechterhoek zoeken. Die vond hij ook, maar het schot was niet hard genoeg, waarna Daan Huiskamp het leer uit het doel dook. De 3-0 kwam er alsnog in de extra tijd na een aanval over rechts. Benjamin van Wanrooij schoot verwoestend in en dat schot schroeide het net.

 

“Teleurstellend”

De teleurstelling bij spelers en trainer was voelbaar na afloop. Peter Wesselink had met een wijziging in de verdediging gehoopt op meer via de linkerflank: ““Ik vond, dat Coen in de vorige wedstrijden op de rechterflank genoeg liet zien, maar aan de linkerkant vond ik dat de afgelopen weken veel minder. Daar is meer uit te halen en dat trachtte ik vandaag met Jeremy als linksback te doen. Dat is in deze wedstrijd ook niet heel goed gelukt. Uiteindelijk moest ik hem ook na de wissel van Tarik terughalen naar het centrum. Hij kon spelen, maar was niet helemaal fit. De eerste tien minuten begonnen we nog wel goed. We hadden veel energie in de wedstrijd, maar dat was na tien minuten weg. We raakten sneller de bal kwijt, waarna we weer te hoog op het veld stonden. De onderlinge afstanden tussen de spelers werd te groot. Daardoor werden we overlopen op het middenveld. Christiaan en Lars kwamen in veel te grote ruimtes te voetballen. SteDoCo had uit de omschakeling meer dreiging. Die spits van hun is heel balvast en van daaruit kunnen zij dan makkelijk doorvoetballen. Wij werden gedwongen om achteruit te lopen. Daar ontstaat die 1-0 ook uit; geen druk op de bal.

ta20200919372.jpg

Dat hebben we in de tweede helft beter gedaan. Met de wissel van Olivier voor Stef en Adriaan wat meer naar voren wilden we proberen wat langer in balbezit te blijven. Dat ging ook prima met twee kansen. Als een ervan erin gaat, wordt het weer anders. Dat hebben we zelf moeten creëren; die kansen ontstonden niet door fouten bij hun. Ook die tweede goal valt uit een schietkans, doordat er geen druk op de bal is. Na die 2-0 bracht ik met Quincy nog een verse kracht in en die viel ook wel goed in. In die fase hebben we ook nog weer wat dreiging gehad met wat doorvoetballen in hun ‘zestien’ en wat schietkansjes. Maar het was heel druk in de ‘zestien’ en het mocht niet meer zo zijn. Dan schieten zij die derde er nog in. We waren over het algemeen niet goed genoeg om heel lang voor hun doel te voetballen en de bal daar rond te laten gaan. Je kan hier natuurlijk verliezen tegen zo’n tegenstander met een prima selectie, maar 3-0 is net te veel. Drie punten uit drie wedstrijden is natuurlijk teleurstellend.”

ta20200919351.jpg

ta20200919354.jpg

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Coen Vloedgraven, Tarik Evre (71’ Roald de Vries), Sten Vreekamp, Jeremy Jonker, Adriaan Kruisheer, Christiaan van Hussen, Lars Dekker (79’ Quincy Veenhof), Ali Akla, Stef Nijland (46’ Olivier Pilon), Benjamin Roemeon.

Opstelling SteDoCo: Mark Smith, Milad Intezar, Marlon Pereira, Bryan Jongeneel, Jesse Wielinga, Ibrahim Touré, Hayri Pinarci, Guytano dos Santos, Benjamin van Wanrooij, Joran Schröder, Vincent Verheul.

 

Scheidsrechter: Dhr. R. Weiland uit Menaam (Friesland)

 

Scoreverloop: 40’ Vincent Verheul 1-0, 69’ Guytano dos Santos 2-0, 90+1’: Benjamin van Wanrooij.

 

Resultaten Derde divisie A 19 september (3e speelronde):

Door de 3-0 nederlaag zakte DVS van de zevende plaats verder naar de twaalfde plaats met 3 uit 3. Na drie speelronden is er geen een club meer zonder puntverlies, Nog zes clubs zijn ongeslagen, waaronder de eerstvolgende tegenstander van DVS. SteDoCo noteerde exact dezelfde cijfers als de nieuwe koploper en staat op alfabetische volgorde tweede.

Excelsior’31-Staphorst: De thuisclub legde in een sterke eerste helft de basis voor een overwinning op Staphorst. De 3-0 ruststand kon door de verrassende koploper na twee speelronde niet meer ongedaan gemaakt worden. De Rijssenaren zijn nu een van de vier clubs met 7 punten uit drie duels en bezetten op basis van doelsaldo de derde plaats. De debutant volgt de vier lijstaanvoerders op een punt met 6 uit 3.

VVSB-Harkemase Boys: De bezoekers dachten door een treffer in de tweede helft op weg te zijn naar de derde seizoenzege en daarmee naar solo naar de koppositie (vanwege het later aanvangstijdstip), maar Richard Plug had voor VVSB de gouden wissel in huis, die voor de 1-1 zorgde. Met een exact gelijk doelsaldo houdt de ‘H’ van Harkemase Boys de club op de derde plaats. VVSB volgt op twee punten op de vijfde plaats.

Sparta Nijkerk-Sportlust’46: De debutant uit Woerden hoopte echt op een puntje, maar de gedoodverfde kampioenskandidaat hield door twee keer Maurice de ruiter de punten op “De Ebbenhorst”. Samen met SteDoCo heeft het nu met 7 uit 3 (7-1) het beste doelsaldo, zodat de Nijkerkers voor het eerst dit seizoen de koppositie bezetten. Sportlust’46 heeft evenals DVS 3 punten, maar heeft nog een wedstrijd te goed, zodat de Woerdenaren elfde staan.

DOVO-Ajax (am): Een gretig DOVO liet niets heel van de ploeg van Detlef le Grand. De Veenendalers waren nog niet verzadigd bij een 5-0 ruststand en stoomden door naar een uiteindelijk 11-0. Goed voor een klim naar de achtste plaats met 4 uit 3. En een doelsaldo van 13-4. Ajax staat er in punten hetzelfde voor als DVS, maar dan met een minder doelsaldo; dertiende.

ODIN’59-Barendrecht: In een gelijkopgaande eerste helft kon het verschil nog niet gemaakt worden, maar na de thee was de 0-1 genoeg voor een zege van de Rijnmonders. Met evenveel punten als VVSB bivakkeert de club nu op de zevende plaats. Met nog een wedstrijd te goed moet ODIN’59 genoegen nemen met een voorlaatste plaats; 0 punten uit 2 wedstrijden.

Hoek-FC Lisse: De 0-2 ruststand voor de bezoekers stond na de aansluitingstreffer in de tweede helft zwaar onder druk, maar de gelijkmaker viel niet. Door de 1-2 zege klom FC Lisse naar de tiende plaats met evenveel punten als DOVO en VVOG, maar met het minste doelsaldo. Hoek werd door de gasten gepasseerd op de ranglijst en staat nu met 2 uit 3 veertiende.

VVOG-GOES: Het initiatief van VVOG werd beloond met een 1-0 voorsprong, dat in de jacht op de 2-0 zelf een strafschop tegen kreeg. Die stopte Paul Eppink, waarna de Harderwijkers de eerste driepunter binnenhaalde. Met 4 uit 3 staan de “Groenen” net in het linker rijtje en dat stemt tot tevredenheid. Zeker omdat het drie plaatsen hoger is dan de positie van DVS. Het jubilerende GOES sluit de rij met 0 uit 3.

Ter Leede-ACV: De thuisclub kon het verschil met het voor rust dominerende ACV niet maken en de twee clubs sloten af, zoals zij begonnen, hoewel de Drenten in de tweede helft nog wel assistentie kregen van de lat. Met 2 uit 3 houden de Assenaren op drie clubs onder zich, waaronder Ter Leede met 1 uit 3.