VVSB (zon)

3e divisie A

26 september 2020 14:30

F.M.L. van den Elzen

Een uur lang was er voor DVS’33 Ermelo niets aan de hand in de thuiswedstrijd tegen VVSB. Behalve de openingsfase hadden de bezoekers vooral achter de Ermeloërs aangelopen. Het enige wat ontbrak, was een navenante score. Tot tweemaal toe namen de geelzwarten een voorsprong, die even zo vaak teniet werd gedaan.

Doordat Stef Nijland vanwege een coronabesmetting in zijn omgeving in quarantaine moest blijven, kon Peter Weeselink niet beschikken over de oud-prof. Voor hem speelde de jongeling Maarten van Dijk vanaf de aftrap op ‘10’. Ook Ali Akla ontbrak op het appèl vanwege een blessure, waarvoor Quincy Veenhof in de basis stond. Roald de Vries kreeg weer de voorkeur voor een basisplaats, waardoor Sten Vreekamp op de bank plaatsnam. Richard Plug, die voor het eerst sinds zijn tussentijdse vertrek weer aanwezig was aan de Ermelose Sportlaan zag zijn ziekenboeg wel weer wat leegstromen en had twee aanvallers op de bank, die nog niet toe waren aan een hele wedstrijd. De definitieve plaats onder de lat moet nog vergeven worden. Daar stond nu Lars Jansen.

De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte vanwege het overlijden van jansje Bonestroo, vrijwilgster, en Johan Voornhout, voormalig jeugdtrainer.

Uitstekende eerste helft DVS

In de openingsfase kon VVSB het nog wel bijbenen, maar al gauw creëerde de thuisclub met veel beweging en positiewisselingen een overwicht, veel diepte in het spel en met goede kansen. De eerste voorzichtige doelpogingen van DVS na zo’n kwartier ontstonden met schoten van Maarten van Dijk en Quincy Veenhof. De dreiging voor het Noordwijkerhoutse doel zou daarna behoorlijk toenemen. Doelman Jansen kon in de 21e minuut na een goede combinatie in twee instanties een schot van Benjamin Roemeon keren, maar hij bleek ondanks goede acties niet erg klemvast. Een minuut later schoof Tarik Evre, die met Jeremy Jonker ook in deze wedstrijd weer een uitstekend centraal duo vormde, in, zette met Olivier Pilon een een-tweetje op; de verdediger kreeg de bal wel door de benen van de sluitpost, maar via de hak rolde het leer naast het doel. Uit de hoekschop, die het gevolg was, schoot Benjamin Roemeon de afvallende bal in, die Ralf Jansen fraai uit de bovenhoek dook, maar niet onder controle kreeg. Olivier Pilon rondde in de rebound af. Een zeer terechte voorsprong.

Even later verschafte het blok van Maarten van Dijk aan de mee opgekomen Jeremy Jonker een schietkans, maar dat ging voorlangs. Toen Coen Vloedgraven in de 38e minuut met veel gevoel de bal achter de Noordwijkerhoutse defensie legde en Benjamin Roemeon het speeltuig van dichtbij over de doelman lepelde, kon de 2-0 eigenlijk al geteld worden. De bal kwam echter net iets te ver weg van het hoofd, waarmee de aanvaller het laatste zetje wilde geven. Het leer stuitte net iets te hoog en kwam volgens scheidsrechter Van Elzen via de arm op zijn voet, zodat de simpele afronding geen genade vond. Helemaal kansloos waren de bezoekers niet. Zo kreeg Bert Steltenpool in de 40e minuut een goede kopkans na een doorgeschoten bal. Uit de voorzet van Obi Onyeike kreeg de lange aanvaller de kruin onvoldoende tegen de bal. Kort hierna ontstond de derde grote kans voor DVS, nadat Tarik Evre met een sliding knap de bal had veroverd. In het vervolg zette Christiaan van Hussen de rappe aanvaller links vrij voor het doel. Het schot ging via het lichaam van de Noordwijkse sluitpost voorlangs. Aan de andere kant had wat meer zuiverheid in de voorzet van de steeds opkomende Richello Fecundo aan Steltenpool een nieuwe kopkans kunnen bieden. In hun gretigheid stonden de Ermelose voorwaartsen net iets te vaak buitenspel. Zo ook Olivier Pilon in de voorlaatste minuut van de eerste helft uit een goede pass van Coen Vloedgraven. De botsing met de goalie leverde een blessure op, maar de aanvaller kon verder.

VVSB na rust twee keer terug

Richard Plug kon voorin wisselen, waardoor de ploeg sterker werd. Dat deed hij direct na de rust al door het inbrengen van Felitciano Zschusschen voor Puck Postma. Daar kwam wel iemand mee het veld in, maar het eerste kwartier na rust was alles nog onder controle. De oud-trainer van DVS moest echter vanwege een blessure al in de 49e minuut een tweede wissel plegen, toen rechtsback Jelmer Vijlbrief eraf moest. Zijn vervanger heette Danny Bakker. Ook die wissel betekende een versterking voor de paarsgelen. Aanvallend ging het bij de bezoekers ook wat beter lopen en in de 51e minuut werkten Jeremy Jonker en Christiaan van Hussen in eendrachtige samenwerking een voorzet van Fecunda weg. Uit de tegenaanval legde Benjamin Roemeon af op Quincy Veenhof, die recht voor het doel hoog over schot. Hij speelde misschien wel zijn beste wedstrijd in het geelzwart tot nu toe en had dat met een beter schot kunnen belonen. Nog altijd was het overwicht voor DVS, waarbij iedereen goed zicht had op de bal en deze na verlies ook steeds weer snel heroverde. Na een goede actie van Maarten van Dijk verzond Quincy Veenhof de pass op Coen Vloedgraven, die daarmee vrije doortocht had

. Hij had helaas niet de snelheid van een Pilon of Roemeon, waardoor doelman Lars Jansen kon ruimen. Het combinatievoetbal van DVS leverde nog steeds veel perspectief op, maar tot tweemaal toe ontbrak het daarin aan de juiste eindpass. Die was er in de 61e minuut wel uit een langlopende Ermelose aanval, waaruit Benjamin Roemeon de bal wel bij Olivier Pilon kreeg. Zijn inzet kort voor het doel ging echter over. Daarna ging het wedstrijdbeeld meer evenwicht krijgen. Daar lag een goede combinatie van de bezoekers na een vrije trap aan ten grondslag. Wout Heemskerk zocht daar tussen twee DVS’ers de drukte op, het contact was er en scheidsrechter Van Elzen uit Berghem zag een overtreding binnen de beruchte lijnen. Die mogelijkheid liet Zschusschen zich in de 63e minuut van elf meter niet ontnemen. Hij stuurde Daan Huiskamp naar de verkeerde hoek. 1-1. Toch verwerkten de geelzwarten die tegenslag goed en vier minuten later was er opnieuw een voorsprong voor de gastheren. In de 76e minuut werd een aanval goed verplaatst en bood maarten van Dijk aan Olivier Pilon net de nodige ruimte om te schieten. Dat schot verdween vanaf rechts in de verre hoek, 2-1. Een minuut later verraste Richello Fecundo met een boogbal, waarvan hij zelf verwachtte, dat deze overging. Daan Huiskamp schatte het echter goed in en tikte de bal over de lat. Uit de corner kopte Felitciano Zschusschen goed in, maar keerde Roald de Vries de bal op de doellijn.

Of hij daarbij zijn hand gebruikte, blijft de vraag. De verdediger wilde juist het contact van de bal met de hand vermijden. De arbiter wilde het leer ook niet weer lichtzinnig op de stip leggen. Bij DVS maakte Christiaan van Hussen in de 72e minuut plaats voor Lars Dekker. VVSB ging na die achterstand wel meer aandringen en Zschusschen schoot uit een hoekschop naast. Met de wissel Hugo Ter Hedde-Mo El Osrouti kwam er nog meer dreiging in de ploeg van Richard Plug. Dat had Osrouti ook al gedaan in de thuiswedstrijd van de Noordwijkerhouters vorig seizoen, hoewel die dreiging toen geen vervelende consequenties voor DVS had. In de 77e minuut besloot invaller Danny Bakker een goede aanval van de gasten met een schot, dat door Daan Huiskamp heel onorthodox gestopt werd. Hij hield de bal wel uit de hoek, maar deze caramboleerde bijna alsnog in het doel. Vooralsnog ging die naast, maar uit de hoekschop kwam VVSB alsnog langszij. De paarsgelen brachten alle lengte mee naar voren en tussen diverse DVS’ers kopte Obi Onyeike goed gericht de 2-2 binnen. Daar toonden de paarsgelen zich in deze wedstrijd toch effectiever dan de thuisclub. Beide clubs wilden meer.

Daarvoor bracht Peter Wesselink de behendige Abderrahim Loukili in de 82e minuut nog in voor Quincy Veenhof. Het was in die slotfase, dat VVSB met Osrouti en Bakker meer voetballend vermogen kreeg en uit een combinatie tussen die twee ontstond er voor Zschusschen in de 83e minuut een schietkans. Dat schot ging net over.  Daarna moest Olivier Pilon zich met kramp laten wisselen, zodat Karim Arzini nog speelminuten mocht maken. Daarin kon hij echter niet meer verrassen. In de 89e minuut moest Daniel Huiskamp na een goede aanval van de bezoekers een inzet van Felitciano Zschusschen nog uit de hoek duiken ten koste van een corner. De extra tijd was al ingegaan, toen de robuuste aanval op afleggen door Bert Steltenpool opnieuw kon aanleggen, maar Zschusschen raakte het leer maar half. De laatste reuzenkans van de wedstrijd was weer voor DVS, toen Maarten van Dijk de bal met een boog achter de Noordwijkerhoutse verdediging legde. Ook in oog verzond Benjamin Roemeon de lob, waarop doelman Jansen verslagen was. Die boogbal ging echter net naast.

“Blij met het vertoonde spel”

De tevredenheid over het vertoonde spel won het bij oefenmeester Peter Wesselink achteraf toch van de teleurstelling over het puntverlies: “Op basis van de eerste helft voelde dit wel als een nederlaag. We hadden toen afstand kunnen nemen. Uiteindelijk valt die 1-1 voor hun uit het niks; een penalty. Het zal er ook wel een geweest zijn, maar dat was niet belangrijk. Uiteindelijk ook nog 2-2, maar we hebben vandaag in alle facetten goed gespeeld. We hebben datgene gedaan, wat we vorige week tegen SteDoCo niet gedaan hebben. Goed verdedigd, druk erop gehouden, gevaarlijk geworden in de omschakeling, zelf goed aan de bal goed gespeeld, goed positioneel spel, veel diepte in het spel; daar kun je allemaal niets van zeggen. We hebben met elkaar knetterhard gewerkt, onze taken goed uitgevoerd, maar we hebben ons in de eerste helft natuurlijk niet beloond. Dat is zonde. We hebben kansen genoeg gehad om met rust met een 3-0 voor te staan. Dat gevoel blijft wel hangen.

Stef Nijland kon niet spelen, want hij moet tot woensdag in quarantaine. Dat wisten we donderdag al. Ali raakte dinsdag al geblesseerd tijdens de training. Voor Stef speelde Maarten en ik denk, dat iedereen het er wel over eens is, dat hij het heel goed gedaan heeft. Hij heeft inhoud, hij kan het belopen, hij speelt goed in de diepte, hij heeft gevoel voor ruimte, kan ook in de kleine ruimte spelen. Hij weet ook altijd precies, waar de bal valt. Hij is wel jong, maar leeftijd is maar een getal. Quincy startte vanaf rechts voor Ali. Hij was vandaag heel balvast en heeft het prima gedaan. Hij speelde ook vanaf rechts; we wilden ook geen hoge voorzetten voor de goal, maar wilden ons er doorheen voetballen. Wij hebben natuurlijk weinig lengte in de ploeg en dat kostte ons een doelpunt bij standaardsituaties. Daar zijn we dan toch wel door geslacht. Plug zei vooraf al over de wedstrijd, dat-ie een geweldige bank had en dat bleek ook wel. Tarik en Jeremy kunnen in het krachtvoetbal wel mee, maar als er nog meer kracht bijkomt, wordt het ook lastiger, zoals met die twee corners. Ook in de fase, dat zij beter werden, hebben wij nog kansen gehad en hadden we ze nog stuk kunnen spelen met wat meer nauwkeurigheid in de eindfase. Daar waren we nog wat te gehaast en hadden we wat langer moeten zoeken naar de oplossing.

Minder de hoge bal voor het doel en meer druk vanaf de zijkant. Met Lars voor Christiaan en Loukili voor Quincy wilde ik nog een verse krachten erin brengen. Bovendien heeft Loukili meer snelheid. Benna had de 3-2 nog op zijn voet, maar het mocht niet zo zijn. Natuurlijk is er teleurstelling over het gelijkspel, maar het allerbelangrijkste is, dat we goed voetbal gespeeld hebben. Dat kan altijd nog resulteren in puntverlies, maar van ons spel werd ik vandaag het meest blij. De manier, waarop we vandaag gespeeld hebben, stemt me hoopvol. Dat was veel beter dan vorige week.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Coen vloedgraven, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Adriaan Kruisheer, Christiaan van Hussen (72’ Lars Dekker), Maarten van Dijk, Quincy Veenhof (82’ Abderrahim Loukili), Olivier Pilon (87’ Karim Arzani), Benjamin Roemeon.

Opstelling VVSB: Lars Jansen, Richello Fecunda, Obi Onyeike, Peter Verhoeve, Gino Demon, Jelmer Vijlbrief (49’ Danny Bakker), Lars Rauw, Wout Heemskerk, Puck Postma (46’ Felitciano Zschusschen), Hugo Ter Hedde (74’ Mo el Osrouti), Bert Steltenpool.

Scheidsrechter: dhr. F.M.L. van den Elzen uit Berghem

Scoreverloop: 23’ Olivier Pilon 1-0, 63’ Felitciano Zschusschen 1-1 (pen), 67’ Olivier Pilon 2-1, 78’ Obi Onyeike 2-2.

Resultaten Derde Divisie A 26 september (speelronde 4):

Het coronavirus haalde twee wedstrijden uit het programma (Ajax-VVOG en Harkemase Boys-ODIN’59), terwijl de vette Zeeuwse klei het overvloedige regenwater in Goes niet kon verwerken. Ook GOES-Excelsior’31 werd afgelast. Excelsior’31 en Harkemase Boys hebben met een wedstrijd minder gespeeld met 7 uit 3 evenveel verliespunten als de koploper. Ajax zakte met 3 uit 3 naar de veertiende plaats. Voor ODIN’59 (voorlaatste) en GOES veranderde er niets op de ranglijst. Beide zijn puntloos uit respectievelijk 2 en 3 wedstrijden. De Heemskerkers zijn volgens het programma ‘in de schaduw van het kasteel’ de eerstvolgende tegenstander van de geelzwarten.

Het gelijkspel kostte DVS weer een plaats op de ranglijst. De geelzwarten zakten van de twaalfde naar de dertiende plek met 4 uit 4, terwijl er ook nog twee clubs onder staan met minder verliespunten. VVSB zakte twee posities van de zesde naar de achtste met twee punten meer dan de Ermeloërs.

FC Lisse-Sparta Nijkerk: Het werd een ontluisterende middag voor de koploper uit Nijkerk op “Ter Specke”, waar de twee clubs elkaar in de eerste helft nog wel in de greep hielden. De thuisclub kwam na een 0-1 achterstand goed terug en won afgetekend met 4-1. Door die uitslag kwam FC Lisse met 7 uit 4 naast de titelpretendent, maar staat met net een tegendoelpunt meer op de zesde plek. Een terugval dus voor Sparta naar de vijfde stek.

Ter Leede-SteDoCo: een achterstand was niet nodig voor de medekoploper op bezoek in Sassenheim, maar na de 1-0 ruststand stelde SteDoCo al snel orde op zaken, hoewel de thuisclub ook wel kansen kreeg. Na de 1-3 zijn de Hoornaars de enige lijstaanvoerder met 10 uit 4 in de wetenschap, dat twee concurrenten evenveel verliespunten hebben. Ter Leede blijft met nu 1 uit 4 op de zestiende plaats staan.

Staphorst-Barendrecht: Een seizoen als het vorige willen de Rijnmonders niet meer en daar geven zij met twee overwinningen en twee gelijke spelen vorm aan. Staphorst is dan altijd nog een lastig te bestrijden opponent en bovendien onbekend. Dat bleek ook wel en na een boeiend scoreverloop en een ruststand van 2-2 bepaalden de geroutineerde bezoekers in de Kop van Overijssel de eindstand al binnen tien minuten van de tweede helft op 2-3. Barendrecht is met 8 uit 4 vooralsnog de nieuwe runner up. De debutant blijft met 6 uit 4 nog net in het linker rijtje staan, maar qua verliespunten staat die wel op de tocht.

Sportlust’46-DOVO: Het is alles of niets bij de Veenendalers, die kennelijk nog in euforie verkeerde na de 11-0 van vorige week. Nu kwam DOVO een vroege achterstand te boven en won de debutant uiteindelijk verdiend met 2-0. Voor Sportlust’46 goed om twee plaatsen te klimmen op de ranglijst. Met 6 uit 3 staat het nu zevende. De bezoekers leverden vier plaatsen in en staan n u twaalfde met 4 uit 4. D eerdere 11-0 uit de roodwitten, tegenstander van DVS in de tweede voorronde van de KNVB Beker, boven de Ermeloërs.

ACV-hsv Hoek: De Zeeuwen waren op alle fronten beter dan de thuisclub en waren al tevreden met de 1-4 ruststand. Daar kwam na de thee dan ook geen verandering meer in. Met 5 uit 4 schurkte hsv Hoek dan ook weer tegen het linker rijtje aan, maar beseft ook, dat er nog drie clubs met minder verliespunten onder staan. ACV, dat hoopt met een nieuwe versterking (Jonah van de Werf) op jacht te kunnen naar de eerste overwinning van het seizoen, heeft dankzij de twee gelijke spelen uit de eerdere drie duels nog drie clubs onder zich.