Onnauwkeurig DVS’33 Ermelo krijgt csv Apeldoorn er niet onder

csv Apeldoorn 1

0 - 0

18 augustus 2020 20:00

DVS’33 Ermelo heeft op “Orderbos” niet kunnen winnen van csv Apeldoorn, dat twee klassen lager uitkomt en met veel nieuwe spelers ook nog eens een minder lange voorbereiding kende. Het bleef 0-0. De thuisclub speelde pas de eerste oefenwedstrijd in het tweede trainingsblok, maar verraste DVS met bij vlagen aardige voetbal. Van de geelzwarten mocht wellicht meer verwacht worden, maar er zat veel onnauwkeurigheid in de passing en in de afronding.

DVS laat kansen voor rust liggen

Ondanks dat de gastheren twee klassen lager voetbalden dan DVS, liet Peter Wesselink toch een sterke basis aantreden met Daan Huiskamp, Coen Vloedgraven, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Christiaan van Hussen, Quincy Veenhof, Adriaan Kruisheer, Olivier Pilon, Stef Nijland en Benjamin Roemeon. Aan de werklust lag het niet; die was bij beide teams volop aanwezig. CSV kwam voor de rust daarmee niet verder dan twee gevaarlijke voorzetten (na een klein kwartier na een hele knappe uitval en halverwege het eerste bedrijf over de linkerflank), terwijl de Ermeloërs wel degelijk uitgelezen kansen kreeg. Zo zette Stef Nijland in de 3e minuut Olivier Pilon vrij voor het doel, maar Dean Bredewolt wilde wel excelleren en hield zijn voormalige ploeggenoot met een knappe redding van scoren af.

De redding op een schot van Stef Nijland na afleggen van Benjamin Roemeon eiste misschien minder, maar was even nuttig. DVS had vervolgens wel meer balbezit, maar het duurde tot de 18e minuut, voordat Dean Bredewolt weer handelend moest optreden. Dat deed hij bekwaam op een inzet van Benjamin Roemeon, die wel een plaag voor de Apeldoornse verdediging was. De oud-goalie van DVS was in de 26e minuut wel verslagen na een goede combinatie tussen Benjamin Roemeon en Stef Nijland. De eerste liet de doelman kansloos, maar trof de paal. Na een goed half uur kreeg Stef Nijland de meest uitgelezen kans, toen hij vanaf elf meter mocht aanleggen, toen Benjamin Roemeon na een goede actie binnen ‘de zestien’ onreglementair gestopt werd. De strafschop ging door het midden, waar Bredewolt met de voet keerde. Waar verwacht mocht worden, dat de Derdedivisionist in dat laatste kwartier voor rust het verschil zou maken, kwam bedrogen uit. CSV hield het verder zonder te veel moeite tot de rust droog.

Apeldoorn houdt ook na rust de nul

Trainer Jan Kromkamp bracht een nagenoeg nieuw elftal in het veld, waar peter Wesselink twee wissels pleegde; Thodorie Velanas nam de plaat onder de lat over van Daan Huiskamp en Lars Dekker verving Christiaan van Hussen. Waar csv Apeldoorn vier minuten na de hervatting uit een goede aanval niet verder kwam dan een hoekschop, schoot Quincy Veenhof in de 53e minuut op de paal. Thodorie Velanas zou in de tweede helft echter meer arbeid moeten verrichten dan zijn voorganger en moest het eerste kwartier af met twee noodzakelijke reddingen, waarvan de laatste in de rebound. In de 65e minuut moest Adriaan Kruisheer zich vanwege een blessure laten vervangen, waardoor Luuk Oosterling in het veld kwam.

Het grote wisselen aan Ermelose kant kwam in het laatste kwart van de wedstrijd. Mark Bouwman, Finn Kluiver, Sten Vreekamp en Abderrahim Loukili speelden dat laatste deel. Even later gevolgd door Maarten van Dijk. In die fase moest Thodorie Velanas weer zijn kunnen tonen, toen Levi van der Spek vrij kon aanleggen na een goedlopende Apeldoornse aanval. Hij redde ten koste van een hoekschop. Daaruit werd op de lat gekopt. Dat was wel de laatste kans voor csv Apeldoorn. DVS legde wel degelijk eer in een overwinning en probeerde dat met een slotoffensief. Zo schoot Loukili, gelanceerd door Benjamin Roemeon, in de 80e minuut rakelings over, schoot Quincy Veenhof vier minuten later hard op de lat en kwam dezelfde aanvaller net in de extra tijd niet aan een succesvolle rebound toe. Het bleef dus bij 0-0. Misschien had het qua kansen wel een ruime overwinning voor DVS moeten zijn, maar voor de eersteklasser was het wel een goede beloning voor het vertoonde spel.