4 - 1

Egalité Academy 1

25 augustus 2020 20:00

A. Bos

Een vooral in een eerste halfuur ijzersterk voetballend DVS’33 Ermelo heeft voor eigen publiek op dinsdagavond een ruime oefenwinst geboekt op de werkloze profs en talenten van de Egalité Academy. Dat goede spel had een grotere voorsprong moeten opleveren dan de 1-0. Nu kwamen de gasten nog terug in de wedstrijd, maar na rust liepen de geelzwarten verder weg. Het was de laatste sparringpartij, voordat het echte werk begint. Allereerst zaterdag in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de KNVB Beker thuis tegen Dongen en een week later voor de competitie in Goes.

Goed spel DVS voor rust onvoldoende beloond

Met uitzondering van een niet fitte speler en een schorsing stond er een elftal, dat gezien mag worden als basis. Daan Huiskamp verdedigde het doel met voor hem Coen Vloedgraven, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Quincy Veenhof, Lars Dekker, Christiaan van Hussen, Ali Akla, Stef Nijland en Benjamin Roemeon. Dat gezelschap begon sterk aan de laatste oefenwedstijd. Al in de 2e minuut kreeg DVS de eerste kans na een pass van Roald de Vries op Quincy Veenhof. Zijn inzet kon was nog te makkelijk voor doelman Fortes. Drie minuten later leek dezelfde speler, nu op aangeven van Stef Nijland, oog in oog wel te scoren. Ook nu kreeg hij het leer niet langs de sluitpost, maar Benjamin Roemeon pikte het speeltuig op, passeerde de goalie en rondde beheerst af, 1-0.

Het had de opmaat moeten zijn naar een grotere voorsprong, maar die bleef vooralsnog uit ondanks een viertal mogelijkheden in de twintig minuten daarop. Net nadat een voorzet van Stef Nijland uit een goede aanval aan twee DVS’ers voorbijging, lag er aan de andere kant veel ruimte aan de linkerflank voor de bezoekers. Elvis Mehanocic benutte die optimaal en schoot fraai de gelijkmaker in de verre hoek, 1-1. Daarmee werd het duel wat minder eenzijdig. Beide teams kregen voor de rust nog een mogelijkheid om te scoren. In de 40e minuut zond Ali Akla op links Stef Nijland weg en uit zijn voorzet voorbij de tweede paal trof Christiaan van Hussen het zijnet. Twee minuten daarna counterde de Egalité Academy naar een hoekschop, waaruit Bart Fumugala via een Ermelo’s been naast schoot. Het bleef halverwege dus bij 1-1.

DVS loopt na rust weg

Alleen Stef Nijland werd in de rust gewisseld, waarvoor Abderrahim Loukili in het veld kwam. Het duel was na de thee wel opener, maar DVS was nu effectiever. Nadat Ali Akla in de 47e minuut nog geen strafschop kreeg, werd de bal drie minuten later wel op de stip gelegd door scheidsrechter Bosch, toen Benjamin Roemeon niet reglementair te stoppen bleek. Hij nam de penalty zelf en stuurde de keeper de verkeerde hoek in, 2-1.

Door een harde overtreding moest Christiaan van Hussen zich na een klein kwartier in de tweede helft laten vervangen. Maarten van Dijk kwam voor hem binnen de lijnen. Hoewel de gasten in de tweede helft wat beter in de wedstrijd zaten, kwamen zij niet verder dan een geblokt schot. Het grote wisselen aan Ermelose kant begon een kleine twintig minuten voor tijd. Peter Wesselink durfde het aan om zijn gehele verdediging in een keer te wisselen, maar met Luuk Oosterling, Mark Bouwman Sten Vreekamp en Finn Kluiver stonden geen kansen meer toe tot een schot van Fumugala in de 86e minuut, dat knap gekeerd werd door Daan Huiskamp. Ook Quincy Veenhof mocht deze keer vroeger gaan rusten; voor hem kwam Adriaan Kruisheer in het veld. Een kwartier voor tijd had Ali Akla alle ruimte om van zo’n 25 meter uit te halen. Het schot ging prachtig in de rechter kruising, onhoudbaar, 3-1. Adriaan Kruisheer stuitte in de 79e minuut na een voorzet van Abderrahim Loukili op de sluitpost. Vier minuten waren de rollen omgedraaid en kwam Loukili vrij voor het doel. Ook hij kreeg het leer niet langs de doelman. Een minuut later zette Adriaan Kruisheer de aanvaller weer vrij voor de goal en nu scoorde Loukili wel, 4-1. Hij had in de voorlaatste minuut ook nog zijn tweede doelpunt kunnen maken na een goede voorzet van Benjamin Roemeon, maar nu ging het schot over. Zo eindigde de laatste oefenwedstrijd van DVS toch in een ruime overwinning. Het vertoonde veldspel biedt zeker perspectief voor de bekerwedstrijd tegen Dongen.