2e klasse C

19 september 2020 15:45

A. (Alexander) Bos

Vandaag stond onze eerste competitiewedstrijd tegen de vrouwen van Be Quick op het programma. We hadden er erg veel zin in en waren erop gebrand om te winnen. Het was weer een lekkere warme dag, dus gelukkig konden we weer spelen in onze nieuwe gesponsorde shirtjes van Dugreja. De opstelling van vandaag zag er als volgt uit:
Heidi in de goal. Claudia, Deborah, Erica en Naomi in de verdediging. Op het middenveld stonden Emma S, Shanna en Marloes. En in de voorhoede Anouschka, Sterre en Latisha. Ook hadden we een sterke bank met Ilse, Emma B en Jolinde. Om 15:45 uur klonk het fluitsignaal van de scheidsrechter en kon de wedstrijd beginnen. We begonnen sterk en geconcentreerd en creëerden meerdere kansen die helaas niet benut werden. Ook de dames van Be Quick creëerden enkele kansjes, maar gelukkig stond onze Heidi super goed te keepen. Na 45 minuten gespeeld te hebben klonk het rustsignaal en stond het nog 0-0. Alles was dus nog mogelijk!

Na de rust vond er een wissel plaats, Ilse kwam erin voor Anouschka. Ook de tweede helft begonnen we weer zeer sterk en we waren echt de betere ploeg vandaag. Er werden weer veel kansen gecreëerd en dit keer werden ze goed benut. De openingstreffer kwam voort uit een supermooie assist van Naomi in de 50ste minuut. Zij gaf een mooie pass op Sterre en die wist hem binnen de palen te schieten. Eindelijk stonden we verdiend voor! Het spel ging verder en 4 minuten later wist Sterre de 2-0 binnen te schieten na een mooie assist van Marloes. Echter waren we hier nog niet tevreden mee en gingen we opzoek naar nog meer goals. En dit lukte ook, want in de 63ste minuut wist Sterre zelfs haar derde goal (dus een hattrick) te scoren na een assist van Ilse. 0-3 voor DVS!! In de 70ste minuut vond er een wissel plaats. Onze woman of the match Sterre werd gewisseld voor Emma B. Met nog 20 minuten te spelen waren we hongerig naar nog meer goals. In de 88ste minuut viel de 0-4 dankzij een assist van Erica. Zij gaf een mooie pass op Latisha en die wist de bal in de verre hoek te schieten. In de 90ste minuut viel zelfs nog de 0-5 door een goal van Emma B door aangeven van Latisha. De tweede helft bleven we rustig en geconcentreerd rond tikken en hielden we rust aan de bal. Be Quick kreeg nog wel een grote kans in de tweede helft. Iedereen telde de goal al, maar door een imposante redding van Heidi werd de nul behouden! Ilse wist ook nog een mooie goal te maken, maar helaas werd deze onterecht afgekeurd door de scheidsrechter wegens buitenspel.

Al met al hebben we een super goede wedstrijd gespeeld en namen wij terecht de 3 punten mee naar Ermelo. Dit is een lekker begin van de competitie en zo hebben meteen aan ons doelsaldo gewerkt ;). Volgende week strijden we weer voor de 3 punten tegen ZVV’56 VR1. Deze wedstrijd vindt plaats op DVS en wordt gespeeld om 14:30 uur. Kom ons vooral aanmoedigen!!