DVS'33 Ermelo JO16-1

Divisie 5 D

5 september 2020 10:45

DVS toont karakter maar verliest nipt.

Een nieuw seizoen van onzekerheid ligt voor ons. Eindelijk mag er weer gevoetbald worden. De JO16-1 ,dat voor een groot deel bestaat uit het verrassend goed presterende team van de JO15-1 uit het seizoen 2019-2020, heeft er zin in. Zonder de steunpilaren Thijs van Diermen, vertrokken naar PEC Zwolle, en Robert Verhoef nu JO17-1 moet het verder. Het zal niet makkelijk worden in deze sterke competitie (Divisie 5D). Maar met wat nieuwe spelers en onder de bezielende leiding van Trainer Dennis Dijkman en assistent Robin Dekker gaan we er zeker een mooi en leerzaam seizoen van maken.

Het is 10.45 uur als ik mijn plekje heb gevonden aan de zijlijn. De scheids, die zijn taak uiterst serieus neemt, controleert het veld en de netten uitvoerig. Het net blijkt een gaten kaas. Zo kan er niet gespeeld worden laat hij gedecideerd weten. Gelijk heeft hij want het lijkt echt nergens op. Na twintig minuten kunst en vliegwerk is het dan eindelijk zover. Het balletje kan gaan rollen.

Het zijn de Buitenboys die mogen aftrappen. Al snel nemen de ,atletisch en vooral fysiek sterke, mannen uit de polder het initiatief in handen. Na enkele minuten spelen mag keeper Twan al gestrekt naar de hoek. Even later moet er een vrije trap worden weggeven op een gevaarlijke positie. Hectische momenten voor het doel van Twan volgen maar DVS weet de nul vast te houden. Na 15 minuten weet DVS zich eindelijk wat onder de druk uit te voetballen en een corner te forceren. Deze wordt kort genomen ( Merlijn- Tom combinatie) Merlijn haalt met zijn linker vernietigend uit maar de bal wordt door een verdediger met de arm getoucheerd. Hands wordt er van alle kanten geroepen. De scheids wil er niets van weten en laat doorspelen. Buitenboys maakt onmiddellijk van de situatie gebruik en weet in no time het doel van DVS te vinden. Een Engeltje op de lat en een attente vlagger, weten DVS in de wedstrijd te houden. DVS blijft de combinatie zoeken maar de Buitenboys zitten er boven op. Toch weten onze mannen zo nu en dan een mooie aanval op te zetten. Zo weet Tom zich vrij te spelen en met een diepe bal de opkomende Cas te bereiken. De altijd hardwerkende linksback slingert de bal sierlijk voor. Helaas weet de keeper de bal uit de lucht plukken. Even later is het dan toch raak voor de Buitenboys. De nr. 10 weet het net te vinden. 1-0. DVS laat het er niet bij zitten en weet zowaar een paar echte kansen te creëren. Als spits Angelo de diepte wordt ingestuurd houdt het meegereisde publiek de adem in. Op volle snelheid weet hij zijn tegenstander achter zich te houden en haalt vernietigend uit. De keeper weet de bal licht de toucheren en de bal verdwijnt net aan de verkeerde kant van de paal de achterlijn. Het geeft de mannen power zo lijkt het en even later wordt Angelo weer gevonden, nu met twee man in zijn nek. Toch weet hij de trekker over te halen maar weer verdwijnt de bal net naast het doel. Buitenboys vindt het genoeg en neemt het initiatief weer over. De scheids kijkt eens op zijn klokje en fluit voor rust. Ruststand 1-0 We mogen niet klagen maar er is hoop.

Trainer Dennis lijkt zijn jongens in de kleedkamer duidelijk te hebben gemaakt dat er nog een tandje bij moet als we deze Buiten(categorie)boys partij willen bieden. De jongens komen inderdaad als mannen uit de kleedkamer en zorgen al snel voor hectiek voor het doel van de polder boys. Merlijn, die de diepte in wordt gestuurd door de altijd hardwerkende Gijs,  wordt onderuitgehaald. Vrije trap! Met zijn linker krult Merlijn de bal met uiterste precisie richting de eerste paal. Ik had hem al geteld maar de keeper laat zich niet beetnemen en weet de bal nog net tot corner te verwerken. DVS, dat nu met de wind in de rug speelt hanteert veelvuldig de lange bal. De spitsen worden met grote regelmaat gezocht en gevonden. Helaas…. de bal wil er niet in. Vijftien minuten voor tijd slaat het noodlot toe. Gijs, een van de motor ’s op het middenveld kan niet verder. DVS moet met 10 man verder. DVS, met twee geblesseerde spelers richting de polder vertrokken,  heeft maar een wisselspeler en die staat al in het veld. De ruggen worden nog eens gerecht en DVS strijdt met tien man verder. Het lijkt de mannen nog eens een extra adrenaline shot geven. Tot de laatste minuut blijven de mannen er in geloven. Kansen aan beide zijde volgen elkaar in hoog tempo op. Risico’s worden genomen en de fysiek grote mannen, Jeroen en Rinze, worden naar voren gestuurd. Beide zitten dicht bij een doelpunt. Als de scheids even later op zijn fluit blaast voor het einde van de wedstrijd staat nog steeds de 1-0 op het score bord. DVS JO16-1 verliest zijn eerste wedstrijd maar toont karakter en mag met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd. Eindstand 1-0