Gehavend DVS knokt zich naar knappe overwinning

NVC JO16-1

Divisie 5 D

12 september 2020 10:30

S. Jellema

Het is prachtig voetbal weer. Het kunstgrasveld is nieuw dus alle ingrediënten voor een mooi voetbal wedstrijdje zijn aanwezig. Coach Dennis zal daar vast anders overdenken. Een groot deel van zijn selectie zit in de lappenmand. Figo, Gijs, Angelo, Jochem, Luuk, allen steunpilaren van de JO16-1 zijn niet fit en zitten op de bank. Gelukkig is de JO15-1 vrij en zijn er een aantal spelers bereid om in de JO16-1 hun talent te etaleren.

Het is 10.30 uur als de scheids fluit voor aanvang van de wedstrijd. De club uit Naarden trapt af en geeft onmiddellijk gas. Na 3 minuten, als onze mannen blijkbaar nog niet wakker zijn, ligt de bal er al in. NVC weet al snel een hoekschop te forceren. Hoog wordt de bal voor de pot gegooid. DVS zit er goed bij en kan de bal wegwerken. Even later wordt de lat geteisterd maar ook die wordt weggewerkt. De afvallende bal komt toch weer bij de tegenstander en de behendige nr. 7, die de bal weet op te pikken, haalt met zijn linker snoeihard uit. De bal vliegt in de touwen. 0-1  DVS lijkt wakker geschud en komt er voorzichtig uit. Na 10 minuten wordt Merlijn op rechts weggestuurd. Zijn tegenstander ziet geen andere mogelijkheid om hem onderuit te halen. Vrije trap! Met zijn linker legt hij de bal voor het hok en inkomende centrale verdediger Rinze weet de bal langs de keeper in het doel te schieten. 1-1. NVC laat het er niet bij zitten en zoekt met combinatie voetbal de aanval. Gevaarlijke momenten voor het doel van keeper Twan volgen in hoog tempo op. Langzaam lijkt DVS toch een antwoord op het voetbal van NVC te vinden en hanteert regelmatig de lange bal. Captain Jeroen, die geregeld wordt vrij gelaten, etaleert gretig zijn traptechniek. De buitenspelers worden met grote regelmaat de diepte ingestuurd. Helaas levert het geen doelpunt op maar DVS groeit langzaam steeds meer in de wedstrijd. Dit kan nog wat worden in de 2e helft. Ruststand 1-1.

De mannen uit Naarden hebben duidelijk niet stil gezeten in de rust en komen gedreven uit de kleedkamer. DVS mag aftrappen maar NVC neemt onmiddellijk het initiatief. De verdediging en Keeper Twan moeten alle zeilen bij zetten. Het engeltje van vorige week lijkt weer op de lat te zitten. Of is het keeper Twan zelf? Ik denk het laatste, met prachtige snoekduiken weet hij zijn doel schoon te houden. Zijn collega keeper, die in de eerste helft een goede indruk maakt is minder gelukkig. Met een uittrap ziet hij Merlijn over het hoofd en deze kan de bal onderscheppen. Hij weet te profiteren en knalt de bal in de hoek. 2-1. Keepertje. keepertje…. Het blijft even tegenzitten voor de man uit Naarden. DVS, dat vleugels krijgt, forceert een corner. Merlijn draait de bal met zijn linker voor het doel. Wat zeg ik! Hij draait hem in het doel. Het scorebord springt op 3-1 en het publiek gaat uit zijn dak. Wat gebeurt hier? DVS, gesteund door inmiddels een 4 tal mannen uit de JO15-1 gaat helemaal los. Kansen volgen elkaar in hoog tempo af. NVC geeft niet op en weet na een slippertje (Rinze geblesseerd uitgevallen) achterin te profiteren. De nr. 11 van de mannen uit Naarden weet Twan te passeren 3-2. De spanning loopt op en het zweet loopt langs mijn rug. DVS zet de turbo erop en met werkelijk een prachtige aanval weet het NVC de knakken. Merlijn weet Jelle (JO15-1)  te bereiken deze is niet zelfzuchtig en speelt de bal door op Enzo (JO15-1). Hij weet de bal keurig in het net te jagen 4-2. Het kan niet op zo lijkt het. Trainer Dennis geeft 10 minuten voor tijd de  licht geblesseerde Angelo toch nog even een speeltijd. Het blijkt een gouden zet. Nog geen minuut in het veld en de bal ligt al in het net. Angelo krijgt de bal in de diepte aangespeeld en als een raket gaat hij er vandoor. Vanaf rechts bereikt hij de 16 meter en haalt uit. 5-2. Nog is het niet genoeg. De keeper van NVC gaat weer eens in de fout en Merlijn kan weer profiteren. 6-2. Kort voor tijd, als de concentratie wat weg lijkt te zijn, slaat NVC toch weer toe en maakt 6-3. De scheids vindt het welletjes en fluit voor het eindsignaal. DVS JO16-1 knokt ,met de steun van een aantal talenten uit de JO15-1, naar een knappe overwinning. Gefeliciteerd mannen! Eindstand 6-3