Divisie 5 D

19 september 2020 10:30

A. Slijkhuis

Roda’46 maatje te groot voor DVS.

Met de herinnering van de mooie overwinning van vorige week nog in het hoofd fiets ik richting de Sportlaan. Het is druk op het zonovergoten sportpark van DVS. De mannen spelen vandaag op het eerste veld en mogen het opnemen tegen de sterke koploper Roda’46. Nog maar twee wedstrijden gespeeld en de mannen uit Leusden hebben er al 15 inliggen. Het wordt niet makkelijk vandaag.

Roda’46 mag aftrappen en geeft onmiddellijk haar visite kaartje af. Keeper Twan moet meteen ingrijpen. Vol overtuiging gooit hij zijn lichaam voor de bal en weet zijn doel schoon te houden. Snel brengt hij de bal weer in het spel. Met een verre uittrap kan hij rechtsbuiten Merlijn bereiken. Die gooit de bal voor de goal maar de bal wordt slecht verwerkt en hoog over geschoten. Roda pakt het initiatief en laat dit de hele wedstrijd niet meer los. De mannen uit Leusden maken goed gebruik van het grote veld. Het spel wordt verplaatst van links naar rechts en met uitstekend combinatie voetbal weet het DVS regelmatig het bos in te sturen. Voor de  neutrale kijker een genot om te zien. Al komen onze mannen een stapje te kort het neemt niet weg dat er knoert hard wordt gewerkt. Na een half uur spelen staat er nog steeds 0-0 op het score bord. DVS weet langzaam maar zeker wat kleine kansjes te creëren. En de hoop groeit dat we met deze stand de rust in gaan. Roda denkt daar anders over en weet enkele minuten voor rust de bal in het net te jagen. Keeper Twan zweeft nog naar de hoek maar de bal vliegt vernietigend hard in de boven hoek. 0-1. Al snel heeft de scheids zin in een bakje thee en fluit voor rust. Ruststand 0-1.

DVS komt gedreven de kleedkamer uit en zoekt de aanval. Kleine kansjes worden gecreëerd maar het spel speelt zich toch voornamelijk af op de helft van DVS. De verdediging onder leiding van de sterk spelende centrale verdedigers Jeroen en Rinze weten lang stand te houden. Na een kwartier in de 2e helft is het nog steeds 0-1. Hoe lang houden de mannen dit vol? Niet lang dus, ook grensrechter Johan van Essen kan daar geen stokje (met vlag) voor steken. Na weer een mooi aanval weten de mannen van Roda het doel in te raken. Er wordt van alle kanten geappelleerd voor buitenspel maar de scheids wil er niets van weten en keurt het doelpunt goed. 0-2.  Onze mannen laten het er niet bij zitten en peppen elkaar op. De aanval wordt gezocht maar het mag niet baten. Het speelt de mannen van Roda daarmee alleen maar in de kaart. De ruimtes worden groter. Roda’46 weet hier optimaal van te profiteren. Al snel ligt de 0-3 erin. Ook de 4e en 5e tegentreffer laten niet lang op zich wachten. Keeper Twan kan op grootse wijze nog voorkomen dat de 6e (Penalty) er invliegt.  De mannen gaan strijdend ten onder en moet toezien dat dit Roda’46 duidelijk nog een maatje te groot is. Eindstand 0-5.