Sparta Nijkerk vrouwen 1 vs. DVS’33 vrouwen 1 (1-1)

DVS'33 Ermelo VR1

2e klasse C

3 oktober 2020 15:00

M. (Mürsel) Söner

Zaterdag 3 oktober stond de wedstrijd tegen Sparta Nijkerk vrouwen 1 op de planning. In de beker verloren we 4-1 van deze ploeg, maar we wisten dat wanneer we zelf wat beter voor de dag zouden komen best partij konden vormen tegen Sparta.
Basisopstelling: Heidi op de goal. In de verdediging staan Naomi, Erika, Deborah en Claudia. Het middenveld bestaat uit Emma S., Shanna en Marloes. Voorin staan Anouschka, Ilse en Latisha. Op de bank: Jolinde, Muis en Sterre.
Zonder publiek trappen we om 15:00 af.

We beginnen scherp aan de wedstrijd, winnen de duels en laten het balletje lekker rondgaan.
Dit wordt in de 9e minuut dan ook al beloond met een doelpunt. Marloes speelt de bal knap vrij aan de rechter zijde en brengt de bal perfect voor de goal. Anouschka weet hem binnen te schieten. Na de 0-1 voorsprong krijgen we het wat lastiger. We geven meer ruimte weg en hebben moeite met de middenvelder van Nijkerk die toch veel op eigen helft spelen. Hierdoor wordt het veld erg groot en kunnen ballen tussen de linies doorgespeeld worden. Naomi staat bij de handige linksbuiten van Sparta en alhoewel ze bijna al haar duels wint, weet de linksbuiten er toch een keer langs te komen en schiet in de 30e minuut de 1-1 binnen. De eerste helft wordt verder uitgespeeld zonder teveel hoogtepunten.

In de rust besluiten we om compacter te gaan spelen om zo de ballen naar de buitenspeelsters eruit te halen. Dit lukt aardig worden Nijkerk een stuk minder gevaarlijk is. Helaas hebben we zelf veel minder rust aan de bal waardoor we hem snel weer kwijt zijn. In de 60e minuut komen Muis en Sterre erin voor Latisha en Ilse, en de laatste 10 minuten Jolinde voor Anouschka.
We krijgen toch nog een aantal kansen waarvan er zeker nog wel eentje had kunnen vallen, maar dit geldt ook voor Sparta. De wedstrijd eindigt in 1-1, een uitslag waar beide teams zich wel bij neer moeten kunnen leggen.
Woman of the match van vandaag: Marloes!
Wat een meters heeft zij afgelegd vandaag en een mooie assist afgeleverd.

Volgende week spelen we thuis tegen SVZW om 12:30 helaas nog steeds zonder publiek.