DVS F1 won afgelopen zaterdag de derby bij FC Horst

1 - 3

DVS'33 Ermelo JO9-1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 2

29 maart 2014 9:00

Iedereen was afgelopen zaterdag op tijd aanwezig op de parkeerplaats van DVS en dat ondanks het vroege tijdstip van 08:15 uur. Gijs van der Putten, onze trainer, wilde ook iets aan zijn dag hebben en was er dus ook voor deze streekderby.

Direct aan de bak
Na het opwarmen van de spieren en het scherp zetten door Gert van Diermen begon DVS F1 sterk. Er werd direct druk gezet en Horst kreeg het moeilijk. In de eerste minuut moest de keeper al een redding verrichten. De reserves Jochem van de Kamp en Thijn van Wijk zagen hoe Rinze Selles over rechts de aanval inzette. Zijn voorzet werd tot corner verwerkt. Hierop moest de keeper van Horst weer stevig aan de bak.

DVS op voorsprong
In de vierde minuut ging de aanval van Rinze over links. Na een zeer mooie passeerbeweging, kappen- draaien en geweldig scoren in de lange hoek, 0 – 1! Het spel ging over en weer. Na een matige uittrap van Lisanne Pap werd de bal niet goed opgevangen. Horst nam over maar deze aanval werd afgeslagen door goed verdedigend werk van Niels van Essen. Horst ging meer druk zetten en nam het initiatief. Thomas Schepenaar begon te buffelen en stond daar als een verdediger waar ze bij Horst respect voor hadden. Horst bleef de druk er op houden maar Niels speelde verdedigend zeer goed mee.

Thijn goed bezig
In de tiende minuut was er een aanval van Merlijn Verdoorn. De vrije man werd niet gevonden dus volgde er een schot op doel. Helaas ging deze net naast. De wissels kwamen er in voor Thomas en Merlijn. Thijn van Wijk ging weer naar zijn laatste man positie. Door heel goed het spel te “lezen” staat hij iedere keer weer op de goede plek. Hij maakte het de aanvallers van Horst erg lastig.

Thijs en Figo
Bij een aanval van FC Horst F1 zag Thijs van Diermen dat de verdediging iets te kort kwam. Met een sprint diagonaal over het veld kwam hij aangestormd. Wat een loopwerk. Hij was op tijd bij de achterlijn en Horst kreeg niet meer dan een corner welke zij naast schoten. Figo Onderweegs was bij vele aanvallen betrokken. Meeverdedigend en aanvallend liet hij zich zien. In de 14e minuut werd hij stevig aangepakt door een speler van Horst en moest hij het veld verlaten. Merlijn neemt het van hem over.

FC Horst treft aluminium
Je merkt dat DVS F1 er voor wil gaan. Thijs verricht een partij werkvoetbal maar FC Horst blijft toch aandringen. In de 15e minuut schiet FC Horst tot twee keer toe op de paal. Langs de lijn houdt iedereen zijn adem in. Figo is hersteld en kan de wei weer in. Rinze gaat eraf. Uit een aanval over links van Figo, Merlijn en Thijs volgt een corner. Figo kopt rakelings over. Daarna drie keer een (korte) corner over rechts maar zonder resultaat. Jochem van de Kamp zet een aanval op maar het schot wordt gepakt door de keeper. Een tweede aanval samen met Figo wordt ook afgeslagen. Rust 0-1

Tweede helft
De tweede helft begint zoals wel vaker een beetje rommelig. Zoekend naar positie en tegenstander komt Horst alleen op onze keeper af. Lisanne komt goed uit en gaat voor de bal. Toch blijft Horst de aanval zoeken. De verdediging is zoek, ze kunnen zo doorlopen, 1-1. DVS F1 trapt af en gaat meteen doelgericht in de aanval met. Na diverse aanvallen volgt er een doorbraak. Merlijn Verdoorn zorgt voor de afleiding en Jochem maakt met een zeer mooie sleep- passeer beweging, 1-2!

Lisanne Pap prima sluitpost!
Het spel gaat op en neer. Veel aanvallend voetbal door DVS F1. Verschillende schoten gaan naast of worden door de keeper van FC Horst gepakt. Zelfs (slimme) overtredingen door FC Horst zijn nodig om de DVS opmars tegen te houden. De aanvallen blijven maar komen. Door dit spel komt er meer ruimte voor Horst maar goalie Lisanne Pap is een goede sluitpost.

Prachtig duel
Vanuit een corner volgt de 1-3. Na twee keer rondspelen voor het doel van horst komt de bal bij Rinze Selles. Met een fraaie assist geeft hij Merlijn de kans tot scoren. Tot het einde van de wedstrijd blijft DVS F1 proberen of er nog meer te halen valt door een goede inzet. Kortom, het was een prachtige wedstrijd om te zien met alles erin wat bij voetbal hoort. Dit keer was de Oma van Thijn Van Wijk aanwezig en ze wilde ook graag in het stukje. Bij deze.

Nawoord
Allereerst Jan Pap bedankt voor dit fraaie wedstrijdverslag en DVS F1 gefeliciteerd met deze knappe 1-3 uitzege. Het weekend van Oma van Wijk kon niet meer stuk! Komende zaterdag speelt DVS F1 een uitwedstrijd tegen Lelystad’67 F1. Meer daar over in de voorbeschouwing.