3e divisie A

21 augustus 2021 14:30

G. Keijl

Sportpark De Toekomst

DVS’33 Ermelo heeft in de seizoensopening een overwinning geboekt op de amateurs van Ajax. De wedstrijd op “De Toekomst werd zonder publiek gespeeld de bubbel, waar de profs tot minimaal 20 september inzitten. Het weerhield de geelzwarten er niet van om de drie punten mee naar huis te nemen en gezien het spelbeeld in het grootste deel van de wedstrijd terecht. De ploeg van Peter Wesselink had het zich makkelijker kunnen maken, als het veldoverwicht ook in een score was uitgedrukt. Met drie andere clubs is DVS zonder puntverlies.

Door een blessure kon Coen Vloedgraven niet aantreden, waarvoor Hayri Pinarci in de basis begon. Quincy Veenhof arriveerde te laat en begon op de bank. Bij de thuisclub ontbraken Enoh en Quasten nog vanwege blessures.

Geen doelpunten voor rust ondanks groot Ermelo’s overwicht

DVS begon overtuigend aan het duel tegen de Amsterdammers en gaf de opponent geen gelegenheid om te voetballen. Elk balverlies aan Ermelose kant was steeds snel weer ongedaan gemaakt. De eerste mogelijkheid voor de bezoekers deed zich al voor in de 3e minuut, toen doelman Virgil Deen aarzelde na een voorzet van rechts van Hayri Pinarci en Ali Akla aan een goed vervolg dacht. De goalie repareerde ten koste van een vrije trap links aan de rand van de ‘zestien’. Stef Nijland bracht die hard en strak voor, maar de doelman pareerde. In de rebound kon Tarik Evre zijn schot niet de juiste richting meegeven. Nog beter was de mogelijkheid een minuut later na een uitstekende pass vanaf de zijlijn van Stef Nijland. Maarten van Dijk werd gelanceerd, maar had niet genoeg snelheid om zich van de lange centrale verdediger Carlos Opoku te ontdoen. In het vervolg trof Nicky Hilten de doelman, zodat de schade beperkt bleek tot een hoekschop. De thuisclub kon daar niets tegenover zetten en kreeg in de 5e minuut al met een tegenvaller te maken. Linksback Serginho Sanches moest er geblesseerd vanaf en liet zich vervangen door Lars Middelwijk. De voormalige DOVO-speler bracht veel kracht mee. De mogelijkheden bleven ook nu voor DVS. In de 8e minuut stuurde Maarten van Dijk Benjamin Roemeon weg, die nog wel om de ver uitgelopen doelman heen kon, maar niet meer in scoringspositie kwam.
Dat kwam Ali Akla na het afleggen wel, maar hij schoot gehaast via de hak van de keeper naast. In de 11e minuut kreeg Stef Nijland zijn vrije trap via Ali Akla en Benjamin Roemeon terug, maar zijn schot had niet het nodige venijn. De mogelijkheden regen zich dus voor DVS aaneen. Het overwicht voor de bezoekers bleef dus aanhouden; mede doordat de Ajacieden in geen enkele linie de gelegenheid kregen om de bal rustig aan te nemen. Een compliment ook aan de verdedigers en middenvelders. De eerste dreiging boor de gastheren ontstond, toen Lars Middelwijk op kracht langs Maarten van dijk ging en vanaf links de voorzet verzond. Jeremy Jonker werkte weg. Halverwege de eerste helft had Stef Nijland weer een goede voorzet in huis, maar Benjamin Roemeon gleed weg en kon zodoende niet inkoppen. Twee minuten later kopte Stany Dankerlui de verre uittrap van Daan Huiskamp terug op zijn goalie, maar de rappe aanvaller tikte het leer nog net even aan; de inzet van Roemeon ging echter naast. Het tempo in de wedstrijd viel daarna wat terug, maar het overwicht van DVS bleef. In de 32e minuut verzond Tarik Evre de dieptepass, waaruit een schietkans ontstond voor Stef Nijland. Dat werd geblokt. Uit de hoekschop was Benjamin Roemeon weer dichtbij, maar Virgil Deen kon redden. Ook uit het terugleggen door Benjamin Roemeon ontstond een schietkans voor Ali Akla. Hij zocht de verre hoek, maar schoot naast. In de rebound werd het schot van Stef Nijland geblokt. Met een verre inworp van Lars Middelkamp en een voorzet van oud-SDC’er Michel van Aggele was de laatste dreiging wel genoemd. DVS kwam er niet door in de problemen. Benjamin Roemeon kopte uit een dieptepass van Hayri Pinarci goed in, maar de bal werd door Dico Koppers net voor de doellijn met de knie met veel moeite gekeerd. De Ermeloërs beloonden zich dus niet voor de rust.

Benutte penalty na rust voldoende voor zege

Doelman Virgil Deen moest zich in de rust vanwege een eerder opgelopen blessure toch laten vervangen. Ruben Zandwijken nam zijn plaats onder de lat in. Er leek even wat meer evenwicht in de wedstrijd te komen, maar na zo’n vijf minuten waren de verhoudingen weer zoals voor de thee (die werd overigens niet geschonken aan de spelers, terwijl de aanwezigen op de tribune gratis onthaald werden op een sapje). Timo van Roemenburg tekende voor de eerste doelpoging in de tweede helft, maar niet met succes. Met een strak genomen uittrap blesseerde Daan Huiskamp in de 51e minuut zijn ploegmaat Hayri Pinarci, maar de controleur kon verder spelen na de behandeling. De mogelijkheden waren voor de bezoekers nu misschien wat minder talrijk, maar binnen het kwartier kregen de geelzwarten toch de gewenste voorsprong. De actie van Benjamin in de 57e minuut binnen de rand van het strafschopgebied leek vast te lopen voor de linkspoot, maar Stany Dankerlui zette desondanks een sliding op de ledematen van de aanvaller in. Scheidsrechter Keijl kon dan ook niets anders doen dan naar de stip wijzen. Ali Akla voltrok het vonnis vanaf elf meter met een zuiver genomen trap, 0-1.
Drie minuten later moest Daan Huiskamp alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker te voorkomen. Uit een lange vrije trap kon Michel van Aggele na een kluts van dichtbij aanleggen, maar de Ermelose goalie lag in de baan van het schot. Halverwege de tweede helft bracht Ali Akla na zelf eerst de bal veroverd te hebben Benjamin Roemeon in stelling, maar zijn inzet bleef hangen tussen een voorzet en een schot; Stef Nijland kon bijna op de doellijn zijn hoofd er niet tegenaan krijgen. Beide trainer pleegden rond de 72e minuut een dubbele wissel. Bij de Amsterdammers maakten Michel van Aggele en Anouar Moussa plaats voor Jip Bartels en Sercan Yilmaz. Hayri Pinarci maakte plaats voor Lars Dekker en de moegestreden Maarten van Dijk mocht naar de kant voor Quincy Veenhof. Als DVS had kunnen blijven voetballen, zoals het deed, was het nooit in de problemen gegeven. Het verdedigende werk van de Ermelose voorwaartsen had z’n tol geëist. Het spel bevond zich nu meer op de helft van de geelzwarten. Bovendien ging de centrale verdediger Opoku mee naar voren en was met zijn lengte lastig te verdedigen. Dat bood echter ook mogelijkheden in de omschakeling. Toch had DVS de wedstrijd zo’n tien minuten voor tijd in het slot kunnen schieten.
Met een handige beweging verlengde Stef Nijland de inspeelbal van Finn Kluiver, waardoor Benjamin Roemeon even los was van Carlos Opoku. Met zijn lange benen kon hij het gevaar net op tijd keren met een correcte sliding. Nog groter was de kans kort hierop, toen Ali Akla na het wegwerken door Adriaan Kruisheer Quincy Veenhof de diepte in stuurde. Hij kon vrij op het doel af gaan met Benjamin Roemeon naast hem. Hij speelde de bal echter net te ver voor zich uit, waardoor hij zijn ploegmaat niet meer kon bereiken. De corner leverde in de rebound nog een schietkans op voor Stef Nijland, maar dat werd een prooi voor invaller-doelman Zandwijken. Aan de andere kant kreeg Romano de Jonge een schietkans en voerde die ook loepzuiver uit naar de linkerhoek, maar met een snoekduik hield Daan Huiskamp zijn doel schoon. Uit de rebound van Lars Middelwijk resteerde ook slechts een corner. De laatste kans, en een hele grote, was nog voor de hoofdstedelingen. Tim van de Berg, in de 87e minuut in het veld gekomen voor Stef Nijland kreeg de bal in de extra tijd niet meer weg en invaller Jip Bartels had daarna vrije doortocht naar het Ermelose doel. Zijn schot ging echter naast. Zodoende gingen de drie punten toch richting Ermelo.

“Veel vastigheid teruggezien vanuit de voorbereiding”

Ajax-trainer Detlef Le Grand wist na twee uitvoerige analyses alles over DVS, maar wat wist Peter Wesselink over de Amsterdammers: “Uit de livestream van Ajax tegen Rijnsburgse Boys wisten we, dat zij veel lengte in de ploeg hadden en daaruit met standaardsituaties gevaarlijk konden zijn. Dat zag je vandaag ook wel weer terug en daarop hebben we ook gehamerd. Voor de rest hebben we daar niet veel aandacht aan besteed. We zagen ook, dat we ze pijn konden doen met veel diepte in ons spel achter hun centrale verdediging. Zo zijn we de eerste helft wel zo’n zes keer goed doorgekomen door die bal erachter te leggen op Benjamin en Ali en hadden we in de eerste helft maar zo op 3, 4-0 kunnen staan. Het waren allemaal goede kansen, maar het was net niet. We hadden geen vrije kansen, die je kon inlopen, maar als ze er wel in gegaan waren, had Ajax helemaal niks mogen zeggen. Voor ons was belangrijk om te zien, dat het allemaal geen geluk was. Er zat een idee achter en dat wierp uiteindelijk z’n vruchten af. Het had natuurlijk ook nog 1-1 door die kans in de extra tijd kunnen zijn, maar we hebben veel dingen teruggezien van wat we wilden. Dat was belangrijk. We hebben een aantal spelprincipes, zoals diepte in ons spel, overlap aan de zijkanten, buitenspelers die aan de binnenkant spelen, druk op de bal hebben, omschakeling, veel spelers om de bal heen in balbezit, veel druk op de bal bij balbezit van de tegenstander. Dat zijn allemaal elementen, waar we met z’n allen hard mee bezig zijn. Daardoor zijn dingen duidelijk en niet meer toevallig.
En een elftal, maar ook een trainer heeft heel veel behoefte aan vastigheid. Wat dat betreft is het wel een voordeel, dat de spelersgroep grotendeels intact is gebleven. Die vastigheid hebben we meegenomen in de voorbereiding. In deze wedstrijd hebben we daar weer veel van teruggezien. In de eerste helft hadden we een groot overwicht en de tegenstander met goed voetbal onze wil kunnen opleggen; in de twee helft wat minder, maar wel met betere, honderdprocentkansen. Het is jammer, dat we niet op 0-2 kwamen, want dat had al heel snel gekund. Dan was het klaar. We hadden de wedstrijd veel sneller dood kunnen maken en dat weten de jongens zelf ook wel. In die fase, dat die Opoku mee naar voren ging hadden we het moeilijk, maar daardoor kreeg je ook die kans voor Quincy en Benjamin. Al die jongens voorin waren doodop en toen lukte het ook niet meer om die lange bal eruit te halen. Dat is ook niet zo raar met al die energie, die ze gegeven hebben.

Dinsdag spelen we weer een wedstrijdje (tegen Go Ahead Kampen). Dan kunnen we wat jongens rust geven en anderen laten spelen.”

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Jeremy Jonker Finn Kluiver, Maarten van Dijk (73’ Quincy Veenhof), Hayri Pinarci (73’ Lars Dekker), Stef Nijland (87’ Tim van de Berg), Adriaan Kruisheer Ali Akla, Benjamin Roemeon.

Opstelling Ajax (am): Virgil Deen (46’ Ruben Zandwijken), Stany Dankerlui, Carlos Opoku, Dico Koppers, Serginho Sanches (10’ Lars Middelkoop), Romano de Jonge, Luuk Slegt, Timo van Roemsburg, Anouar Moussa (71’ Sercan Yilmaz), Stefan Smal, Michel van Aggele (71’ Jip Bartels)

Scheidsrechter: Dhr. G.  Keijl uit Heerde

Scoreverloop: 58’ Ali Akla 1-0 (pen)

Resultaten Derde Divisie Zaterdag speelronde 1 (21 augustus):

Na ruim tien maanden is het spel weer op de wagen en heeft de Derde Divisie Zaterdag één koploper, die al een wedstrijd ervoor speelde, gevolgd door vier clubs met drie punten. Het zegt nog niets in deze fase van de competitie.

Sportlust’46-SteDoCo: De koppositie was voor de thuisclub met een vooraf gespeeld duel (0-0) natuurlijk relatief, maar de versterkingen in Woerden houden wel verwachtingen in. En dat tegen een opponent, die qua sterkte al naar de top van de Derde divisie geslopen was. Sportlust’46 overleefde het openingsoffensief van de Hoornaars, maar groeiden in de wedstrijd. Na een 1-0 ruststand kwamen de bezoekers terug, maar moesten de winnende treffer toch toestaan. De 2-1 eindstand is natuurlijk niet het resultaat, waar SteDoCo op gehoopt had. De woerdenaren voeren nu de ranglijst aan met 4 uit 2. Daarop volgen vier clubs, waaronder DVS met 3 punten uit 1 duel.

Excelsior’31-Ter Leede: De Tukkers hadden het zich makkelijker kunnen maken, als de voorwaartsen hun kansen hadden benut. Nu ging de thuisclub met slechts 1-0 de rust in en die voorsprong werd uit een fraaie vrije trap tien minuten na de hervatting ongedaan gemaakt. Pas in het laatste kwartier werkte Excelsior’31 zich aar de 3-1 einduitslag toe.

Sparta Nijkerk-ODIN’59: Een gehavende thuisclub kon het verschil op het scorebord voor de rust niet maken. Na de thee kreeg het doelpunt in de 52e minuut pas laat een vervolg. Met de 2-0 was de buit echter binnen voor Sparta. Is ODIN’59 dit seizoen de verrassing voorbij?

FC Lisse-ACV: Veel clubs sneuvelen op “Ter Specke”, maar ACV beloonde zich in de openingsfase met een voorsprong. De boog de thuisclub nog voor de rust om in een 2-1 voorsprong. Na rust gingen de Assenaren op jacht naar de gelijkmaker, die al snel viel en in de slotfase nog met succes naar de winnende; 3-2. Niet de start die FC Lisse wellicht verwacht had.

VVOG-DOVO: De bezoekers maakten zo’n goede indruk in de voorbereiding, maar daar was in de eerste helft op “De Strokel” niet veel van te merken. Dat zij voor de rust nog iets terugdeden bij een 3-0 stand, gaf wellicht wat hoop voor het tweede bedrijf. Het duurde lang, voordat de aansluiting plaatsvond en diep in de extra tijd viel de gelijkmaker, nog gevolgd door een afgekeurde treffer voor VVOG. Het was een van de drie gelijke spelen, waardoor de Harderwijkers en DOVO in de middenmoot vertoeven.

Harkemase Boys-GOES: De Harekieten moesten in ondertal na een domme tweede gele kaart voor Achuna een achterstand ongedaan zien te maken. Dat lukte nog kort voor de rust. De 2-1 voorsprong voor de thuisclub kwam uit de lucht vallen, waarna GOES zocht naar een beter resultaat. Dat leek er ook te komen na de 2-3, maar Harkemase Boys kon in de extra tijd met een treffer uit een lastige hoek de 3-3 nog bejubelen. De Zeeuwen konden dus wederom een overtalsituatie niet benutten en staan nu zesde met 2 uit 2.

Hoek-Barendrecht: Een wedstrijd met twee gezichten. Waar de thuisclub het overwicht in het eerste bedrijf uitdrukte in een 1-0 voorsprong, scoorde Barendrecht in haar veldoverwicht eveneens eenmaal. De twee clubs maken in het prille seizoen deel uit van de middenmoot.

Staphorst-VVSB: Dat een doelman een wezenlijk onderdeel uitmaakt van ploeg, bewees Ruben Valk voor VVSB. Staphorst was over de gehele wedstrijd beter, kreeg ook de meeste kansen, maar zag geen kans om de sluitpost te passeren. Zo werd het 0-0 en bleven zij de vijf verliezende clubs op de ranglijst voor.