9281NR
HARKEMA
tel. 0512-361990

DVS met voorsprong de rust in

Het mocht duidelijk zijn, dat de uitwedstrijd een andere wedstrijd zou worden voor de geelzwarten dan de twee voorgaande. Harkemase Boys zou DVS, zeker op de Friese helft, zeker niet zomaar laten opbouwen. Beide ploegen staken overigens erg veel energie in het verstoren van elkaars opbouw. Dat leverde niet een mooie, maar wel een open wedstrijd op met veel balverlies aan beide kanten en veel vrije trappen. Veel kansen deden zich niet voor. Spelhervattingen zijn voor de fysiek sterkere Harekieten altijd een wapen. Ook met de verre inworpen. Uit een vrije trap kwamen de gastheren in de 7e minuut tot een serieuze doelpoging, toen Iloba Achuna uit de draai nog kon inschieten. Doelman Daan Huiskamp tilde de bal over de lat. Na een kwartier werd een vrije trap van Stef Nijland met veel risico verdedigd. Uit de hoekschop kopte Tarik over. In een fase, dat DVS meer ruimte kreeg om te voetballen, kwam het ook op voorsprong. Na goed uitverdedigen verzond Finn Kluiver in de 28e minuut de bal afgemeten langs de zijlijn op Benjamin Roemeon, die in de ‘zestien’ aflegde op Quincy Veenhof. Zijn schot was niet heel hard, maar wel heel precies en Erick Jansema een geslagen doelman, 0-1. Iets wat hij natuurlijk niet wenste in zijn 200e wedstrijd voor Harkemase Boys. De thuisclub moest al in de 36e minuut wisselen vanwege een blessure bij Joris Voest. Feike Zijlstra kwam voor hem in het veld. Geen van beide goalies kreeg voor de pauze nog serieus werk te doen, zodat de Ermeloërs met een voorsprong konden gaan rusten.

Harkemase Boys draait zaken na rust om

Berwout Beimers bleef bij de thuisclub na de hervatting in de kleedkamer achter en dat was voor de Ermeloërs niet ongunstig. Arnout Bentum verving hem. De aanvaller staat bekend om zijn kopkracht en scorend vermogen. Het zag er aanvankelijk niet naar uit, dat DVS het in de tweede helft moeilijk zou krijgen. De geelzwarten hadden nu veel langduriger balbezit en controleerden de wedstrijd. In die fase stuitte Adriaan Kruisheer nog op doelman Jansema. In de 53e minuut bleek de hoek te moeilijk en keerde de goalie het schot. De Ermeloërs verloren die controle ook weer veel te snel, waardoor de Harekieten hun kans roken. De gelijkmaker viel ook in de 61e minuut. Uit een goedlopende aanval bracht Kian Visser de bal voor en Nicky van Hilten dacht op te ruimen. De geblokte bal kwam echter weer voor de voeten van de Boys-topscorer en hij legde het leer nu bij de tweede paal, waar Jari Sloot eenvoudig kon binnentikken, 1-1. Na een goede aanval kort hierop kon Ali Akla aanleggen voor een schot van zo’n twintig meter, maar die inzet dook Erick Jansema uit de hoek. Met het inbrengen van Kenneth Aninkora voor Stef Nijland hoopte Peter Wesselink in de 71e minuut de wedstrijd weer in handen te krijgen en de oud-spits van Almere City FC had zich in Ermelo onsterfelijk kunnen maken door uit zijn eerste actie te scoren. Nog geen minuut in het veld werd hij in het strafschopgebied ingespeeld door Adriaan Kruisheer, speelde zich tussen twee Harekieten goed vrij, waarna de verre hoek lonkte. Hij zocht die echter net te ver. Bij Harkemase Boys ging de doelpuntenmaker er in de 78e minuut af voor Jhurey Margaritha. De laatste tien minuten van de wedstrijd leverden relatief de meeste mogelijkheden op. Harkemase Boys was op zoek naar de winst en was daar met twee pogingen van Kian Visser dichtbij. Met twee goede reddingen voorkwam Daan Huiskamp deze nog, maar in de 83e minuut was hij wel geklopt. Kian Visser werd te weinig gehinderd en kon daardoor aanleggen voor het schot, dat via de paal binnensloeg, 2-1. Toen moest DVS weer op jacht naar de gelijkmaker. Twee wissels in de slotfase (Kluiver-Tim van den Berg en Pinarci-Maarten van Dijk) waren strategisch. Tarik schoof daarna door naar voren. Die van Aninkora (waarvoor Lorenzo slimmering inviel) in de slotminuut niet. Harkemase Boys profiteerde bijna nog van de geboden ruimte, waardoor Arnoud Bentum in de extra tijd goed inschoot, maar zijn inzet knap gestopt zag worden door Daan Huiskamp. De best kans was toch nog voor DVS, toen Tarik Evre de bal met het hoofd breed legde op Quincy Veenhof. Die volleerde het leer echter van dichtbij over. Vervolgens vond Tarik Evre na een combinatie nog een gaatje in de Friese defensie, maar bleef niet goed op de been ontving nog geel voor een schwalbe. De gelijkmaker viel dus niet meer en de eerste nederlaag in de competitie was voor de geelzwarten een feit.

“Dat is soms ook het onbegrijpelijke van voetbal”

Stond er vorige week nog een tevreden trainer over het vertoonde spel, na deze nederlaag was Peter Wesselink duidelijk teleurgesteld: “Wij wilden de eerste opbouw bij hun onder druk zetten en zij bij ons. Dat hadden wij beter voor elkaar dan zij, we hadden het betere van het spel en maakten daaruit ook een goede goal met Quincy. Het enige, waar zij gevaarlijk uit werden, waren die lange ballen de zestienmeter in, de corners en die verre inworpen. Dat wisten we van tevoren en ook dat hadden we goed voor elkaar. In de tweede helft zakten zij wat verder in en lieten de opbouw aan ons. Dan lijkt het ook wel, dat we de controle hebben en dat hadden we ook. In de fase, dat we die controle verloren, waren we voorin de bal te snel kwijt. Normaal gesproken zijn we daar veel balvaster. Hoe langer je de bal in de ploeg kan houden, hoe makkelijker je kan aansluiten en gevaarlijker kan worden rond de zestienmeter. We maakten niet meer de juiste keuzes en raakten de bal te makkelijk kwijt. We hadden iets langer, geduldiger moeten doorvoetballen op hun helft. Dan sta je bij balverlies ook wat beter en kan je wat eerder druk erop zetten. Daan hield ons nog geweldig in de race in die twee een een-op-een-situaties. Voor de 2-1 kregen wij nog een geweldige kans met Aninkora. We kregen dus ook nog weer de mogelijkheid om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Hij is natuurlijk ook sterk en kan een bal vasthouden. We hadden ook niet veel mogelijkheden op de bank om voorin wat te doen. Eren was thuis en mag maandag pas weer wat doen. Dan houdt het op. Met Aninkora was het toch wel een beetje een gok; hij heeft nu anderhalve week meegetraind. In principe kon hij een helft spelen. Hij moest er wel weer af en wisselde ik aanvallender met Maarten voor Hayri en Tim voor Finn. Na die 2-1 konden we het niet meer afdwingen, maar hebben toch ook nog wel twee mogelijkheden gehad. Ook met Quincy op het laatst nog. De ene wedstrijd is ook de andere niet, als je dat met een week eerder. Dat is soms ook het onbegrijpelijke van voetbal. Nu waren we ook wat te gehaast. Zoals Harkemase Boys speelt, is ook een manier. Dat is ook voetbal. Ik kan er verder ook niet veel meer over melden.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Finn Kluiver (84’ Tim van den Berg), Quincy Veenhof, Hayri Pinarci, Stef Nijland (71’ Kenneth Aninkora, 90’ Lorenzo van Slimming), Adriaan Kruisheer, Ali Akla (77’ Maarten van Dijk), Benjamin Roemeon.

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Max de Jong (58’ Jelle de Graaf), Iloba Achuna, Mark Bruintjes, Joris Voest (36’ Feike Zijlstra), Hennie Bouius, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Jari Slort (78’ Jhurney Margarita), Kian Visser, Berwout Beimers (46’ Arnoud Bentum).

Scheidsrechter: dhr. T.R. Winkel uit Uithuizen.

Scoreverloop: 28’ Quincy Veenhof 0-1, 61’ Jari Slort 1-1, 83’ Kian Visser 2-1

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 4 september (speelronde 3):

De Derde Divisie Zaterdag kreeg een nieuwe koploper. Door de 2-1 nederlaag zakte DVS van vijfde naar de negende plaats met nu 4 uit 3. Harkemase Boys klom over de geelzwarten heen van de tiende plaats naar de zevende met een punt meer.

Excelsior’31-VVSB: Na een eerste helft met weinig kansen leek de vroeg 1-0 in de tweede helft voldoende om zich aan kop te handhaven. Uit het niets kwam VVSB met nog vijf minuten op de klok gelijk, waarna te midden van vier roodhemden ook nog eens de 1-2 ingeschoten kon worden. De ploeg van Richard Plug nam zodoende met 7 uit 3 de koppositie over van Excelsior’31, dat met een punt minder nu vijfde staat.

Sparta Nijkerk-Barendrecht: Ook hier waren de slotminuten van de wedstrijd bepalend voor de einduitslag. De bezoekers hadden de stand kort in de tweede helft op 0-2 gebracht en gingen met een 1-2 voorsprong de slotfase in. Daarin draaide een vooral achterin gehavend Sparta Nijkerk de zaken nog op en zegevierde met 3-2. Daarmee behoren de Nijkerkers met 7- uit 3 tot de drie koplopers, maar wel met het minste doelsaldo. Barendrecht is met 1 uit 3 voorlaatste dankzij iets betere doelcijfers.

VVOG-ACV: Al in de 4e minuut kwamen de bezoekers met een man minder te staan, maar dat belette hen niet om steeds op het juiste moment te scoren. Na de 0-2 kwam VVOG nog wel terug tot 2-2, maar tegen de verdrukking in kwamen de Assenaren ook nog op 2-3 en zelfs 2-4. Door die cijfers staat ACV nu samen aan kop met VVSB en Sparta met 7 uit 3. VVOG is een van drie ploegen met 2 uit 3, wat de Harderwijkers op de veertiende stek brengt.

Sportlust’46-Ter Leede: De thuisclub boekte haar tweede overwinning in dit seizoen, hoewel er nog wel een achterstand weggewerkt moest worden. Na de 1-1 was er nog een eigen doelpunt van de bezoekers nodig om met 2-1 de drie punten thuis te houden. Dat bracht het totaal op 7, evenveel als de drie koplopers, maar de Woerdenaren speelden inmiddels al hun vierde wedstrijd. Zodende staat Sportlust’46 nu vierde. Ter Leede is met 3 uit 3 twaalfde.

Staphorst-GOES: De thuisclub was niet eens zozeer de beter voetballende ploeg tegen GOES, maar was wel veel effectiever. Dat leidde naar een ruime 4-0 overwinning. Met 5 uit 3 klom Staphorst zodoende naar de zesde plaats en blijft zo harkemase Boys op doelsaldo voor. De Zeeuwen staan nu met 3 uit 4 dertiende.

FC Lisse-DOVO: Beide clubs hadden nog geen overwinning op de naam staan en voor DOVO, dat ook nog Sabir Achefar aantrok, is dat nog steeds zo. Voor rust werd niet gescoord en bij een 2-0 stand kwamen de Veenendalers ook nog eens met een man minder te staan. Voor de statistieken volgde ook nog de 3-0. Het betekende de eerste punten voor FC Lisse, dat nu met 3 uit 3 klom naar de elfde plek. De roodwitten staan met 2 uit 3 vijftiende.

Hsv Hoek-SteDoCo: Ook deze twee clubs wachtten nog op de eerste zege, maar de Hoornaars sloegen juist in dit duel toe. Nadat oud-DVS’er Olivier Pilon 0-2 gemaakt had na een half uur voetbal, slaagden de Zeeuws-Vlamingen er pas tegen de rust in om dichterbij te komen. Verder liet SteDoCo het niet komen met nog twee treffers. Door de 1-4 heeft de club nu evenveel punten als DVS, maar wel met een beter doelsaldo. Hoek houdt met 2 uit 3 twee tegenstanders onder zich.

Ajax (am)-ODIN’59: Op het onderkomen van Only Friends in Amsterdam-Noord pakten de amateurs van Ajax de eerste driepunter. De enige treffer, tien minuten na de rust, was daar voldoende voor. Daardoor kwamen de hoofdstedelingen in punten gelijk met DVS, maar door het doelsaldo een plaatsje lager. ODIN’59 sluit de rij nu met 1 uit 3.