Geldeloozepad 1 f
4463AJ
GOES
tel. 0113-211126

DVS’33 Ermelo heeft in de uitwedstrijd tegen GOES weer eens een resultaat geboekt. Dat was ook wel nodig na drie wedstrijden met puntverlies. Resultaat en zelfvertrouwen lopen nu eenmaal hand in hand. Het verschil op de harde klei van Beveland werd in de tweede helft gemaakt. Toen de marge op twee gebracht werd, leek de buit al wel binnen, maar werd het door de snelle aansluiting toch nog moeizaam. De drie punten telden echter, waarmee de aansluiting met het linker rijtje weer gemaakt werd.
Peter Wesselink had drie wijzigingen in zijn ploeg in vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Sportlust’46, mede vanwege blessures. Melvin van de Beeten stond onder de lat in plaats van de geblesseerde Daan Huiskamp. Jeremy Jonker ontbrak, waarvoor Tim van de Berg naast Tarik Evre in het hart van de verdediging speelde. Stef Nijland begon op de bank, waarvoor Eren Turan Yavuz in de basis startte. Bij de thuisclub keerde een paar spelers terug en waren andere afwezig. Dat leidde tot wat omzettingen bij GOES.

Ondanks betere kansen geen voorsprong voor DVS voor rust
Heel soepel liep het allemaal niet op het harde veld van GOES, waardoor er aan beide zijden de fouten in de passing waren. De Ermeloërs zouden voor de rust toch al meer en betere mogelijkheden krijgen om op voorsprong te komen. De eerste was in de 6e minuut uit een afgeslagen hoekschop van de Zeeuwen, waarna er veel ruimte lag voor Benjamin Roemeon. Die liep zich echter vast. Twee minuten later beproefde Quincy Veenhof uit een vrije trap doelman Matthew Lentink, maar die ranselde het leer uit de linkerhoek. De thuisclub probeerde het met dieptepasses, maar DVS liep dat steeds goed dicht. GOES verloor al vroeg in de wedstrijd een van haar meest creatieve spelers; Hiep Nguyen moest in de 21e minuut vanwege een blessure het veld verlaten. Hij werd vervangen door Souffiane El Ouazzani. Ook DVS moest noodgedwongen wisselen. Ali Akla raakte in de 28e minuut geblesseerd. Zijn vervanging door Stef Nijland liet twee minuten op zich wachten. Juist in die tussenliggende minuten waren de Bevelanders dichtbij een doelpunt. DVS kreeg de bal niet weg, maar uit de scrimmage kwam doelman Melvin van de Beeten als winnaar naar boven. Vervolgens deed zich in de 31e minuut een uitgelezen kans voor de geelzwarten voor, toen Tarik Evre met een sliding onderschepte, Quincy Veenhof de bal in een beweging verlengde en Stef Nijland vrij voor de Goese sluitpost opdook. De oud-prof kreeg de bal echter niet langs Matthew Lentink.
Twee minuten later moest Melvin van de Beeten aan de andere kant handelend optreden. Tim van de Berg had met een sliding de snelheid uit een Zeeuwse aanval gehaald, maar Huib van de Hecke kon in het vervolg uithalen voor een schot. Dat werd door de Ermelose goalie goed gepareerd. Ook in de slotminuten van de eerste helft had DVS nog een voorsprong kunnen afdwingen. Adriaan Kruisheer na de bal uit een voorzet van Benjamin Roemeon goed op de slof, maar zijn inzet ging naast. Daarna zette Eren Turan Yavuz met een uitstekende steekpass Benjamin Roemeon vrij voor het Goese doel, maar het te zachte schot was een prooi voor de Zeeuwse sluitpost. In de extra tijd volgden misschien wel de beste combinaties dichtbij het doel van de thuisclub, maar vanwege buitenspel kwam het niet tot een afronding. Zo ging men met 0-0 aan de thee.

DVS maakt het verschil na rust
Na de rust werd het verschil wel in Ermelo’s voordeel gemaakt. Niet dat de gastheren onder druk gezet werden, maar er werden nu wel mogelijkheden benut. Toch was de eerste dreiging voor GOES, toen een uitstekende aanval besloten werd met een afgemeten voorzet van Renzo Roemeratoe. GOES’ topscorer Sylvio Hage aaide de bal met het hoofd, zodat Melvin van Beeten makkelijk kon redden. Nog meer dan in de eerste helft liet DVS het initiatief aan de Bevelanders. Die wisten daar niet zoveel raad mee. De Ermeloërs kwamen pas in de 56e minuut tot de eerste mogelijkheid in de tweede helft en benutten die meteen. Uit de pasklare vrije trap vanaf linkst kopte Tarik Evre met een boog over de doelman Lentink de 0-1 binnen.
Twee minuten later maakte Eren Turan Yavuz plaats voor Coen Vloedgraven, waardoor Adriaan Kruisheer een linie naar voren ging. In de 65e minuut leken de geelzwarten tegen het machteloze GOES een beslissende voorsprong te nemen. Die kwam er aanvankelijk wel, toen Stef Nijland met een slim passje Adriaan Kruisheer vrij achter de Zeeuwse verdediging zette. De hoek was nog altijd moeilijk, maar met de juiste precisie schoof hij de 0-2 binnen.
Dat bleek nog niet beslissend. Twee minuten later mocht GOES vanaf ruim twintig meter een vrije schop nemen. Melvin van de Beeten, die tot dan toe niet heel veel te doen had gekregen, maar wel alles goed deed, verkeek zich op de stuit in de trap van Gianni Tiebosch, zodat de voorsprong met 1-2 weer minimaal was. Met de drie wissels aan Goese kant ten spijt, kon de thuisclub het tij niet meer keren. De lange ballen over de as van het veld, zorgde niet voor gevaar. Daarin bleef de verdediging, het beste deel van de Ermelose ploeg, makkelijk overeind. Ook na de gedwongen wissels. Het droge, harde veld vroeg veel van de spieren, waardoor Finn Kluiver en Benjamin Roemeon zich in de 78e minuut moesten laten vervangen. Zodoende vielen Maarten van Dijk en Matijs Valstar nog in. De laatste doelpoging was nog voor de thuisclub, toen DVS de bal niet weg kreeg en invaller Guillaume Clinkemaille zijn schoen onder de bal kon zetten. Hij aaide de bal, zodat die mogelijkheid verloren ging. De tweede zege was daarmee een feit voor de Ermeloërs.

De vreugde was groot bij spelers en staf. Trainer Peter Wesselinks zag ook vooral de goede dingen na een gewijzigd spelconcept: “Ik had al tegen de groep gezegd, dat we ons door de uitslagen niet van de wijs moesten laten brengen. We hebben hiervoor vier goede wedstrijden afgeleverd. Dat we met Sportlust een goed georganiseerde tegenstander hadden, betekende niet, dat we een slechte wedstrijd gespeeld hebben. Donderdag hadden we al besloten om Eren in de basis te laten spelen. Hij manifesteert zich heel goed en heeft het in deze wedstrijd redelijk gedaan. Melvin heeft goed gekeept. Tim speelde noodgedwongen voor Jeremy, maar hij heeft het goed gedaan. Stef viel goed in. We hebben iets anders gespeeld dan normaal, maar volgens mij hadden we volledig controle over de wedstrijd en hebben we niets weggegeven, behalve bij een omschakelmomentje na balverlies van Eren en die vrije schop, die erin gaat. Met veel mensen voor hem stuitert die bal nog heel vervelend. Verdedigend hadden we het goed voor elkaar. We hebben goed georganiseerd gespeeld en de tegenstander niet in de wedstrijd laten komen.
Op onze eigen helft hielden we goed de druk erop. In de eerste helft hebben we nog vier honderdprocentkansen gehad, met Benjamin en Stef vrij voor de keeper en die twee schoten. Zeker na die 0-1 en die 0-2 hoefden wij ook niet meer zoveel. Zij hebben ook helemaal niets gecreëerd. De omstandigheden waren zwaar voor de jongens, dus kozen we ervoor om geen druk naar voren meer te zetten. We lieten hen het spel maken. Wij willen eigenlijk altijd hoog druk zetten, maar al voor de wedstrijd tegen Sportlust’46 hebben we daarover gediscussieerd. Met Eren en Benjamin en een balvaste Ali en Adriaan, die kan bijsluiten, kan het ook anders. Dat druk zetten kost heel veel kracht, dus hadden we er nu voor gekozen om op onze eigen helft te wachten. Dan zie je toch nog veel ongeduld bij ons. Dan wil een aantal spelers toch nog te veel vooruit voetballen, maar dat hoefde niet bij die voorsprong voor ons. Later in de wedstrijd zat een aantal spelers er bij ons fysiek doorheen en dan moet je kort bij elkaar blijven spelen. En dat hebben we goed gedaan vanmiddag. De jongens hebben laten zien, dat we ook vanuit een gesloten verdediging kunnen spelen, de bal veroveren en dan eruit komen. Dat kunnen we dus ook. En dat kost veel minder kracht”
Dan wacht dinsdagavond de bekerwedstrijd tegen Tweededivisionist Noordwijk: “Daar heb ik me nu nog niet op voorbereid, maar ook tegen een ploeg uit de Tweede Divisie krijgen we kansen.

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Melvin van de Beeten, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Tim van de Berg, Finn Kluiver (78’ Maarten van Dijk), Adriaan Kruisheer, Hayri Pinarci, Eren Turan Yavuz (58’ Coen Vloedgraven), Benjamin Roemeon (78’ Matijs Valstar), Quincy Veenhof, Ali Akla (28’ Stef Nijland).
Opstelling GOES: Matthew Lentink, Jelle Klap, Reza Maipauw (71’ Julian van de Kreeke), Ruben Hollemans, Renzo Roemeratoe, Gianni Tiebosch, Sven Mbikulu (78’ Guillaume Clinckemaille), Riad Elloukmani, Hiep Nguyen (21’ Souffiane El Ouzzani), Huib van Hecke, Sylvio Hage.

Scheidsrechter: Dhr. R.N. de Cock uit Tilburg

Scoreverloop: 57’ Tarik Evre 0-1, 65’ Adriaan Kruisheer 0-2, 67’ Gianni Tiebosch 1-2

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 18 september (speelronde 5):
De lijstaanvoerders rollen over elkaar heen. De positie van koploper lijkt dus zwaar. Nu verloor Sportlust’46 die. DVS vond weer de aansluiting met het linker rijtje met nu 7 uit 5. GOES weet nu twee slechts concurrenten onder zich, maar heeft met 3 uit 6 wel de meeste verliespunten.
Sportlust’46-Barendrecht: Het eerste kwartier leek er met een 1-0 voorsprong uit een benutte strafschop weinig aan de hand voor de koploper uit Woerden, maar nu betaalde de thuisclub de tol voor het terugzakken. Een kwartier later stond de hekkensluiter met 1-2 voor. In een betere tweede helft ontstond de gelijkmaker uit een carambole en lagen er nog mogelijkheden voor een overwinning. Het bleef 2-2, waarmee Sportlust’46 de koppositie verspeelde. De club heeft evenals de twee nieuwe lijstaanvoerders 11 punten, maar wel uit 6 duels. Barendrecht deed met nu 2 uit 5 de rode lantaarn over aan ODIN’59 op basis van doelcijfers.
Staphorst-Excelsior’31: In een heel vermakelijk duel namen de bezoekers een 0-1 voorsprong, die echter nog voor de rust gelijk gemaakt werd. De twee Overijsselse clubs bleven na de thee aan elkaar gewaagd. De 2-1 voorsprong voor Staphorst in de 65e minuut bleek niet bestendig, want tien minuten later kwam de 2-2 eindstand al op het scorebord. Daardoor leverde de thuisclub de gedeelde koppositie in voor de vierde stek en volgt nu met 9 uit 5. Ook Excelsior’31 moest met nu 8 uit 5 een plaats inleveren en staat nu zesde.
Sparta Nijkerk-VVSB: De thuisclub besliste de topper in haar voordeel. Na de 1-0, die ook mee de rust in ging, moest VVSB naarmate de tweede helft vorderde steeds mee risico nemen met de uiteindelijk 2-0 in de slotminuut tot gevolg. Op basis van een beter doelsaldo is Sparta Nijkerk de nieuwe koploper met 11 uit 5. De ploeg van Richard Plug leverde de ongeslagen status dus in en zakte twee plaatsen met 8 uit 5 naar de zevende.
DOVO-ACV: De Assenaren waren weer succesvol in de omschakeling. De 0-1 na de 0-0 ruststand kon nog wel gepareerd worden, maar de 1-2 betekende de derde zege voor ACV, dat naast de twee gelijke spelen nu samen met Sparta Nijkerk de ranglijst aanvoert. DOVO bevindt zich nu met 5 uit 5 op de veertiende plaats.
Harkemase Boys-ODIN’59: De Heemskerkers waren niet bij machte om Harkemase Boys pijn te doen. Helemaal niet toen na een 1-0 ruststand bij een 2-0 stand halverwege de tweede helft een rode kaart viel bij de bezoekers. Daarna liep de thuisclub nog uit naar 4-0. Goed voor een vijfde plaats voor de Harekieten met twee punten achterstand op beide koplopers. ODIN’59 kreeg de rode lantaarn in handen gedrukt met 2 uit 5 en het minste doelsaldo.
Ajax (am)-Ter Leede: Misschien kwam de gelijkmaker voor de Ajacieden na de vroege 0-1 wel te snel. De 2-1 na een half uur voetbal ging mee de rust in. De 3-1 viel al direct na de hervatting, waarna het in de slotfase afgemaakt werd op 4-1. Daarmee behaalden de amateurs van Ajax op basis van doelsaldo de voorsprong op DVS en sluiten het linker rijtje.
VVOG Harderwijk-SteDoCo: De twee ploegen hielden elkaar voor de rust in evenwicht, maar het initiatief van de Harderwijkers na de hervatting werd beloond met een 1-0 voorsprong. Het extra risico, dat de titelpretendent uit Hoornaar moest nemen, gaf VVOG de ruimte voor de 2-0. De 2-1 vijf minuten voor tijd zorgde nog voor een spannend slot, maar de groenwitten, die met een punt minder direct onder DVS staan, boekten hun eerste zege.
FC Lisse-hsv Hoek: Tot tweemaal toe konden de bezoekers een voorsprong niet vasthouden. Na de 2-2 in de tweede helft werd het nog erger met twee tegendoelpunten en behaalde FC Lisse de tweede overwinning van het seizoen. Op doelsaldo doet de fusieclub het met 7 uit 5 net beter dan DVS en Ajax en staat zodoende achtste. Hoek wacht dus nog steeds op de eerste zege en onderscheidt zich na drie gelijke spelen uit vijf wedstrijden in punten niet van provinciegenoot GOES (dat al een wedstrijd meer speelde).