Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

DVS’33 is er op dinsdagavond weer niet in geslaagd om Lisse te verlaten met een zege. FC Lisse had mogelijkheden om de score te openen, maar deed dat pas, nadat de druk op het Ermelose doel weggeëbd was. Het overwicht in de tweede helft resulteerde niet meer in de gelijkmaker. Er zijn ongetwijfeld aanknopingspunten om na dit duel een goede derde periode in te zetten. De fusieclub bleef door de winst de grootste belager van Sparta Nijkerk, dat zelf de tweede periode won. De Ermeloërs zakten door de nederlaag naar de negende plek.
Peter Wesselink wijzigde zijn basis in vergelijking met de twee voorgaande wedstrijden op een plaats. Kenneth Aninkora begon in de spits voor de geblesseerde Stef Nijland. FC Lisse moest het natuurlijk doen zonder de geschorste David Verwey, waarvoor Bas Gozeling in het hart van de defensie speelde.

DVS kort voor rust op achterstand
Mentaal is FC Lisse niet de ploeg om zich na zo’n zeperd als in Barendrecht met een 6-2 verlies in de volgende wedstrijd uit het eigenhobbelige veld te laten slaan. De Lissenaren leggen altijd veel energie in de openingsfase om zo de wedstrijd vroeg open te breken. Voor DVS was al duidelijk, dat het nooit zo lekker zou kunnen combineren als tegen DOVO in de wedstrijd hiervoor. Al snel werd de lange bal gezocht. Na een aftastende fase zette de thuisclub de geelzwarten onder druk en daar kwamen ook mogelijkheden uit voort. Een drietal gevaarlijke schoten vanuit de tweede lijn, toch een belangrijk wapen van FC Lisse, werden gepareerd. Bij de laatste hield Nassim El Ablak de bal met zijn lichaam uit het doel. Zelf kwamen de Ermeloërs pas na een kwartier tot de eerste doelpoging, toen Ali Akla een uittrap van doelman Daan Huiskamp doorkopte en Benjamin Roemeon tot een volley kwam. Die was eigenlijk te zacht, maar doelman Erik Cummings had er veel moeite mee. Een hoekschop resteerde. In de eerste helft slaagde DVS er niet in om de weinig balvaste goalie te beproeven. In de 25e minuut leek de openingstreffer voor de gastheren eraan te komen, maar Enzo Stroo schatte de uitstekende voorzet van Jaap Zwetsloot niet op de juiste waarde. De geelzwarten waren in de 31e minuut eveneens dicht bij het openingsdoelpunt, toen Kenneth Aninkora uit een scherp genomen vrije trap vanaf de rechter zijlijn, waarbij de Lisser sluitpost de bal los liet, de onderkant van de lat trof, waarna de bal in de handen van de Erik Cummings belandde. Voor DVS was het vervelend, dat Ali Akla zich na een overtreding en een blessurebehandeling even daarvoor in de 33e minuut moest laten vervangen. Wellicht was bedoeld, dat Aninkora en Adriaan Kruisheer beiden een helft zouden spelen. Nu moest de ‘valse’ spits al eerder invallen. De voorsprong voor de thuisclub viel vervolgens nog voor de rust, nadat Jeffrey Klijbroek zich na een aanval goed vrijspeelde en doelman Daan Huiskamp zijn schot vanaf twintig meter niet kon keren, 1-0.

Aandringend DVS komt in tweede helft niet meer tot gelijkmaker
Kenneth Aninkora bleef inderdaad in de rust in de kleedkamer achter. Coen Vloedgraven was zijn vervanger. Hij ging op het middenveld spelen, waardoor de nummer 10 Quincy Veenhof doorschoof naar de voorste linie. Hij kreeg ook al na een goede combinatie met Maarten van Dijk vanaf rechts een goede schietkans. Dat schot koerste ook gevaarlijk naar de verre kruising, maar gin net naast. De toon was wel gezet. Met Adriaan Kruisheer in de gelederen liet DVS in de frontlinie ook beter voetbal zien. Benjamin Roemeon dreigde ook met de van hem bekende acties, maar kwam niet tot afronding en een beslissende eindpass. Ondanks het Ermelose overwicht kwam FC Lisse nog wel tot een aantal schoten, maar die waren steeds te hoog. In de 63e minuut stond de thuisclub vanuit de omschakeling met drie man tegenover Jeremy Jonker, maar Jeffrey Klijbroek kon nu niet profiteren. Twee minuten later eenzelfde situatie, maar loste Tarik Evre het met een perfecte sliding op en bleef de schade beperkt tot een corner. Daaruit kopte Mitchel Bohrmann net naast. Met de wissel van Borhmann in de 71e minuut (voor Lars van der Steen) had DVS wat minder last van de verre inworpen, maar de Ermelose verdediging reageerde daar wel alert op. In hetzelfde wisselmoment werd Justin van der Putten vervangen door Ludcinio Marengo. Vijf minuten later volgde ook de wissel van Lars Klomp voor Bas Gozeling. Peter Wesselink bracht in diezelfde minuut een linksback voor een linksbak in (Nassim El Ablak-Finn Kluiver) en een middenvelder voor een middenvelder (Hayri Pinarci-Lars Dekker). Dat waren de frisse benen. In de laatste tien minuten ging centrale verdediger Tarik Evre mee naar voren en zocht een opportunistisch DVS met veel energie naar de gelijkmaker. Behalve een zwak schot van Jeffrey Klijbroek zou de thuisclub ook niet meer aan doelpogingen toekomen. Aan de andere kant zeilde een als voorzet bedoelde bal van Jeremy Jonker in de 81e minuut net langs de kruising. In de extra tijd kreeg DVS nog twee vrije trappen te nemen, waarvan de eerste verwerkt werd tot hoekschop. Bij de tweede kwam ook doelman Daan Huiskamp mee naar voren. Cummings kreeg de trap van Quincy Veenhof pas in tweede instantie onder controle, zodat niet de bal maar Tarik Evre in het net belandde. Daarmee was het gedaan.

Opstelling DVs’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre, Tim van de Berg, Nassim El Ablak (76’ Finn Kluiver), Quincy Veenhof, Hayri Pinarci (76’ Lars Dekker), Maarten van Dijk, Ali Akla (33’ Adriaan Kruisheer), Kenneth Aninkora (46’ Coen Vloedgraven).
Opstelling FC Lisse: Erik Cummings, Mitchell Bohrmann (71’ Lars van der Steen), Kevin van der Zwet, Bas Gozeling (76’ Lars Klomp), Moubarak Adouch, Tom Noordhof, Jeffrey Klijbroek, Toon Zwetsloot, Jaap Zwetsloot (90+1’ Daniek van der Meer), Enzo Stroo (90+1’ Reggie Schaap), Justin van der Putten (71’ Ludcinio Marengo).

Scheidsrechter: Dhr. J. Kraak uit Piershil

Scoreverloop: 42’ Jeffrey Klijbroek 1-0.

Resultaten Derde Divisie A dinsdag 5 april (speelronde 22; 11e ronde tweede periode):
Deze speelronde vormde der slotronde van de tweede periode, hoewel er daarvoor nog twee inhaalwedstrijden te spelen zijn). Toch kon die vandaag beslist worden, wat ook gebeurde.
Voor FC Lisse niet in haar voordeel, maar door de 1-0 winst bleef de fusieclub met 45 uit 23 wel de grootste belager van koploper Sparta Nijkerk met een achterstand van twee punten. DVS verloor een plek op de ranglijst en sluit met 33 uit 23 het linker rijtje.
Sparta Nijkerk-Ter Leede: Binnen tien minuten was de buit met een 2-0 voorsprong al binnen. Met de 3-0 na een half uur zat de wedstrijd al in het slot en behield Sparta Nijkerk met 24 uit 11 de twee punten voorsprong op FC Lisse. Die voorsprong is er met 47 uit 23 ook in de reguliere stand. Ook Ter Leede zakte een plaats met nu 33 uit 22 (en een inhaalwedstrijd tegen GOES te goed) naar de achtste positie.
Ajax (am)-Sportlust’46: De hoofdstedelingen namen revanche voor de eerdere 9-0 nederlaag, hoewel Sportlust’46 nog wel een 0-1 voorsprong nam. De thuisclub was wellicht al tevreden met de late gelijkmaker, maar kregen door een benutte strafschop in de extra tijd zelfs meer. Door deze 2-1 haakten de Woerdenaren, houder van de eerste periodetitel, iets af in de kampioensstrijd. De amateurs van Ajax boekten twee plaatsen winst en staan nu met 27 uit 23 twaalfde.
Excelsior’31-Barendrecht: In de om de vierde hielden beide clubs elkaar op “De Koerbelt” met 0-0 in evenwicht. Met nog een inhaalwedstrijd te gaan kan Excelsior’31 als nummer 4 met 38 uit 22 de jacht op de derde plek openen. Barendrecht zal met 37 uit 23 even tevreden moeten zijn met plaats 5 in de wetenschap, dat hsv Hoek daaronder twee verliespunten minder heeft.
ODIN’59-hsv Hoek: De bezoekers hadden in de eerste helft weinig te duchten van ODIN’59 en gingen met een 0-1 voorsprong aan de thee. De thuisclub bood na de rust meer weerstand, maar dat gaf ook ruimte voor de uiteindelijke 0-2 voor hsv Hoek, dat als nummer 6 met 36 uit 22 nu reëel zicht heeft op de vijfde plaats. De Heemskerkers leverden een plaats in en staan nu met 26 uit 23 veertiende.
GOES-Staphorst. De minimale 0-1 op “Het Schenge” was voor Staphorst voldoende om met nu 35 uit 23 twee plaatsen te klimmen naar de zevende stek. De rode lantaarn bleef met 15 uit 22 in handen van GOES.
Harkemase Boys-SteDoCo: een opleving zette zich nog niet in voor de thuisclub na een 1-0 voorsprong, doordat SteDoCo na de gelijkmaker laat in de wedstrijd ook nog de winnende 1-2 maakte. De Hoornaars hijgen nu met 31 uit 22 (en dus met twee verliespunten minder) DVS in de nek voor het linker rijtje. Harkemase Boys heeft nog wel vijf clubs onder zich, maar heeft slechts twee punten meer dan de beste herkanser.
ACV-DOVO: De thuisclub overlegde tegen DOVO dezelfde cijfers als DVS drie dagen eerder. De 3-0 leverde ACV geen plaats winst op en staat met 31 uit 23 nu elfde. De Veenendalers bleven voorlaatste met 19 uit 23.
VVOG-VVSB: Het kelderduel in deze ronde op “De Strokel” leverde spektakel op. Na de voorsprong voor de bezoekers werd het 3-1 de thuisclub en in plaats van 3-2 ook nog 4-1. VVSB kwam nog wel terug tot 4-3. Met 24 uit 24 hebben de Harderwijkers een gat van vier punten geslagen met deze directe concurrent, die de achterstand met 20 uit 22 nog wel terug kan brengen tot een punt.