Kortbossen 1
9405BM
ASSEN
tel. 0592-355115

DVS’33 Ermelo heeft in het streven om de nacompetitie te halen drie belangrijke punten opgehaald in Assen. Nota bene dus in een uitwedstrijd, wat sinds het bezoek aan de Harderwijkse “Strokel” al niet meer was gelukt. Bovendien troffen de geelzwarten met ACV een opponent, die in goeden doen was en uit de laatste elf wedstrijden 22 punten had gehaald tegenover 15 voor de Ermeloërs. En dat was allemaal in een thuiswedstrijd. In de ranglijst deden beide clubs nauwelijks voor elkaar onder, want na de vorige onderlinge ontmoeting hadden de blauwzwarten de achterstand van zes punten teruggebracht tot één. In de strijd om de derde periode gingen de Drenten DVS zelfs voor met elf punten tegen tien voor DVS. Deelname aan de nacompetitie voor promotie was voor aanvang van het seizoen al een wezenlijke doelstelling voor de equipe van trainer Peter Wesselink; zijn collega Fred de Boer beoogde handhaving met minimaal 40 punten. In die zin was de missie van de grootgrossier van weleer al geslaagd, want zijn ploeg begon met 41 punten aan dit duel op het Catawiki-sportpark. De Asser achterban droomde al van de nacompetitie, maar de oefenmeester van vanouds gerenommeerde club was realistischer. Het loodzware programma in april had zijn tol geëist met een aantal blessures. Peter Wesselink leek wat dat betreft over een fittere selectie te beschikken en begon behalve Finn Kluiver met dezelfde basis als een week eerder tegen Harkemase Boys. Nu dus met Tim van de Berg weer in de gelederen.

DVS met minimale voorsprong de rust in
De thuisclub begon het beste aan de wedstrijd, creëerde een veldoverwicht, maar geen kansen. De hoekschopverhouding van vijf tegen nul in het eerste kwartier zei wat dat betreft veel. De eerste serieuze doelpoging was wel voor DVS, toen Jeremy Jonker in de 14e minuut op aangeven van Stef Nijland naast schoot. De geelzwarten hadden toen al de controle over de wedstrijd genomen om die nooit meer af te staan. Een tegenvaller bij DVS was, dat Maarten van Dijk zich in de 21e minuut moest laten vervangen. Hij was al in de 1e minuut na een kopduel met Boy Spijkerman aan het hoofd geblesseerd geraakt. De ACV-speler kon verder, maar de jongeling uiteindelijk niet. Voor hem kwam Adriaan Kruisheer in het veld. Die was vanwege mindere trainingsarbeid op de bank begonnen. Al meteen na de wissel namen de bezoekers een voorsprong. De interceptie was van de sterk spelende Nassim El Ablak, die daarmee direct Benjamin Roemeon bediende. Daar heeft DVS een goudhaantje mee in huis. Er zijn meerdere clubs, die zo’n behendige speler in het team hebben, zoals de week ervoor Margaritha en bij ACV Boy Spijkerman, maar niemand heeft zo’n controle over de bal als de rappe aanvaller in Ermelose dienst. Zijn rush bracht hem op snelheid en techniek in de Asser ‘zestien’, waar hij vanaf de achterlijn voorzette op Stef Nijland. Die had vervolgens geen moeite om de assist binnen te werken, 0-1. En dat alles onder de toeziende ogen van zijn vader.
De volgende mogelijkheid diende zich twee minuten later al aan, toen Nassim El Ablak, die in deze wedstrijd kwistig strooide met uitstekende passes, Ali Akla in scoringspositie bracht. Te druistig schoot hij echter over. DVS domineerde de wedstrijd nu helemaal. Ook bij ACV vond vanwege een blessure een wissel plaats. Nick Westebrink moest eraf en voor hem kwam Steyn Strijker in het veld. Nadat Quincy Veenhof in kansrijke positie in de 32e minuut nog niet tot een goed schot kwam, bediende hij drie minuten later wel Benjamin Roemeon. Zijn schot koerste naar de rechter kruising, waar de geroutineerde doelman Ben Wormmeester de bal met een uiterste inspanning uit tikte. Pas daarna kwam ACV tot de eerste en enige kans in de eerste helft, toen Boy Spijkerman vanaf de linker zijlijn perfect voorzette op Pascal Huser. Hij kopte echter recht in de handen van doelman Daan Huiskamp. Nadat scheidsrechter Kuijntjer constateerde, dat er toch geen voordeel was na een overtreding op Quincy Veenhof, mocht Stef Nijland kort voor de rust nog aanleggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Die ging wel over de muur, maar ook net naast het Asser doel. De thee werd dus genuttigd met een nipte 0-1 voorsprong voor de Ermeloërs.

DVS breidt voorsprong na rust uit
De thuisclub probeerde net al in de eerste helft een veldoverwicht te verwerven, maar dat lukte niet. Nadat het Quincy Veenhof nog niet lukte om in de 51e minuut uit een steekpass van Benjamin Roemeon af te ronden, was het in dezelfde minuut na een sublieme aanval wel raak. De Asser verdediging werd volledig uitgespeeld, waarbij Jeremy Jonker de assist gaf op Stef Nijland. Die maakte met een schuiver zijn en DVS’ tweede doelpunt, 0-2. Daarop volgde misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd. De treffer werd uitbundig gevierd met Coen vloedgraven, die vanwege zijn gezondheid dit seizoen niet meer aan voetballen zal toekomen
Een emotioneel moment. ACV probeerde het wel, maar kwam nooit door de Ermelose verdediging heen. Alles werd gepareerd. De wedstrijd had in de 55e minuut al in het slot geschoten kunnen worden, maar op aangeven van Stef Nijland veegde Quincy Veenhof de bal net naast. Ook Benjamin Roemeon beproefde de goalie in de 66e minuut tweemaal tevergeefs, maar halverwege de tweede helft stond de 0-3 wel degelijk op het scorebord. Op aangeven van Adriaan Kruisheer schoot Nassim El Ablak de bal van afstand prachtig binnen. Een beloning ook voor zijn goede, niet zelfzuchtige spel. Fred de Boer bracht bij de thuisclub meteen zes frisse benen in; Ezra Schrijver, Jim de Leeuw en Mark Jagt kwamen erin voor Boy Spijkerman, Daniël Schans en Gijs Jasper; mogelijk ook om hen rust te geven voor de volgende wedstrijd. De koers was immers al gelopen. DVS liet zich daarna verleiden tot te frivool voetbal zonder veel rendement. En dat terwijl doelcijfers toch ook van betekenis zijn in de derde periode. De lucht leek er wel helemaal uit bij de thuisclub. Toch kwam ACV kort na de wissel van Toufik Faraouni voor Koen Steg toch nog tot een treffer. Waar DVS de hele wedstrijd in de lucht met Tarik Evre en Tim van de Berg geheerst had, kopte Luka Priljic in een mêlee van spelers de 1-3 binnen. Sneu voor doelman Daan Huiskamp, omdat de nul de wedstrijd voor hem ook extra mooi gemaakt had, ondanks dat de doelstelling om zevenmaal de nul in de competitie al wel gehaald was.
Ook bij DVS was de vermoeidheid echter merkbaar en mochten Stef Nijland en Hayri Pinarci  gaan rusten in de 80e minuut, zodat Kenneth Aninkora en Lars Dekker nog speeltijd kregen. De stand onderging geen wijziging meer; mede doordat Jim de Leeuw in de 84e minuut zijn schot in de handen van doelman Daan Huiskamp zag belanden en Quincy Veenhof in de extra tijd in het zijnet schoot. De 3-1 was voor de geelzwarten de grootste uitzege ooit op ACV en diende de Ermelose aspiraties natuurlijk uitstekend. DVS doet nog steeds mee in de derde periode en heeft na deze overwinning zelfs twee ijzers in het vuur. De vierde plaats is immers slechts twee punten verwijderd.

“Mooie overwinning na een moeilijke periode”
“Dik verdiend”, constateerde trainer Peter Wesselink na afloop van het gewonnen uitduel: “Op de eerste tien minuten na hebben we gecontroleerd en kregen ze wat corners. Daarna gingen we voetballen. Dat had niet echt een oorzaak. Daarna waren we heel comfortabel aan de bal, konden de bal lang bij ons houden. Gaandeweg de wedstrijd hadden ook steeds goede kantwissels, waardoor we steeds een overtalletje creëerden.
We kregen ook een paar goede kansen, van Ali en van Jeremy en maakten een goede goal. Zij deden het met die middenvelder die naar Staphorst gaat (Freddy Quispel) erg goed, net zoals als wij met Stef Nijland deden, maar zijn eigenlijk nooit in de problemen gekomen. En Adriaan Kruisheer brengt toch weer wat extra’s; hij is rustig aan de bal, maakt goede keuzes, dus wordt dat voor de volgende wedstrijden best nog wel wat puzzelen. Stef vond ik vorige week ook al goed; hij is comfortabel aan de bal, kan de bal goed vasthouden en doet het gewoon hartstikke goed. Ook in de tweede helft kregen wij de mooiste kansen, maar gingen wat te frivool voetballen. We kregen ook best veel ruimte rond die ‘zestien’. We hadden het nog beter kunnen afmaken. Het was jammer, dat we niet meer echt voetbalden om die 0-4 en die 0-5 te maken. Uiteindelijk maken zij dan uit een standaardsituatie nog die 1-3 en dat was jammer. Voor Daan en voor de verdediging is het fijn om die nul te houden. Verder hebben we achterin niet veel weggegeven. Met Tarik en Tim staat dat echt geweldig goed. Dit is een mooie overwinning, want we komen uit een moeilijke periode.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre, Tim van de Berg, Nassim El Ablak, Quincy Veenhof, Hayri Pinarci (80’ Lars Dekker), Maarten van Dijk (21’ Adriaan Kruisheer), Ali Akla, Stef Nijland (80’ Kenneth Aninkora), Benjamin Roemeon.
Opstelling ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans (68’ Jim de Leeuw), Robert Talens, Luka Prljić, Koen Steg (75’ Toufik Faraouni), Gijs Jasper (68’ Mark Jagt), Nick Westebring (28’ Steyn Strijker), Pascal Huser, Boy Spijkerman (68’ Ezra Schrijver), Freddy Quispel, Justin Mulder.

Scheidsrechter: dhr. W. Kuijntjes

Scoreverloop: 22’ Stef Nijland 0-1, 51’ Stef Nijland 0-2, 67’ Nassim El Ablak 0-3, 77’ Luka Priljic 1-3.

Resultaten Derde divisie A 7 april (speelronde 29; 6e ronde derde periode):
De top-3 maakte in deze speelronde geen fouten, maar de drie clubs daaronder verspeelden wel punten. Onderin verschoof het een en ander. Met 45 uit 29 bedraagt de achterstand van DVS op de vierde plaats nog maar twee punten en kunnen de Ermeloërs zich ook gaan richten op een goede eindklassering, mocht de derde periode, waarin de geelzwarten met 12 uit 6 nog steeds FC Lisse met twee punten voorsprong voor moet laten gaan. ACV staat met 41 uit 29 nog steeds netjes in het linker rijtje.
VVOG-FC Lisse: Oud-DVS’er Paul Eppink had zijn rentree na zijn blessure wellicht anders voorgesteld en moest al in de 1e minuut vissen. Het betere FC Lisse ging vervolgens met 0-2 de rust en die kwam ondanks hard werken van de harderwijkers niet meer in gevaar. Met 59 uit 29 en 14 uit 6 leidt de club uit de Bollenstreek zowel in de reguliere stand als in de derde periode. VVOG belandde door de 0-2 nederlaag op de 15e plek met 31 uit 29 en moet zich troosten met de gedachte, dat het momenteel met een voorsprong van twee punten de beste herkanser is.
Hoek-Sportlust’46: De Woerdenaren blaken momenteel van het zelfvertrouwen en straalden dat ook uit op “Denoek”. De wedstrijd zat halverwege met een 0-3 stand al in het slot en kreeg kort voor het sluiten van de markt nog een 0-4 eindstand. Een lekkere aanloop naar de absolute topper tegen FC Lisse in de eerstvolgende wedstrijd. Met 54 uit 29 volgt Sportlust’46 de koploper op vijf punten. In de derde periode slechts op een punt, maar aangezien de roodwitten al de eerste periode wonnen, telt dat iet mee. Hoek bleef ondanks de nederlaag vijfde met 46 uit 29. In de derde periode staan de Zeeuws-Vlamingen vijf punten achter, dus moeten zij het hebben van een goede eindklassering.
Sparta Nijkerk-GOES: Tegen de verhouding in nam de rodelantaarndrager uit Zeeland een voorsprong, maar in de slotfase van de eerste helft werd dat met drie Nijkerkse treffers volledig omgedraaid. In een andere verdeling was de score na de rust hetzelfde. Met de 6-2 kwam de derde plaats stevig met 54 uit 29 in handen van Sparta Nijkerk, dat de kansen op de titel herberekent na de eerstkomende speelronde. GOES zag het gat met de andere directe twee concurrenten met 24 uit 29 toenemen tot vijf punten.
Harkemase Boys-Excelsior’31: Een mooi affiche tussen twee gelijkwaardige ploegen met verschillende speelwijzen. Met een doelpunt na een kwartier in de eerste helft en één een kwartier in de tweede helft waren de Harekieten veel effectiever. Ondanks de 2-0 nederlaag staat Excelsior’31 met 46 uit 29 nog steeds vierde, maar of dan na het bezoek van Sparta Nijkerk nog zo is, is de vraag. Harkemase Boys steeg een plaats naar de elfde met nu 37 uit 29.
SteDoCo-Barendrecht: Tot twee keer toe namen de bezoekers een voorsprong. De laatste drie treffers vielen in de laatste tien minuten. De 2-2 voelde bij Barendrecht als een nederlaag. Met 44 uit 29 doen de Bongerd-bewoners het net iets minder dan DVS, maar de hoop op een goede eindklassering is nog niet opgegeven. SteDoco bleef tiende met 39 uit 29.
VVSB-Staphorst: De degradatiekandidaat flikte het weer. Nu werd een in de tweede helft opgelopen achterstand omgebogen in een overwinning. Door de 2-1 klom VVSB van de vijftiende-  naar een veilige veertiende plek met nu 33 uit 29. Dat zijn er twee meer dan de beste herkanser en vier boven een directe degradatieplaats. Ondanks de nederlaag bleef Staphorst ACV een punt voor en staat nu met 42 uit 29 achtste.
DOVO-Ter Leede: Het leek na twintig minuten weer fout te gaan voor de Veenendalers, maar het werd allemaal anders na het invallen van Oktay Öztürk een klein half uur voor tijd. Na de 1-1 scoorde de oud-DVS’er tweemaal en deed de rode kant van sportpark Panhuis ontploffen. Het degradatiespook is nog altijd niet geweken met 29 uit 29, maar vanwege het beste doelsaldo staat DOVO nu op een zestiende plaats, die recht geeft op de nacompetitie voor lijfsbehoud. Met 37 uit 29 staat Ter Leede nu twaalfde; een plaats lager dan voor deze wedstrijd.
ODIN’59-Ajax (am): Beide clubs beseften het belang van deze wedstrijd ten volle en de amateurs van Ajax namen al vroeg een voorsprong. Binnen een half uur stond er echter een 2-1 stand op het scorebord, wat niet de ruststand werd. Twee resterende doelpunten waren vanaf elf meter. De eerste zorgde voor een 2-2 ruststand, de tweede voor de zege voor de Heemskerkers. Met 34 uit 29 nam ODIN’59 wat afstand van de degradatiekandidaten, hoewel de beste herkanser maar drie punten minder heeft. Ajax is met eenzelfde puntenaantal als DOVO door de doelcijfers op de voorlaatste plaats beland.