Verlies DVS’33 Ermelo tegen FC Lisse na snelle achterstand

Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Natuurlijk was het afwachten, of er sleet op de thuiswedstrijd van DVS33 Ermelo zou zitten na de bekerwedstrijd tegen Noordwijk na verlenging. Hetzelfde zou gelden voor tegenstander FC Lisse. Wellicht werkt vermoeidheid iets meer door na uitschakeling, zoals bij de bezoekers door AFC dan bij de Ermeloërs na de gewonnen strafschoppenreeks. De geelzwarten schoten zichzelf echter al in de 1e minuut in de voet en moesten zodoende extra inspanningen leveren. De bezoekers profiteerden daarvan, terwijl de wedstrijd afkoerste op een gelijkspel. De Lissenaren namen de drie punten mee naar De Bollenstreek en namen daarmee afstand van DVS, dat zich nog maar drie punten verwijderd weet van de laatste plaats.
Beide trainers konden niet over de ideale samenstelling beschikken. Bij FC Lisse ontbraken drie spelers, terwijl bij de geelzwarten naast de langer geblesseerden nu ook Stef Nijland ontbrak. Zodoende moest Peter Wesselink een beroep doen op de jongelingen Matijs Valstar en Marvin Hanenburg, die op de bank begonnen, terwijl Eren Tarun Yavuz en Maarten van dijk inmiddels al tot het meubilair behoren.

Dramatische start DVS
Voor de thuisclub begon de eerste helft dramatisch. Het balverlies bij Hayri Pinarci werkte in de 1e minuut nog drie, vier schijven door, waarbij Remi van Ekeris uit de voorzet van Ludcinio Marengo geheel ongehinderd de 0-1 kon binnenkoppen. Hoewel FC nog een minuut of vijf goed voetbal liet zien, kon het daarna al achterover gaan hangen en moest DVS extra energie leveren om de schade te repareren. Het tempo in de wedstrijd lag ook te lag om de tegenstander kapot te spelen. De Ermeloërs haalden dan ook nauwelijks de achterlijn en als er dan eens een bruikbare voorzet afgeleverd werd, was er geen bezetting voor het vijandelijke doel. Pas in de slotfase van de eerste was er weer gevaar, maar dat deed zich voor voor beide doelen.
Eerst legde Enzo Stroo het leer uit een langdurige aanval af op Jeffrey Klijbroek; hij trof met zijn schot in de 38e minuut de paal. In de 43e minuut schoot Jaap Zwetsloot voor de bezoekers over. Een minuut later vond Tarik Evre met een uitstekende crosspass zijn ploegmaat Benjamin Roemeon. Uit zijn voorzet schoot Eren Turan Yavuz goed in, maar doelman Eric Cummings tilde de bal over de lat. Na de kopbal van David Verweij, die over ging, nog net binnen de reguliere speeltijd was de laatste doelpoging voor de thuisclub. Na een combinatie tussen Benjamin Roemeon en Finn Kluiver schoot Eren Turan Yavuz over. Zodoende was het halverwege nog steeds 0-1.

Gelijkmaker na rust niet aan DVS besteed
Peter Wesselink wisselde rigoureus. Tim van de Berg, Hayri Pinarci en Quincy Veenhof bleven in de kleedkamer achter. Hun vervangers heetten Maarten van Dijk, Lars Dekker en Matijs Valstar. Coen vloedgraven kwam daardoor in het hart van de defensie te spelen om vandaaruit een betere opbouw te krijgen. De “frisse benen” hadden ook wel effect, want DVS ging met meer energie op zoek naar de gelijkmaker. De druk op het doel van FC Lisse nam dan ook toe en vanaf de 50e minuut leek de gelijkmaker ook te vallen.
Allereerst kopte Matijs Valstar in, maar zijn inzet werd door Mitchel Bohrmann op de doellijn met de voet gestopt. Vervolgens schoot Adriaan Kruisheer een afvallende bal net naast. Even daarna schoot hij een vrije trap met net iets te veel curve richting de rechterbovenhoek, die door Cummings nog net weggetikt kon worden. In de 54e minuut was het wel raak, toen Maarten van Dijk na een snel genomen hoekschop de bal hard en strak voorbracht. Lars Dekker liep deze binnen, 1-1. DVS slaagde er vervolgens niet in om door te drukken en de tegenstander op de knieën te krijgen. Sterker nog;
Tarik Evre voorkwam met zijn interceptie in de 59e minuut een succesvolle uitval en twee minuten daarna legde Jeffrey Klijbroek de bal prachtig achter de Ermelose verdediging. De vrijgelopen Jaap Zwetsloot kwam nog wel tot een schot, maar dart werd gekeerd door Daan Huiskamp. Dezelfde schutter kreeg een minuut later weer een schietkans, maar ook die inzet was een prooi voor de Ermelose sluitpost. Er werd vervolgens aan beide zijden gewisseld. Marvin Hanenburg (in de 67e minuut in het veld gekomen voor Eren Turan Yavuz) moest meteen al reddend optreden door te voorkomen, dat een na een uitval een voorzet de vrijstaande Jaap Zwetsloot zou bereiken. In de 72e minuut was DVS dichtbij een voorsprong, toen Coen vloedgraven met zijn pass Adriaan Kruisheer vrij in het doelgebied zetten Het Ermelose publiek veerde al op, maar zijn schot eindigde in het zijnet. Beide trainers wisselden nog voor de laatste tien minuten. Finn Kluiver moest eraf, waarna Lorenzo van Slimming de rechtsbackpositie innam. Met een schot van Nicky van Hilten in de 83e minuut en een voorzet van Maarten van dijk in het zijnet hield het echter wel op bij DVS. Maar ook bij de gasten waren de beste krachten er wel af en leek de wedstrijd af te koersen op een 1-1 gelijkspel. Totdat FC Lisse de winnende treffer in de schoot geworpen kreeg.
Coen Vloedgraven hoopte te kunnen uitverdedigen, maar schoof het leer zo in de voeten van Jeffrey Klijbroek en die moet zo’n schietkans niet krijgen. Daan Huiskamp was dan ook kansloos op zijn inzet, 1-2. Het had nog erger voor de thuisclub kunnen worden na een inworp, waarna Jaap Zwetsloot zich na zijn goede balbehandeling in kansrijke schietpositie manoeuvreerde. Maarten van Dijk wierp zich in de baan van het schot en voorkwam zo de 1-3, maar het leed was al geleden. FC Lisse deed een strik om de 1-2 en nam de drie punten mee naar De Bollenstreek.

“Vroege treffer zette de wedstrijd voor ons op de kop”
 “We verloren al de tweede bal en waren bij alle acties daarop niet goed aangesloten en ligt-ie erin”, analyseerde Peter Wesselink na afloop de snelle achterstand voor de camera van DVS-TV. “Dat zette voor ons de wedstrijd op z’n kop en kom je de hele eerste helft niet meer aan voetballen toe. We hebben nog wel een paar kansjes gehad, maar dat was meer geluk dan wijsheid. Er zat weinig lijn in. We hadden geen agressiviteit, geen druk op de bal, alsof we het op 60, 70 % deden. Dan kan je denken, dat de wedstrijd van dinsdag tegen Noordwijk nog in de benen zat. Alle spelers voelden zich nog fris, dus mocht dat geen excuus zijn.
We moesten in de tweede helft meer energie brengen en beter voetballen. We kregen natuurlijk de bal van hun. Er lag ook ruimte om in te dribbelen en door te voetballen. Daar is Coen beter in dan Tim. Het eerste half uur van de tweede helft hebben we ook prima gespeeld. We hebben een goede goal gemaakt en een paar goede kansen gecreëerd. In de laatste vijf minuten doen we het ons zelf aan. Dat mag Coen nooit overkomen. We moeten de wonden likken en kijken of we de volgende wedstrijd weer wat jongens erbij hebben.”
Opstelling DVS
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Tim van de Berg (46’ Maarten van Dijk), Finn Kluiver (78’ Lorenzo van Slimming), Eren Turan Yavuz (67’ Marvin Hanenburg), Hayri Pinarci (46’ Lars Dekker), Coen Vloedgraven, Quincy Veenhof (46’ Matijs Valstar), Adriaan Kruisheer, Benjamin Roemeon.
Opstelling FC Lisse: Erik Cummins, Mitchel Bormann (79’ Tristan Slootbeek), David Verweij, Jeffrey Perez Stoof (57’ Lars Klomp), Lars van der Steen, Jeffrey Klijbroek, Tom Noordhoff, Remi van Ekeris, Jaap Zwetsloot, Enzo Stroo (79’ Thijs de Rooij), Ludcinio Marengo (63’ Justin van der Putten).

Scheidsrechter: Dhr. J.A.C. van Dongen uit Nijmegen

Scoreverloop: 1’ Remi van Ekeris 0-1, 54’ Lars Dekker 1-1, 86’ Jeffrey Klijbroek 1-2

Resultaten Derde Divisie 25 september (speelronde 6):
Op de ranglijst bracht de 1-2 FC Lisse nog geen voordeel, mar de zevende positie werd met 10 uit 6 wel versterkt. DVS bleef met 7 uit 6 tiende.
SteDoCo-Sparta Nijkerk: De Nijkerkers omzeilden in Hoornaar een lastige klip. Na de 0-1 in de eerste helft deden zich na rust wel momenten voor voor beide doelen, maar de voorsprong bleef overeind. Sparta is nu met 14 uit 6 alleen koploper. SteDoCo zakte naar de veertiende plaats met 5 uit 6.
ACV-Harkemase Boys: De hegemonie in het noordelijke voetbal werd in Harkema’s voordeel beslist. Een wat dominanter werd geslacht door een penaltymoment en verloor met de 0-1 de ongeslagen status. Harkemase Boys nam met 12 uit 6 de tweede plek van de Assenaren over. ACV zelf zakte met 11 uit 6 naar de vierde plaats.
Ter Leede-Staphorst: Beide clubs kwamen op “Roodemolen” niet tot scoren, waarmee de bezoekers de ongeslagen status behielden. Toch kostte het gelijke spel Staphorst met 10 uit zes twee plaatsen op de ranglijst. Het staat nu zesde. Ook Ter Leede leverde in en staat nu elfde met 7 uit 6. Dat is evenveel als DVS, maar met een minder doelsaldo
Excelsior’31-Sportlust’46: De Woerdenaren zetten de thuisclub wel onderdruk, maar Excelsior’31 opende de score en zou uiteindelijk ook met 4-1 winnen. De achterstand op de koploper bleef drie punten, maar leverde wel een positieverbetering van drie plaatsen op. De Rijssenaren staan nu derde. Sportlust’46 heeft eveneens 11 punten, maar uit 7 wedstrijden en zakte naar de vijfde plek.
VVSB-GOES: halverwege leidde de thuisclub met 2-0 en leek op weg naar de vijfde plaats, maar GOES won de tweede helft en behaalde nog een punt door de 2-2. VVSB leverde dus een plaats in met nu 9 uit 6. GOES draagt met vier punten uit evenzoveel gelijke spelen de rode lantaarn.
Barendrecht-Ajax (am): De thuisclub boekte de eerste overwinning in de competitie. Nu bleef het in de extra tijd wel eens aan de positieve kant van de score en won met 2-1. Dat was voldoende om de voorlaatste plaats te verlaten. Barendrecht staat nu met 5 uit 6 vijftiende. De amateurs van Ajax bleef DVS op basis van doelsaldo net een plaats voor en sluiten het linker rijtje.
Hsv Hoek-VVOG Harderwijk: De Zeeuws-Vlamingen wilden tegen VVOG de negatieve spiraal doorbreken en deden dat met overtuigende cijfers. Met 4-0 moesten de Harderwijkers de verre thuisreis aanvaarden. Daardoor kwam hsv Hoek niet alleen in punten gelijk met de groenwitten (6 uit 6), maar ging het op doelcijfers voorbij en staat nu net voor deze tegenstander op de twaalfde plaats.
ODIN’59-DOVO: De groei van de verloren bekerwedstrijd tegen De Treffers zette zich door in dit kelderduel. DOVO kon na de 1-1 nog wel gelijkkomen, maar verloor uiteindelijk ruim met 4-1. Met 5 uit 6, evenals de opponent, klom ODIN’59 van de laatste naar de zestiende plaats en bevinden de Veenendalers zich op de voorlaatste plaats. De Heemskerkers zijn in de schaduw van kasteel Assumburg de eerstvolgende tegenstander van DVS met twee punten achterstand.