DVS’33 Ermelo begint tweede periode met nederlaag in Hoornaar

Groeneweg 59
4223MG
HOORNAAR
tel. 0183-581770

DVS’33 Ermelo is de tweede periode begonnen met een nederlaag in Hoornaar. De geelzwarten liepen van meet af aan achter de feiten aan na een veel te vroege treffer van SteDoCo. De equipe van Peter Wesselink bleef strijden voor een resultaat, maar ging uiteindelijk ten onder aan de hoogst effectieve thuisclub, waarbij oud-DVS’er Olivier Pilon nog een duit in het zakje deed. De Hoornaars tegen verder naar de subtop, terwijl de Ermeloërs weer een stapje terug moesten doen. Er was een wijziging in de basis van DVS in vergelijking met de vorige wedstrijd; Jeremy Jonker begon weer op de bank ten faveure van Finn Kluiver.

DVS loopt voor rust achter vroege achterstand aan
De wedstrijd was nog maar koud begonnen, of DVS keek al tegen een achterstand aan. Tarik Evre keek nog verbaasd de arbiter aan, toen hij in de 1e minuut een vrije trap toekende aan een licht contact op de zijlijn. In de twee vorige wedstrijden waren de geelzwarten immers gewend, dat de leidsman van dienst mannelijke duels toestond en veel liet doorgaan. Nu draaide Etiën Mariana de vrije trap met akelige precisie in bij de eerste paal, waar centrale verdediger Ingo van Weert de bal schampte met het hoofd, waarna die tussen doelman en verdedigers insloeg als een bom, 1-0. Het voordeel van die vroege achterstand was, dat er nog 88 minuten te gaan waren om hier wat aan te doen. De roodzwarten lieten zich meteen terug zakken en zette pas enige druk, als DVS op hun helft kwam en loerden op de counter. De Ermeloërs mochten het spel maken.
Waar een week eerder ACV-trainer Fred de Boer de geelzwarten nog prees om het geduld in de opbouw, leverde het vele balbezit hen voor de rust nog niet veel op. SteDoCo leunde op een goede organisatie en de opbouw ging in een tempo, dat de thuisclub niet echt verontrustte. Benjamin Roemeon kwam in die fase ook maar moeizaam los van de snelle rechtsback Etiën Mariana, die met de snelheid van Olivier Pilon voor de nodige dreiging kon zorgen op de rechterflank. DVS had de organisatie en de rugdekking echter ook goed voor elkaar en voetballend kwam SteDoCo er ook niet door. De Ermeloërs kwamen vooralsnog evenmin tot uitgespeelde kansen en hadden de thuisclub met een voorzet van Quincy Veenhof in de 8e minuut, die aan iedereen voorbij ging en een schot van Benjamin Roemeon in de 14e minuut, dat over ging. Het werd nog erger voor de bezoekers, toen SteDoCo in de 31e minuut uit een van de schaarse uitvallen een hoekschop haalde. Die bleek ingestudeerd en het leer draaide van de linkerkant naar de tweede paal, waar Steven Edwards tussen Finn kluiver bij de paal en Coen vloedgraven vrij opdook en binnenkopte, 2-0. Opmerkelijk, omdat DVS zich juist in de voorgaande wedstrijden niet liet kloppen door spelhervattingen en juist heel geconcentreerd verdedigde en nu twee keer op rij geslagen waren.
Het spelbeeld van het eerste half uur zette zich ook in het laatste kwartier van de eerste helft voort, maar nu wel met een goede kans voor DVS. De combinatie tussen Benjamin Roemeon en Maarten van dijk werd nu wel in een dusdanig tempo uitgevoerd, dat de eerste in scoringspositie kwam, zij het, dat hij door de verdediger naast hem nog moeilijk voor de verre hoek on kiezen. Nu stuitte Roemeon op de uitgekomen doelman Petar Stoskovic. Joran Schröder kwam voor de gastheren in de 41e minuut nog wel tot een schot, dat een makkelijke prooi werd voor doelman Daan Huiskamp en Maarten van Dijk en Adriaan Kruisheer beproefden tevergeefs de Hoornaarse sluitpost met hun schoten. De rust ging dus in met een 2-0 stand.

DVS voert druk na rust op
DVS bracht in de rust twee wijzigingen in zijn ploeg aan, waardoor de druk op de Hoornaarse verdediging aanzienlijk zou toenemen. Maarten van Dijk maakte plaats voor Stef Nijland en Nassim El Ablak kwam in het veld voor Quincy Veenhof. Die druk zorgde al heel snel voor de aansluiting. Een minuut, nadat Lars Dekker zijn van richting veranderde schot nog in de handen van de doelman zag belanden, leverde een goede aanval over links wel het gewenste resultaat op. Met een leep hakballetje passeerde Stef Nijland in de 49e minuut zijn directe tegenstander en schoof de bal vanaf links op de achterlijn hard voor, waar Nicky van Hilten alleen zijn teen er nog maar tegenaan hoefde de zetten om de voorzet tot doelpunt te promoveren, 2-1.
DVS had dus wat het graag wilde; de snelle aansluiting met nog genoeg tijd op de klok voor een beter resultaat. De druk op het Hoornaarse doel bleef aanhouden, maar de thuisclub profiteerde in de 58e minuut van de eerste mogelijkheid met ruimte op de rechtervleugel. Bij DVS dacht men misschien aan buitenspel, maar dat gold niet voor Olivier Pilon. De ex-DVS’er vond geen medespel voor het doel en probeerde het met een lob. Daan haaskamp had de korte hoek immers goed afgedekt, maar tot zijn ongeloof en dat van zijn ploeggenoten, staf en meegereisde Ermeloërs (in functie) eindigde de boogbal in de kruising, 3-1. De geelzwarten moesten dus weer opnieuw beginnen. Van SteDoCo viel daarna geen aanvallende actie meer te noteren, terwijl de geelzwarten weer direct op zoek gingen naar een nieuwe aansluiting. De Hoornaarse verdediging had ook veel meer moeite om de Ermelose frontlinie met nu Nijland en El Ablak in toom te houden. In de 60e minuut kwam Benjamin Roemeon een teenlengte te kort om een assist van Coen vloedgraven binnen te lopen.
Drie minuten later lanceerde Nassim El Ablak de rappe aanvaller, maar nu kon Roemeon de Hoornaarse sluitpost niet passeren, maar kreeg Adriaan Kruisheer in de rebound wel een grote schietkans. Dat ging echter naast. Weer twee minuten later kon El Ablak aanleggen op aangeven van Benjamin Roemeon, maar dat schot werd geblokt. De defensie van SteDoCo mocht dan wel niet meer tot enige opbouw komen, er werd wel met hand en tand verdedigd en zat er regelmatig nog een voetje tussen. Het was duidelijk, de verdediging van SteDoCo had geen grip de invallers, die veel meer bewogen en van positie wisselden dan hun voorgangers. In de 69e minuut liep Benjamin Roemeon dicht op het doel tegen een hard ingeschoten voorzet van Nassim El Ablak aan, maar de bal ging rakelings naast. Twee minuten later was Roemeon de aangever en nam El Ablak het leer in een keer op de slof. Doelman Stoskovic grabbelde de bal uit de hoek. Tussen die twee mogelijkheden haalde SteDoCo-trainer Frans Adelaar Joran Schröder eraf voor Benjamin van Wanroij. De speler van de buitencategorie komt terug van een blessure, maar kon zijn stempel nu nog niet drukken op de wedstrijd. Het Ermelo’s overwicht bleef ook daarna aanhouden. In de 73e minuut zette Adriaan Kruisheer invaller Stef Nijland met een goede steekbal voor het doel, maar zijn schot ging niet langs de goalie. Een minuut later dreigde Benjamin Roemeon gevaarlijk de ‘zestien’ binnen te gaan, maar werd er net buiten gekeerd. In afwachting van de te nemen vrije trap pleegde Peter Wesselink nog een dubbele wissel Jeremy Jonker voor Finn Kluiver was een linksback voor een linksback, maar met Ali Akla voor Lars Dekker wisselde hij nog aanvallender.
De vrije trap van Stef Nijland leverde in eerste instantie nog niets op, maar in het vervolg kopte Tim van de Berg in. Echter niet hard genoeg om doelman Stoskovic te verslaan. Voor SteDoCo werd het steeds meer een kwestie van overleven. Zo werkte Mitchell de Zwart in de 76e minuut een voorzet Jeremy Jonker in paniek weg, zonder dat der een DVS’er in de buurt was. Twee minuten later kon Stef Nijland na afleggen door Adriaan Kruisheer aanleggen voor een schot, maar dat ging net naast. Natuurlijk begon de tijd steeds meer te dringen en DVS hoopte in de 84e minuut op een strafschop. Stef Nijland stond al met een been in het strafschopgebied, maar was in de optiek van scheidsrechter Van Zuilichem net buiten de beruchte lijnen aangetikt. Niet een bekeken boogbal naar de kruising, maar een hard genomen vrije trap door de Hoornaarse muur van Nassim El Ablak. De goalie hoefde niet in actie te komen, want doelpuntenmaker Van Weert stopte de bal onvrijwillig met het hoofd en moest meteen vervangen worden (door Yannick Cortie). DVS wilde nog wel in die slotfase, maar de echte overtuiging om de marge van twee nog te kunnen slechten sloop weg. Dat die goede wil er nog wel was, bleek in de 5e minuut van de extra tijd, toen Nassim El Ablak na een combinatie met Coen Vloedgraven kon aanleggen voor een schot. Dat koerste ook wel naar de rechter kruising, maar daar stond Petar Stoskovic klaar om de bal te stoppen. Net zoals DVS in de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven overeind bleef, overleefde SteDoCo in deze wedstrijd, maar wel dankzij die marge van twee.

“Ongeloof”
Ongeloof overheerste na afloop bij DVS-trainer Peter Wesselink: “Toch wel wat ongeloof; in de eerste helft waren we wat voorspelbaar met twee standaardsituaties voor hun en twee kansen voor ons. Die indraaier bij de 1-0 was lastig. Als zo’n bal goed genomen wordt, zijn de aanvallers in het voordeel, want die kunnen gaan lopen. Het staat dan zo dicht op elkaar en iets aanraken is een doelpunt. Raakt niemand de bal aan, valt die misschien bij de tweede paal binnen. Als je dan het verdere verloop van de wedstrijd ziet, hebben we genoeg kansen gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Zij hebben geen enkele voetbalkans gecreëerd, ze hebben gen enkele keer kunnen counteren, helemaal niks. Die 2-0 ontstaat ook weer uit een standaardsituatie. Die situatie hadden we ook verwacht. Dat doen ze vaker en we wisten ook, dat ze dat gingen doen. Volgens mij had Finn die paal los moeten laten en het duel moeten aangaan. Die bal kwam in zijn zone. We in twaalf wedstrijden nog geen goal tegen gekregen uit standaardsituaties en nu twee. In de eerste helft waren we te voorspelbaar en hebben alleen met Benjamin en Maarten een heel grote kans gekregen. Verder maakten we in onze combinaties niet de beste keuzes. We hebben toen te weinig versneld in onze aanvallen. In de tweede helft maakten we op een droommoment de 2-1.
Daarvoor hadden we ook aanvallend gewisseld met Stef en Nassim erin en Adriaan er dan achter. Met Benjamin er nog bij kunnen zij allemaal een goal maken. We zijn daarmee drie kwartier op hun helft geweest. En we hebben ook goede kansen gecreëerd. In de tweede helft heeft SteDoCo ook geen enkel moment controle gehad. Je zit eigenlijk op de 2-2 te wachten en dan krijg je zo’n 3-1 tegen van Ollie. Ik dacht niet, dat die bewust was. Die derde was ook doodzonde en als we hier met 2-2 nog weggegaan waren, had je het prima gedaan. Dan had je je teruggevochten naar een goed resultaat. Dat doet toch nog wat goeds met je ploeg. En gevochten is er nog wel. Natuurlijk vroegen Tarik en Tim met hun kopkracht of er niet iemand doorgeschoven moest worden, maar dan gaan we een soort voetbal spelen, dat wij niet goed kennen; de lange bal erin gooien en hopen, dat die goed valt. Wij moeten het toch hebben van de opbouw in ons voetbal en dat heeft toch ook wat goede momenten opgeleverd. Naast de goal en de schietkansen, hebben zij ook twee keer een overtreding op ons moeten maken. We waren niet altijd gelukkig in de afronding en dan ga je er toch met 3-1 af. Dan denk je toch met enig ongeloof, wat ons gebeurd is. We waren de hele tweede helft oppermachtig en eigenlijk de hele wedstrijd wel.
Maarten speelde niet slecht, maar Stef kan makkelijker een goal maken met Adriaan erachter. Nassim creëert ook wat meer dan Quincy. Quincy kan wel goed in de discipline spelen en verovert veel tweede ballen en ik begon ook met hem, omdat Nassim nog geen 90 minuten kan spelen. Nassim komt van ver en met Quincy word je nooit verrast, maar hij speelt zich moeilijker vrij dan Nassim. Je kan hem beter brengen om nog wat extra’s te krijgen dan Quincy inbrengen. Daarom hebben we dat voor vandaag ook zo ingevuld. De wissels pakten goed uit. We hebben wel verloren met 3-1, maar een 2-2 was wel een logischer uitslag geweest.”

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Tim van de Berg, Finn Kluiver (74’ Jeremy Jonker), Maarten van Dijk (46’ Stef Nijland), Lars Dekker (74’ Ali Akla), Coen Vloedgraven, Quincy Veenhof (46’ Nassim El Ablak), Adriaan Kruisheer, Benjamin Roemeon.
Opstelling SteDoCo: Petar Stoskovic, Etiën Mariana, Ingo van Weert (86’ Yannick Cortie), Bryan Jongeneel, Mitchell de Zwart, Milad Intezar, Guytano dos Santos, Steven Edwards, Olivier Pilon, Joran Schöder (70’ Benjamin van Wanroij), Vincent Verheul.

Scheidsrechter: Dhr. S.C.A. van Zuilichem uit Reusel.

Scoreverloop: 2’ Ingo van Weert 1-0, 32’ Steven Edwards 2-0, 49’ Nicky van Hilten 2-1, 58 Olivier Pilon 3-1.

Resultaten Derde Divisie Zaterdag speelronde 13 (1e ronde tweede periode):
Door de 3-1 zege was SteDoCo een van de zeven clubs, die de tweede periode startten met een overwinning. De wedstrijden DOVO-Barendrecht en Harkemase Boys werden afgelast. Door het doelpunt van Olivier Pilon hebben de Hoornaars nu het beste doelsaldo in de die tweede periode. In de ranglijst voegden zij zich weer in het linker rijtje met 17 uit 11 en heeft als nummer 9 evenveel verliespunten als DVS, dat met 20 uit 12 naar de zesde plek zakte. Harkemase Boys moest de tweede plaats prijsgeven en staat met 21 uit 12 nu vierde. Ajax kwam dus ook niet in actie en viel terug naar de elfde stek met 16 uit 11. Barendrecht, de eerstvolgende tegenstander van DVS, volgt met 13 uit 10 op plaats 12. DOVO zag zich met 10 uit 11 gepasseerd worden en bezet nu de eerste indirecte degradatieplaats, maar kan nog wat goed maken in de inhaalwedstrijd.
FC Lisse-VVSB: De strijdlust was terug bij sint Bavo in deze derby, maar dat was niet genoeg voor de voetballende kwaliteiten bij de thuisclub. Na twee vroege doelpunten van FC Lisse kwamen de bezoekers nog wel terug tot 2-1. Door die 2-1 handhaaft de fusieclub zich aan kop met 26 uit 13, maar liggen er twee volgers op de loer met evenveel verliespunten. VVSB vindt zich nu terug op de voorlaatste plaats met 9 uit 11.
VVOG-Sportlust’46: De Woerdenaren waren simpelweg te sterk voor VVOG en vertrokken met een regelmatige 0-2 zege weer naar huis, waar de score ook nog wel hoger had kunnen zijn. Daarmee nam het met 23 uit 12 de tweede plaats over van Harkemase Boys. De harderwijkers staan nu zestiende met 10 uit 12.
Sparta Nijkerk-Excelsior’31: De bezoekers deden zeker niet onder voor Sparta Nijkerk en hadden het meeste balbezit. Twee benutte strafschoppen door Maurice de Ruiter deden de Tukkers de das om. Na de eerste kon nog wel 1-1 gemaakt worden. De eindstand was al voor de rust bereikt. De oranjehemden namen de derde plaats van DVS over met 23 uit 12 en kunnen met de inhaalbeurt dus naast de koploper komen. Excelsior’31 bleef net als DVS op 20 punten staan, maar dan nu uit 1 duels, maar hebben een net iets beter doelsaldo dan de geelzwarten.
ACV-Staphorst: Het werd een zwaarbevochten overwinning voor de thuisclub, die eerst nog wel een achterstand moest wegwerken. Voor de rust werd er niet gescoord. Die achterstand werd omgebogen in een 2-1 overwinning, waarmee ACV met 17 uit 12 naar de tiende plaats klom. Staphorst volgt met 19 uit 13 DVS op de zevende plek.
Hsv Hoek-Ter Leede: Na een bizarre rode kaart voor de Ter Leede-doelman moesten de bezoekers nog een half uur lang een 0-0 stand zien te overleven. Hoek leek door te gaan drukken, maar kreeg desondanks in de voorlaatste minuut de 0-1 te verwerken. Daarmee kropen de Sassenheimers weer het linker rijtje in en staan met 18 uit 13 op de achtste plaats. De Zeeuws-Vlamingen hebben weliswaar twee wedstrijden te goed, maar hebben als nummer 13 met 12 uit 11 slechts twee punten meer dan de indirecte degradatiekandidaten.
ODIN’59-GOES: In dit kelderduel leek de zaak al in 25 minuten beklonken in het voordeel van de thuisclub, die toen al met 3-0 leidde. Met de 3-1 halverwege zou het een spektakel worden in de tweede helft, waarin GOES terugkwam tot 3-30. In het laatste kwartier kon het nog beide kanten op, maar viel het dubbeltje naar de kant van ODIN’59, dat nu met 12 uit 12 weer vier clubs onder zich heeft. Twee concurrenten daaronder hebben echter een wedstrijd minder gespeeld, terwijl de Bevelanders met 6 uit 11 de rode lantaarn nog steeds in handen hebben.