Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Zelden zal een coach zo lovend over zijn spelers geweest zijn als Peter Wesselink over het thuisspelende DVS’33 Ermelo. En dat na het gelijkspel tegen Staphorst. De geelzwarten deden nagenoeg alles goed, maar vergaten dat in de score uit te drukken. Zelfs een strafschop, in de laatste seconden van de wedstrijd verkregen, werd niet benut. Het was dus voor de Ermeloërs hetzelfde als een week eerder tegen Ajax; de kansen onvoldoende benutten. Natuurlijk waren de spelers ondanks het uitstekende veldspel teleurgesteld.

Bij tegenstander Staphorst was het net andersom. Evenals DVS wil de ploeg graag bepalend voetbalen en deed dat in seizoensopening thuis tegen VVSB met verve, gunde de tegenstander geen kans, maar verzuimde uit de vele kansen te scoren. Doelman Jorick Maats zag toen zijn collega aan de overkant floreren, maar was tegen DVS zelf de held van de wedstrijd.

Peter Wesselink kon niet beschikken over de langdurig geblesseerde Frenkie Overmars, maar moet constateren, dat Finn Kluiver het op de linksbackpositie goed doet en Stef Nijland goed aanvoelt. Ook Coen Vloedgraven ontbrak op het wedstrijdformulier. De nieuwste aanwinst van DVS, Kenneth Aninkora, zat al wel op de bank, maar het was nog te vroeg om hem te laten invallen.

DVS loopt voor rust niet weg van Staphorst

Al gauw in de wedstrijd werd duidelijk, wie de regie over de wedstrijd in handen zou nemen. Die was voor DVS. Staphorst wilde wel, maar zag elke tweede bal naar de thuisploeg gaan, die daarmee ook een veldoverwicht creëerde en tevens de daarbij behorende kansen. Hayri Pinarci bediende in de 5e minuut Ali Akla, die zo in riante scoringspositie kwam, maar had na zijn kapbeweging niet meer te tijd om doeltreffend uit te halen. Stef Nijland trof in de 8e minuut met zijn schot doelman Jorick Maats, maar een minuut later was hij wel geslagen. Terwijl meerdere DVS’ers in het strafschopgebied positie hadden gekozen, legde Finn Kluiver het leer iets terug op Benjamin Roemeon. Die liet de sluitpost met zijn schot in de uiterste rechterhoek geen kans en de bal ging via de paal binnen, 1-0. Dat zou de opmaat moeten zijn naar een grote overwinning, want zo lagen de verhoudingen in het veld immers. In de 12e minuut zette Benjamin Roemeon zijn slof onder een diagonale pass van Nicky van Hilten; de volley ging maar net over. Eigenlijk uit het niets kwam Staphorst naast de thuisclub. De robuuste Stan Haanstra bleef via een kluts aan de bal, waarna een combinatie door het hart van de Ermelose defensie sneed. Sander de Grote kwam daardoor in de 19e oog in oog te staan met Daan Huiskamp, die de inzet nog wel vertraagde, maar de bal niet meer voor de doellijn kon keren, 1-1. Tijd genoeg voor de geelzwarten nog om naast het veldoverwicht ook weer de score naar de eigenhand te zetten. Voor Staphorst was de gelijkmaker het laatste wapenfeit voor de rust.
De voorsprong leek drie minuten later alweer hersteld te worden, toen Adriaan Kruisheer de pass verzond naar Ali Akla, die na zijn kapbeweging nog maar weinig anders kon doen dan het leer verplaatsen naar Benjamin Roemeon. Die schoot op het lichaam van Dirk Muis. De volgende mogelijkheid diende zich een minuut daarna alweer aan, toen Nicky van Hilten vanaf rechts Stef Nijland vond. De voorzet was net iets te hoog om doeltreffend afgerond te kunnen worden. DVS bleef dreigend. De nieuwe voorsprong leek nabij, nadat Stef Nijland in de 33e minuut een vrije trap perfect naar de linker kruising stuurde. Doelman Maats tikte het leer nog over de lat. Drie minuten later werd Nijland gelanceerd door Hayri Pinarci. De goalie was al gepasseerd, maar daarna belandde het schot in het zijnet. In de 39e minuut nam Benjamin Roemeon de bal in een keer op de schoen uit een voorzet van Quincy Veenhof, maar die inzet ging voorlangs. Met de regelmaat van de klok creëerde DVS de kansen, want nu leek de Staphorster sluitpost kansloos op de inzet van Nicky van Hilten in de 42e minuut, nadat Benjamin Roemeon aan een knappe actie met zijn dito pass de opkomende back vond. Die inzet leek voorbestemd om in de rechter kruising binnen te gaan, maar had net iets te veel hoogte. De laatste mogelijkheid voor de thee was na een rush van Ali Akla, waarna Nicky van Hilten kon inschieten. Dat werd geblokt, zodat de pauze inging met een 1-1 stand.

Kansen na rust niet benut

Hoewel de bezoekers de eerste aanval, waaruit een hoekschop ontstond, noteerden, was het spelbeeld al gauw weer hetzelfde als in de eerste helft. Zo kreeg Benjamin Roemeon in de 49e minuut op aangeven van Ali Akla een goede schietkans. Het schot werd door Yorick Maats met de voet gekeerd. Een minuut later heette de aangever Finn Kluiver en nu ging het schot van Roemeon over. Ook Hayri Pinarci zag zijn schot in de 51e minuut door doelman Maats met de voet gestopt worden. Rond de 56e minuut leek de druk op het Staphorster doel zo groot, dat de tweede treffer voor de thuisclub wel moest vallen. Fabuleus was het hakje, waarmee Stef Nijland zijn opponent omspeelde. Maats lag echter weer in de baan van zijn schot en ook in de rebound van Ali Akla vond na zijn kapbeweging en schot Pascal Mulder met een blok op zijn weg. In het vervolg resteerden drie corners, waaruit niet gescoord werd. Daarna nam DVS iets gas terug om zich te prepareren voor de volgende aanvalsgolf. Intussen bracht Paul Weerman in de 63e minuut bij Staphorst Jurrian van den Brink in voor Daimen Schra. Aan de andere kant kreeg Mike Reuvers in de 69e minuut een van de schaarse keren ruimte voor een schot, maar kreeg zijn voet niet goed tegen de bal.
Bij DVS maakte Stef Nijland in de 71e minuut plaats voor Eren Turan Yavuz en ook de invaller liet zich zien met enkele goede acties. Een kwartier voor tijd deed zich nog even een lastig moment voor, toen de snelle Jurrian van den Brink met een lange bal diep gestuurd werd. Nog buiten de ‘zestien’ was er licht contact tussen de oud-speler van SDC Putten en Jeremy Jonker, maar scheidsrechter De Brito Roque zag er geen overtreding in. Bij Staphorst was Wouter van der Molen geblesseerd geraakt en moest zich in de 75e minuut uiteindelijk laten vervangen. Twee minuten later maakte Ali Akla plaats voor Maarten van Dijk.

De veldverhouding bleef, zoals die was en de hoop, dat de winnende treffer voor DVS alsnog zou vallen, was reëel. In de 77e minuut speelde Eren Turan Yavuz zich knap vrij en stuurde Quincy Veenhof met een afgemeten pass het strafschopgebied in. Zijn voorzet bereikte Benjamin Roemeon net niet. Ook beijverde Benjamin Roemeon, de beste man aan Ermelose zijde, zich in de 79e minuut om na een afgeslagen aanval van de geelzwarten de bal op het middenveld te heroveren en verzond de pass, waaruit Quincy Veenhof vanaf rechts de bal over de doellijn probeerde te werken. Daarin leek hij te slagen, maar Pascal Mulder redde op de doellijn.
De beste kans was drie minuten later opnieuw voor Veenhof, toen Benjamin Roemeon hem na een knappe actie geheel vrij voor doelman Yorick Maats zette en de hoek voor het uitkiezen had. Wonderbaarlijk genoeg schoot hij naast. Daarna ebde het aantal kansen voor DVS en kreeg Staphorst drie minuten voor tijd nog een mogelijkheid. Mike Reuver ging vanaf rechts vrij op het Ermelose doel af, maar doelman Daan Huiskamp keerde het schot. De slotminuut was inmiddels aangebroken en nadat een inzet van Eren Turan Yavuz nog geblokt was, kreeg DVS in de dying seconds nog een ultieme mogelijkheid om de winst naar zich toe te trekken. Quincy Veenhof trok met een sleepbeweging het strafschopgebied in en ging over het net wat te hoog geheven voetje van Reinier Crediet heen, waarna de leidsman onverbiddelijk naar de stip wees. Benjamin Roemeon eiste de strafschop voor zich op. De extra tijd was inmiddels aangebroken. De penaltynemer en Jorick Maats kozen dezelfde hoek met de keeper als winnaar. DVS wilde zich nog steeds niet neerleggen bij puntverlies en ging nog steeds op zoek naar de 2-1. Maarten van Dijk werkte zich naar een assist toe, waaruit Quincy Veenhof nog hoog voorlangs schoot.  Daarmee was de 1-1 een feit. Aan het voetbal en de inzet heeft het niet gelegen.

Tevreden ondanks puntverlies

Voor de camera van DVS-TV stond ondanks de 1-1 een tevreden trainer. Peter Wesselink: Iedereen heeft gezien, dat we oppermachtig waren. Zo hoog druk zetten zoals zij een week eerder tegen VVSB deden, durfden zij nu niet. De paar keer, dat ze dat probeerden, voetbalden wij ons er goed onderuit. Wij waren aan de bal zo oppermachtig, konden de bal lang bij ons houden, hadden diepte in ons spel, de wisselpasses, de loopacties; daaruit creëerden wij voor ons een aantal hele goede kansen. De 1-0 was ook terecht en dan moeten we in de eerste helft nog uitlopen naar een 4-1 ruststand. Staphorst kwam ook eigenlijk niet bij onze goal; dat hadden wij dus ook goed voor elkaar. Met hun kopkracht zijn zij ook geen enkel moment gevaarlijk geweest; dat hebben wij dus ook prima gedaan. Na balverlies hadden we er ook weer gelijk druk op. Dan kan er altijd eens een moment zijn, en dat gebeurde ook, waaruit zij scoren. Daar wil ik het eigenlijk niet eens over hebben.
We hebben echt in de eerste en de tweede helft fantastisch gespeeld. We waren zelfs beter dan vorige week tegen Ajax; maakten ook betere keuzes aan de bal. Misschien hadden we in de tweede helft nog wat meer diepte in ons spel kunnen hebben. Ik denk, dat we echt wel zo’n vijftien honderdprocentkansen hebben gehad. Die penalty was misschien wel hèt moment om de drie punten hier te houden. Ali was er al uit om die penalty te nemen. Het is vervelend, dat het 1-1 blijft, maar ík word zo blij van het voetbal, dat we gespeeld hebben. De spelers zijn bereid om heel veel meters te maken, we pakken bijna alle tweede ballen. En dat hebben we 90 minuten lang volgehouden met elkaar. Misschien moeten we wat eerder afdrukken, maar we hebben een hoog niveau gehaald en dat hebben we eigenlijk best wel snel voor elkaar gekregen.”

Over de basisopstelling en de wissels wilde de oefenmeester nog het volgende kwijt: “We hadden behalve Frenkie en Coen iedereen beschikbaar. Onze nieuwe aanwinst Kenneth Aninkora zat al wel op de bank, maar nog niet om te laten invallen. Wel om hem erbij te betrekken.

De wissels met Eren voor Stef en Maarten voor Ali waren niet aanvallender, maar hiermee wilde ik er in de eindfase veel frisheid inbrengen. Eren heeft andere kwaliteiten dan Stef en je hoopte, dat de invallers van de vermoeidheid bij de tegenstander konden profiteren. Zij kunnen zich door te versnellen vrijspelen.” Waar bij de trainer de teleurstelling niet overheerste, was dat bij de spelers wel zo: “De spelers zijn natuurlijk heel teleurgesteld over de uitslag, maar dat we heel veel zaken, die we trainbaar maken en terug te zien zijn in de wedstrijd, stemt mij heel tevreden.”

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Finn Kluiver, Quincy Veenhof, Hayri Pinarci, Stef Nijland (71’ Eren Turan Yavuz), Adriaan Kruisheer, Ali Akla (77’ Maarten van Dijk), Benjamin Roemeon.

Opstelling vv Staphorst: Jorick Maats, Marlon Luchtenberg, Pascal Mulder, Dirk Muis, Mark Schra (85’ Matthijs Verheul), Justin Schra, Wouter van der Molen (75’ Ruben Kin), Reinier Crediet, Daimen Schra (63’ Jurrian van den Brink), Sander de Grote (85’ Yannick Kaluzi), Stan Haanstra.

Scheidsrechter: dhr. S. de Brito Roque

Scoreverloop: 9’ Benjamin Roemeon 1-0, 19’ Sander de Grote 1-1

Resultaten Derde divisie Zaterdag 28 augustus (speelronde 2):

Na speeldag 2 is er nog een club zonder puntverlies. DVS is een van de vier clubs met vier punten uit twee duels en vindt zich dus terug op de vijfde plek.  Staphorst houdt met 2 uit 2 vijf tegenstanders onder zich.

VVSB-Sportlust’46: De thuisclub zette de opening van het vernieuwde sportpark luister bij met een klinkende overwinning. Na een vroeg doelpunt kreeg VVSB de ruimte om die verder uit te breiden, aar dat gebeurde pas in het laatste kwartier tegen een sterk aandringend Sportlust’46. De Woerdenaren bleven zo op vier punten staan, maar speelden al een wedstrijd meer en staan dus zesde. De ploeg uit Noordwijkerhout klom op doelsaldo naar de tweede plaats.

Barendrecht-Excelsior’31: Het eerste half uur zag het er niet naar uit, maar daarna begonnen de bezoekers mogelijkheden te krijgen. De 0-1 in de tweede helft kreeg een vervolg met een benutte strafschop, waarna Barendrecht in ondertal nog wel de aansluiting vond, maar zelf in de slotfase de aanleiding voor de uiteindelijke 1-3 gaf. Daarmee is Excelsior’31 zonder puntverlies de trotse koploper en krijgt het de volgende speelronde de runner up uit Noordwijkerhout op bezoek. De Bongerd-bewoners behoort nu tot een kwartet met een punt uit twee ontmoetingen met daaronder nog een tegenstander, die nog puntloos is.

DOVO-Sparta Nijkerk: Opnieuw was er een gelijkspel voor de Veenendalers. Na een Nijkerks overwicht in de eerste helft zonder doelpunten was een 0-0 eindstand in een slordig tweede bedrijf een logisch gevolg. Op de ranglijst staat Sparta Nijkerk vanwege de doelcijfers op de derde plaats. DOVO staat elfde met 2 uit 2.

ACV-hsv Hoek: Over de gehele wedstrijd hielden de twee clubs elkaar in evenwicht met misschien de wat betere mogelijkheden voor ACV. Met de 1-1 kunnen beide clubs goed leven. Dat brengt de Assenaren vanwege het doelsaldo net boven de Ermeloërs op de vierde plaats. Hoek staat twaalfde met 2 uit 2.

GOES-Ajax (am): De thuisclub boekte het derde gelijkspel op rij, nadat de amateurs van Ajax de beste mogelijkheden in de openingsfase van de wedstrijd had. Daarna was GOES dreigender. Het bleef 0-0. Dat houdt de Zeeuwen op een achtste plaats met 8 uit 8, terwijl de hoofdstedelingen met 1 uit 2 vijftiende staan.

SteDoCo-Harkemase Boys: De eerste helft was voor de gastheren en de twee voor Harkemase Boys. De twee doelpunten werden navenant verdeeld. Door de 1-1 staan de Friezen nu tiende met 2 uit 2 en SteDoCo veertiende met een punt minder.

ODIN’59-VVOG: Ook deze wedstrijd met twee gezichten eindigde in een gelijkspel. In de mindere helft van de thuisclub nam VVOG een 0-1 voorsprong, die nog wel voor de rust ongedaan gemaakt werd. In een betere tweede helft van ODIN’59 werd het ook nog 2-1, waarna de wedstrijd niet op slot geschoten werd. De Harderwijkers counterden nog naar 2-2, waardoor zij met 2 uit 2 de negende plaats bezetten. De Heemskerkers zijn voorlaatste met 1 uit 2.

Ter Leede-FC Lisse: Derby’s zijn onvoorspelbaar en na deze echte Bollenstreekontmoeting staat FC Lisse nog puntloos onderaan. De streekontmoeting in Sassenheim werd door een vroeg doelpunt in het voordeel van de thuisclub beslist. Door de 1-0 staat Ter Leede nu met 3 uit 2 zevende.