Waardsedijk 31
3448HV
WOERDEN
tel. 0348-415570

Wat DVS’33 Ermelo niet lukte in de seizoenen voor corona, is nu wel gelukt. Door de winst op de nummer drie op de ranglijst in de slotronde van de reguliere competitie op Sportlust’46 mogen de geelzwarten zich opmaken voor het toetje. De eerste tegenstander zal komen uit de Derde Divisie Zondag, waar de beslissingen maandag tweede pinksterdag zullen vallen. Daar is ook de nummer vier nog nadrukkelijk in beeld voor de titel. Sportlust’46 weet al, dat het woensdagavond mag spelen tegen Kozakken Boys, de beste herkanser uit de Tweede Divisie.
De verdienste van de Ermeloërs was niet zozeer de overwinning in Woerden, maar wel de constante vorm, waarmee de race voor de nacompetitie werd ingezet. De derde periode was het enige, wat de equipe van Peter Wesseling en Stevan de Geijter zicht kon geven op promotiekansen na wisselvallige periodes in de eerste-  en tweede periode. Na puntverlies werd in de laatste periode de draad steeds weer goed opgepakt met dit resultaat. De Woerdenaren, die de eerste periodetitel al bezaten, traden op “Cromwijck” met slechts een basisspeler en spaarden zich voor de nacompetitie. Het vertaalde zich in een gemakkelijk genomen voorsprong, die echter ook weer weggegeven werd. Een sublieme pass van Nassim El Ablak leidde de nieuwe voorsprong in en die werd niet meer weggegeven.
Jeremy Jonker was evenals El Ablak weer beschikbaar, waardoor de laatste linie voorspelbaar werd ingevuld. Peter Wesselink wilde per se speeltijd geven aan Adriaan Kruisheer, waardoor Maarten van Dijk op de bank belandde. Veel supporters begrijpen niet, dat een trainer hem ernaast kan zetten.

Comfortabele voorsprong nog voor rust verdampt
DVS moest volle bak spelen en trad zodoende ook op volle oorlogssterkte aan. Bij de gastheren stond alleen de behendige Zakaria Issarti aan de aftrap. Onder de lat stond tweede doelman Roy Rondeltap, die DVS al een gedwarsboomd had met Noordwijk in de thuiswedstrijd tegen de kustbewoners. Toch was ook nu het spelconcept van de Woerdenaren duidelijk zichtbaar, maar in de uitvoering was het wel minder dan met de hoofdmacht. Mentaal boden de roodwitten echter meer weerstand dan Barendrecht een week eerder. DVS  kon dus op jacht naar een voorsprong en kreeg die al binnen tien minuten. Een minuut nadat een schot van Nassim El Ablak in de 8e minuut van afstand via een Woerdens been tot corner was verwerkt, verplaatste DVS de aanval goed van links naar recht, waar Ali Akla oog had voor de mee opgekomen Jeremy Jonker. Op zijn schot na de kapbeweging had doelman Roy Rondeltap geen antwoord, 0-1. Met schoten van Stef Nijland in de 17e minuut (over),
Ali Akla in de 23e minuut (in handen van de keeper) en weer Stef Nijland in de 27e minuut (ook nu over) kwamen de Ermeloërs na ruim een half uur op een 0-2 voorsprong. De rush van Benjamin Roemeon op links langs de zijlijn, vervolgens naar binnen en na een schijnbeweging werd besloten met een goed geplaatst schot in de verre hoek, waar de Woerdense sluitpost ook nu het antwoord schuldig moest blijven. Zo kwam DVS op een comfortabele voorsprong.

Alsof de buit al binnen was, verslapte er toch wat. Vier minuten later stond het namelijk alweer gelijk. Allereerst moest Tim van de Berg in de 34e minuut zijn meerdere erkennen in de lange spits, waarna Fouad Belarbi makkelijk kon binnentikken, 1-2. Toen hij twee minuten later de ruimte kreeg om uit te halen, krulde de aanvaller de bal prachtig in de rechterkruising. DVS kon dus weer opnieuw beginnen. Behalve een schot van Stef Nijland in de 39e minuut, kwam het voor de rust niet meer tot doelpogingen. Zo trad de rust dus aan met een 2-2 stand.

Snelle voorsprong voor DVS na rust beslissend
Bij de thuisclub kwamen twee wissels in het veld met Nick Verhagen en Thomas Heideman. Nog voordat de secondewijzer een toer gemaakt had, stonden de geelzwarten opnieuw voor. Nassim El Ablak verzond de splijtende pass, waardoor Ali Akla vrij op het Woerdense doel kon afgaan en met een laag schot in de verre hoek voor de 2-3 zorgde. Voor het laatste half uur kwamen topscorer Mark van der Weijden en Jorn van Lunteren erin. Vooral de eerste legde nog veel energie in de wedstrijd, maar kon geen treffer meer toevoegen aan zijn 26 tot nu dan. De toekomstige speler van Sparta Nijkerk bleef overigens topscorer in Derde Divisie na 234 speelronden. Bij DVS verving Maarten van Dijk Adriaan Kruisheer voor de laatste twintig minuten. Kort hierop schoot Stef Nijland op aangeven van Ali Akla via de voet van doelman Rondeltap over. Twee minuten later moest Tim van de Berg herstellen na een foutieve pass van Hayri Pinarci. Dat moest Tarik Evre na de 74e minuut, nadat Quincy Veenhof zijn kans verloren zag gaan en sportlust’46 snel counterde. Veel gevaar deed zich in het restant voor een van beide doelen niet meer voor. Belarbi mocht vanaf de 78e minuut rusten voor invaller Wessel Meiring. De laatste kans was in de 82e minuut voor de gastheren, toen Tarik Evre een voorzet maar half kon wegwerken, maar het schot op het Ermelose doel was te zacht en kon gemakkelijk opgeraapt worden door Daan Huiskamp. Matijs Vahstal maakte de laatste minuten nog vol voor Stef Nijland. De zege was met 2-3 binnen.

Over de wedstrijd zelf hoefde niet zoveel gezegd te worden, aldus Peter Wesselink: “Zij begonnen met heel veel jongens, die weinig hadden gespeeld. Hun topscorer zat er iet bij. In kwaliteit was dat natuurlijk wel minder. Wij wilden hier met twee aanvallende middenvelders spelen in plaats van twee controlerende voor de verdediging en ik wilde Adriaan speeltijd geven met Quincy op het middenveld. Vandaar mijn keuze voor hem in plaats van Maarten. Adriaan kan een goal maken; Maarten wat minder. We hebben nog een lange weg te gaan.
We kwamen met twee goede goals op 0-2; dat waren echt voetbalgoals. Maak je de 0-3, en dat had gekund, was het bij hun over geweest. Bij die twee tegengoals wordt niet goed ingegrepen. Ik vond ook, dat we er niet heel veel energie inlegden en dat had misschien ook wel met de warmte te maken. Zij begonnen in een 4-4-2 opstelling en gingen daarna 4-3-3- spelen. Stef bleef veel te ver naar voren, waardoor ons middenveld heel groot werd. We hadden helemaal geen druk op de bal meer; nergens. Als je geen druk op de bal hebt, moet je kort op elkaar spelen. Dan moet je als spits niet 15 meter vooruit spelen. Dat gebeurde. Dat hebben we in de rust hersteld en zijn daarna niet meer in de problemen geweest. Goede goal van Ali direct na de rust met een geweldige pass van Nassim.”
Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre, Tim van de Berg, Nassim El Ablak, Quincy Veenhof, Hayri Pinarci, Adriaan Kruisheer (70’ Maarten van Dijk), Ali Akla, Stef Nijland (86’ Matijs Valstar), Benjamin Roemeon.
Opstelling Sportlust’46: Roy Rondeltap, Aron Sieders, Jordi Balk, Bas van Zoest, Kesley Den Haag, Fouad Belarbi (78’ Wessel Meiring), Marley Berkvens, Zakaria Issarti (60’ Jorn van Lunteren), Rick Wils 60’ Mark van der Weijden), Remco de Weerd.

Scheidsrechter: Dhr. S.C. Kraak uit Piershil

Scoreverloop: 9’ Jeremy Jonker 0-1, 32’ Benjamin Roemeon 0-2, 34’ Fouad Belarbi 1-2, 36’ Fouad Belarbi 2-2, 46’ Ali Akla 2-3.

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 4 juni (speelronde 34; 11e ronde 3e periode):
Door het gelijkspel van FC Lisse in Noordwijkerhout eindigde DVS in de derde periode in punten gelijk met de kampioen, dat een beter doelsaldo heeft (1 doelpunt positiever) en dus ook de derde periode won. Aangezien Hoek door de Ermelose zege niet meer over DVS heen kon komen (sowieso op doelsaldo), mogen de geelzwarten die met 58 uit 34 die als nummer vier op de ranglijst overnemen. Sportlust’46 bleef op hetzelfde puntenaantal, maar eindigde dankzij een beter doelsaldo net boven de geelzwarten; bepalend voor het speelschema voor de nacompetitie. Daarin ontvangen de Woerdenaren woensdagavond Kozakken Boys. Dat staat al vast. Zaterdag 11 juni volgt de return. DVS speelt op donderdagavond tegen de best geklasseerde periodekampioen uit de Derde Divisie Zondag. Die is pas bekend op tweede pinksterdag, wanneer de zondagderdedivisionisten hun laatste ronde spelen. Daarvoor zijn Hercules als koploper, OFC, Gemert en ADO’20 nog in de race. Net als DVS weet Sparta Nijkerk nog niet, wie donderdagavond de tegenstander wordt.
De kampioen was van de Derde Divisie Zaterdag was een ronde voor het einde al bekend, maar nu ook de naam van de club, die GOES gaat vergezellen naar de Hoofdklasse. De nummers 15 en 16 wisten niet van hun positie af te komen; voor de nummer 15 een verlies, voor de nummer 16 het hoogst haalbare. De herkansers kennen hun eerste tegenstander al in de nacompetitie voor lijfsbehoud. De Hoofdklassers sc Genemuiden-sc Feyenoord en Zwaluwen (Vlaardingen)-rkav Volendam zijn de overige twee wedstrijden in de eerste ronde voor twee tickets voor de Derde Divisie.
VVSB-FC Lisse: De kampioen van de Derde Divisie A droeg de tweede voorsprong de rust in, maar daarna toonde VVSB de meeste scoringsdrang. Hoewel de 1-3 op de loer lag, kwam de beloning er voor de onverzettelijkheid van de thuisclub in de ‘dying seconds’. De 2-2 betekende directe handhaving, want met 38 punten hield Sint Bavo vier clubs onder zich. Met 70 punten was FC Lisse al ongenaakbaar.
Barendrecht-Sparta Nijkerk: De thuisclub legde de meeste eer in de wedstrijd en won na een 2-0 ruststand met 3-0. Met 50 punten nam Barendrecht de achtste plaats in. De tweede plaats voor Sparta Nijkerk was al een voldongen feit. De club maakt zich nu op voor de ontmoeting met de laagst geklasseerde periodekampioen van de Derde Divisie Zondag.
VVOG-hsv Hoek: De 0-2 stand in Woerden zal bepaald niet motiverend gewerkt hebben voor hsv Hoek. De wetenschap, dat het later in de wedstrijd tussen Sportlust’46 en DVS halverwege 2-2 stond wellicht wel bemoedigend werkte. De 2-0 voorsprong voor VVOG werd door Rik Impens teniet gedaan, maar Job Hoogendoorn vervolmaakte zijn hattrick en leverde de Harderwijkers met 37 punten af in de nacompetitie voor lijfsbehoud. Dat de grootste concurrent daaronder ook won, deed dus niet meer ter zake. De groenwitten togen al zo vaak naar Bunschoten-Spakenburg voor een duel, maar treffen nu vv Eemdijk. Hoek eindigde met 55 punten een plaats onder DVS.
Excelsior’31-ODIN’59: Hielke Penterman dacht mede door zijn 1-0, wat in de tweede helft een vervolg kreeg, met een zege afscheid te nemen van de club, maar ODIN’59 maakte in het laatste kwartier nog gelijk. Door de 2-2 werd Excelsior’31 op doelsaldo gepasseerd door ACV en sluit dus met 51 punten af als nummer 7. De 2-2 bleek voor de bezoekers van grote waarde, want met het punt bleven de Heemskerkers met 37 punten Ajax net voor. Anders waren zij op doelcijfers geslacht. ODIN’59 stuit nu op ARC uit Alphen a/d Rijn.
Harkemase Boys-ACV: Het noordelijke onderonsje, dat nergens meer om ging, eindigde na een terechte  0-2 ruststand in een 2-3 overwinning voor de Assenaren. ACV wipte daarmee op doelsaldo en met 51 punten over Excelsior’31 heen naar een keurige zesde plaats. Harkemase Boys eindigde met 42 punten vrij anoniem op de twaalfde plaats.
GOES-SteDoCo: Dat de reservedoelman als veldspeler opgesteld stond, zegt veel over de bank van GOES. Olivier Pilon scoorde tweemaal voor de rust en dat was ook de eindstand. Het puntentotaal bleef voor de Bevelanders op 28 en met een 0-2 nederlaag werd afscheid genomen van de Derde Divisie. SteDoCo eindigde met 45 punten en een beter doelsaldo nog net in het linker rijtje.
Staphorst-Ter Leede: De meest doelpuntrijke wedstrijd in de slotronde. De voorsprong voor de bezoekers ten spijt ging Staphorst met 4-1 rusten. In de tweede helft vielen nog drie doelpunten; eveneens in het voordeel van Staphorst, dat met 6-3 won. Daarmee behaalden de geelblauwen evenveel punten als SteDoCo, maar met een minder doelsaldo. Ter Leede staat met een punt minder elfde.
Ajax (am)-DOVO: Na twee keer een achterstand ging DOVO tegen de verhouding in met 2-2 rusten. De 3-2 kon niet meer ongedaan gemaakt worden, maar door de uitslagen op de andere velden konden de Veenendalers de nederlaag lijden. Met 38 punten hielden zij vijf clubs onder zich. Ajax moet het weer proberen in de Hoofdklasse, doordat het met 36 punten als voorlaatste eindigde.