Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Na de ruime thuiszege op Barendrecht is DVS’33 Ermelo één zege verwijderd van de nacompetitie voor promotie naar de Tweede Divisie. In de voorlaatste speelronde kwamen de Rijnmonders met nog een theoretische mogelijkheid op nacompetitievoetbal naar Ermelo, maar die verdampte al snel. Bij tijd en wijle wervelden de geelzwarten tussen de Barendrechtse linies door en dan zat het ook in de afronding nog mee. Na goed een half uur was de koers al gelopen en was de tweede helft een formaliteit. Daarin mocht Roelf Oosterhoff nog zijn officiële debuut maken in de hoofdmacht. Na de winst staat DVS vierde en heeft hsv Hoek eenzelfde puntenaantal, maar duidelijk een minder doelsaldo. In de deerde periode staan de geelzwarten twee punten achter op kampioen FC Lisse.
Trainer Peter Wesselink moest voor de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie puzzelen om zijn backplaatsen in te vullen. Jeremy Jonker was nog altijd ziek afwezig en Nassim El Ablak zat zijn schorsing uit. Die plek werd ingevuld door Lars Dekker. Maarten van Dijk fungeerde in Staphorst al als rechtsback en speelde ook nu op die positie.

DVS halverwege eerste bedrijf al op rozen
Het eerste doelpunt deed bepaald afbreuk aan de uitstekende eerste aanval van DVS. Met goed positiespel en de bal goed verplaatsend legde Benjamin Roemeon af op Ali Akla. Zijn schot was alleszins houdbaar, maar doelman Jeffrey Verkerk liet het leer door zijn vingers glippen en mocht de bal al in de 2e minuut uit het doel halen, 1-0. En dat terwijl Barendrecht toch niet naar Ermelo gekomen was om te figureren. Dat bleek ook wel uit het opstellen van de architect van de ploeg, Joey Jongman, die niet geheel fit was. Trainer Richard Elzinga beschikt over een geroutineerd team, dat weliswaar wat op leeftijd is. De voorhoede bestaat toch ook uit indrukwekkende namen, terwijl middenvelder Niels Vorthoren scorend vermogen heeft. DVS zou winst kunnen boeken, als het de roodwitten achter zich aan zou laten lopen en dat gebeurde ook met goed positiespel tussen de Barendrechtse linies. In balbezit bleken de bezoekers goed te kunnen voetballen. De opponent groef zich ook niet in, zoals in de twee voorgaande thuiswedstrijden door de tegenstanders wel werd gedaan. Met schoten van Benjamin Roemeon en Ali Akla uit goede aanvallen wilde het nog even niet lukken, maar het was gevaarlijker dan wat de gasten lieten zien.
Die kwamen in de gehele eerste helft niet verder dan een woest schot van Joey Jongman in de 8e minuut en een voorzet van Bart Deprez in alle vrijheid, die makkelijk gepakt werd door doelman Daan Huiskamp. Verder bleven de gemaakte backs makkelijk overeind en grepen Tim van de Berg en Tarik Evre steeds goed in. Halverwege de eerste helft breidden de geelzwarten na de interceptie door Stef Nijland op het middenveld de voorsprong verder uit. Na het steekballetje van Stef Nijland legde Quincy Veenhof de bal voor, waar Benjamin Roemeon die voor het inlopen had. Hij werd van achteren nog wat aangeraakt door Amien Jeddaoui, waardoor hij na zijn balaanname niet kon uithalen. Liggend gaf hij met zijn reflex nog het beslissende tikje, zodat de Barendrechtse sluitpost alsnog verslagen was, 2-0. DVS zat op rozen. Nog net binnen een half uur stuurde Stef Nijland met een curve in de pass achter verdediging de rappe aanvaller opnieuw weg, maar Benjamin Roemeon zocht het doel nog te ver weg. Ook Stef Nijland trof twee minuten later het zijnet, maar in de 34e minuut was de koers gelopen. Nu was Benjamin Roemeon na een langlopende aanval de aangever. Stef Nijland legde na een klassieke schaarbeweging aan voor het schot, waarmee elke doelman al moeite gehad zou hebben. Doordat de bal via een Barendrechts voetje nog extra lift kreeg, was doelman Jeffrey Verkerk helemaal kansloos, 3-0. Het had voor de thee nog wel erger kunnen zijn, nadat Maarten van Dijk in de 41e minuut dreigend langs de achterlijn het strafschopgebied in ging, maar hij bereikte net Quincy Veenhof niet. Een minuut later eindigde een volley van Benjamin Roemeon nog op de vuisten van de Zuid-Hollandse sluitpost. De aanval was daarmee nog niet over en vervolgens krulde Stef Nijland de bal over het doel. Het bleef dus nog bij 3-0.

Tweede helft een formaliteit
Bij Barendrecht was Joey Jongman in de rust in de kleedkamer achtergebleven, evenals Ugur Altintas. Wouter Rieken en Jeroen van der Wal waren de vervangers. De Bongerd-bewoners hadden de handdoek al in de ring geworpen. Langdurig balbezit werd even onderbroken, maar door gegroepeerd druk zetten heroverde Maarten van Dijk de bal, waarna de aanval voortgezet kon worden. De lichte overtreding van Romano van der Stoep op de hardwerkende Ali Akla leverde in de 51e minuut een vrije schop op op een mooie plaats net buiten de ‘zestien’. Het tweemansmuurtje was niet voldoende en Quincy Veenhof plaatste de bal met veel kracht in de rechterhoek, 4-0.
Nu was het wel helemaal gedaan. In de 60e minuut maakte doelman Verkerk zijn blunder bij de 1-0 nog goed, door een indraaiend schot van Stef Nijland uit de rechter bovenhoek te tikken. Barendrecht trok zich terug en speelde met twee linies kort op elkaar net voor het eigen strafschopgebied. Aanvallend liet het pas weer wat zien, toen Peter Wesselink twee jongelingen inbracht. Opmerkelijk was, dat Kenneth Aninkora (na een uur voetbal in het veld gekomen voor Ali Akla) zich in de 72e minuut alweer liet vervangen. Matijs Valstar nam zijn plaats in en Roelf Oosterhoff kwam in het veld voor Benjamin Roemeon. Even later volgde een wissel aan Barendrechtse kant met Boban Lazic voor Bart Deprez. Ook Tarik Evre werd gespaard, waardoor Stijn Schipper de laatste tien minuten vol mocht maken in het hart van de Ermelose verdediging. Een minuut nadat Kevin Cornet doelman Daan Huiskamp in de 85e minuut nog bestookt had met een schot, was er nog een schietkans aan de andere kant voor Matijs Valstar, maar die inzet eindigde in het zijnet. Een doelpunt voor de bezoekers was niet te verwachten, maar viel toch nog in de voorlaatste minuut na een simpele terugspeelbal. Echt druk zetten deed Marouane Bakour niet eens, maar die profiteerde nog wel van de kapbeweging, waarna de bal tergend langzaam in het doel rolde. In de extra tijd kon jongeling Roelf Oosterhoff niet profiteren in een soortgelijke situatie aan de overkant, zodat hij zijn officiële debuut in de hoofdmacht niet kon oppoetsen met een doelpunt. Het bleef bij een hoekschop. Zodoende werd de eindstand 4-1.

“We zijn zo goed op weg”
“We hadden niet verwacht, dat het tegen een goed voetballende ploeg als Barendrecht zo makkelijk zou gaan”, sprak assistent-trainer Stevan de Geijter na afloop voor de camera van DVS-TV. “We wisten, dat ze niet zo graag achter ons aan zouden lopen; daar zat hun manco. Na die 1-0 in de 1e minuut is dan bij ons het hek van de dam. Toen waren we heer en meester. Die 3-0 is ook een geweldige goal na een goede individuele actie, maar ook alles wat er aan die goal voorafging. De passing, aan de ene kant beginnen en eindigen aan de andere kant. Een groot compliment voor de jongens. We hadden zo’n drive en zoveel beweging, met veel energie aan de bal; daarvoor hebben we onszelf ook beloond. We zitten in een goede flow en trekken dat met elkaar door. Het heeft er ook altijd wel ingezeten, maar nu komt het ook echt tot uiting. Het scoreverloop hielp natuurlijk ook mee. We kijken ook naar elke volgende wedstrijd uit en we zijn zo goed op weg. De volgende wedstrijd kan niet vroeg genoeg komen.”

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Maarten van Dijk, Tarik Evre (80’ Stijn Schipper), Tim van de Berg, Lars Dekker, Ali Akla (60’ Kenneth Aninkora, 72’ Matijs Valstar), Hayri Pinarci, Adriaan Kruisheer, Quincy Veenhof, Stef Nijland, Benjamin Roemeon (72’ Roelf Oosterhoff).
Opstelling Barendrecht: Jeffrey Verkerk, Tim Eekman, Stanley Husen, Amien Jeddaoui, Kevin Cornet, Niels Vorthoren, Joey Jongman (46’ Wouter Rieken), Romano van der Stoep, Marouane Bakour, Bart Deprez (74’ Boban Lazic), Ugur Altintas (46’ Jeroen van der Wal).

Scheidsrechter: Dhr. S.M.G. Dogteren uit Sommelsdijk

Scoreverloop: 2’ Ali Akla 1-0, 22’ Benjamin Roemeon 2-0, 34’ Stef Nijland 3-0, 51’ Quincy Veenhof 4-0, 89’ Marouane Bakour 4-1.

Resultaten Derde Divisie 28 mei (speelronde 33; 10e ronde derde periode):
Zowel bovenaan als helemaal onderaan zijn de beslissingen gevallen. De koploper werd een ronde voor het einde onbereikbaar, terwijl de vierde plek nog te vergeven is. Daarvoor is naast DVS met 55 uit 33 alleen nog hsv Hoek gegadigde. FC Lisse leidt ook de derde periode met de Ermeloërs op twee punten achterstand nog de enige andere kanshebber. Mits de geelzwarten bij Sportlust’46 winnen, is deelname aan de nacompetitie voor de equipe van Peter Wesselink gegarandeerd. Barendrecht is met 47 uit 33 gezakt naar de achtste plaats.
FC Lisse-Staphorst: natuurlijk kwam Staphorst om te figureren in het kampioensfeestje van de thuisclub. Het bal werd geopend met een fraai doelpunt, maar de bezoekers kwamen vanaf elf meter nog langszij. De 2-1 voorsprong nog voor de rust kreeg in de tweede helft een vervolg. Door de 3-1 was FC Lisse met 69 uit 33 onbereikbaar voor de nog enig overgebleven concurrent. Ook in de laatste periode leiden de Lissenaren voor DVS met 24 uit 10. Staphorst viel weg uit het linker rijtje en heeft van de drie clubs met 42 uit 33 het minste doelsaldo en staat zodoende twaalfde.
Sparta Nijkerk-VVOG: Behalve het eerste kwartier werkten de groenwitten hard aan klassebehoud en gingen rust met een 0-2 voorsprong. Na de rust verhing de thuisclub de bordjes en scoorde driemaal. Door de 3-2 is de tweede plaats met 64 uit 33 definitief voor Sparta Nijkerk. Alleen een wonder kan VVOG met 34 uit 33 nog rechtstreeks in de Derde Divisie houden, maar herkansing heeft de ploeg van Dwight Lodeweges met twee punten voorsprong op de nummer voorlaatst nog in eigenhand.
Ter Leede Sportlust’46: Met een nagenoeg complete basis werkte de winnaar van de eerste periode zich tegen Ter Leede aan het goede gevoel. Met twee doelpunten voor en drie na de rust wonnen de Woerdenaren aan een soevereine 0-5 overwinning met vier doelpunten van spits Mark van der Weijden, die huidige topscorer van de Derde Divisie. Met 58 uit 33 staat Sportlust’46 derde en ontvangt in de slotronde nummer vier DVS. Ter Leede bleef in het linker rijtje hangen met 44 uit 33.
Hoek-VVSB: Met een doelpunt voor rust en een erna mogen de Zeeuws-Vlamingen hopen op de nacompetitie voor een plek in de Tweede Divisie. Dan moet DVS punten laten liggen. Door de 2-0 bleef hsv Hoek gelijke tred houden met DVS op de reguliere ranglijst, maar het doelsaldo van de Ermeloërs is aanzienlijk beter. VVSB houdt met 37 uit 33 nog altijd vier clubs onder zich, maar is nog niet helemaal uit de zorgen met een voorsprong van een punt op de beste herkanser.
ACV-Excelsior’31: In een gelijkwaardige wedstrijd waren de bezoekers met doelpunten vroeg in de eerste helft en in de slotfase effectiever. Door de 0-2 passeerde Excelsior’31 met nu 50 uit 33 de Assenaren op de ranglijst en staat nu zesde. ACV volgt met twee punten minder en is ook definitief uitgeschakeld in de laatste periode.
ODIN’59-Harkemase Boys: Het zag er hopeloos uit voor de thuisclub, toen het binnen een half uur met 0-2 achterstond, maar de aansluiting werd nog voor de rust gevonden. Kort na de hervatting was de marge echter alweer twee, maar werd de jacht naar een punt met succes ingezet. De meest riante kans werd echter om zeep geholpen, zodat ODIN’59 zich met 3-3 tevreden moest stellen met een gelijkspel. Dat hielp de Heemskerkers niet uit de zorgen, want zij zakten met nu 36 uit 33 naar de vijftiende plaats en dat betekent herkansing. Voor Harkemase Boys betekende het gelijkspel, dat het met 42 uit 33 niet kon terugkeren naar het linker rijtje.
SteDoCo-Ajax (am): De thuisclub was overwegend sterker en nam na rust ook een voorsprong, maar moest na een ongelukkige strafschop toch de uiteindelijke 1-1 toestaan. Voor StedoCo was dat genoeg om met 42 uit 33 de elfde plaats in te nemen. Ajax kwam met 33 uit 33 niet van de voorlaatste plaats af en heeft handhaving, al dan niet direct niet meer in eigen hand.
DOVO-GOES: Het had nog maar zo de andere kant op kunnen gaan op “Panhuis”, waar de gasten met goed voetbal de score hadden kunnen openen. Het werd een hopeloze missie na de 1-0 en helemaal na de 2-0. De 3-0 na rust deed GOES met 28 uit 33 terugkeren naar de Hoofdklasse. DOVO had in deze wedstrijd meer overtuiging in de doelpogingen en voegden drie heel belangrijke doelpunten toe. Met 38 uit 33 hebben de Veenendalers nu vijf clubs onder zich en hebben lijfsbehoud nu volledig in eigen hand.