Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo is voor eigen publiek de derde periode sterk gestart tegen hsv Hoek. Die club was onder oud-international van België al tien wedstrijden ongeslagen. Die serie begon met een overwinning op de geelzwarten in Zeeuws-Vlaanderen. Nog steeds noemt de oefenmeester, die de blauwwitten sinds januari onder zijn hoede heeft, promotie als expliciet doel, maar wil natuurlijk wel zo hoog mogelijk eindigen. Dat bracht de Zeeuwen met nog een wedstrijd te goed vooralsnog naar de zesde plek. Ooit moest die nederlaag er weer aankomen en DVS was gebrand op een overwinning op de opponent, die de Ermeloërs van de eerste periodetitel afhield. Voor de geelzwarten moeten de kaarten nu gezet worden op de derde periode, waarin hsv Hoek een van de concurrenten is. De nederlaag in Lisse had geen nadelig effect op het optreden van DVS thuis tegen de Zeeuws-Vlamingen. Integendeel. Behalve een fase in de eerste helft domineerde de equipe van Peter Wesselink het duel en won afgetekend, zodat na speelronde 24 de eerste plaats in die nog prille eerste periode werd ingenomen.
Door blessures van Stef Nijland en Ali Akla was de keuze voorin voor de trainer beperkt. Kenneth Aninkora begon zodoende ook nu weer in de basis, maar nu meer vanaf de flank met Adriaan Kruisheer in de spits. Hayri Pinarci hield ook nu Lars Dekker uit de basis, terwijl Nassim El Ablak wederom de voorkeur kreeg boven Finn Kluiver als linksback.

Gedreven DVS deelt voor rust tik uit
Een gedreven DVS deelde al voor de rust een gevoelige tik uit. Goed combinerend in eenhoog tempo legde het haar wil op aan de tegenstander, hoewel de openingstreffer pas na een kwartier viel. Via een schot dwong Benjamin Roemeon in de 3e minuut de eerste hoekschop af en een minuut later leek de 1-0 aanstaande, toen de pass van Nassim El Ablak via Kenneth Aninkora voor de voet van Adriaan Kruisheer kwam. Net te ver voor zijn voet, want van heel dichtbij ging zijn inzet over. De derde mogelijkheid voor de thuisclub diende zich in de 9e minuut aan; Het schot van Maarten van Dijk op aangeven van Kenneth Aninkora werd echter goed geblokt. De bezoekers werden al direct hierop geconfronteerd met een tegenvaller, aangezien Aaron Verwilligen zich vanwege een blessure moest laten vervangen. Zijn plaats werd ingenomen door Seppe Vereecke.
De invaller zou een bepalende rol vervullen in het eerste doelpunt, even nadat Kenneth Aninkora in de 16e minuut sterk aan de bal bleef en een schietkans creëerde. Dat was alleszins houdbaar voor doelman Jordi de Jonghe. Hij verdedigt alweer enkele weken het Zeeuwse doel, nadat de welhaast onpasseerbare Griffin de Vroe geblesseerd raakte. De stand in maakt echter al twaalf seizoenen deel uit van de Zeeuwse hoofdmacht en is natuurlijk een waardige vervanger. In deze wedstrijd kon hij echter niet excelleren. Nog in dezelfde minuut namen de geelzwarten een meer dan verdiende voorsprong. Adriaan Kruisheer legde de bal perfect achter de Zeeuws-Vlaamse defensie, waar de bal door Benjamin Roemeon voor het intikken was. Het handje van Vereecke op de schouder bracht de aanvaller uit balans, zodat scheidsrechter Ter Brake gedecideerd naar de stip wees. Kenneth Aninkora voltrok het vonnis simpel, doordat de goalie hem met zijn beweging naar links nadrukkelijk uitnodigde om in de rechter hoek te mikken, 1-0. Nu had hsv Hoek al wel eerder achter gestaan (thuis tegen FC Lisse en dat had de blauwwitten er niet van weerhouden om met 2-1 te winnen). Hoek kwam er nu wat meer uit, maar had toch hulp nodig om tot de eerste kans te komen. Nassim el Ablak legde in de 21e minuut erg veel risico in zijn pass, die dan ook door Mohamad Jabar Zada onderschept werd. Zijn inspeelbal werd door Giovanni Delannoy verlengd op Steve Schalkwijk, maar gelukkig voor DVS te hard, zodat Daan Huiskamp het leer tijdig kon oprapen. De aangever kwam in de 25e minuut na een langdurige aanval van de bezoekers zelf tot een schot zonder resultaat. Ook na een omschakelmoment kon Delannoy in de 33e minuut aanleggen voor een schot, maar dat ging naast. Een goede loopactie van Rik Impens na een vrije trap kreeg geen vervolg in een dito assist en in de 36e minuut deelde DVS een gevoelige tik uit.
Daaraan ging een prachtig driehoekje vooraf met Jeremy Jonker, Hayri Pinarci en Benjamin Roemeon, waardoor de eerste op rechts kon opstomen langs de zijlijn. Uit zijn voorzet werkte Kenneth Aninkora de bal achter zijn standbeen binnen, 2-0. Waar de gasten na de 1-0 nog weer in de wedstrijd kwamen, kregen zij nu “acht tellen”. In die fase hadden de geelzwarten de voorsprong nog verder kunnen uitbreiden. Allereerst legde Quincy Veenhof de bal twee minuten later breed op de mee opgekomen Nassim El Ablak, die geheel vrij kon uithalen. Met zijn verkeerde been kon hij het schot niet de juiste richting meegeven. In de 42e minuut bood Hayri Pinarci aan Benjamin Roemeon een schietkans, maar die poging werd geblokt. Na de combinatie met Pinarci een minuut later kwam Kenneth Aninkora centimeters te kort voor een succesvolle doelpoging. De laatste Ermelose poging voor de rust ontstond uit een vrije trap van Adriaan Kruisheer. Doelman Jordi de Jonghe moest zich volledig strekken om de bal uit de uiterste hoek te houden. De thee werd dus genuttigd met een 2-0 stand en dat was Hoek lang niet gewend.

DVS loopt na rust verder uit
De bezoekers hadden zich na de thee toch weer herpakt, maar ook DVS kwam met offensieve bedoelingen uit de kleedkamer. De eerste doelpoging was in de 48e minuut ook voor de thuisclub, nadat Hayri Pinarci de bal knap veroverd had. Via Kenneth Aninkora en Benjamin Roemeon kwam Adriaan Kruisheer tot een schot, dat naast ging. Een minuut later haalde Karim Bannani de achterlijn, maar redde doelman Daan Huiskamp. Het was een fase, waarin het spel snel op en neer ging. Tim moest achterin twee keer een nuttige interceptie plegen; de tweede keer ten koste van een corner. Daaruit counterde DVS via Quincy Veenhof en Kenneth nog gevaarlijk, maar nog zonder succes. In de 56e minuut kwam Tarik Evre net iets tekort om de bal uit een hoekschop binnen te werken.
Met nog ruim een half uur te gaan wisselde trainer Lorenzo Staelens liefst drie spelers. De onzichtbare Istvan Bakx, Delannoy en Gertjan Martens maakten plaats voor Erwin Franse, Jahrdell Constancia en Ruben de jager. De wedstrijd bleef levendig. Na een kopbal uit een corner, die geen probleem vormde voor Daan Huiskamp, dwong Nassim El Ablak doelman in de 61e minuut Jordi de Jonghe met zijn schot tot een veel grotere inspanning, maar hij redde met veel moeite. Direct hierop bereikte Karim Bannani met een indraaiende bal de Steve Schalkwijk achter de Ermelose verdediging, maar de balaanname van de topschutter was te slecht, waardoor de bal achter rolde. Twee minuten later voerde DVS een combinatie te ver door, waarna de Zeeuwen konden counteren. Door Tim van de Berg liep de bal gewoon achter. Nadat Adriaan Kruisheer in de 64e minuut zelf niet verder kwam dan een corner, leverde het vervolg wel de 3-0 op. Hij nam die zelf, waarna de bal via Benjamin Roemeon en Tarik Evre bij de geheel vrijstaande Tim van de Berg kwam. Hij schoof bij de tweede paal simpel de 3-0 binnen.
Die dreun kwam hsv Hoek niet meer te boven, hoewel de Zeeuwen nog wel heel dicht bij een treffer kwamen. Een minuut nadat Kenneth Aninkora naar de kant gegaan was voor Lars Dekker, waardoor Quincy Veenhof een linie naar voren ging, trof Steve Schalkwijk met een prachtig afstandsschot de paal. In de rebound schoot Ruben de Jager hoog over. Tim van de Berg onderbrak met een sliding nog wel een keer de opmars van Bannani, maar daarna was het helemaal gedaan met de Zeeuwse dadendrang. Zonder dat DVS zich liet verleiden tot gallery play combineerden de geelzwarten nu zo makkelijk, zodat het leek, alsof hsv Hoek figureerde in een rondootje. Coen Vloedgraven en Finn Kluiver in de 78e minuut en de jongelingen Mounir Berhout en Matijs Valstar in de 85e minuut kregen nog speeltijd voor respectievelijk Nassim El Ablak, Jeremy Jonker, Benjamin Roemeon en Adriaan Kruisheer. Bij de bezoekers had Rik Impens zijn plaats toen al ingeruild voor Mohamed Siali. Voor hsv Hoek werd het in de 88e minuut nog een graadje erger, toen een een-tweetje tussen Quincy Veenhof en Maarten van Dijk door de Zeeuwse verdediging sneed. Doelman De Jonghe kon het schot van de eerste nog wel pareren, maar had geen verweer op de kopbal van de lange, alerte aanvallende middenvelder, 4-0. Het had nog mooier kunnen worden, als een combinatie in de slotminuut tussen Berhout en Valstar een treffer had opgeleverd. Die 5-0 kwam er evenmin, toen Mounir Berhout Quincy Veenhof bediende, maar de Zeeuws-Vlaamse sluitpost had nog een goede save in huis in de extra tijd. Daarmee werd het toch een prachtige overwinning op een normaliter altijd lastig hsv Hoek.
“Dit was lekker en is doping voor de spelers”
Oefenmeester Peter Wesselink zag ondanks de nederlaag in Lisse voldoende aanknopingspunten voor de belangrijke thuiswedstrijd tegen Hoek: “Als team opereerden we toen al goed en hebben er daar een echte wedstrijd van gemaakt. We konden de wedstrijd toch kantelen op een verschrikkelijk slecht veld. Vooral ook dat we het niet hebben laten afweten met elkaar. Vandaag hebben we vanaf minuut één het initiatief genomen en vastgehouden. We stonden verdedigend goed, hadden gelijk druk op de bal. Omdat Ali er geblesseerd af moest, speelde Adriaan nu in de basis. Hij viel ook al goed in. We konden hem brengen naar de 90 minuten en hij tikt zijn oude niveau alweer aardig aan. Nadat Finn afwezig was moesten we wat op de linksbackplaats. Nassim was daar de meest logische vervanging voor en tot nu toe profileert hij zich daar. Hij is verdedigend goed, hij is snel en doet veel dingen goed in de opbouw en de aanval. Er is dus gene reden om hem te wisselen voor Finn, hoe zuur dat ook is voor hem, want hij speelt tot dusverre ook een stabiel seizoen. Hetzelfde geldt ook voor Coen en Lars.
Zij waren ziek in de thuiswedstrijd tegen GOES, maar met Hayri en Maarten, die dat goed invullen op het middenveld, hadden we heel veel energie in de wedstrijd. Het liep in die wedstrijd goed, dus borduur je daar op door. Adriaan heeft in de goede periode in oktober en november in de punt gespeeld en is misschien niet de traditionele spits, maar hij heeft zoveel gevoel voor ruimte en tussen de linies spelen. Zo ook in deze wedstrijd, waardoor je met Kenneth en Benjamin wat meer naar binnen en Quincy daaronder eigenlijk met vier nummers tien speelt. Allemaal jongens, die in beweging wat kunnen. Dat is hartstikke lastig voor een tegenstander om daar een antwoord op te vinden. Kenneth stond nu wat meer met zijn gezicht naar de goal toe en kon zodoende ook versnellen. Vandaag ging dat goed. De 4-0 was het resultaat van goed positiespel spelen tussen de linies. Het was ook leuk om te zien, want ik ben ook gewoon liefhebber. Als je dan met 4-0 wint, is dat de bevestiging van je goede spel. Behalve de kans in de eerste helft en de bal op de paal zijn er geen kansen voor hun geweest. Dat lag ook aan ons, doordat wij heel vast waren aan de bal en wij ze geen moment hebben gegeven om echt te kunnen counteren. Maarten en Quincy maken op de as ook zoveel meters en zij verzaken nooit. Ook Hayri speelt vanuit zijn positie heel vast. Na die 1-0 hadden zij even wat meer de bal, maar dat was het ook wel. Na die 2-0 was het wel over en drie 3-0 hadden we eigenlijk nog in de eerste helft willen maken. Dan was het helemaal over voor ze. Nu ging die bal in de tweede helft nog tegen de paal en dan weet je niet, wat er daarna nog gebeurt. Dit was lekker en is doping voor de spelers.”
Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker (78’ Fin Kluiver), Tarik Evre, Tim van de Berg, Nassim El Ablak (78’ Coen vloedgraven), Quincy Veenhof, Hayri Pinarci, Maarten van Dijk, Kenneth Aninkora (65’ Lars Dekker), Adriaan kruisheer (85’ Matijs Valstar), Benjamin Roemeon (85’ Mounir Berhout).
Opstelling hsv Hoek: Jordi de Jonghe, Jair Anwar Oosterlen, Gertjan Emanuel Martens (58’ Ruben de Jager), Alexander Embrechts, Karim Bannani, Aaron Verwilligen (10’ Seppe Vereecke), Rik Impens (84’ Mohamed Siali), Mohammad Jan Jabar Zada, Istvan Bakx (58’ Erwin Franse), Steve Schalkwijk, Giovanni Olivier Delannoy (58’ Jahrdell Constancia).

Scheidsrechter: Dhr; F.A. ter Brake uit Dedemsvaart

Scoreverloop: 17’ Kenneth Aninkora 1-0 (pen.),36’ Kenneth Aninkora 2-0,64’ Tim van de Berg 3-0, 88’ Quincy Veenhof 4-0.

Programma Derde Divisie A 9 april (speelronde 24; 1e ronde derde periode):
DVS was de enige club uit het linker rijtje, dat tot de volle winst kwam. Door de ruime 4-0 lieden de Ermeloërs nu de derde periode. In de reguliere stand werd de zevende plek weer ingenomen met 36 uit 24. Hoek bleef de geelzwarten met evenveel punten, maar met een wedstrijd minder, een plaats voor.
Sparta Nijkerk-SteDoCo: Het tactische steekspel leek uit te draaien op een 0-0, maar de thuisclub ging daarna op zoek naar de zege. De laatste tien minuten gingen in met een 1-0 stand, waarna het inbrengen van Joran Schröder een gouden greep was voor SteDoCo. Met een doelpunt en een assist werd de achterstand omgebogen in een 1-2 overwinning. Desalniettemin bleef Sparta Nijkerk met 47 uit 24 koploper. De Hoornaars gleden zodoende het linker rijtje binnen met 34 uit 23.
FC Lisse-Excelsior’31: Een vroege kans voor de bezoekers ten spijt waren de meeste mogelijkheden voor FC Lisse. Gescoord werd er niet, maar door de nederlaag van Sparta naderde de runner-up de koploper tot op een punt. Met 39 uit 23 hield Excelsior’31 druk op de derde plaats.
Staphorst-Sportlust’46: Groots was het niet in het duel met veel strijd. Uitgespeelde kansen deden zich niet voor, dus was de 0-0 een logische uitslag. Sportlust’46 liep daarmee met 42 uit 24 geen averij op en Staphorst werd op doelsaldo gepasseerd door DVS.
GOES-Barendrecht: Het verschil in deze wedstrijd zat ‘m in de afwerking. Dat deed de rodelantaarndrager beter dan Barendrecht, dat de ongeslagen serie beëindigd zag worden. Na een 2-0, 2-1 en een 3-1 tussenstand werd het uiteindelijk 3-2. Het hielp GOES nog niet van de laatste plaats af, maar met 18 uit 23 hebben de Bevelanders nu een verliespunt minder dan DOVO en is VVSB ook weer binnen bereik. De Bongerd-bewoners bleven vijfde met 37 uit 24.
Ter Leede-VVOG: Herintreder Dwight Lodeweges begon met een overwinning. Halverwege het duel leidde VVOG al met 0-1, maar de thuisclub kwam langszij. Met een droge knal namen de Harderwijkers de drie punten mee naar huis en klommen ten koste van ODIN’59 met 27 uit 24 naar een veilige plek; de veertiende. Ter Leede viel uit het linker rijtje en staat nu met 33 uit 23 elfde.
Ajax (am)-Harkemase Boys: Met mogelijkheden voor beide clubs leek de wedstrijd in het voordeel van de Amsterdammers uit te draaien; temeer doordat de tegenstander met tien man verder moest. Harkemase Boys werd echter ondanks het ondertal dreigender en verlieten de hoofdstad met een 1-1 gelijkspel. De Harekieten bleven daarmee VVOG slechts op doelsaldo voor, terwijl de amateurs van Ajax met een punt meer de twaalfde plaats bezetten.
ODIN’59-ACV: Na de 0-0 halverwege namen de bezoekers een 0-2 voorsprong. Die stond echter kort op het scorebord, maar de 1-2 stand onderging in het laatste kwartier geen wijziging meer. Met 24 uit 24 schurkt ACV als nummer tien nu tegen het linker rijtje aan. ODIN’59 belandde met nu 26 uit 24 op de beste plek van de twee herkansers.
DOVO-VVSB: Er gloorde eindelijk weer eens hoop op een goed resultaat voor de thuisclub, toen het na een 2-0 ruststand met 3-0 leidde. Een gemiste strafschop bleek duur, want in de laatste drie minuten haalde VVSB met 3-3 nog een gelijkspel voor de poorten van de hel weg. Met 20 uit 24 bleven de Veenendalers hekkensluiter GOES nog wel voor, maar zij hebben nu wel het meeste aantal verliespunten in de Derde divisie. VVSB bleef met 21 uit 23 op de zestiende plaats staan.