Dr Schaepmanlaan 2
2211AV
NOORDWIJKERHOUT
tel. 0252-373533

Een paasdubbel kan fungeren als scherprechter voor clubs met ambities om te promoveren of strijden tegen degradatie. Voor DVS’33 Ermelo was het zaak om met een overwinning te beginnen aan die dubbel en zo de leidende positie in de derde periode te behouden. VVSB had andere belangen en die liggen in het ontlopen van degradatie; het liefst zonder nacompetitie te hoeven spelen. De geelzwarten kwamen in Noordwijkerhout al op voorsprong, voordat de tegenstander een bal had aangeraakt en breidden die na twee afgekeurde doelpunten voor de gastheren zelfs nog uit. Sint Bavo hoefde het nu echter niet op een achtervolging in het laatste kwartier te laten aankomen en vond net voor de rust de aansluiting. De gelijkmaker volgde in de tweede helft, direct gevolgd door de winnende treffer voor de paarsgelen, die dus heerlijk aan het paasweekend begonnen. Dat kostte DVS naast de leidende positie in de derde periode de zevende plaats, terwijl de Noordwijkerhouters de aansluiting met de veilige plaatsen vond. Waar de Ermeloërs paasmaandag moeten voorkomen, dat het voor eigen publiek tegen SteDoCo geen verdere averij oploopt, kan VVSB ten koste van Ajax naar een veilige plek op de ranglijst klimmen.
Peter Wesselink kon niet beschikken over de lang geblesseerde Nicky van Hilten, Stef Nijland en Finn Kluiver. De basis was precies hetzelfde als in de twee vorige succesvolle wedstrijden.

DVS moet nog voor rust aansluiting toestaan
Doelman Ruben Valk kon al na elf seconden de bal uit het net halen, nadat Tarik Evre de bal diep gespeeld had op de linkerflank. Daar nam Benjamin Roemeon die wat onorthodox mee, maar liet daarna zijn tegenstander zijn hielen zien. Schuin voor het doel was de inzet weliswaar te zacht, maar daarentegen precies in de verre hoek geplaatst, zodat DVS al heel vroeg op een 0-1 voorsprong kwam, zonder dat de paarsgelen nog maar een balcontact hadden gehad. In de wetenschap, dat VVSB altijd sterk terug kan komen in het laatste kwartier van de wedstrijd, kon zo’n voorsprong wellicht beter elf seconden voor tijd vallen, maar het was een heerlijke start. Toch had de thuisclub even nodig om zich te herstellen, maar na zo’n tien minuten trokken de Noordwijkerhouters het spel meer naar zich toe. Daarvoor bleef de Ermelose druk nog wel even, waarin DVS drie hoekschoppen kreeg te nemen.
In de 14e minuut juichte alles wat paarsgeel al, maar die kopbal van Youssef Blel werd geannuleerd vanwege een duwfout van de aanvaller net voor de score. Even daarvoor had Benjamin Roemeon na een een-tweetje met Kenneth Aninkora aan de andere kant nog overgeschoten. Toch leek die 1-1 er wel aan te komen, maar daar deed Roemeon ook zijn verdedigende werk door een goede voorzet van Richelo Fecunda in de 16e minuut te neutraliseren. De hoekschop werd door Quincy Veenhof in eerste instantie weggewerkt, maar de sterk spelende Danny Bakker krulde de afvallende bal vanuit de tweede lijn in de verre hoek. Aangezien een speler van VVSB het zicht van doelman Daan Huiskamp in buitenspelpositie belemmerd had en dus actief deelnam aan het spel, ging ook dit feestje voor de thuisclub niet door. Na het schot van Benjamin Roemeon duurde het ook 25 minuten, eer DVS weer een kans kreeg. Tim van de Berg en Nassim El Ablak deden het rond de 26e minuut in balbezit niet goed, maar bij de eerste was de pass van Bakker op de spits Youssef Blel, sinds zijn komst naar “De Boekhorst” al acht keer succesvol, was net te hard en bij de tweede werd het schot geblokt. DVS kwam er dus mee weg. De thuisclub bleef aandringen, maar had nog niet de goede eindpass. Zo legde Jayson Halman in de 31e minuut de bal te ver terug om een goede schietkans de krijgen. In de omschakeling versnelde Benjamin Roemeon in de 35e minuut ondanks vasthouden, maar was de pass op de mee opgekomen Quincy Veenhof te hard. Drie minuten later legde DVS de beste aanval op de kunststofmat, die van links via meerde schijven naar rechts verplaatst werd. De voorzet van Maarten van Dijk was afgemeten op het hoofd van Quincy Veenhof, die de bal in het dak van het doel kopte, 0-2.
Dat was ook de laatste aanvallende actie van de geelzwarten voor rust. Het lukte echter niet om die voorsprong de rust in te dragen. Nu was de voorzet in de voorlaatste minuut voor de thee van Jermano L0-Fo-Sang wel goed op Danny Bakker, die veel te vrij stond en dankbaar de 1-2 binnen knikte. Dat was toch een domper voor DVS, dat de aanvoerder met zijn tweede kopbal binnen een minuut naast zag gaan. Voor de gastheren, die toch bekend staan om hun strijdlust, was dat bemoedigend genoeg om de tweede helft positief in te zien. De geelzwarten moesten die tegenslag zien te verwerken.

DVS tien minuten voor tijd geslacht
Hoewel aan Ermelose zijde Coen Vloedgraven en Lars Dekker zich al warm liepen, zag geen van beide trainers de noodzaak om in de rust te wisselen. De eerste doelpoging was ook nu voor de bezoekers, maar het schot van Nassim El Ablak was te zacht. Toch kon doelman Ruben Valk het leer pas in tweede instantie onder controle krijgen; bovendien had geen van de geelzwarten hierop gerekend voor een eventuele rebound. DVS leek die openingsfase van de tweede helft ongeschonden door te komen; mede door een knappe sliding op van Tarik Evre Youssef Blel bij een uitval in de 49e minuut. In de 52e minuut veroorzaakte Kenneth Aninkora een overtreding, waarvoor hij geel ontving, om zo een blessurebehandeling voor Adriaan Kruisheer mogelijk te maken. Hij zou zich een half uur voor tijd ook moeten laten vervangen door Ali Akla. Daarvoor had Youssef Blel met zijn kopbal doelman Daan Huiskamp in de 54e minuut niet kunnen verontrusten. Trainer Wilfred van Leeuwen had met de snelle Raygivano Dompig nog een troef in de mouw. Hij maakte het laatste half uur vol voor Ivan Spijkstra.
Die wissel betaalde zich al bijna uit, toen VVSB in de omschakeling een overtalsituatie kon creëren. Nassim El Ablak voorkwam dat door de rappe invaller vast te houden ten koste van een gele kaart. De positie, waarop dat gebeurde, duidde nog niet op een doorgebroken speler. Aanvallend deed DVS zelf ook niet heel veel, hoewel een aanval via Quincy Veenhof en Kenneth Aninkora Ali Akla in stelling bracht. De bal was net te ver weg voor hem. Nog beter zag het eruit in de 68e minuut, toen de geelzwarten een overtalsituatie creëerden, maar de pass van Nassim El Ablak bereikte Ali Akla net niet. In dezelfde minuut kwam de pass van Kenneth Aninkora achter Ali Akla. Met nog een kwartier te gaan koesterde DVS nog steeds een 2-1 voorsprong. Bij die stand vervingen Coen Vloedgraven en Lars Dekker Nassim El Ablak en Maarten van Dijk. Direct hierna bereikte Quincy Veenhof Ali Akla wel, maar zijn geplaatste schot in de rechter hoek werd door de Noordwijkerhoutse sluitpost gekeerd.
Een minuut later had doelman Daan Huiskamp een inzet van Blel ook onder controle, maar hij passeerde daarbij wel de achterlijn. De hoekschop leverde niets op. Met nog tien minuten op de klok wisselde Wilfred van Leeuwen Obi Onyeike en Lars Raus voor Guus Verver en Peet van de Slot. Daarmee brak ook de meest opportunistische fase in de wedstrijd aan en juist uit dat flipperkastvoetbal, waarin de gelzwarten de bal niet afdoende weg kregen, viel direct de 2-2. Youssef Blel werkte de bal binnen, maar alles was geelzwart lief was, keek hoopvol naar de arbiter en zijn assistent in de veronderstelling, dat doelman Daan Huiskamp in het vijfmetergebied aangevallen zou zijn. Er was in ieder geval geen vlagsignaal en na rijp beraad tussen zijn assistent wees scheidsrechter Hardeman naar de middenstip. Die dreun kwam hard aan met acht tellen voor de geelzwarten. De knock out volgde hierop, toen Tim van de Berg na de blessurebehandeling van Daan Huiskamp na een Noordwijkerhoutse aanval verkeerd inspeelde, Youssef Blel invaller Dompig lanceerde, die met een droge schuiver voor de 3-2 zorgde. Hier had DVS geen antwoord meer op; ook niet met de aanvallende wissel van Matijs Valstar voor de controlerende middenvelder Hayri Pinarci. De sterk spelende Jayson Halman kreeg enkele minuten later zijn publiekswissel. Zijn vervanger Tijs Knapp schoot enkele minuten in het veld nog naast en in de officiële slotminuut kopte Blel nog in de handen van Daan Huiskamp. De overwinning van de degradatiekandidaat kwam niet meer in gevaar in de extra tijd. Hoewel VVSB misschien wel te goed is om te degraderen met een aantal aantrekkelijke spelers en een goede wedstrijdinstelling. Onder Richard Plug was het niet zo gesteld met de conditie van de paarsgelen als nu. Dat verklaart ook, waarom Sint Bavo in de slotfase nog gas kan geven.

DVS krijgt weinig tijd om op Stille Zaterdag te rouwen om de nederlaag en zal op tweede paasdag moeten opstaan om SteDoCo van de eerste plaats in de derde periode te verdrijven.
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre, Tim van de Berg, Nassim El Ablak (67’ Coen Vloedgraven), Quincy Veenhof, Hayri Pinarci (90+1’ Matijs Valstar), Maarten van Dijk (67’ Lars Dekker), Kenneth Aninkora, Adriaan kruisheer (60’ Ali Akla) Benjamin Roemeon.
Opstelling VVSB: Ruben Valk, Richello Fecundo, Obi Onyeike (79’ Guus Verver), Nicky Eekhout, Jermano L0-Fo-Sang, Lars Rauws (79’ Peet van de Slot), Ivan Spijkstra (59’ Raygivano Dompsig), Enzo Hunting, Danny Bakker, Youssef Blel, Jayson Halman.

Scheidsrechter: dhr. T Hardeman uit Wijk bij Duurstede

Scoreverloop: 1’ Benjamin Roemeon 0-1, 38’ Quincy Veenhof 0-2, 44’ Danny Bakker 1-2, 79’ Youssef Blel 2-2, 82’ Jayson Halman 3-2.
Resultaten Derde Divisie A 14/16 april (speelronde 25; 2e ronde derde periode):
Aan kop van de ranglijst viel een wisseling van de wacht plaats. Het gat tussen de tweede directe degradatiekandidaten en de twee herkansers werd groter, terwijl de laatste twee weer aansluiting hebben met de eerste veilige plaats. In de derde periode is er na twee ronden nog slechts een ploeg zonder puntverlies. DVS zakte een plaats en staat met 36 uit 25 achtste. VVSB ging dankzij een beter doelsaldo over ODIN’59 heen en heeft met 27 uit 25 een puntje achterstand op VVOG en twee op Ajax. Op paasmaandag gaat de reis voor de Noordwijkerhouters naar Woerden, waar zij het Sportlust’46 lastig gaan maken.
Harkemase Boys-DOVO: Deze wedstrijd werd al twee dagen eerder gespeeld, maar bood de bezoekers weinig soelaas. Het doelpunt van Kian Visser na een half uur voetbal was genoeg voor de eerste overwinning van Harkemase Boys sinds lange tijd. Met 30 uit 25 telt de nieuwe nummer 12 slechts drie punten meer dan de twee herkansers. Met winst na de verre reis naar Goes kunnen de Harekieten verder afstand nemen van de onderste plaatsen. Alleen een beter doelsaldo houdt DOVO met 20 uit 25 nog van de  laatste plaats af en het kan nog erger worden, als VVOG op paasmaandag drie punten meeneemt op “Panhuis”.
ODIN’59-Sparta Nijkerk: De koploper kon na het binnenhalen van de tweede periode niet doorpakken en verloor voor de tweede achtereenvolgende keer. De Nijkerkers kwamen niet aan hun gebruikelijke niveau en moesten in de tweede helft in de achtervolging. Die leverde niet meer dan de gelijkmaker op. De 1-1 kostte Sparta de kop(positie). Met 48 uit 25 hebben de oranjehemden nu als runner up een punt achterstand op de nieuwe lijstaanvoerder. Op paasmaandag wacht op “De Ebbenhorst” met het vrijuit spelende ACV weer een lastige opgave. Door het punt hield ODIN’59 gelijke tred met VVSB en heeft het nu een gat van zeven punten met de twee directe degradatiekandidaten. Het treft de Heemskerkers niet, dat zij paasmaandag op bezoek moeten naar de nieuwe koploper uit Lisse.
ACV-FC Lisse: Natuurlijk was/is het programma voor ACV met Pasen loodzwaar. De nummers 2 en 1 stonden/staan immers op de rol. FC Lisse is in goeden doen en bracht de Assenaren door de enige treffer in de tweede helft na zeven wedstrijden weer eens een nederlaag toe en nam met nu 49 uit 25 de koppositie over. De Drenten kunnen het maandag Sparta opnieuw lastig maken en kunnen met 34 uit 25 wat lijden. De nieuwe lijstaanvoerder kan maandag tegen ODIN’59 een mooie dubbelslag slaan.
Barendrecht-Sportlust’46: Zorgt een periodetitel dan toch voor enige verzadiging? Het lijkt erop. De bezoekers misten bij een 0-1 voorsprong voor rust een strafschop en moesten daarvoor in de tweede helft boeten. Barendrecht boog het in de tweede helft om en de tweede treffer in de voorlaatste minuut bracht met 2-1 de volle buit. Dat leverde met 40 uit 25 op basis van doelsaldo de vierde plek op. Die mag op paasmaandag bij Staphorst verdedigd worden. Sportlust’’46 zag de Bongerdbewoners tot twee punten naderen en zal de thuiswedstrijd tegen VVSB toch met enige zorg tegemoet zien.
Excelsior’31-GOES: Na een uur voetbal leek er geen vuiltje aan de lucht voor de gastheren met een 3-0 voorsprong, maar in het laatste half uur kwam GOES terug tot 3-3. Met evenveel punten ruilde Excelsior’31 van plek met Barendrecht op basis van doelcijfers. Op paasmaandag gaat de reis voor de Tukkers naar Ajax. De Bevelanders staan er in de derde periode met 4 uit 2 goed voor, maar wat belangrijker is, is om met 20 uit 25 van die onderste plaats af te komen. Thuis tegen Harkemase Boys mogen zij proberen het verschil met de herkansers terug te brengen tot vier punten.
Hoek-Staphorst: De Zeeuws-Vlamingen namen ook een 3-0 voorsprong, maar lieten Staphorst niet verder terugkomen dan 3-1. Met die driepunter heeft Hoek nu evenveel punten als Barendrecht en Excelsior’31, maar wel met het minste doelsaldo. Op paasmaandag reist de club af naar Ter Leede. De Overijsselse club is met een minder doelsaldo de evenknie van DVS en staat nog net in het linker rijtje. Maandag wacht de thuiswedstrijd tegen Barendrecht.
SteDoCo-Ter Leede: Een moment van onachtzaamheid bood de bezoekers bij een 1-0 stand nog de gelijkmaker aan, maar de twee Hoornaarse doelpunten na rust werden niet meer beantwoord. Door de 3-1 klom SteDoCo met 38 uit 25 over DVS heen naar de zevende plaats. Bovendien zijn de roodzwarten na twee ronden nog de enige club in de derde periode zonder puntverlies. Dat willen zij natuurlijk ook nog zijn na hun bezoek aan Ermelo op paasmaandag. Ter Leede blijft met 34 uit 25 op de elfde plaats vooralsnog lekker ruim voor op de herkansers, maar krijgt het maandag thuis wel zwaar tegen Hoek.
VVOG-Ajax (am): Ook de thuisclub scoorde al in de 1e minuut, maar die treffer kreeg geen vervolg meer. In een boeiend duel maakten de amateurs van Ajax nog de 1-1. Door dit gelijkspel blijft VVOG met 28 uit 25 als nummer 14 de hete adem van de twee herkansers in de nek voelen. Misschien verschaft de uitwedstrijd tegen DOVO op maandag wat lucht. De achterstand van een punt op Ajax een plaats hoger liep echter niet op. De Amsterdammers nemen het nu op tegen Excelsior’31.