Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Een uur lang leek het erop, of op sportpark Assumburg in Heemskerk het spel voor DVS’33 Ermelo was, maar ODIN’59 de knikkers zou krijgen. Gerechtigheid geschiedde echter, want na een 1-0 ruststand gingen de drie punten richting Veluwe, hoewel de overwinning wat ruim uitviel met 1-4. Daarmee klommen de geelzwarten weer naar het linker rijtje na de zevende speelronde, die veel verrassingen kende.
Door het ontbreken van Stef Nijland, Jeremy Jonker en Kenneth Aninkora, moest Peter Wesselink ook nu puzzelen. Temeer doordat Adriaan Kruisheer vanwege ziekte niet in de basis begon. Ali Akla zat wel weer op de bank. Maarten van Dijk en Lars Dekker werden beloond voor hun spel in de vorige wedstrijd(en) en kregen een basisplaats. Dat ging ten koste van Hayri Pinarci. Daardoor werd Eren Turan Yavuz wel voorin geposteerd. ODIN’59 miste routinier Thom de Vries.

Veel balbezit voor rust niet genoeg voor een score
Dat de Ermeloërs veel aan de bal zouden zijn op “Assumburg”, was geen verrassing. Het is het spelletje van ODIN’59, dat de tegenstander op de eigen helft opwacht om dan vanuit de omschakeling toe te slaan. Zo hadden de Heemskerkers het een week eerder met succes ook gedaan tegen DOVO, dat met 4-1 naar huis gestuurd werd. Datzelfde draaiboek werd ook nu uitgerold tegen DVS. Achter komen is dan dodelijk, omdat de thuisclub dan nog compacter kan gaan spelen. Ondertussen kan de ploeg de rust bewaren voor de mogelijkheden, die altijd wel komen. De eerste kwam al vroeg in de wedstrijd. In de 4e minuut zette Mart Willemse Joey Kooge vrij voor het doel, maar hij schoot uit een nog altijd lastige hoek voorlangs. Daarna zouden de Heemskerkers een half uur lang niet dichtbij het doel van Daan Huiskamp komen. Anderzijds was het moeilijk voor DVS om tegen de compact spelende tegenstander de ruimtes te vinden. In het eerste kwartier kwamen de geelzwarten dan ook niet veel verder dan schoten van Maarten van dijk en Coen Vloedgraven.
Corners kregen de bezoekers genoeg, maar die waren veelal te laag. Dat was de vrije trap van Quincy Veenhof in de 18e minuut ook, maar doordat die onderweg aangeraakt werd, leek de bal toch binnen te vallen. Doelman Joost Meendering tikte het leer nog net over de lat. Twee keer slaagde DVS erin om de bal achter de verdediging te leggen, maar in de 20e minuut ging de volley van Benjamin Roemeon op aangeven van Coen Vloedgraven over en acht minuten later kreeg Quincy Veenhof de bal uit een pass van Tim van de Berg niet goed onder controle. Pas in de 29e was er weer enige dreiging voor het doel van Daan Huiskamp na een doorgeschoten bal. Van beide zijden rekende niemand daarop. Het vele balbezit was voor DVS, maar waar dan voor gevreesd werd, gebeurde in de 37e minuut. Met twee passes stond Sam Aarts vrij voor Daan Huiskamp en vond de ruimte de verre hoek met zijn schot, 1-0. Pas in de extra tijd van de eerste helft drongen de Ermeloërs weer aan met een schot van Benjamin Roemeon, resulterend in twee hoekschoppen. Uit de laatste kopte Roemeon over.

Productief DVS na rust naar winst
Peter Wesselink bracht na de rust Ali Akla in voor Quincy Veenhof en in de tweede helft was er meteen ook veel meer beweging voorin. Toch was de eerste kans voor de thuisclub, toen Joey Kooge na zijn rush in de 50e minuut aflegde op Ahmed Al Mahdi. Hij schoot in het zijnet. Ook de volgende assist van Kooge was niet aan de spits besteed; Nu haalde Al Mahdi er nog een corner uit. Ook DVS kreeg in de 60e minuut een hoekschop te nemen, maar van daaruit counterde ODIN’59 juist naar de volgende kans. Ahmed Al Mahdi verlegde nu de verantwoordelijkheid naar Sam Aarts, waardoor deze ook kans verloren ging. Kort hierna hield Daan Huiskamp het overzicht op een schot van Michael Lanting. In de 63e minuut kwam Adriaan Kruisheer erin voor Eren Turan Yavuz; de oud-Spartaan is wellicht ook wat meer spits dan de behendige jongeling, die over een goede (steek-)pass beschikt.
Ook nu nog was de eerste mogelijkheid na de wissel voor de gastheren, maar bij de voorzet van Joey Kooge vanaf rechts was er geen aansluiting. Even later kopte mart Willemse uit een hoekschop voorlangs. Halverwege de tweede helft was DVS dan het dichtste bij de gelijkmaker, maar het schot van Nicky van Hilten ging via de buitenkant paal naast. Een minuut later was het wel raak. De Heemskerkse defensie kreeg de bal niet weg en het leek erop, of Coen Vloedgraven het laatste beslissende tikje gaf na de scrimmage, maar het doelpunt kwam in de 68e minuut op naam van Benjamin Roemeon te staan.
Na een schietkans voor ODIN’59 nam DVS in de 75e minuut ook de leiding. De pass van Coen Vloedgraven sneed door de verdediging, waardoor Benjamin vrij voor doelman Meendering opdook. Hij passeerde de sluitpost en schoof beheerst de 1-2 binnen. Drie minuten later werd het zelfs 1-3, toen de Heemskerker goalie zich verkeek op een lange bal van Tarik Evre. Hij miste, zodat Adriaan Kruisheer de bal simpel kon binnentikken. Daarmee sloop er ook wat frustratie in bij de thuisclub en dat moest juist Nicky van Hilten ontgelden. Mart Willemse haalde hard door op de verdediger en ontving geel. De enige kaart in de wedstrijd, want scheidsrechter Te Brake stond mannelijk voetbal voor en stond van beide kanten veel toe. ODIN’59 moest nu wel komen, maar kwam niet meer tot scoren. Invaller Clifton Gorissen legde in de 86e minuut tevergeefs af, waar zijn eigen kans groter was en een minuut later kopte Sem van Amersfoort uit een corner naast. De laatste combinatie met perspectief voor de thuisclub eindigde in buitenspel. Matijs Vahstal mocht de laatste minuten volspelen voor Coen Vloedgraven. Het laatste wapenfeit was voor DVS. De geelzwarten doorstonden de vijfminuten extra speeltijd en voegden er vervolgens nog een treffer aan toe. Een vrije schop werd door Adriaan kruisheer verplaatst naar Benjamin Roemeon, die de 1-4 eindstand op het scorebord schoot.
Misschien wat ruim uitgevallen, maar het paste wel bij het vele balbezit over de gehele wedstrijd en de druk op het doel van ODIN’59 in de tweede helft. De ruime overwinning is een goede opsteker voor DVS in aanloop naar de derby tegen VVOG, dat echter ook met vertrouwen naar de beladen streekontmoeting zal toeleven na de verrassende zege op Excelsior’31.

“Blij zijn met de vier doelpunten en de drie punten”
Uiteindelijk gaat het om winnen, maar ik vond de manier waarop ook heel bevredigend. We dwingen dat toch af met elkaar, gaf Peter Wesselink na het lastige duel op “Assumburg” aan. Ondanks het vertrouwen in zijn ploeg, waren er toch wat wijzigingen in de opstelling: “Ik heb Eren in deze wedstrijd in de spits gezet, omdat zij toch wel een wat statische verdediging hebben. Hij gaat toch iets meer tussen de linies op zoek naar de bal. Daar vind ik hem beter in dan Quincy; dat was een andere optie. Ik had Ali in de punt kunnen brengen, die ook tussen de linies vrijkomt. Ik weet, dat Ali in zijn hart ook het liefst vanaf rechts speelt. Dat viel in de tweede helft ook wel op z’n plek. Adriaan was ziek geweest en had donderdag ook niet getraind. Daarom stond hij ook niet in de basis. Ik had frisse en fitte jongens nodig. Lars en Maarten hadden in de laatste twee wedstrijden een positieve inbreng en verdienden een basisplaats. Zij waren ook fris en dat heb ik beloond.”
Met Ali Akla op de bank, had de oefenmeester weer een mogelijkheid om tactische te wisselen na de 1-0 ruststand: “We hadden volledige dominantie over de wedstrijden en dwongen ook in de eerste helft al wat kansen af. We veroverden de bal, wilden gaan counteren en dan verlies je de bal en staan we niet goed en sta je met 1-0 achter. Hoe raar kan voetbal zijn. Er was ook in de rust veel vertrouwen bij ons. Iedereen begreep, dat we de goede dingen deden. Zij maakten het klein, maar slaagden er toch in om mensen tussen de linies vrij te krijgen. Voor de rust vier kansjes, waarvan twee schietkansen. Op die voet konden we verder in de tweede helft. Ik wisselde Quincy voor Ali, want als een tegenstander zover terug speelt, krijg je toch meer kansen door het een-tegen-een uitspelen. Ik vond Quincy zeker niet slecht spelen, maar nu konden we de kwaliteiten van Ali beter benutten. Dat gebeurde ook; veel meer dreiging. Dat zit ‘m vooral ook, doordat hij met de bal aan de voet z’n man opzoekt. Hij is vaak beter gepositioneerd en is fysiek sterk.
Ik vond de 1-0 achterstand geflatteerd voor ODIN. Uiteindelijk konden zij de wedstrijd op slot schieten uit twee counters. Als zij die 2-0 maken, is de wedstrijd dood. Dat had niets te maken met druk zetten, maar dat wij twee keer heel simpel de bal inleveren. Gewoon de bal op de as van het veld verliezen, doordat je niet oplet. Dat had vandaag fataal kunnen wezen. Maar wij hebben ook kansen gehad. Misschien is 1-4 iets te veel, maar wij nemen best wel veel risico in ons spel. Als tegenstanders ons pijn doen, doen ze dat in de omschakeling. Dat heb je vandaag ook gezien. Wij hebben ook voldoende kansen gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken. De 1-4 is niet alleen de beloning voor onze spelopvatting, maar we werken ook hard met elkaar. Tot nu toe wonnen we twee keer met een doelpunt verschil, dus laten we nu blij zijn met die voer doelpunten.”

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Tim van de Berg, Finn Kluiver, Maarten van Dijk, Coen Vloedgraven (89’ Matijs Vahstal), Lars Dekker, Quincy Veenhof (46’ Ali Akla), Eren Turan Yavuz (63’ Adriaan Kruisheer), Benjamin Roemeon.
Opstelling ODIN’59: Joost Meenderink, Mouad Ben Chekh, Dustin Mijnders (78’ Clifton Gorissen), Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Michael Lanting, Nick Burger (85’ Lefteris Grammenidis), Sam Aarts (85’ Milan Koenders), Joey Kooge, Ahmed Al Mahdi, Niels Jager.

Scheidsrechter: Dhr. F.E. te Brake uit Dedemsvaart.

Scoreverloop: 37’ Sam Aarts 1-0, 68’ Benjamin Roemeon 1-1, 75’ Benjamin Roemeon 1-2, 79’ Adriaan Kruisheer 1-3, 90+6’ Benjamin Roemeon 1-4.

Resultaten Derde Zaterdag Divisie 2 oktober (speelronde 7):
Op deze datum waren er acht wedstrijden in de Derde Divisie Zaterdag, aangezien GOES en Sportlust’46 hun wedstrijd in deze ronde al vooruit speelden in verband met de jubileumactiviteiten van de Woerdense club vanwege het 75-jarig bestaan. Die wedstrijd eindigde destijds in 0-0. Deze speelronde kende nogal wat verrassingen. Mede daardoor en de 1-4 klom DVS het linker rijtje weer in met 10 uit 7. ODIN’59 bleef met 5 uit 7 zestiende.
Sparta Nijkerk-Staphorst: Een openingsoffensief van de thuisklop was voldoende om zich aan kop de handhaven. Door de 1-0 kwam Sparta op 17 punten uit 7 duels en is de enige ongeslagen club in de Derde Divisie. Het gat met de nieuwe runner up is vier punten. Staphorst leverde een plaats in, alsmede de ongeslagen status. Dankzij de beste doelcijfers van de vier clubs met 10 uit 7 staan de bezoekers nu zevende.
Harkemase Boys-Barendrecht: het overwicht in de eerste helft leverde de bezoekers een 0-1 voorsprong op. In een moeizamere fase bleef Barendrecht steeds aan de goede kant van de score en won uiteindelijk met 2-4. De Tweede zege van het seizoen bracht de Bongerd-bewoners van de vijftiende naar de veertiende plek met 8 uit 7. Harkemase Boys leverde de tweede plaats in en staat nu met 12 uit 7 derde. De Harekieten verloren tevens de ongeslagen status.
VVOG Harderwijk-Excelsior’31: Het openingsoffensief van de thuisclub werd beloond met een 1-0 voorsprong. Excelsior’31 kwam beter in de wedstrijd en maakte gelijk. In een verder open wedstrijd trokken de Harderwijkers met 2-1 aan het langste eind en tankten zelfvertrouwen voor de Derby van de Veluwe. VVOG staat met 9 uit 7 op de dertiende plaats, maar het verschil met de nummer drie is slechts drie punten. De Rijssenaren staan met 11 uit 7 vierde.
ACV-Ter Leede: De bezoekers loerden op die ene mogelijkheid en benutten die, terwijl het dominante ACV daarvoor en daarna tevergeefs op zoek gingen naar een score. De 0-1 kostte de Assenaren de vierde plaats met 11 uit 7. Ter Leede heeft evenals DVS 10 uit 7, maar wel met het minste doelsaldo, waardoor het tiende staat.
FC Lisse-SteDoCo: In een turbulent eerste kwartier namen de Hoornaars een 0-1 voorsprong, maar het bleek niet de opmaat naar succes. Het dominantere FC Lisse kwam pas in de tweede helft langszij. De winnende voor de thuisclub viel in de slotminuten, waarna ook nog de 1-3 volgde. SteDoCo blijft dus ondermaats presteren en staat met 5 uit 7 vijftiende. De fusieclub uit Lisse pakte met nu 13 uit 7 de tweede plek. En dat terwijl de club na twee wedstrijden nog hekkensluiter waren.
Ajax (am)-VVSB: na een matige openingsfase kwam de thuisclub beter in de wedstrijd en nam een voorsprong. De thee werd genuttigd met 2-0. Alle goede bedoelingen van VVSB ten spijt volgde ook de 3-0 en de enige treffer voor de bezoekers viel te laat. Met de 3-1 bezitten de Amsterdammers evenveel punten als DVS, maar met een iets beter doelsaldo klommen zij nog een plaatsje naar de achtste. Dat ten koste van de ‘Bavo’, dat juist met 9 uit 7 uit het linker rijtje wegviel naar een twaalfde plaats.
DOVO-hsv Hoek: Voor rust gaf de thuisclub niets weg en scoorde zelf eenmaal. Dat bleek niet genoeg, want hsv Hoek zette daar na rust drie doelpunten tegenover. Weer verlies voor DOVO, dat in de voorbereiding in het seizoen nog zo’n goede indruk maakte. Met 5 uit 7 weten de Veenendalers alleen nog GOES, dat dit weekend niet in actie kwam, met een punt minder nog onder zich. Met 9 uit 7 zijn de Zeeuws-Vlamingen zelfs VVSB op doelsaldo op de ranglijst gepasseerd.