Parallelweg 27
7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Om mee te blijven doen in de race om de derde periode moest DVS’33 Ermelo op de woensdagavond voor Hemelvaartsdag ook in de uitwedstrijden punten blijven pakken. Dat bleek deze jaargang vaak moeilijk voor de geelzwarten en op bezoek bij Staphorst bij Staphorst zou dat allerminst makkelijk worden. De ploeg uit de Kop van Overijssel stond slechts tweemaal toe, dat een tegenstander met drie punten naar huis ging (FC Lisse en ACV). Op ‘Het Noorderslag” voetbalden de Ermeloërs echter volop om te winnen tegen een opponent, die graag de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen goed wilde afsluiten, ondanks dat er niets meer op het spel stond. De wedstrijd werd ook in een hoog tempo gespeeld, maar leverde voor de rust ondanks mogelijkheden voor de bezoekers geen score op. Tot een kwartier voor tijd was de stand nog dubbelblank, maar daarna vielen vier treffers met een eindstand in het voordeel van de equipe van Peter Wesselink. DVS heroverde in de 32e speelronde zodoende de vierde plaats, die het een avond daarvoor kwijtraakte aan hsv Hoek. Belangrijk voor overname van derde periode, mocht die bij waarschijnlijke kampioen FC Lisse terechtkomen, maar ook het direct winnen van die laatste periode is niet uitgesloten.
Bij de thuisclub ontbrak een aantal spelers, waardoor Paul Weerman wat moest puzzelen in zijn verdediging. Ook doelman Jorick Maats was niet aanwezig. Peter Wesselink begon door het ontbreken van de zieke Jeremy Jonker met een enigszins verrassende opstelling. Hayri Pinarci en Maarten van Dijk schoven een linie terug, waardoor er weer een basisplaats was voor Lars Dekker.

DVS ondanks schoten met 0-0 de rust in.
De wedstrijd begon in een heel hoog tempo, waarmee Staphorst de gasten onder druk wilde zetten. De eerste twintig minuten was het ook een open wedstrijd, waarbij de thuisclub vooralsnog nooit gevaarlijk werd. DVS dwong wat dat betreft van meet af aan al veel meer af. Door de versterkte verdediging kon de thuisclub nooit over de vleugels doorkomen. Dat begon al met een schot van Nassim El Ablak, nadat Maarten van Dijk hem geheel vrijstaand met zijn voorzet bereikt had. Dat werd via een Staphorst been nog van richting veranderd. Een minuut later draaide de linksback de voorzet goed in, waaruit Ali Akla van dichtbij net over kopte. In de 6e minuut kwam Nassim El Ablak opnieuw in een goede schietpositie en zijn harde inzet was ook onder de lat. Daar tikte doelman Daan Zwinselman de bal over. Van lieverlee werd het overwicht van DVS steeds groter en na een interceptie van Stef Nijland ontstond de volgende schietkans voor de bezoekers. Het schot van Benjamin Roemeon werd echter goed gepareerd door de Staphorster sluitpost, die kennelijk de glansrol van Jorrick Maats nog goed in zijn geheugen had. Pas daarna ontstond de eerste mogelijkheid op dreiging, toen Mike Reuvers ongehinderd vanaf rechts vrij kon voorzetten. Dat werd echter een makkelijk vangballetje voor Daan Huiskamp. DVS bleef de openingsgoal zoeken en als dat niet lukte door de Staphorster verdediging uiteen te spelen met schoten.
Nadat een doelpoging van Benjamin Roemeon na een goede onderschepping van Maarten van Dijk tot corner was verwerkt, bereikte Benjamin Roemeon vanaf rechts de vrijstaande Nassim El Ablak, die met een prachtig gedrukte volley, die in de verre hoek binnen leek te gaan, tot zijn beste redding tot dan toe. De volgende Ermelose aanval een minuut later leek afgeslagen, maar bleef levend, waarbij Nassim El Ablak de bal vanaf links indraaide. Benjamin Roemeon kopte rakelings over. DVS bleef de bovenliggende partij en na een korte corner legde Maarten van Dijk af op Nassim El Ablak, die recht voor het doel kon uithalen. De goalie keerde dat schot. Na een afgeslagen hoekschop in de 38e minuut kreeg Staphorst de grootste kans van de wedstrijd. Sander de Grote stuurde Mike Reuvers weg en Hayri Pinarci moest in de achtervolging. Aangekomen binnen het strafschopgebied hield de routinier zich goed in, waarna de aanvaller bij kon uithalen het standbeen van Hayri Pinarci raakte en deze grote kans verloren ging. Geen overtreding volgens de arbiter. Het was de laatste mogelijkheid voor de rust voor beide ploegen, hoewel Stef Nijland in de voorlaatste minuut nog wel een corner kreeg.

DVS in laatste kwartier naar verdiende zege
De regen had de staat van het veld er niet beter op gemaakt, waar door de combinaties ook wat moeilijker liepen. Toch was het opnieuw DVS, dat evenals de gastheren in ongewijzigde samenstelling aantrad voor het tweede bedrijf, dat een overwicht had. Toch kwam het eerste gevaar pas rond de 54e minuut. Waar een aanval eerst nog te ver werd doorgevoerd, waardoor er geen goede eindpass meer gegeven kon worden, legde Benjamin Roemeon vervolgens de bal met een boog vanaf links bij de tweede paal op Quincy Veenhof. De voorzet had niet de juiste hoogte, waardoor het vlak op de doellijn niet tot een balcontact kwam. Drie minuten stuurde Hayri Pinarci net een uitstekende pass Ali Akla weg, die wel tot een goed schot kwam, maar dat werd met de voet gestopt door doelman Daan Zwinselman. Voor een rebound was er geen ploeggenoot aanwezig.
Ook het schot van Quincy Veenhof was dat lot beschoren en uit de tegenaanval kwam Mike Reuvers tot een uitstekend schot, dat bij de paal binnen had kunnen slaan, ware het niet, dat doelman Daan Huiskamp een schitterende save in huis had. Benjamin Roemeon zette twee minuten later de aanval op, waaruit hij net voorlangs schoot. Toch legde Staphorst zich niet zomaar neer bij een Ermelo’s overwicht en ging met veel energie op zoek naar een treffer. Tarik Evre werkte in de 65e minuut een voorzet van Mike Reuvers weg, maar uit de voorzet van Mark Schra hierop volgend kon Daimen Schra inkoppen. Een minuut later moest de aanvoerder daarbij met een sliding voorkomen, dat een pass van Mike Reuvers clubtopscorer Stan Haanstra bereikte. Voor de laatste twintig minuten wisselden Adriaan Kruisheer en Kenneth Aninkora Quincy Veenhof en Lars Dekker af. Direct na die wissel was het eerste gevaar nog voor de thuisclub, toen Stan Haanstra langs de achterlijn opkwam. Tim van de Berg tikte het leer bij de eerste paal tot hoekschop. In de fase van de wedstrijd, dat Staphorst zich wat nadrukkelijker liet zien, kwamen de geelzwarten op voorsprong. In de 75e minuut had Kenneth Aninkora zich vanaf links het strafschopgebied in gemanoeuvreerd, waarna hij aflegde op Ali Akla. Daar haakte Reinier Credit de aanvaller, waarbij scheidsrechter Stegeman resoluut naar de stip wees. Door de felle protesten van de Staphorsters duurde het nog een paar minuten, voordat Kenneth Aninkora de strafschop mocht nemen, maar hij liet zich niet van de wijs brengen. Evenals tegen Ajax, stuurde hij de goalie naar de verkeerde hoek, 0-1.
DVS is er dan niet de ploeg naar, die een wedstrijd dood maakt. Dat leverde vijf minuten later de gelijkmaker op. Na een lange, diagonale vrije trap kruiste Ruben Kin voor Tim van de Berg langs, waardoor de aanvaller net buiten de ‘zestien’ kon aanleggen voor zijn vrije schop. Die schoot hij strak langs de Ermelose muur in de linker bovenhoek, 1-1.
Paul Weerman wisselde hierop twee spelers; Wouter van der Molen voor Jurian van den Brink en Matthijs Verheul voor Jasper Huizing. Alle bedoelingen van de scheidend trainer van Staphorst ten spijt namen de geelzwarten opnieuw een voorsprong. In de 86e minuut speelde Ali Akla Kenneth Aninkora en nu in tegenstelling tot zo vaak wel de ruimte creëerde voor zijn schot. De droge schuiver verdween kansloos voor doelman Zwinselman in de verre hoek, 1-2.
Geen glansrol dus voor hem, zoals in de eerste ontmoeting voor Maats, die toen op wonderbaarlijke wijze met onder meer een gestopte penalty in de slotfase een punt voor zijn ploeg verdiende. De stand-in was overigens ook niet iets te verwijten. In de voorlaatste minuut maakte Ali Akla nog plaats voor Matijs Valstar. De reguliere speeltijd was al verstreken, toen Mike Reuvers op aangeven van Sander de Grote keihard inschoot, maar Daanhuiskamp tikte de bal over het doel. Maarten van Dijk ging er daarna nog af voor de kopsterkere Stijn Schipper. Er viel nog wel een doelpunt, maar dan in Ermelo’s voordeel. Na de breedtepass van Nassim El Ablak vanaf links zette Benjamin Roemeon Stef Nijland met een steekballetje vrij voor de Staphorster sluitpost. Met een zeer gecontroleerd stiftje ronde de routinier af, 1-3. De welwillende thuisclub forceerde daarna nog wel een corner, maar die hoefde van de leidsman uit Rijssen niet meer genomen te worden.
“We moeten nu nog twee wedstrijden volle bak”
“Met het wegvallen van Jeremy moesten we gaan schuiven en er een rechtsback bij gaan halen. Tim was een optie, maar we wilden het centrum niet uit elkaar trekken. Hoe je wendt of keert, ik wilde op die plek aanvalskracht hebben. Stijn Schipper van )23 gaat die aanvalskracht niet brengen. Die linksbuiten, Stan Haanstra, is natuurlijk wel een gevaarlijke speler. Uiteindelijk hebben we besloten om Maarten daar neer te zetten; ook omdat hij zich altijd fysiek staande weet te houden. Over de grond is hij bijna niet te kloppen en zit hij overal tussen. Alleen met een crossbal vanaf rechts zou hij een probleem kunnen krijgen. Daarom speelden we ook met drie centralen, zodat Tarik iets dichter bij hem kon spelen met Hayri tussen Tarik en Tim in. Dat was de achterliggende gedachte. Via Maarten en Nassim kwamen wij wat beter in het spel; zij konden echt wel opkomen. We waren ook de bovenliggende partij. Door die 5-3-2 hadden we wel wat moeite om druk op de bal te houden. Zij hadden steeds hun backs vrij en die wisten ze ook steeds te vinden. Dat hadden we dus niet goed voor elkaar. Daarom hebben we in de rust besloten om dat aan te passen en zijn we weer 4-3-3 gaan spelen. Zo kregen we verdedigend ook wat meer rust. Voetballend ging het toen wel wat minder heeft Staphorst een periode gehad, dat het de bovenliggende partij was.
Dat was ook de fase net voor ons eerste doelpunt. Dat kwam misschien ook wel, dat een paar spelers bij ons veel kilometers hadden gelopen, zoals Stef en Benjamin. Doordat zij er zich in de eerste helft nog wel onderuit konden voetballen, moesten zij best wel veel meters maken. De krachten vloeiden ook wel wat weg bij ons. Wij konden ook voorin de ballen niet zo goed vasthouden. Als dat wel gelukt was, hadden we met lopers eromheen de makkelijker dood kunnen maken. En er zat bij hun met een jonge ploeg veel energie in. Met Kenneth (voor Quincy) hadden we iemand, die een bal vast kan houden. De laatste tijd werd Ali vaak gewisseld voor Kenneth, maar hij werkt zich de pleuris en het zou zo mooi voor hem zijn, als hij een eens voor een goede actie beloond wordt door een doelpunt. We hebben ook wel veel goede kansen gehad in de eerste helft en ook nog wel in de tweede helft. En het was voor ons ook een terechte strafschop, waaruit we die 0-1 maakten. Ik begrijp hun protesten ook wel, maar dat bleef die speler haken in het standbeen van Hayri. Die kon daar niks aan doen. Daar stond die scheidsrechter bovenop. Het is dan een domme overtreding van Tim, waaruit zij die vrije schop kregen en 1-1 maakten. Hij schiet ‘m wel fantastisch in. We kregen daarna best wel veel ruimte om te counteren; zij speelden ons dus wel in de kaart. Zij konden ook nog wel op zoek gaan naar een doelpunt en speelden nergens meer om, dus konden zij nog wel risico nemen. Dat heeft ons wel geholpen. Mooi dat je na die 1-2 van Kenneth na die assist van Ali ook nog de 1-3 maakt. Ik wisselde nog wel Matijs voor Ali om de druk erop te houden en in de extra tijd Stijn voor Maarten achterin om extra kopkracht te krijgen. Die 1-3 was ook weer een goeie counter; en goeie goal. Het is ook cruciaal, dat je op zo’n moment de 1-3 maakt. Het is zo belangrijk om dodelijk te zijn in een wedstrijd.
We moeten nu nog twee wedstrijden volle bak en we gaan het wel zien thuis tegen Barendrecht. Die spelen in principe nergens meer om en dan uit tegen Sportlust’46.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Maarten van Dijk (90+2 Stijn Schipper), Tarik Evre, Hayri Pinarci, Tim van de Berg, Nassim El Ablak, Lars Dekker (71’ Adriaan Kruisheer), Stef Nijland, Ali Akla, Quincy Veenhof (71’ Kenneth Aninkora), Benjamin Roemeon.
Opstelling Staphorst: Daan Zwinselman, Leon Mulder, Matthijs Verheul (83’ Jasper Huizing), Reinier Crediet, Mark Schra, Wouter van der Molen (83’ Jurian van den Brink), Daimen Schra, Sander de Grote, Mike Reuvers, Ruben Kin, Stan Haanstra.

Scheidsrechter: Dhr. G. Stegeman uit Rijssen

Scoreverloop: 77’Kenneth Aninkora (pen.) 0-1, 82’ Ruben Kin 1-1, 86’ Kenneth Aninkora 1-2, 90+3’ Stef Nijland 1-3.

Programma Derde Divisie A 24/25/26 mei (speelronde 32; 9e ronde 3e periode):
De beslissing om het kampioenschap is nog niet gevallen. De runner-up won op dinsdagavond, zodat de koploper zelf nog moest winnen.
Door de 3-1 zege heroverde DVS met nu 52 uit 32 de vierde plaats dankzij het beste doelsaldo ten opzichte van hsv Hoek. Door het puntverlies van de leider in de laatste periode kunnen de geelzwarten ook die prijs nog direct binnenhalen. Daarin bezitten zij nu 19 uit 9 en zijn zij de grootste belager. Staphorst viel uit het linker rijtje en staat met nu 42 uit 32 tiende.
24 mei:
Ajax (am)-Sparta Nijkerk: De thuisclub verdiende wellicht de voorsprong in de eerste helft en voelde zich in de extra tijd bekocht, toen Sparta Nijkerk in haar ogen ten onrechte nog een hoekschop mocht nemen. Die werd erin gefrommeld, waardoor de runner-up met 0-1 het kampioensfeestje nog even uitstelde.
Sportlust’46-DOVO: De degradatiekandidaat uit Veenendaal bevocht in Woerden een knappe 0-2 zege, waardoor voor DOVO direct lijfsbehoud nog mogelijk is. Sportlust’46, dat zich door de eerste periodetitel al verzekerd weet van deelname aan de nacompetitie, blijft met 55 uit 32 derde. Dat de Panhuisbewoners daardoor nog niet uitgeschakeld zijn voor de derde periode, is vooralsnog bijzaak.
Barendrecht-hsv Hoek: De thuisclub had de wedstrijd in de eerste helft al in haar voordeel kunnen beslissen, maar zag een zeer effectief hsv Hoek met 1-3 winnen. De Zeeuws-Vlamingen namen op de dinsdagavond zodoende met 52 uit 32 de vierde plaats van DVS over, maar moest die 24 uur later ook weer aan de Ermeloërs afstaan. Met 47 uit 32 zijn de kansen van de Barendrecht, nu op de zevende plaats en de eerstvolgende tegenstander van DVS, op de vierde plek nog theoretisch.
VVSB-Ter Leede: De Noordwijkerhoutse club acteert thuis het beste, maar heeft nog wel wat punten nodig om zeker te zijn van klassebehoud. In Sassenheim ging VVSB er met suiker en boter op, nadat de achterstand met een man minder al hopeloos was. Na “de nuttige overtreding’ van de doelman werd het nog tien tegen tien, maar Ter Leede won ruim met 0-5. Goed voor een sprongetje naar het linker rijtje met nu 44 uit 32 ten koste van Staphorst. Sint Bavo is met 37 uit 32 nu nog in de greep van DOVO met  twee punten minder
25 mei:
Harkemase Boys-FC Lisse: Helemaal uitgeschakeld voor de derde periode waren de Harekieten, die nooit om des keizers baard voetballen, nog niet en tegen de aanstaande kampioen willen zij zich natuurlijk graag profileren. De 1-0 kwam dus niet helemaal uit de lucht vallen, maar na de gelijkmaker in de tweede helft waren de meeste mogelijkheden voor de koploper. De winnende viel echter niet meer, dus moet FC Lisse het met 66 uit 32 zaterdag thuis tegen Staphorst afmaken. Ook in de dans om de derde periode leiden de Lissenaren nog 21 uit 9 en dat zijn er twee meer dan de naaste belagers. Met 41 uit 32 staat Harkemase Boys nu elfde.
Excelsior’31-SteDoCo: Vier nederlagen op rij voor de Tukkers deden de kansen op deelname aan de nacompetitie keren en na de 0-0 thuis tegen SteDoCo zijn de kansen daarop gereduceerd tot theoretische. Met 47 uit 32 staat Excelsior’31 nu achtste en de 9 uit 9 in de derde periode illustreren de droevige reeks. SteDoCo doet het in de derde periode exact hetzelfde, maar dan met een iets beter doelsaldo. Met 41 uit 32 op de twaalfde plaats lijkt een mislukt seizoen al wel geaccepteerd.
26 mei (Hemelvaartsdag)
GOES-ACV: De Bevelanders kwamen zowel voor de rust als daarna nog gelijk met ACV en gingen na de 2-2 nog met veel arbeid op zoek naar de winnende. Die viel niet. Het zijden draadje is voor GOES nog dunner geworden, want de achterstand op de slechtste herkanser is met 28 uit 32 nu zes punten en het doelsaldo van de rodelantaarndrager is ook nog eens het allerslechtste. Met 48 uit 32 staan de Assenaren op een alleszins keurige zesde plaats, maar in de derde periode had het wel consequenties. Daarin staan zij nu vier punten achter op FC Lisse en twee op DVS.
VVOG-ODIN’59: In een matige eerste helft verzuimden de bezoekers om na de 0-1 verder uit te lopen. Nog voor de rust was het gelijk. De Harderwijkers toonden in de tweede helft de meest wil om te winnen en zagen dat beloond met de 2-1, die ook nog een opvolger kreeg. Door de 3-1 ontdeed VVOG zich van een directe degradatiekandidaat en staat met 34 uit 32 een punt achter DOVO en ODIN’59. De Heemskerkers staan vanwege hun doelsaldo op een veilige plaats.