DVS’33 Ermelo zakt weg na nederlaag tegen Sportlust’46

Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo is verder weggezakt na de thuisnederlaag tegen Sportlust’46. De bezoekers hadden het juiste antwoord op het spel van de geelzwarten en wonnen terecht. Daardoor zakten de Ermeloërs naar de twaalfde plaats op de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag.
De thuisclub begon in de opstelling zoals in voorgaande wedstrijden dus nog zonder Coen vloedgraven, terwijl eren Turan Yavuz wel weer op de bank zat. Bij sportlust’46 ontbraken wat namen in de opstelling. De wedstrijd ging vooraf met een minuut stilte vanwege het overlijden van voormalig verenigingssecretaris Claudia Weenink.

Beter Sportlust’46 pakt voor rust de voorsprong
De gasten begonnen beter aan de wedsstrijd en kregen al gelijk het gevoel, dat er wat te halen was in Ermelo. Zo trapte Daan Huiskamp, die al niet helemaal fit aan de wedstrijd begonnen was, een te zachte terugspeelbal in de 2e minuut slecht uit, waardoor Nick Verhagen het leer kon voorbrengen. Mark van der Weijden kopte daaruit naast. Twee minuten later ging een omhaal van Jordi Balk na een hoekschop over het Ermelose doel. Ook hierna bleef het meer balvaste Sportlust’46 de bovenliggende partij en kwam in de 21e minuut op een verdiende voorsprong. De voorzet van Nick Verhagen werd door Wessel Meiring verlengd, waarna Mark van der Weijden de 0-1 binnengleed. Het gegoochel van Daan Huiskamp bleef in de 28e onbestraft, omdat scheidsrechter Veekamp een overtreding van de Woerdense spits had geconstateerd. Pas in het laatste kwartier van de eerste helft rook DVS aan wat doelkansen. In de 30e minuut kwam Stef Nijland net te kort uit een goede pass van Adriaan Kruisheer om de bal om over doelman Romero Antoniolo te werken. Vijf minuten later had Benjamin Roemeon een goede schietkans, maar hij vond verdediger Martijn Jansen in de baan van het schot. In de rebound stuitte Ali Akla op de goalie.
Diezelfde verdediger blokte vier minuten daarop een inzet van Ali Akla na de actie en voorzet van Stef Nijland. In de extra tijd wuifde de leidsman uit Enschede nog een penalty voor DVS weg, nadat Tarik Evre met een uitstekende lange bal Benjamin Roemeon bereikte in de ‘zestien’. De hand ging wel degelijk naar de bal. De 0-1 voorsprong ging voor de bezoekers dus mee de rust in.

DVS na rust niet meer langszij
Doelman Daan Huiskamp bleef in de rust vanwege een blessure achter in de kleedkamer; zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Melvin van de Beeten. Bij sportlust’46 had Markley Berkvens het veld verlaten voor Aaron Sieders. Die stuurde twee minuten na de hervatting Wessel Meiring op rechts de vrije ruimte in. Zijn voorzet werd onderschept door Jeremy Jonker. Na zo’n twintig minuten in de tweede helft drong DVS de bezoekers wel steeds meer terug. De geelzwarten werden zelfs dreigender na het inbrengen van de jonkies Eren Turan Yavuz en Maarten van Dijk in de 66e minuut voor Quincy Veenhof en Hayri Pinarci. Met de laatste kon Peter Wesselink in ieder geval nog tactisch wisselen; wat meer aanvallend. Zes minuten later bracht trainer Patrick Loenen oud-DVS’er Daniël van Warven in voor Wessel Meiring en hij bediende al meteen de opgekomen Martijn Jansen met een goede steekpass. Nicky Hilten onderschepte de bal echter tijdig. In de 74e minuut creëerde de thuisclub een goede schietkans voor Maarten van Dijk na een goede assist van Eren Turan Yavuz.
Doelman Antonioli pareerde het schot ten koste van een corner. Daaruit trof Stef Nijland de keeper. Het laatste kwartier ging in met een terecht afgekeurd doelpunt van de Woerdenaren vanwege buitenspel. De tijd begon te dringen voor DVS en dat terwijl Ali Akla in de 86e minuut ook nog eens gewisseld moest worden. Peter Wesselink had geen andere keuze dan het inbrengen van Lars Dekker, die voor de verdediging kwam te spelen. Adriaan Kruisheer schoof weer een linie op naar voren. Ook Tarik Evre ging mee naar voren, wat de gasten natuurlijk de nodige ruimte bood. Nog binnen de reguliere speeltijd kwamen de geelzwarten nog dicht bij de gelijkmaker, toen Tarik Evre uit een corner inkopte. Vervolgens kon Jeremy Jonker het leer met het hoofd niet meer voldoende van richting veranderen, zodat de 1-1 dus uitbleef. Hierop kreeg sportlust’46 nog een kans, nadat Lars Dekker de bal niet goed behandelde en Daniël van Warven voorlangs schoot. In de 4e minuut van de extra tijd hielden Jeremy Jonker en Nicky van Hilten in eendrachtige samenwerking Remco de Weerd nog van een doelpoging af na een counter, maar DVS kwam daarna zelf niet meer aan een aanval toe en leed dus de tweede achtereenvolgende nederlaag van het seizoen.
Dinsdagavond oefenen de geelzwarten thuis tegen csv Apeldoorn.

“Sportlust had het goed voor elkaar”
Oefenmeester Peter Wesselink zag de verdienste van de tegenstander, die het zijn ploeg heel lastig maakte om in het eigen spel te komen: “Zoals altijd probeerden we via de as de oplossingen te vinden. We wisten, dat zij 5-3-2 zouden spelen en onze backs vrij waren. We wilden hun backs lokken om uit te stappen, maar dan moet je wel durven te voetballen. We hadden vandaag wel veel de bal, maar we hadden niet de oplossingen. Zeker na de 0-1 zakten zij in en maakten zij het heel klein. Het lukte ons niet om in die hele kleine ruimte onze spelers tussen de linies aan de bal kregen. In de eerste helft zijn we twee, drie keer in hun ‘zestien’ geweest, dus dat was wel heel magertjes. We hebben te weinig afgedwongen. Ik vind wel, dat we hard gewerkt hebben, maar we konden de vrije mensen niet vinden. Jongens al Ali en Benna kregen we niet genoeg aan de bal. Al met zijn balvastheid, waarna je er lopers omheen krijgt, Benna met zijn acties. Dat had Sportlust enorm goed voor elkaar.
We hebben het in de tweede helft nog wel geprobeerd met die crossballen en later met de wissels. Ook om aan de buitenkanten met een vaste speler te voetballen. Het was niet goed genoeg. Met Eren en Maarten brachten we er nieuwe energie in. Zij kunnen met hun versnellingen iets creëren. Eren en Benjamin kwamen meer aan de buitenkant te spelen. We hebben een goede kans van Maarten gehad en die kopbal van Jeremy. Toen Ali eraf moest, kon ik niet een spits voor een spits wisselen. Die mogelijkheid had ik niet op mijn bank. We hebben wel Kenneth erbij gekregen, maar die zijn we nu ook wel weer een paar weken kwijt. Ik hoop, dat Coen maandag weer met de groep mee kan trainen. Met hem kun je in het veld meerdere kanten op. Dat lost voorin nog niets op.
Ik heb met deze nederlaag minder moeite dan die tegen Harkema. Tegen Staphorst en Harkemase Boys hadden we gewoon drie punten mee moeten nemen. Sportlust had het goed voor elkaar. Goede ploeg, goede trainer, veel kracht en bereidwilligheid en een brede selectie.”

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp (46’ Melvin van de Beeten), Nicky van Hilten, Tarik Evre, Jeremy Jonker, Finn Kluiver, Quincy Veenhof, Hayri Pinarci (66’ Maarten van Dijk), Stef Nijland, Adriaan Kruisheer, Ali Akla (86’ Lars Dekker), Benjamin Roemeon.
Opstelling Sportlust’46: Romero Antoniolo, Nick Verhagen, Thomas Heideman (90’ Jorn van Lunteren), Jordi Balk, Bas van Zoest, Martijn Jansen, Christiaan van Hussen, Marley Berkvens (46’ Aaron Sieders), Wessel Meiring (72’ Daniël van Warven), Quincy Arends, Mark van der Weijden.

Scheidsrechter: Dhr. R. Veekamp uit Enschede

Scoreverloop: 21’ Mark van der Weijden 0-1

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 11 september (speelronde 4):
Door deze nederlaag zakte DVS van de negende naar de twaalfde plaats en heeft het met 4 uit 4 drie punten voorsprong op de rodelantaarndrager. Sportlust’46 nam de koppositie over, aangezien de drie lijstaanvoerders na drie speelronden puntverlies leden. De Woerdenaren leiden met 10 uit 5.
VVSB-VVOG Harderwijk: De groenwitten namen in Noordwijkerhout een verdiende voorsprong, waarmee ook gerust werd. Na de 1-1 na ruim een kwartier in de tweede helft kon het alle kanten op, maar het bleef bij 1-1. VVSB leverde de koppositie dus na een week alweer in en staat nu gedeeld tweede met een achterstand van twee punten op de nieuwe lijstaanvoerder, die wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. VVOG naderde DVS tot op een punt en staat met 3 uit 4 veertiende.
ACV-Sparta Nijkerk: De twee clubs hielden elkaar voor de rust in evenwicht en kwamen na de thee echt los. Tot tweemaal toe namen de bezoekers en voorsprong, maar even zo vaak toonde ACV veerkracht. Door de 2-2 moesten beide clubs de koppositie loslaten, maar zowel de Assenaren en Sparta hebben met 8 uit 4 het minste aantal verliespunten met nog twee andere clubs.
SteDoCo-Excelsior’31: De bezoekers hadden het meeste balbezit, maar SteDoCo kreeg de meeste kansen. Met de uiteindelijke 0-0 konden beide clubs goed leven. Excelsior’31 bezet met 7 uit 4 de zesde plek en de Hoornaars vinden zich met 5 uit 4 terug op de negende plaats.
Barendrecht-Staphorst: Met de thuisclub wil het nog niet helemaal lukken. De beste kansen waren voor Barendrecht, maar de bezoekers sloegen in de slotfase met twee doelpunten toe. Door de 0-2 steeg Staphorst naar de tweede plaats. De 8 punten uit 4 duels is evenveel als dat van VVSB, ACV en Sparta, maar de geelblauwen bezitten van dat kwartet het beste doelsaldo.
Hsv Hoek-Harkemase Boys: Ondanks de droomstart met een 2-0 voorsprong wacht de thuisclub nog steeds op de eerste zege. In de laatste vijf minuten van het duel kwam Harkemase Boys langszij en stond de paal een winnende voor de Friezen in de weg. De 2-2 bracht de Harekieten naar de zevende plaats met 6 uit 4. Hoek heeft evenals provinciegenoot GOES 3 punten, maar wel met een wedstrijd minder en staat het vijftiende.
DOVO-Ajax (am): De eerste overwinning is binnen voor de Veenendalers. Eigenlijk kwam de thuisclub niet in de problemen, maar de enige treffer werd pas een kwartier voor tijd gemaakt. Zodoende werd met 5 uit 4 de stap gezet naar de tiende plaats. Ajax staat met eenzelfde puntenaantal gelijk met DVS.
ODIN’59-FC Lisse: in een aantrekkelijke wedstrijd bleven de doelpunten uit. Met 4 uit 4 heeft FC Lisse evenveel punten als DVS en Ajax, maar wel met de betere doelcijfers. ODIN’59 kwam met de 0-0 niet van de voorlaatste plaats af met 2 uit 4.
Ter Leede-GOES: Na een snelle voorsprong kwam GOES uit twee spelhervattingen op een 2-1 achterstand en verloor na een 3-1 achterstand met 3-2. De Zeeuwen hebben dus nog steeds geen overwinning op zak en is de eerstvolgende tegenstander van DVS. Met 3 uit 5 houdt de club uit Goes twee tegenstanders onder zich. Ter Leede klimt dankzij deze overwinning met 6 uit 4 naar de achtste positie.