Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo heeft in eigenhuis drie belangrijke punten gepakt voor de derde periode tegen Harkemase Boys. Die club leidde deze periode op doelsaldo met nog drie andere concurrenten. De gasten verrasten met goed voetbal en de ploeg van Peter Wesselink moest hardwerken om op de been te blijven. Ondanks het overwicht van de Harekieten kreeg DVS de beste kansen voor de rust. Na de rust hadden de Ermeloërs het beter onder controle en namen een voorsprong, die ondanks het opportunisme in de slotfase overeind bleef. Het leverde de geelzwarten nog geen terreinwinst op in de reguliere stand, maar in de periodestand schoven zij door naar de (effectief) derde plaats met nog steeds twee punten achterstand op leider FC Lisse.
Peter Wesselink meende niet te kunnen beschikken over Maarten van Dijk en Tim van de Berg, maar beiden bleken inzetbaar. De laatste nog niet vanaf de start. Jeremy Jonker begon zodoende in het hart van de defensie, terwijl Finn Kluiver zijn plaats links in de verdediging weer overnam. Adriaan Kruisheer had niet getraind en begon eveneens op de bank. Voor hem startte Stef Nijland. Harkemase Boys telde een aantal geblesseerden en moesten het onder andere stellen zonder boegbeeld Henny Bouis.

Ondanks overwicht gasten geen doelpunten voor rust
Harkemase Boys verraste met de speelwijze voor de rust. Interim-trainer Hans Schrijver liet zijn ploeg hoog druk zetten en zette zijn nummer ‘tien’ voor de opbouw op de rechtsbackplaats. Met veel energie legden de bezoekers DVS hun wil op. Uit dat overwicht ontstonden ook mogelijkheden. De voorzet van Jari Slort in de 9e minuut  vanaf rechts bij de tweede paal was nog te moeilijk voor Kian Visser om met de buitenkant recht tussen de palen te krijgen, maar daarna hield de Ermelose defensie stand. Toen Berwout Beimers twee minuten later bij Jeremy Jonker wegdraaide assisteerde Finn Kluiver.  Wegens een duwfout werd in de 14e minuut een treffer bij een scrimmage voor de bezoekers afgekeurd. Na een kwartier voetbal voorkwam Tarik Evre met een sliding, dat Jhurey Margaritha gevaarlijk kon worden en Jeremy Jonker verwerkte de bal verder tot hoekschop.
De indraaiende corner werd door Quincy Veenhof van de doellijn gehaald, waarna Mart Dijkstra de bal opnieuw inbracht. In een mêlee van spelers werkte Iloba Achuna liggend de bal naast. Naast het goede spel van Harkemase Boys bezit de ploeg naast de grotere fysieke kracht over nog een wapen, namelijk de schot- en kopkracht. Daarmee wordt elke spelhervatting in de buurt van het Ermelose doel ook een kans. Een vrije trap van Mark Bruintjes in de 17e minuut draaide net langs de rechter kruising. Pas daarna ontstond het eerste gevaar voor het Friese doel. Finn Kluiver verlengde in de 18e minuut een uittrap van doelman Daan Huiskamp, waarna Benjamin Roemeon het leer met een boogbal bij Stef Nijland bezorgde. Helaas voor de spits net achter hem, waardoor hij niet tot een doelpoging kwam. De aanval was echter nog niet afgelopen, maar Ali Akla beging in het vervolg een overtreding. Twee minuten later was het alweer de beurt aan de Harekieten, toen Kian Visser met zijn schot doelman Daan Huiskamp tot handelen dwong en Tarik Evre de rebound voorkwam. De corner hierop werd door Jari Slort over gekopt. Na een half uur luwde het Friese overwicht wat, maar in de 33e minuut ontstond er nog een goede schietkans. Margaritha legde de voorzet van Slort met het hoofd breed op Beimers; zijn volley ging rakelings over. De beste kans in de wedstrijd was daarna echter voor DVS, toen aanvoerder Mart Dijkstra te zacht terugspeelde op centrale verdediger Iloba Achuna. Na de interceptie dook Benjamin Roemeon nog weliswaar gehinderd voor doelman Erick Jansema op.
De aanvaller zocht de verre hoek en de bal kaatste via de paal over de doellijn. Er zat wel enig effect aan de bal, die de doellijn niet helemaal passeerde. Nadat Achuna in de 38e minuut na een verre inworp over het Ermelose doel gekopt had, was er een minuut later opnieuw een goede mogelijkheid voor de thuisclub. Na een goede combinatie was de assist echter net achter Quincy Veenhof. Als er weinig mogelijkheden zijn, is dat gebrek aan precisie natuurlijk kostbaar, maar een minuut daarna kreeg DVS weer een niet te missen kans. Na het inspelen door Finn Kluiver verplaatste Quincy Veenhof de bal naar Stef Nijland, die het speeltuig achter zijn standbeen sleepte en met de juiste snelheid terugbezorgde bij Veenhof. De lange aanvallend middenveld kreeg het leer echter niet langs doelman Jansema. De behendige aanvallende middenvelder Thomas Prinsen, die in maart van dit seizoen tussentijds overkwam van Tweededivisionist en zeker een meerwaarde heeft voor de roodwitten, bediende in de 42e minuut Jori Slort. Doelman Daan Huiskamp lag bij diens inzet echter goed in de korte hoek. Op kracht hielden de Friezen de aanval levend, maar het uiteindelijke schot van Joris Voest was vervolgens geen probleem voor de Ermelose sluitpost. De alleszins boeiende eerste helft had ook een dito slot. In de 43e minuut was het namelijk Maarten van Dijk, die na een goede interceptie van Hayri Pinarci vervolgde met een scherpe voorzet. Ali Akla kon het leer echter niet van richting veranderen, zodat Erick Jansema kon redden. Aan de andere kant legde Berwout Beimers vlakbij de achterlijn op links twee DVS’ers in de luren en had zo alle vrijheid om voor te zetten. De assist belandde ook wel op het hoofd van Iloba Achuna, die te zacht inkopte. De laatste dreiging voor de rust kwam weer van DVS, toen Benjamin Roemeon een rush inzette, maar zich uiteindelijk vastliep. Een aantrekkelijke eerste helft eindigde dus doelpuntloos.

Voorsprong voor DVS na rust geconsolideerd
Toch was Peter Wesselink niet helemaal tevreden over zijn verdediging en bracht Tim van de Berg in ten koste van Nassim El Ablak, die in de eerste helft ook al een gele kaart ontvangen had. Jeremy Jonker nam zijn plek over, terwijl Tim van de Berg zijn vertrouwde stek weer innam. Hans Schrijvers zag geen reden om wijzigingen in zijn ploeg aan te brengen. Harkemase Boys kwam weer fel uit de startblokken, maar creëerde nu niet dat veldoverwicht. DVS had nu veel meer controle en drong ook aan. De eerste kans in de tweede helft was ook meteen raak, toen Ali Akla in de 55e minuut op rechts de opkomende Jeremy Jonker wegstuurde. Zijn voorzet deed de Friese verdediging inclusief sluitpost twijfelen. De voorzet werd namelijk prachtig achter de verdediging gelegd, waarbij Erick Jansema zijn aandacht naar de verre hoek moest verleggen en kansloos was. Ook Dennis van Duinen zag Quincy Veenhof niet tijdig aankomen, die de voorzet op waarde inschatte en in het doel gleed, 1-0. Harkemase Boys kwam ook niet meer in het goede spel van de eerste helft, maar kon met het fysiek en enig opportunisme nog wel wat afdwingen.
Zo schoot Beimers halverwege de tweede helft goed in van afstand, maar keerde Daan Huiskamp de inzet. In de 70e minuut ging een voorzet van Kian Visser net voorlangs, waarbij de bal net te ver was voor Berwout Beimers om de treffer van Quincy Veenhof te kopiëren. Vijf minuten later loste Kian Visser vanaf de punt van de ‘zestien’ een vlammend schot, dat eveneens gepareerd werd door Daan Huiskamp, waarna Tim van de Berg verder opruimde. Toch was de beste kans nadien ook weer voor DVS, toen Benjamin Roemeon in de 79e minuut in een combinatie met Stef Nijland en Adriaan Kruisheer (acht minuten daarvoor in het veld gekomen voor Ali Akla) vrij voor doelman Erick Jansema kwam. De hoek was net te moeilijk om met de rechtervoet af te ronden. Nadat Jeremy Jonker in de 83e minuut zich nog vastgelopen had in de Friese verdediging, leverde hij drie minuten later wel vanaf rechts een voorzet af aan Benjamin Roemeon, die ondanks de stuit van dichtbij nog wel tot een doelpoging kwam. Het eindigde in de handen van de goalie. In de slotfase maakten Maarten van Dijk en Finn Kluiver nog plaats voor Kenneth Aninkora en Stijn Schipper en ook Mark Bruintjes verliet bij de Harekieten het veld voor Jelle de Graaf. Wijziging in de score bracht dat niet meer, hoewel de bezoekers het nog wel probeerden met een schot van Kian Visser, dat hoog over ging. De topscorer en toekomstige ‘Vogel’ bleef droog staan. De Ermeloërs voegden dus drie belangrijke punten toe aan de zes in de derde periode tegen deze directe concurrent.

“Een mooie overwinning”
Harkemase Boys heeft mij niet verrast. Ze hebben natuurlijk wel een andere trainer na een mindere periode. Nu spelen ze ook goed voetbal, zijn dominant en creëren redelijk veel kansen. Ze hebben ook nog veel duelkracht. Deze trainer koos er in ieder geval vandaag voor om ons onder druk te zetten en dat hebben ze goed gedaan. Ze zetten onze opbouw vast, waardoor we de lange bal moesten spelen. Dan kom je in de duels en daar zijn zij sterker in dan wij. Zeventig minuten lang waren zij ook echt de overheersende ploeg; wij zijn maar twintig minuten in de wedstrijd geweest met een doelpunt. In die andere fase hebben we ook niet veel weggegeven en kregen we Benna en Quincy de twee beste kansen voor de rust. Niet dat zij heel veel kansen creëerden, maar normaal zijn wij thuis veel bepalender. We speelden wel gedreven en geconcentreerd. Ook Stef speelde sterk. Andere ploegen zakken tegen ons altijd veel meer in. Dan kunnen we ook goed voetballen. In de rust zeiden we ook, dat we meer van achteruit moesten gaan voetballen, maar we gingen geen onnodige risico’s nemen en gingen veel meer voor de tweede bal. We wilden ook wat hoger druk zetten, want zij konden in de eerste helft steeds de vallende bal op hun spits spelen. Daar waren zij ook veel krachtiger en gingen voor de tweede bal. Of we speelden de bal wat ongecontroleerder in of we zakten wat verder in en lieten Hayri en Maarten wat dichter tegen ons centrum aanspelen, zodat we voor de tweede bal konden gaan. We hebben voor het tweede gekozen en dat is ook een goede keuze geweest. In de tweede helft waren we ook wat beter aan de bal. Met de komst van Tim brachten met zijn slimmigheid we ook meer stabiliteit. Jeremy kwam op rechts ook beter tot zijn recht. Zij hadden in de tweede helft nog wel enkele goede schoten, want dat kunnen ze ook, maar Daan stond er ook weer vandaag. Met twee goede kansen in de eerste helft en een moment in de tweede, waar we goed doorkwamen met Jeremy; een goeie goal. Toen konden we eindelijk goed doorvoetballen met veel rust aan de bal met een goede voorzet en afronding. Daarna zijn we eigenlijk niet meer in de problemen gekomen. Een mooie overwinning. Dat had ik niet meer verwacht na een half uur voetbal. Dat is een groot compliment aan de groep. Zonder dat het groots was, hebben we er had voor gestreden. Als je deze wedstrijd verloren had, gaat het seizoen als een nachtkaars uit en nu zitten we er nog bij.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nassim El Ablak (46’ Tim van de Berg), Tarik Evre, Jeremy Jonker, Finn Kluiver (88’ Kenneth Aninkora), Quincy Veenhof, Hayri Pinarci, Maarten van Dijk (88’ Stijn Schipper), Ali Akla (71’ Adriaan Kruisheer), Stef Nijland, Benjamin Roemeon.
Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema, Dennis van Duinen, Iloba Achuna, Mark Bruintjes (88’ Tapmahoe Sopacua), Joris Voest, Mart Dijkstra, Thomas Prinsen, Jhurey Margaritha, Jari Slort, Kian Visser, Berwout Beimers.

Scheidsrechter: Dhr. J. Besselsen uit Barneveld:

Resultaten Derde Divisie A 30 april (speelronde 28; 5e ronde 3e periode):
De koploper vergrootte de voorsprong en is tevens alleen leider in de derde periode. Onderin verloren op een degradatiekandidaat na alle ploegen. DVS kon met 42 uit 28 op de ranglijst nog geen winst boeken, maar bleef met 9 uit 5 wel in beeld in de derde periode. FC Lisse leidt daar met twee voorsprong en ACV staat daar met een punt minder net achter. Ook Sportlust’46 heeft dat puntenaantal, maar telt in die rangschikking niet meer mee. De Woerdenaren bezitten immers al een periodetitel, dus staan de geelzwarten effectief derde. Zaterdag kunnen de Ermeloërs de aanval op ACV openen. Harkemase Boys zakte met 34 uit 28 een positie naar de twaalfde stek.
GOES-hsv Hoek: De Zeeuwse derby werd al op vrijdagavond gespeeld. De thuisclub was sterker, maar creëerde niet veel kansen. Het laatste half uur speelde GOES met tien man en moest ook nog de 0-1 toestaan. Door de uitslagen op zaterdag kregen de Bevelanders met 24 uit 28 de rode lantaarn weer in handen. Met 46 uit 28 kwam hsv Hoek in punten weer gelijk met nummer 4 Excelsior’31, dat nog wel een beter doelsaldo heeft.
FC Lisse-Sparta Nijkerk: Qua veldverhouding verdiende de thuisclub in een geweldige ambiance te winnen, maar tot tweemaal toe (voor en na rust) nam Sparta Nijkerk een voorsprong. Na de 2-2 bleek FC Lisse onoverwinnelijk en won in de slotfase alsnog met 4-2. Met 56 uit 28 vergrootten de Lissenaren de voorsprong op de nieuwe runner-up tot vijf punten. De geelblauwen zij nu ook de enige leider in de derde periode. De oranjehemden zijn al verzekerd van deelname aan de nacompetitie voor promotie, maar vielen met 49 uit 28 wel terug naar de derde plaats. Met nog zes speelronden is de titel ver weg. Opvallend is, dat de Nijkerkers in de vijf duels in de derde periode nog niet wisten te winnen.
Sportlust’46-VVOG: De thuisclub was na een half uur al klaar met VVOG dankzij een onvervalste hattrick van Mark van der Weijden. Nadat het ook nog heel snel 4-0 werd, was de tweede helft een formaliteit, waarin niet meer gescoord werd. Sportlust’46 nam met 51 uit 28 de tweede plaats over van Sparta Nijkerk en voelt zich nog niet uitgeschakeld voor de titel. Met 31 uit 28 houdt VVOG nog wel vier clubs onder zich, maar de voorsprong op de beste herkanser is minimaal en op de slechtste herkanser slechts twee punten. Het gat met de directe degradatieplaats is nog maar vijf punten.
Ter Leede-Excelsior’31: De Tukkers haalden niets uit het overwicht in het eerste half uur en werden daarna op achterstand gezet. In de tweede helft werd Excelsior’31 weer geslacht in een omschakelmoment, waarna vanaf elf meter nog wat werd terug gedaan. De jacht op de gelijkmaker leverde niets meer op. Ondanks het 2-1 verlies bleven de Rijssenaars vierde en die plaats is nog wat waard, als FC Lisse de derde periode wint. Ter Leede wisselde met nu 37 uit 28 van plaats met Harkemase Boys.
Barendrecht-VVSB. Het eenzijdige duel werd door drie doelpunten voor rust en drie erna in ruim voordeel beslist van de thuisclub. De teller stopte bij 6-0. In de derde periode heeft Barendrecht nog een achterstand van vijf punten, maar in de reguliere stand doet het met 43 uit 28 (een punt meer en een plaats hoger dan DVS) nog volop mee voor de vierde plaats. VVSB mag zich met 30 uit 28 de beste herkanser noemen, maar dat is een status, waar Sint Bavo graag vanaf wil door een hogere eindklassering. De eerste veilige plek is slechts een punt verwijderd.
Staphorst-SteDoCo: Stan Haanstra was met twee doelpunten in de tweede helft de gevierde man bij de thuisclub, die in de eerste helft het overwicht nog wel aan SteDoCo moest laten. Dichterbij de aansluiting dan een gemiste strafschop kwamen de bezoekers niet meer. Staphorst bleef DVS volgen met eenzelfde puntenaantal. De Hoornaars bleven met 38 uit 28 buiten het linker rijtje.
Ajax (am)-ACV: Na een eerste helft met weinig kansen wervelden de Drenten binnen vijf minuten in de tweede helft naar de 0-2 overwinning. Ook daarna bleven de betere kansen voor de bezoekers, die in de reguliere stand als nummer 9 een punt minder hebben dan DVS, maar in de derde periode een punt meer.  En dat terwijl deelname aan de nacompetitie niet als doelstelling is genoemd. Wel het vergaren van 40 punten en die is met 41 dus overschreden. De amateurs van Ajax, die zo hoopvol aan dit seizoen begonnen met de nodige individuele kwaliteiten, moeten nu als slechtste herkanser met 29 uit 28 degradatievoetbal spelen, terwijl de voorsprong op de voorlaatste plaats maar vijf punten is.
DOVO-ODIN’59: De thuisclub won het kelderduel, ondanks dat ODIN’59 tegen de verhouding in op voorsprong kwam. De verdiende gelijkmaker kwam in de tweede helft, waarna het slotoffensief ook nog de winnende treffer opleverde. Door de 2-1 zege droeg DOVO met nu 26 uit 28 de rode lantaarn weer over aan GOES en weet het de slechtste herkanser (Ajax) op schootsafstand. De Heemskerkers drijven met 31 uit 28 evenals VVOG maar net een punt boven de herkansing.