Verlengde Sportlaan 2
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-514562

DVS’33 Ermelo is er niet in geslaagd om in Veenendaal te winnen van hekkensluiter DOVO. De geelzwarten verdienden eigenlijk ook niet meer, want de rodelantaarndrager kreeg de beste kansen. In een matige eerste helft was het aan doelman Daanhuiskamp te danken, dat de geelzwarten niet met een achterstand de rust ingingen. Hij moest ook in de meer attractieve tweede helft handelend optreden, maar ook zijn collega aan de andere kant had met een noodzakelijke redding zijn moment van roem. Het bleef dus, zoals het begon.
Net zomin als tegen VVOG kon Peter Wesselink niet beschikken over Ali Akla. Stef Nijland, die toen nog inviel, stond niet eens op het wedstrijdformulier. Benjamin Roemeon kon in principe wel spelen, maar had het veld na de derby met een blessure verlaten en werd met de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven en de thuiswedstrijd tegen koploper Sparta Nijkerk achter de hand gehouden. Eren Turan Yavuz nam zodoende de plek voorin in. Ook Kenneth Aninkora was inzetbaar.

Matige eerste helft met weinig kansen
De competitiewedstrijd op “Panhuis” liet zich in niets veergelijken met de oefenwedstrijd, die beide clubs in aanloop van het seizoen in Ermelo op de mat legden en helemaal niet met de bekerwedstrijd een jaar eerder. Bij die laatstgenoemde, waarin de Ermeloërs zwaar onder druk stonden maar wel wonnen, was dat begrijpelijk. De selectie van DOVO was sindsdien sterk gewijzigd. In de oefenwedstrijd zetten de Veenendalers hoog druk en lieten goed voetbal zien. Nu vingen zij de nummer zes van de ranglijst pas op, als die over de middellijn kwam. DVS zelf speelde zeer behoedzaam en in een laag tempo. De openingen werden dan ook niet gevonden en het duurde tot de slotminuten van de eerste helft, eer DVS dreiging had. De thuisclub creëerde evenmin iets. Het eerste gevaar in de wedstrijd diende zich pas aan, toen een vrije trap voor de gastheren resulteerde in een hoekschop. Daaruit kopte Lars Rebergen van dichtbij in. Met een reflex haalde doelman Daan Huiskamp de snelheid uit de kopbal, waarna Tarik Evre op de doellijn verder ruimde. Aangezien DOVO tot zover nog niet veel te vrezen had van de Ermeloërs, gooide het de schroom na zo’n twintig minuten van zich af zonder overigens gevaarlijk te worden.
Tot de 36e minuut. De thuisclub pareerde een aanval van DVS en counterde naar de beste kans van de gehele wedstrijd. Sabir Achefay zette met zijn pass Lulinho Martins vrij voor het Ermelose doel. Met de hoek voor het uitkiezen koos hij voor de korte. Met een katachtige reactie hield Daanhuiskamp de bal uit het doe en resteerde er slechts een corner. Pas in de slotminuten zat er iets dreiging in de acties van de geelzwarten, met een schot uit de draai van Eren Turan Yavuz, dat een metertje naast ging, en een schot van Nick van Hilten, dat recht op doelman Jeroen Vrolijk af ging. Daarmee was het hele verhaal van het eerste bedrijf wel gedaan.

Ook aantrekkelijker tweede helft zonder treffers
De wedstrijd had een doelpunt nodig en daarvoor deed Peter Wesselink toch een beroep op Benjamin Roemeon, wat Eren Turan Yavuz zijn plaats kostte. Het zag er met name in het eerste kwartier na rust ook dreigender uit. Na een goedlopende aanval in de 49e minuut kreeg Nicky van Hilten de bal voor zijn voet en zijn schot had alles om keihard binnen te slaan. Doelman Jeroen Vrolijk tilde de bal echter net over de lat. Uit de hoekschop schoot Coen vloedgraven in, maar dat schot werd van richting veranderd en was een makkelijke prooi voor de goalie.
Ook Quincy Veenhof kreeg in de 55e minuut een goede schietkans op aangeven van Benjamin Roemeon. De hoek was nog altijd moeilijk en de strak ingeschoten bal ging net over. De Ermelose dreiging nam alweer wat af, maar met zijn voorzet stelde Adriaan Kruisheer Coen Vloedgraven in staat om zijn schoen tegen de bal te zetten. Het gedrukte schot eindigde in de handen van Jeroen Vrolijk. Daartussen waren de twee schietpogingen van DOVO minder gevaarlijk. De eerste van Sabir Achefay ging over en dat van Lulinho Martins werd geblokt. Met nog een twintig minuten te gaan pleegde Peter Wesselink een aanvallende wissel. Middenvelder Lars Dekker verliet het veld voor Kenneth Aninkora. De wissel zorgde vooralsnog niet voor extra slagkracht. In de 73e minuut raakte de voorzet van Benjamin Roemeon vanaf links bereikte nog wel Adriaan Kruisheer bij de eerste paal, maar hij slaagde er niet in om de bal over de doellijn te krijgen. Bij de thuisclub werd Achefay, die de Ermelose verdediging niet echt pijn had kunnen doen, in de 75e minuut gewisseld voor Lion Kalentjev, maar ook hij zou deze middag zijn doelpuntje niet meepikken. Wel dwong oud-DVS’er Oktay Öztürk doelman Daan Huiskamp in de 79e minuut nog wel tot een knappe redding. Binnen de Ermelose gelederen was de schotkracht van de middenvelder wel bekend en ook deze uitvoering was uitstekend. Daan Huiskamp had echter de knappe redding in huis en dook uit leer uit de uiterste hoek.
De kopbal van Daan Disveld eindigde nog in een mêlee van spelers en in het vervolg kopte Lars Reebergen de bal in de hoek. Ook nu had de goalie een knappe save paraat. Dat waren de laatste pogingen van DOVO. Daar konden de twee wissels aan Veenendaalse zijde ook niets meer aan veranderen. DVS’ laatste doelpoging vond nog net in de reguliere speeltijd plaats, toen Nicky van Hilten teruglegde op Adriaan Kruisheer. Het schot uit de draai was niet gevaarlijk genoeg om keeper Jeroen Vrolijk te passeren. Noodgedwongen. Maarten van Dijk moest in de extra tijd nog geblesseerd het veld verlaten, zodat Hayri Pinarci nog even in het veld kwam. Terwijl de laatste seconden van de wedstrijd wegtikten, mocht DVS nog eenmaal een corner nemen. Die werd kort genomen tot woede van Tarik Evre, die er nog graag zijn hoofd achter had gezet. Nu leverde die hoekschop geen dreiging op. Beide clubs moesten zich dus tevreden stellen met een punt en dat was misschien wel een terechte eindstand.

“Die 0-0 was vandaag het maximaal haalbare”
Dat vond ook trainer Peter Wesseling: “Die 0-0 is een prima uitslag voor deze wedstrijd. Wij hadden misschien wel meer de bal, maar we waren niet goed genoeg, niet zorgvuldig genoeg. Dan is 0-0 misschien wel een logische uitslag. We speelden de eerste helft heel behoedzaam met weinig individuele acties, waardoor er geen echte dreiging ontstond. Het behoudende spel van DOVO had natuurlijk alles te maken met de stand op de ranglijst en wij konden het in die kleine ruimtes niet maken. Dat was een beetje het verhaal van vandaag. We speelden 4-4-2 en in de as hadden we toch wel steeds Maarten, Coen, Adriaan of Lars vrij en van daaruit moet er snelheid en diepte zijn in je spel. Dat ontbrak er zeker de eerste helft. Aan. We hadden ook helemaal geen diepte in ons spel en het was allemaal wat tandeloos. Je ziet, dat er met Benjamin op links met veel meer diepte meteen veel meer gebeurt. Van de kant van Quincy kwam te weinig. Pas vlak voor de rust kregen we mogelijkheden met Quincy, Adriaan en twee keer Coen. En met hun kansen mag je dan nog blij zijn, dat het 0-0 blijft. Als die aanvaller de bal breed legt in plaats van in de korte hoek te schieten, ligt-ie erin. Dat was het eigenlijk wel.
We hadden Benjamin de eerste helft op de bank gehouden. Hij had ook niet getraind, maar kon wel invallen. Hij had zelf ook niet zo’n goed gevoel om in de basis te starten. Eren heeft ook de eerste helft niet veel laten zien. Hij voelde zich ook niet zo lekker. Met Benjamin zijn we ook wel dreigend, maar daarna gaan we toch te snel de lange bal spelen, terwijl er echt wel de ruimte was om middenvelders vrij te krijgen en door te voetballen en voetballend bij je spitsen te komen. En we raakten ook te vaak onnodig de bal kwijt. Dat kan ook de vorm van de dag zijn. We werden ook te ongeduldig en hebben nog een schot van Quincy gehad, een schot van Nicky, dat goed gepakt werd door die keeper. Met de wissel van Kenneth voor Lars gingen we op het middenveld nog wat aanvallender spelen; nog een controleur in plaats van twee. Die 0-0 was vandaag het maximaal haalbare.
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Tim van de Berg, Finn Kluiver, Maarten van Dijk (90+4’ Hayri Pinarci), Adriaan Kruisheer, Lars Dekker, Coen Vloedgraven, Quincy Veenhof, Eren Turan Yavuz (46’ Benjamin Roemeon).
Opstelling DOVO: Jeroen Vrolijk, Timo Pluk, Lars Reebergen, Daan Disveld, Colin van Gelderen, Oktay Öztürk, Max den Boer, Matthijs van Nispen (84’ Bart Westerlaken), Nick Hal, Sabir Achefay (75’ Lion Kalentjev), Lulinho Martins (88’ Pepijn van der Wissel).

Scheidsrechter: Dhr. M.G. Paarhuis uit Hellendoorn

Resultaten Derde Divisie 16 oktober (speelronde 9):
De negende speelronde kostte de koploper de ongeslagen status. DVS profiteerde daar dus maar “half” van, bleef zesde en kwam met nu 14 uit 9 een puntje dichterbij. DOVO deed door het gelijkspel met nu 6 uit 9 de rode lantaarn over aan GOES.
Sparta Nijkerk-hsv Hoek: De koploper slaagde er tot nu toe altijd in om een opgelopen achterstand te overwinning, maar nu hield hsv Hoek door een vroeg doelpunt van Steve Schalkwijk ondanks druk van Sparta Nijkerk stand. In de slotfase verdubbelde de Zeeuwse topschutter de marge, waarna de aansluiting van Maurice de Ruiter te laat kwam. Het eerste verlies dus voor de koploper, dat de ranglijst met 20 uit 9 nog wel aanvoert. De Zeeuws-Vlamingen naderde door de 1-2 zege het linker rijtje met 12 uit 9.
FC Lisse-Barendrecht: In een gelijk opgaande en spannende wedstrijd werd niet gescoord. FC Lisse zag zich door het 0-0 gelijkspel in punten, 17 uit 9, bijgehaald worden door twee concurrenten, waarvan een met een beter doelsaldo. Barendrecht steeg met 10 uit 9 naar de twaalfde plaats.
GOES-Excelsior’31: Het verschil tussen beide clubs zit zeker in het scorend vermogen. De Tukkers etaleerden dat nog maar eens door de rust met drie treffers, waarvan twee voor de rust. Aangezien de leidsman van dienst op slag van rust geblesseerd raakte, maar gemeentegenoot van de Goesenaren, Kloetinger Jo-Annes Bat maakte de klus af zonder nadelige gevolgen voor de Rijssenaren. GOES kwam na de 0-3 nog wel aan de eretreffer, maar wacht nog steeds op de eerste zege. Bovendien zakte het met 5 uit 9 weer naar de laatste plaats. Excelsior’31 is met het beste doelsaldo van het achtervolgend trio met 17 uit 9 de naaste concurrent van Sparta Nijkerk.
ACV-Sportlust’46: Thuis wil het nog mar niet echt lukken met de Assenaren, dat pas in de tweede helft erin slaagde om de vroeg opgelopen 0-1 achterstand weg te poetsen. Sportlust’46 nam kort hierna opnieuw een voorsprong en die 1-2 kwam uiteindelijk ook en tevens verdiend als eindstand op het wedstrijdformulier. Met het minste doelsaldo behoren de Woerdenaren wel tot het trio van naaste achtervolgers van de koploper. ACV leverde de vierde plaats juist in en zakt met eenzelfde puntenaantal als DVS  naar de zevende plaats.
Harkemase Boys-VVSB: Met een vervanging voor doelman Ruben Valk lukte het de bezoekers niet om Harkemase Boys een derde achtereenvolgende nederlaag toe te brengen. De Harekieten herstelden zich met 4-2 en gingen weer over DVS heen met 15 uit 9. Slechts een beter doelsaldo houdt VVSB met 9 uit 9 van een nacompetitieplek tegen degradatie af.
Ajax (am)-Staphorst: Van het orthodoxe dorp naar de mondaine stad; het beviel Staphorst uitstekend. In de laatste twintig minuten van de eerste helft was de klus met drie doelpunten geklaard. Met de 0-3 waren de geelblauwen ook wel weer eens toe aan een overwinning. Zij namen met nu 13 uit 9 afstand van de evenknie uit de hoofdstad en blijven achtste. De amateurs van Ajax vielen met 10 uit 9 uit het linker rijtje naar de dertiende plaats.
VVOG Harderwijk-Ter Leede: Beide clubs kregen in de vorige ronde vijf tegentreffers te verwerken, maar de bezoekers leken dat het beste verwerkt te hebben. Na een vroege voorsprong maakte de thuisclub echter redelijk snel gelijk en die 1-1 leek ook de eindstand te worden, tot diep in de extra tijd de 1-2 viel. Die uitslag hield Ter Leede met 13 uit 9 net in het linker rijtje. VVOG zakte twee plaatsen van de dertiende naar de vijftiende en staat met 9 uit 9 wel op een indirecte degradatieplaats
ODIN’59-SteDoCo: De bezoekers verruimden een 0-1 ruststand na de thee. ODIN’59 slaagde er ondanks verwoede pogingen niet meer in om verder terug te komen dan de uiteindelijke 1-2. Daardoor zakten de Heemskerkers met 8 uit 9 naar de zestiende stek. SteDoCo klom met 11 uit 9 juist vier plaatsen naar de elfde.