Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo heeft zich op paasmaandag voor eigen publiek ten koste van SteDoCo knap hersteld van de nederlaag op Stille Zaterdag bij VVSB. Daarbij passeerden de gelzwarten deze rivaal niet alleen op de ranglijst, maar ontnam het de opponent ook de ongeslagen status in de derde periode na drie speelronden. Daarin doen de Ermeloërs met zes punten weer gewoon mee met een punt achterstand op VVOG. In de reguliere stand steeg de equipe van Peter Wesselink met 39 uit 26 naar de zevende plaats.
De oefenmeester wijzigde zijn ploeg op twee plaatsen; Coen Vloedgraven speelde op de plaats van Nassim El Ablak en Ali Akla begon in de basis voor Kenneth Aninkora. Zijn collega Frans Adelaar kon niet beschikken over oud-DVS’er Olivier Pilon, terwijl twee sterkhouders nog niet volledig inzetbar waren, maar wel invielen.
Na paasmaandag kunnen de ploegen weer in een normaler ritme komen met wedstrijden spelen, herstellen, trainen en weer spelen. DVS had zelf niet het aller zwaarste programma in de afgelopen, doordat het maar een keer doordeweeks in actie hoefde te komen, maar een aantal clubs speelde vaker twee wedstrijden in de week. Dan is drie wedstrijden in drie dagen eigenlijk wel onverantwoord. Twee keer vlammen in een paasweekend is dan heel veel gevraagd.

DVS met voorsprong de rust in
Waar in de wedstrijd tegen VVSB nog veel intensiteit zat, zette SteDoCo niet veel druk. DVS was dan ook van meet af aan de betere ploeg. Dat begon ook in een hoger tempo en liet de tegenstander achter zich aanlopen. Na twee doelpoging in de beginfase, was de beste kans na een klein kwartier, toen Benjamin Roemeon de vuisten van doelman Bleijenberg trof. Hij ontving de bal, nadat Quincy Veenhof sterk aan de bal bleef en aflegde. Halverwege de eerste helft namen de geelzwarten een voorsprong na een goede steekpass van Roemeon op Quincy Veenhof. Zijn schot werd nog gepareerd door de goalie, die vervolgens wel kansloos was in de rebound met het hoofd van Adriaan Kruisheer. Voor de thuisclub waren er daarna nog twee schietkansen, waar SteDoCo pas in de 44e minuut een serieuze aanval tegenover zette. Tien minuten daarvoor hadden de bezoekers pas de eerste schietkans voor Simon van Zeelst. Zijn inzet ging naast. Eerst stond Coen Vloedgraven in de baan van het schot door Guytano dos Santos, die kort hierna nog recht op doelman Daan Huiskamp schoot. Geen schade dus voor DVS voor rust.

DVS beslist het duel een kwartiertje voor tijd
Zonder wijziging in beide ploegen zette Benjamin Roemeon de Ermeloërs in de 47e minuut met een bekeken schot op 2-0 en leek er geen vuiltje meer aan de lucht. Slecht uitverdedigen na een eerste schietkans voor de bezoekers bood Giovanni Hiwat een kans om uit te halen. Dat schot koerste ook richting linker kruising, maar aanvoerden Tarik Evre kopte de bal op de lijn uit het doel. Nadat DVS na een klein uur voetbal dichtbij de derde treffer was, kwam SteDoCo in de 64e minuut dichterbij, toen Hiwat vanuit een lastige hoek het leer in het dak van het doel schoot. Daarna pakte DVS de concentratie weer op, controleerde de wedstrijd en besliste de wedstrijd een klein kwartier voor tijd. Ali Akla had toen al plaats gemaakt voor Kenneth Aninkora en ook Maarten van Dijk was vanwege een blessure vervangen door Matijs Valstar. Beide invallers hadden een belangrijke rol in de 3-1. De eerste bij het opzetten van de aanval en de jongeling met de afronding. Dat doelpunt haalde alle lucht eruit bij de Hoornaars, die toezagen, hoe DVS in het restant nog een paar mogelijkheden kreeg. Ook Matijs Valstar kwam na een pass van Kenneth Aninkora nog oog in oog te staan met doelman Lars Bleijenberg, maar na een licht contact struikelde hij en kon het leer niet over de sluitpost lobben. Het bleef voor hem dus bij zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van DVS.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre, Tim van de Berg, Coen Vloedgraven, Quincy Veenhof, Hayri Pinarci, Maarten van Dijk (73’ Maarten van Dijk), Ali Akla (65’ Kenneth Aninkora), Adriaan Kruisheer, Benjamin Roemeon.
Opstelling SteDoCo: Lars Bleijenberg, Etiën Mariana, Laurens van der Voort, Yannick Cortie, Mitchell de Zwart, Ibrahim Touré (65’ Vincent Verheul), Simon van Zeelst, Jesse Wielenga, Jeroen Sterrenburg (65’ Joran Schröder), Giovanni Hiwat, Guytono dos Santos.

Scheidsrechter: Dhr. M. Oosting uit Niekerk.

Scoreverloop: 22’ Adriaan Kruisheer 1-0, 47 Benjamin Roemeon 2-0, 64’ Giovanni Hiwat 2-1, 77’Matijs Valstar 3-1.

Resultaten Derde Divisie 18 april (speelronde 26; 3e ronde derde periode):
Die zege was ook wel nodig voor de Ermeloërs, die in de derde periode met 6 uit 3 nu alleen VVOG voor zich moeten dulden met een punt meer. In de reguliere stand steeg DVS naar de zevende plaats met nu 39 uit 26. SteDoCo werd daarmee gepasseerd en staat nu twee plaatsen lager met een punt minder.
De top-2 verspeelde punten en onderin wisselden de twee directe degradatiekandidaten met elkaar van plaats.
FC Lisse-ODIN’59: Na een sterke eerste helft leek er voor de nieuwe koploper met een 3-0 voorsprong niets aan de hand, maar ODIN’59 verhing de bordjes na de thee had na de 3-3 stand nog het meeste perspectief op de winst. Met het gelijkspel behield FC Lisse met 50 uit 26 het punt voorsprong op Sparta Nijkerk. De Heemskerkers zijn met nu 28 uit 26 de beste herkanser.
Sparta Nijkerk-ACV: Zonder Maurice de Ruiter vergaat het de Nijkerkers toch wat moeilijker. Het leek zelfs weer desastreus af te lopen voor de thuisclub met een 0-2 tussenstand. Door de 2-2 bleef de schade beperkt. Met 49 uit 26 liep de achterstand op FC Lisse niet verder op. ACV leidt nu met 35 uit 26 het rechter rijtje.
Sportlust’46-VVSB: Het leek uit te draaien op een 0-0 gelijkspel, wat voor het in degradatiegevaar verkerende bezoekers geen slecht resultaat zou zijn. In de slotseconden viel echter het enige doelpunt in het voordeel van de thuisclub. Sportlust’46 bracht met 45 uit 26 de achterstand op de koploper met nog acht duels te gaan terug tot vijf punten. VVSB moet dus als nummer 16 met 27 uit 26 tot zaterdag wachten om eventueel de positie van herkanser over te doen aan Ajax.
Ajax (am)-Excelsior’31: De bezoekers kwamen na de 0-1 ruim na een kwartier voetbal beter in de wedstrijd. Hoewel beide clubs nog kansen kregen, waarbij de beste voor Ajax, wonnen de Rijssenaren weer eens. Daarmee bleef Excelsior’31, de eerstvolgende tegenstander van DVS, met 43 uit 26 op twee punten van de nummer drie. De Amsterdammers zagen met nu 29 uit 26 VVOG over zich heen gaan en hebben slechts een punt meer dan de beste herkanser en twee op VVSB.
Staphorst-Barendrecht: Na een half uur stond het al 3-0 voor de thuisclub, waarmee de koers gelopen was. Het werd uiteindelijk 4-1. Aan de opmars van Barendrecht kwam dus even een halt. De Bongerd-bewoners hebben met 40 uit 26 nog een puntje voorsprong op DVS en op Staphorst, dat net een minder doelsaldo heeft dan de Ermeloërs.
Ter Leede-hsv Hoek: De Zeeuwen werkten op slag van rust een achterstand weg en konden in de tweede helft bij een 1-3 stand nog een tegentreffer lijden. Door de 2-3 bezet hsv Hoek nu met 43 uit 26 de vijfde plaats. Ter Leede leverde met 34 uit 26 een plaats in en staat nu elfde.
GOES-Harkemase Boys: De Bevelanders hebben zich nog zeker niet neergelegd bij degradatie en hielden na een boeiend scoreverloop met 3-3 een punt over aan dit duel. Eigenlijk te weinig om omhoog te klimmen. Met 21 uit 26 droeg Goes wel de rode lantaarn over aan DOVO. Met 31 uit 26 bleef Harkemase Boys de beste herkanseer drie punten voor.
DOVO-VVOG: Net niet is voor de thuisclub dit seizoen vaak helemaal niets. Na de vroege 0-1 gloorde er in de laatste tien minuten na een benutte strafschop toch nog een puntje tegen het leeg gespeelde VVOG, dat weer opstond en enkele minuten voor tijd de 1-2 maakte. Daarmee leiden de Harderwijkers met 7 uit 3 in de derde periode, maar wat belangrijker is; met 31 uit 28 hebben zij nu vijf clubs onder zich met een marge van drie op de beste herkanser en tien punten voorsprong op de voorlaatste plaats.