Eén goede helft volstaat voor DVS’33 Ermelo voor zege op DOVO

Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Voor DVS’33 Ermelo volstond een heel sterke eerste helft om in de 22e wedstrijd van het seizoen tegen DOVO de drie punten in eigenhuis te houden. De eindstand was in de 10e minuut al bereikt. Toch had het nog lastig kunnen worden, als de degradatiekandidaat uit Veenendaal de beste fase in de wedstrijd na de rust bekroond had met een doelpunt. Die bleef uit, zodat de geelzwarten met wissels met het oog op het komende duel dinsdagavond bij de runner-up uit Lisse wat zuiniger kon spelen. In het linker rijtje veranderde er qua posities helemaal niets, zodat de Ermeloërs achtste bleven. De Veenendalers belandden echter op een directe degradatieplaats.
Behalve de langdurig geblesseerde Nicky van Hilten kon Peter Weeselink weer beschikken over een complete selectie. Dat heeft natuurlijk als effect, dat het niveau op de trainingen omhoog gaat en dat is weer terug te zien in de wedstrijden. Anderzijds moet een aantal spelers nog helemaal wedstrijdfit worden door het maken van meters. Dat kan vooralsnog alleen in competitiewedstrijden. DVS trad aan met dezelfde basis als een week eerder in Nijkerk. Bij DOVO ontbrak oud-DVS’er Oktay Öztürk.

DVS al snel naar eindstand
De bezoekers hadden de dinsdagavond hiervoor al veel moeten geven om bij koploper Sparta Nijkerk met 1-1 een punt te pakken met perspectief op meer en konden dat in Ermelo niet meer in die mate opbrengen. DVS legde anderzijds enorm veel energie in de wedstrijd en met veel positiewisselingen werd de tegenstander zwaar onder druk gezet. De twee eerste aanvallen werden nog gepareerd en ook de derde leek afgeslagen te worden, maar DOVO kreeg de bal nooit weg. In de 3e minuut legde kilometervreter Ali Akla terug op Maarten van Dijk. Zijn schot werd door een Veenendaalse verdediger van richting veranderd, zodat doelman Jeroen Vrolijk kansloos was, 1-0. DVS had wat het wilde; een vroege voorsprong en ging direct op zoek naar het volgende doelpunt. Na een combinaties in de 7e minuut haalden Jeremy Jonker en Ali Akla en nog een hoekschop uit, maar in de 10e minuut was het wel weer raak. Als de opening nog niet gevonden kon worden, speelden de geelzwarten de bal in een hoog tempo rond, tot die kans wel ontstond.
Zo speelde Tarik Evre in de10e minuut in op Benjamin Roemeon en sneed het hakballetje van Benjamin Roemeon door de Veenendaalse defensie. Daardoor kwam Quincy Veenhof oog in oog met doelman Vrolijk, die door de schuiver simpel verslagen werd, 2-0. Met dit veldspel en dit tempo lag een hele grote score in het verschiet. Die bleef echter uit ondanks het grote aantal kansen.
Nu zakte het tempo in de wedstrijd ook wel wat, maar in de laatste twintig minuten van de eerste helft had de wedstrijd al volledig in het slot geschoten moeten zijn. Nog voor er een half uur in de wedstrijd verstreken was, waren Maarten van Dijk en Stef Nijland (2x) na goede combinaties op de Veenendaalse sluitpost gestuit. Zijn derde schot in de 31e minuut ging net naast. Trainer Florian Wolf probeerde de stormloop te stoppen door zijn nummer 10, Anil Mercan (in Nijkerk nog belangrijk met zijn 0-1) eraf te halen voor verdediger Lars Rebergen. De kansen voor DVS bleven nog komen. Het uitzakken van de Ermelose voorwaartsen, het inschuiven van de sterk spelende Hayri Pinarci zorgde steeds voor overtalsituaties, waar DOVO geen grip op kreeg. Zo kwam Benjamin Roemeon na het inspelen door Nassim El Ablak en het hakje van Stef Nijland alleen voor de keeper, maar werd hij wel te veel naar buiten gedreven om nog te kunnen afronden.
Die kans kreeg Stef Nijland wel na het afleggen, maar zijn schot richting de verre hoek ging nu via een Veenendaler naast. De twee laatste mogelijkheden ontstonden, doordat doelman Jeroen Vrolijk de bal even zo vaak losliet. Scheidsrechter Serik zag daar echter overtredingen in, zodat de keeper ermee wegkwam. DOVO kwam in de gehele eerste helft tot slechts een doelpoging; een afvallende bal in de 45e minuut, die door Rodney Hofman over werd geschoten. Natuurlijk was het de vraag, of de 2-0 ruststand voldoende zou zijn om de zege binnen te halen.

Sterke fase van DOVO na rust
Beide trainers pleegden in de rust een dubbele wissel. Bij de bezoekers bleven Rivillino Neslo en Max Boonstoppel in de kleedkamer achter voor Kevin Greenen en Lulhino Martins. Adriaan Kruisheer zou op voorhand al de tweede helft spelen en hij kwam erin voor Ali Akla. Finn Kluiver verving Jeremy Jonker. De roodwitten hadden hun beste fase in de wedstrijd na de hervatting van de wedstrijd met twee kansen in de 49e minuut. Na een goedlopende combinatie, waarbij de bal steeds een keer geraakt werd, leek Nassim El Ablak weg te werken, maar na opnieuw inbrengen ging een halve omhaal van Nick Hak naast. Diezelfde minuut kon Hak na een een-tweetje met Lulhino Martins in de mooiste aanval van de Veenendalers, vrij voor doelman Daan Huiskamp inschieten, maar hij schoot naast. Als er een doelpunt voor de roodwitten had kunnen vallen, was het nu geweest. Een minuut later verwerkte Tarik Evre een voorzet niet goed en kwam in de voet van een tegenstander, die daar niet op gerekend had. Het was een korte opleving van DOVO, dat in het restant van de wedstrijd tot nog maar een doelpoging zou komen.
DVS had echt weer vol aan de bak gemoeten, als die 2-1 wel gevallen was. Daarna kwamen de mogelijkheden voor de thuisclub weer. In de 55e minuut gaf Adriaan Kruisheer met zijn indraaiende bal op Nassim El Ablak een goed vervolg aan een soepel lopende aanval, maar de hoek om tussen de palen te schieten was net te moeilijk. Ook in de 64e minuut was er perspectief op de 3-0, maar Benjamin Roemeon koos na de goede steekpass van Hayri Pinarci voor een doelpoging in plaats van een assist op de vrijstaande Quincy Veenhof. Bij DOVO had toen al Nick Hak net plaats gemaakt voor Quincy Arends. In het laatste kwart van de wedstrijd mocht Kenneth Aninkora  zich nog bewijzen. Hij kwam in het veld voor Stef Nijland. De wedstrijd had in de 73e minuut definitief in het slot geschoten kunnen worden, toen Nassim El Ablak met zijn pass Benjamin Roemeon bereikte. Zijn schot landde echter op de lat. Ook Lars Dekker en Coen Vloedgraven kregen nog speeltijd voor de laatste twintig minuten. Hayri Pinarci en Maarten van Dijk gingen naar de kant. Kort hierna kwamen de Veenendalers tot hun laatste doelpoging.
De veel te zachte kopbal van Lars Rebergen uit een hoekschop, die een makkelijke prooi was voor Daan Huiskamp, was typerend voor de wedstrijd. Het verzet van de roodwitten was allang gebroken. DVS wilde nog wel meer en kreeg dat ook in de voorlaatste minuut, toen Quincy Veenhof met zijn pass door het hart van de Veenendaalse verdediging open legde. De op tijd gestarte Adriaan Kruisheer schoot beheerst de 3-0 in. Er zou in de extra tijd nog een mogelijkheid komen voor Kenneth Aninkora. Hij schoot op aangeven van Coen Vloedgraven te zacht in. Het bleef bij 3-0, wat toch een afgetekende overwinning betekende voor de geelzwarten, die het dinsdagavond op “Ter Specke” tegen FC Lisse ongetwijfeld zwaarder zullen krijgen. Dan is er een compleet programma met de slotronde van de eerste periode. Daarin is de club uit De Bollenstreek nog een van de gegadigden.
“Echt genoten”
Trainer Peter Wesselink gaf daarna aan DVS-TV aan, dat hij echt had genoten van zijn ploeg: “Veel energie, dynamisch. We speelden met onze buitenspelers een beetje aan de binnenkant om hun te binden in combinatie met onze backs en we kwamen veel tussen de linies vrij; echt geweldig. Dat dat eerste doelpunt van richting veranderd werd, doet niets af aan de vele kansen, die we gehad hebben en met name, hoe we tot deze kansen gekomen zijn met veel dominantie aan de bal, de beweging zonder bal, waardoor de tegenstander altijd moet kiezen. Ik vond Hayri, Stef, Quincy op 10, Maarten geweldig spelen. Iedereen een dikke voldoende. Dan blijft 2-0 met de rust een beetje een rotstand. Als zij die 2-1 kunnen maken, hebben ze weer een aanknopingspunt; met 3- of 4-0 is het over en dat had gekund. We begonnen niet geweldig aan de tweede helft. We speelden veel mee terug dan in de eerste helft. We hadden niet meer het initiatief om in te dribbelen en ergens een overtal te creëren. De tweede helft was een stuk minder. We hebben iedereen behalve Nicky fit en gaan nu voor de derde periode.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker (46’ Finn Kluiver), Tarik Evre, Tim van de Berg, Nassim El Ablak, Ali Akla (46’ Adriaan Kruisheer), Hayri Pinarci (79’ Lars Dekker), Maarten van dijk (79 Coen Vloedgraven), Quincy Veenhof, Stef Nijland (68’ Kenneth Aninkora), Benjamin Roemeon.
Opstelling DOVO: Jeroen Vrolijk, Timo Pluk, Daan Disveld, Nick de Bondt, Colin van Gelderen, Rodney Hofman (87’ Rachad Madi), Anil Mercan (36’ Lars Rebergen), Max Boonstopper (46’ Lulhino Martins), Nick Hak (62’ Quincy Arends), Matthijs van Nispen, Rivillino Nesio (46’ Kevin Greeven).

Scheidsrechter: Dhr. D. Serik

Scoreverloop: 3’ Maarten van Dijk, 10’ Quincy Veenhof, 89’ Adriaan Kruisheer 3-0.

Resultaten Derde Divisie A 2 april (speelronde 20; telt voor tweede periode):
Qua posities veranderde er niets in het linker rijtje. Sparta Nijkerk bleef ook leider in de tweede periode, maar kan zich in de slotronde daarvan geen puntverlies veroorloven.
Ondanks de 3-0 winst bleef DVS achtste, maar nu met 33 uit 22. In de tweede periode leidt Sparta Nijkerk ook nog steeds, maar de koploper kan zich geen puntverlies veroorloven. Onderin veranderde er wel iets en wel ten nadele van DOVO. Met 19 uit 22 wedstrijden zakten de Veenendalers een positie naar de 17e plaats en die houdt aan het einde van de rit directe degradatie in.
Staphorst-Sparta Nijkerk: een fysiek voetballend Staphorst troefde de koploper in de Kop van Overijssel af. Misschien voelde Sparta toch ook de naweeën van het zwaar bevochten punt tegen DOVO. Ruben Kin werd met twee treffers, de enige van de wedstrijd, de gevierde man. Aangezien ook de runner-up verloor bleven de oranjehemden leider in de Derde Divisie A. Staphorst bleef DVS volgen op een punt achterstand en sluit het linker rijtje.
Barendrecht-FC Lisse: De bezoekers leken de ongeslagen status van Barendrecht in dit kalenderjaar te breken met tot twee keer toe een voorsprong voor rust. Even zo vaak kwam de thuisclub terug. De rode kaart kort voor de rust veranderde alles. FC Lisse werd met 6-2 huiswaarts gestuurd, maar bleef in de reguliere stand met 42 uit 22 wel tweede. Die positie moesten zij op basis van doelsaldo wel prijsgeven aan de Bongerd-bewoners, die nu tweede staan in de tweede periode. Met 36 uit 22 bleven de gastheren wel vijfde.
Sportlust’46-GOES: De Bevelanders hadden niet zoveel in te brengen tijdens hun bezoek aan Woerden. Na een magere ruststand van 1-0 hielpen twee strafschoppen Sportlust’46 aan de 3-0 zege, waarmee zij koploper Sparta naderden tot op drie punten. GOES zag met 15 uit 21 de achterstand op plek 16 toenemen tot vijf punten.
Excelsior’31-VVOG: Het opstappen van trainer Raymond Schuurman met Henk Drost nu aan het roer nam VVOG een 0-1 voorsprong, maar de thuisclub draaide het in de tweede helft met twee treffers om. Door die 2-1 bezet Excelsior’31 met 37 uit 21 de vijfde plaats. Voor de tweede periode zijn de Rijssenaren uitgespeeld. Voor de Harderwijkers met 21 uit 22 bleef het verschil met de veilige plaatsen daarboven hetzelfde.
Hsv Hoek-ACV: Doorgaans geven de Zeeuws-Vlamingen, althans sinds de komst van trainer Staelens, een voorsprong niet meer prijs, maar nu moest de thuisclub een mindere tweede helft bekopen met een gelijkmaker. In theorie zijn er nog kansen op de tweede periode en in de reguliere stand bleef hsv Hoek met 33 uit 21 zesde. ACV kon door de 1-1 de tiende plaats niet vasthouden en zakte met 28 uit 22 naar de elfde stek.
Ter Leede-Ajax (am): De afwachtende houding van de thuisclub werd nog wel afgestraft door een 0-1, maar daarna kon Ter Leede de zaak met twee doelpunten in het kansarme duel nog herstellen. Door de 2-1 bleven de Sassenheimers DVS voor met eenzelfde puntenaantal, maar met nog een wedstrijd tegoed. De amateurs van Ajax hield met 24 uit 22 vier clubs onder zich.
VVSB-Harkemase Boys: Wat er aan de hand is met de Harekieten is niet duidelijk. Aan de instelling lag het ook nu niet met een 0-1 voorsprong tot gevolg. Een sterke tweede helft van VVSB deed de wedstrijd kantelen in een 4-1 zege voor de paarsgelen (met drie treffers voor Blel). Sint Bavo ontdeed zich zo van een directe degradatieplaats en heeft met 20 uit 21 vier verliespunten minder dan DOVO. De nederlaag kostte Harkemase Boys met nu 26 uit 22 een plaats.
SteDoCo-ODIN’59: De thuisclub kreeg al betere mogelijkheden, voordat het na ruim een half uur 1-0 werd. In de tweede helft van hetzelfde laken een pak. Nu kwam de uiteindelijke 2-0 na ruim een kwartier tot stand. Daar bleef het bij. ODIN’59 was daarmee helemaal uit beeld voor de tweede periode en staat met 26 uit 22 nu een plaats lager, namelijk dertiende. SteDoCo won drie plaatsen en staat nu met 28 uit 21 tiende.