1 - 1

DOVO 1

3 augustus 2021 20:00

G. Keijl

De competitiegenoten DVS’33 Ermelo en DOVO hebben elkaar in het kader van de Harry Hamstra Cup in Ermelo in evenwicht gehouden. In een aantrekkelijk duel maakte de thuisclub een voor rust opgelopen achterstand ongedaan. Het resultaat deed er overigens niet toe voor de eindstand, aangezien AFC zich afgemeld had en het toernooi zodoende dus een deelnemer te weinig (of te veel) had. Zowel DOVO als de Ermelose Derdedivisionist hadden echter aangegeven graag drie wedstrijden te spelen, waarvan deze onderlinge ontmoeting dus om des keizers baard was. Dat gold niet voor de ontmoeting in Werkendam tussen Tweededivisionist Kozakken Boys en organisator Sparta Nijkerk. De Brabanders zijn nu uitgespeeld en maken met vijf punten geen aanspraak meer op de toernooizege. Daarin leidt DVS nu met drie punten vanwege de overwinning op IJsselmeervogels en nog eens vier vanwege de 1-4 uitslag in Spakenburg.

De twee competitiegenoten verstopten zich niet in Ermelo en maakten er een amusant duel van. Melvin van der Beeten kreeg in deze wedstrijd de kans om onder de lat zijn kunnen te tonen.

Aantrekkelijke eerste helft met weinig kansen

De eerste helft verliep in een hoog tempo, waardoor er in de passing de nodige fouten gemaakt werden. De eerste zes minuten gaven drie mogelijkheden te zien. De eerste was in de 4e minuut voor de gasten, maar de inzet van Lulinho Martins werd door de Ermelose goalie uit de verre hoek getikt. Twee minuten later waren er mogelijkheden van dichtbij voor Ali Akla en Benjamin Roemeon, die niet het gewenste resultaat opleverde. Verder gebeurde er in het eerste bedrijf weinig voor beide doelen. Dat was ook het gevolg van goed verdedigend werk aan beide kanten. Opvallend was overigens, dat oud-DVS’er Oktay Öztürk bij DOVO centraal achterin speelde. Het hoge tempo kon niet de hele tijd volgehouden worden, maar in een wat lager tempo halverwege de eerste helft met meer rust aan de bal speelde DVS meer op de helft van de Veenendalers. De openingstreffer viel juist tijdens dit overwicht van de geelzwarten. Een goede uitval van de bezoekers, waarbij het uiteindelijke doelpunt grotendeels op het conto van Martins Mathijs van Nispen geschreven mocht worden, rondde Nick Hak goed af, 0-1. In die stand kwam voor de rust ook geen verandering meer. Stef Nijland haalde die al niet meer vanwege een blessure.

Meer dynamiek voor de goals na rust

Het tempo werd na de thee wel weer opgeschroefd en de eerste kans was voor DVS; Ali Akla trof in de 48e minuut het zijnet en DOVO antwoordde met een listige lob, die door Melvin van der Beeten uit het doel werd getikt. De bal landde nog wel op de lat, maar Nicky van Hilten ruimde weg. In de tegenaanval ging Ali Akla binnen de beruchte lijnen tegen het gras, maar scheidsrechter Te Brake uit Dedemsvaart zag er geen overtreding in. In de 51e minuut leverde een assist van Nicky van Hilten geen treffer op. Vervolgens redde Melvin van der Beeten twee keer met de voet op harde schuivers. Met nog een klein half uur te spelen wisselde DOVO liefst acht spelers, maar werd er in de wedstrijd niet zwakker op. In dit duel kon het beide kanten op, maar het werd een gelijkmaker op. Quincy Veenhof bleef in een persoonlijke duel na een doorgekopte bal door invaller Eren Turan Yavuz goed overeind en invaller-doelman Felino Helderton kreeg het schot in de 70e minuut niet onder controle, zodat het leer langzaam over de doellijn rolde, 1-1. Hoewel beide ploegen nog wel voor de winst (lees eer) speelden werd er nadien niet meer gescoord. Invaller Marvin Hanenberg (uit O23) kwam wellicht nog het dichtst tot scoren uit een voorzet van Nicky van Hilten, maar schoot in vrije positie onvoldoende in. De slotminuten werden nog ontsierd door een harde overtreding van Nick de Bondt op Eren Turan Yavuz. Alle ploeggenoten sprongen voor de jongeling in de bres.  De leidsman strafte slechts met geel, maar DOVO-trainer Florian Wolf liet de speler voortijdig douchen. Dat was ook het enige juiste besluit. Het maakte voor de stand niets meer uit, hoewel Quincy Veenhof nog een goede kans kreeg op aangeven van Benjamin Roemeon. Het bleef dus bij 1-1. De wedstrijd mocht zeker gezien worden als reclame voor de komende competitieduels tussen de twee clubs.

Vervolg Harry Hamstra Cup

Aangezien de wedstrijd tegen DOVO dus niet meetelt in de punten leidt DVS voor de slotdag op zaterdag 7 augustus met 7 punten voor Kozakken Boys met 5 punten (3-3 tegen DOVO en 0-0 tegen Sparta Nijkerk. De Werkendammers zijn echter al uitgespeeld. IJsselmeervogels bindt zaterdag op “De Ebbenhorst” om 12:30 uur de strijd aan met DOVO, dat 4 punten bezit. Sparta Nijkerk (met 1 punt) en de Ermeloërs spelen om 15:00 uur het slotstuk van het toernooi. De Nijkerkers moeten dan in iedeer geval met vier doelpunten verschil winnen om DVS van de toernooizege af te houden. De Veenendalers en IJsselmeervogels (nu 2 punten) bepalen onderling, welke uitslag de geelzwarten moeten behalen om de Harry Hamstra Cup op hun naam te schrijven.