DVS’33 Ermelo in Scherpenzeel naar doelpuntrijke nederlaag

Scherpenzeel 1

-

10 augustus 2021 20:00

DVS’33 Ermelo is in Scherpenzeel tegen de plaatselijke Hoofdklasser in de voorlaatste oefenwedstrijd tegen een doelpuntrijke nederlaag aangelopen. Daar zag het in de openingsfase nog niet naar uit, maar daarna legde de voorhoede van vv Scherpenzeel een finesse aan de dag, waar de Tweededivisionist niet tegen opgewassen was. Mede gedwongen door enkele blessures (die van Eren Turan Yavuz bleek mee te vallen) experimenteerde trainer Peter Wesselink met name op het middenveld en achterin. Daarin maakte Tim van de Berg voor het eerst zijn opwachting.

Ermelo’s overwicht van korte duur

Aanvankelijk zag het er niet naar uit, dat de geelzwarten tegen de equipe van voormalig DVS-trainer Jürgen Schefczyk tegen een nederlaag zou aanlopen. De Ermeloërs toonden in de openingsfase nog wel klassenverschil, maar misschien viel het doelpunt na 35 seconden wel te vroeg. Benjamin Roemeon schoot het leer na de eerste aanval, zonder dat de thuisclub de bal nog maar geraakt had, diagonaal in, 0-1. Toch liet de Hoofdklasser met een counter in de 5e minuut zien, dat het over een uiterst gewiekste voorhoede met veel snelheid beschikte. De gasten hadden wel veel meer balbezit, maar dat mocht van Scherpenzeel. DVS kwam wel tot een paar schoten en de nipte voorsprong bleef nog tot een klein half uur staan, maar in een tijdsbestek van zes minuten boog Scherpenzeel de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Arwin van Soest maakte de 1-1, Ismail Ouaddouh de 2-1 en Soufiane Laghmouchi de 3-1. Vooral de zuiverheid in de voorassist en de eindpassing bij de gastheren viel daarbij op. Twee minuten later leidde matig terugverdedigen in de 38e minuut bijna tot 4-1. De geelzwarten kwamen zelf niet verder meer dan twee hoekschoppen, zodat de rust inging met een 3-1 stand.

DVS na rust niet meer naderbij

Peter Wesselink hield het middenveld intact en wijzigde het hart van de verdediging. Er kwam meer pit in de wedstrijd van Ermelose zijde en hoewel de eerste kans nog voor de thuisclub was, vond DVS in de 48e minuut de aansluiting. Nicky van Hilten werd in de ‘zestien’ aangetikt en Ali Akla joeg de bal met veel overtuiging in de touwen, 3-2. De geelzwarten liepen in de tweede helft minder in het mes van de tegenstander, maar die gooide nog een ander wapen in de strijd; de vrije trap. Drie minuten na de 3-2 lepelde een vrije trap fraai in het doel van Melvin van de Beeten, 4-2. In het verdere verloop bleven de mogelijkheden voor DVS, dat in de 65e minuut wel weer dichterbij kwam. Op aangeven van Benjamin Roemeon in een goed opgezette aanval prikte Adriaan Kruisheer de bal vanaf links in de verre hoek binnen. Met nog een klein kwartier te gaan kende Scherpenzeel nog een scherpe counter, waaruit overgeschoten werd, kopte Ali Akla net naast en leverde het schot van Nicky van Hilten geen doelpunt op. Een minuut later, in de 81e, vond Nehkomi Veldt het gaatje in de Ermelose muur, 5-3. Dat werd ook de eindstand, doordat Ali Akla de meest uitgelezen mogelijkheid vijf minuten voor tijd in een één-tegen-één-situatie niet benutte.

Aangezien het de voorlaatste oefenwedstrijd betrof, kon er nog niet gesproken worden van een slechte generale. Zaterdag 14 augustus speelt DVS het laatste duel tegen Hoofdklasser Flevo Boys; een tegenstander, die de Ermeloërs in het verleden zo vaak vanuit de counter versloeg.