2 - 0

Flevo Boys 1

14 augustus 2021 14:30

Y. Kuipers

In de generale repetitie op de competitie een week voordat deze van start gaat op 21 augustus heeft DVS’33 Ermelo voor eigen publiek een regelmatige overwinning geboekt op Hoofdklasser Flevo Boys. In de openingsfase en de tweede helft waren de Ermeloërs de bovenliggende partij. Trainer Peter Wesselink werkte naar de basis toe en wisselde pas laat in het duel veelvuldig.

Geen score in eerste helft
Het eerste kwartier was voor de thuisclub, hoewel Flevo Boys met een aanval, waaruit een hoekschop ontstond, en een strak schot wel dreigender was. De beste kans was voor DVS, toen Tarik Evre in de 16e minuut een lange bal verzond, waaruit Benjamin Roemeon vrij op doelman Volken Huisman kon afgaan. Hij passeerde de goalie nog wel, maar zijn inzet werd vervolgens door Kelt Jager van de doellijn gehaald. In het laatste half uur waren de Emmeloorders gelijkwaardig aan de Derdedivisionist, maar veel kansen waren er voor de rust niet meer. Wel kreeg Yander Zandbergen in de 35e minuut na een uitstekende combinatie door het hart van de Ermelose verdediging een uitgelezen mogelijkheid, maar zijn schot miste elke richting.

Dominant DVS na de thee naar 2-0
Na de thee domineerde DVS de laatste oefenwedstrijd voor de competitie en kwam al drie minuten na de hervatting op voorsprong. Daar ging een overtreding binnen de beruchte lijnen op Benjamin Roemeon aan vooraf. Ali Akla schoot beheerst vanaf elf meter de 1-0 binnen. Die openingstreffer leek al snel een vervolg te krijgen, toen Quincy Veenhof het leer in de verre hoek tikte. Iedereen telde de 2-0 al, maar de bal kaatste via de paal voor de doellijn in de handen van de doelman. Behalve twee hoekschoppen rond de 80e minuut kon de Hoofdklasser niets meer noteren behalve een groot aantal wissels. Uit een voorzet van Nicky van Hilten raakte Stef Nijland in de 57e minuut de bal goed; door een optisch bedrog door een bal achter het doel leek het een doelpunt, maar doelman Volken Huisman had knap met een reflex gered. Ook Benjamin Roemeon stuitte in de 70e minuut op de goalie. Zeven minuten later was het wel 2-0. Uit een goedlopende aanval bracht Quincy Veenhof de bal vanaf rechts afgemeten bij Eren Turan Yavuz, die me een goede balbehandeling fraai inschoot. Daarbij bleef het, doordat schoten van Quincy Veenhof en Tarik Evre rond de 85e minuut net naast gingen. Een regelmatige overwinning dus.
Het eerstvolgende duel betreft de start van de competitie tegen de amateurs van Ajax op zaterdag 21 augustus