DVS’33 Ermelo een helft op dreef tegen Go Ahead Kampen

5 - 1

Go Ahead Kampen 1

24 augustus 2021 20:15

In de extra oefenwedstrijd thuis tegen eersteklasser Go Ahead Kampen was DVS’33 Ermelo één helft op dreef. Met een gemiddelde van een doelpunt per drie minuten openden geelzwarten sterk, maar ook halverwege lag de thuisclub op koers voor de dubbele cijfers. In het tweede bedrijf boden de bezoekers meer weerwerk.

De wedstrijd was door peter Wesselink ook bedoeld om spelers aan het werk te zetten, die wat minder speeltijd hadden gehad. Verrassend was de plaats onder de lat voor Niels Seller van JO19.

Gedreven DVS met flitsende opening

Go Ahead Kampen wilde wel voetballen, maar werd al snel onder de voet gelopen door de thuisclub. Dat resulteerde al binnen tien minuten voor een 3-0 voorsprong. Nadat Ali Akla in de 5e minuut oog in oog met de Kamper sluitpost nog niet verder kwam dan een hoekschop, kopte Tim van den Berg de 1-0 in. Twee minuten later bediende Ali Akla Quincy Veenhof, die met een strak schot de 2-0 in de touwen joeg. In de 9e minuut rondde Maarten van Dijk een voorzet van Ali Akla af, 3-0. De kansen bleven zich voordoen in de volgende twintig minuten kwam de 4-0 op het scorebord. De gasten hadden toen al twee wissels gepleegd, waarvan een vanwege een blessure. Ook met de routine van Dennis van der Wal kon Go Ahead een hogere score niet voorkomen. Met een prachtige aanval over veel schijven kon Quincy Veenhof de 4-0 binnenschuiven. Een minuut daarvoor had de actie van Eren Turan Yavuz eigenlijk aan een treffer verdiend, toen hij na het inspelen van achteruit knap wegdraaide en de steekpass op Ali Akla verzond. De ruststand zou ook nog 5-0 worden, toen Akla de doelman omspeelde en simpel de vijfde binnen schoot. Nog steeds op koers voor dubbele cijfers.

“Kowet” na rust beter in de wedstrijd.

Met de wissels aan beide zijden kwamen de Kampenaren beter in de wedstrijden dat bood al in de 47e minuut een goede mogelijkheid. Pas na een kwartier noteerde Benjamin Roemeon met een schot, dat over ging, de eerste doelpoging van de gastheren in de tweede helft. De inzet van Hellendoorn ging echter voorlangs. Bij DVS maakten in de 62e minuut Mischa van der Stoel en Mounir Berhout hun opwachting. De laatste leek zijn debuut in de hoofdmacht al direct met een doelpunt op te luisteren met een lange rush, maar die eindigde tussen twee Kamper verdedigers en een lichte blessure voor de jongeling. Direct hierop vonden de roodgelen de eretreffer. Uit een voorzet vanaf rechts kopte Leifer bijna op de doellijn de 5-1 in. De bezoekers waren na een goede aanval in de 70e minuut nog dicht bij een tweede treffer na een goede aanval, maar die inzet ging over. DVS kwam zelf ook niet meer tot scoren, hoewel Stef Nijland in de 79e minuut uit een serieuze schietkans het leer over zag gaan en Benjamin Roemeon drie minuten later tot tweemaal toe op de doelman stuitte. Het werd derhalve 5-1.