DVS’33 Ermelo laat eer aan Spakenburg

Spakenburg 1

-

21 oktober 2021 20:00

DVS’33 Ermelo heeft in een oefenwedstrijd de eer moeten laten aan sv Spakenburg. Na een 3-1 ruststand won de Tweededivisionist op “De Westmaat” met 5-2. Beide coaches gaven een aantal andere voetballers speeltijd of experimenteerden met basisspelers op andere posities. Zo speelde Stijn Schipper uit O23 in het hart van de Ermelose defensie. Voor de rust boden de Ermeloërs prima tegenspel; daarna werd het minder.

DVS ondanks goed veldspel met 3-1 achter
Het veldspel van DVS was in de eerste helft heel behoorlijk; misschien wel verzorgder dan dat van de “Blauwen”. Veel gevaar gaf dat in de eerste twintig minuten niet te zien. De thuisclub had vervolgens wel meer dreiging, toen de opkomende backs tweemaal de achterlijn haalden en er ook twee keer gescoord werd. In 19e minuut kopte Frank Olijve, die daarvoor toch wel erg veel vrijheid kreeg, een voorzet vanaf links in, 1-0 en zeven minuten later schoot clubtopscorer Robin Eindhoven een assist vanaf recht met succes binnen, 2-0. De geelzwarten antwoordden snel, toen Coen Vloedgraven na een combinatie met precisie in de 28e minuut van buiten de ‘zestien’ bij de linker paal laag inschoot. DVS zou in het restant van de eerste helft nog drie schietkansjes krijgen, maar daar bleef het bij. De gastheren speelden voor de rust een situatie van drie tegen twee niet goed uit, maar gingen toch nog met een 3-1 voorsprong aan de thee. Lowie van Zundert kon na balverlies aanleggen en scoorde.

DVS in matige tweede helft mindere van Spakenburg
Met vijf wissels in de rust aan Ermelose kant en drie aan Spakenburgse zag het veldspel er in de tweede helft minder goed uit. Een gretig ingevallen Nicky van Hilten tekende kort na de aftrap voor de tweede helft wel voor de eerste doelpoging, maar zijn schot na een rush ging naast. Beter verging het Robin Eindhoven in de 50e minuut, toen hij invaller-doelman Melvin van Beeten met een diagonaal schot passeerde, 4-1. Met Spakenburg nu als bovenliggende partij lag een hogere score in het verschiet, maar was de beste kans halverwege het tweede bedrijf toch voor DVS. Quincy Veenhof kwam oog in oog te staan met de Spakenburgse sluitpost, maar kreeg het leer niet langs de goalie. In dezelfde minuut stopte de doelman een schot van Benjamin Roemeon. Vervolgens kreeg Spakenburg vier kansen, waarvan de laatste drie voor het binnenlopen, om uit te lopen naar een grote uitslag. In die fase liepen er nog slechts vier basisspelers in het geelzwart. Mounir Berhout ha de plaats toen al ingenomen van Benjamin Roemeon. Desalniettemin kreeg de stand een schappelijk aanzien, nadat Coen Vloedgraven de bal in de 88e minuut met een bekeken boog achter de Spakenburgse verdediging had gelegd en Quincy Veenhof met een prachtige stift de achterstand terugbracht tot 4-2. Roy Tol zou de marge echter een minuut later weer op drie brengen. Een 5-2 nederlaag dus voor de geelzwarten, die dinsdagavond zeker in een sterkere samenstelling aan de aftrap voor de voor de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven zullen staan.