• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

DVS’33 ERMELO NAAR 8E FINALE NA ZEGE IN MISTIG VEEN

Achilles Veen

0 - 2

DVS'33 Ermelo 1

6'
49'
Ali Akla (schot)

Competitie

2e ronde (32) 2e ronde

Datum

16 december 2021 20:00

Scheidsrechter

L. Timmer

Accommodatie

Sportpark De Hanen Weide
Groeneweg 4
4264RN
VEEN
tel. 0416-691794

Voorbereiding
Beide trainers hadden zich uiteraard goed voorbereid op dit bekertreffen. DVS was door Achilles-trainer John Karelse of een assistent driemaal bekeken, waaronder de derby tegen VVOG. Bovendien had de oefenmeester van de thuisclub een uitvoerige analyse van SteDoCo-coach Frans Adelaar ontvangen. Als die gebaseerd was op de wedstrijd van de geelzwarten onlangs in Hoornaar met een 3-1 overwinning voor de Zuid-Hollanders, gaf dat een vertekend beeld. Het was toen een wonder, dat DVS niet met minimaal een punt van het veld stapte. Hoewel de oud-goalie aangaf van NAC geen angst te kennen voor de Ermelose Derdedivisionist, wel respect, liet hij zijn ploeg toch niet vanaf het eerste fluitsignaal hoog druk te zetten. Door in de vorige ronde zondagderdedivisionist Unitas direct bij de strot te grijpen, startte Achilles Veen toch beducht voor de Ermelose voorhoede en de hoogstaande backs wat behoudender.

DSC08760.jpg
 
DVS draagt vroege voorsprong de rust in
DVS nam na het eerste fluitsignaal van de verder goed leidende scheidsrechter Timmer uit Apeldoorn het initiatief en werd daar ook voor beloond. Nadat de voorzet van de gretige Ali Akla in de 4e minuut nog te scherp was, namen de Ermeloërs uit een uitstekende aanval in de 6e minuut een voorsprong. De pass van Tarik Evre werd met het hoofd teruggelegd door Coen Vloedgraven op de hangende spits Adriaan Kruisheer. Die legde de bal met een goede pass bij de mee opgekomen Nicky van Hilten, die zijn kopbal exact de juiste richting, hoogte en snelheid meegaf. De duik van doelman Jordy Zielschot was voor de vorm, want hij was volslagen kansloos, 0-1. De gastheren moesten dus al vroeg in de achtervolging. Die uitdaging pakte Achilles ook meten op, want de schroom werd van zich afgeworpen. Vooralsnog leverde dat slechts twee hoekschoppen op in de 8e minuut, maar direct hierop moest doelman Daan Huiskamp zijn eerste redding verrichten.
DSC_6418.jpg
De snelle rechtsback Zail Moghal beëindigde zijn rush met een schot in de korte hoek, dat gepareerd werd door de Ermelose sluitpost. Weer een minuut later zette Benjamin Roemeon aan de andere kant met zijn ploegmaat Adriaan Kruisheer in een goede scoringspositie, maar zijn inzet ging via de hand van doelman Zielschot naast. DVS liet in die fase wel een wat hogere handelingssnelheid zien en anticipeerde ook beter op de afvallende ballen. Dat nam niet weg, dat Achilles Veen zich in de 16e minuut weer naar een goede kans combineerde. De man met de ideeën voorin, Remon Koenen kreeg zo zelf de mogelijkheid om zijn ploeg langszij te brengen, maar van dichtbij kreeg hij het leer niet langs Daan Huiskamp. Het spel bleef wel redelijk op en neer gaan. Na een slechte pass in de 24e minuut ontstond er weer perspectief voor de Hoofdklasser, maar de voorzet vanaf links van Remon Koenen was net te hoog voor de lange spits Thomas Schilders. In de tegenstoot stuurde Maarten van Dijk Benjamin Roemeon langs de lijn weg, maar zijn assist bereikte in de ‘zestien’ net Ali Akla niet. Zo was het in deze fase zeker nog een echt cupduel. Ali Akla bediende weer een minuut later Adriaan kruisheer, die zijn schot net naast zag gaan. Vervolgens sloop er in het laatste kwartier voor rust toch wat onrust in de Ermelose gelederen, waardoor de thuisclub toch goede kansen kreeg. Na een handig hakballetje van Teun Sebregts kon Vincent het Hoof vanaf links de bal panklaar op het hoofd van Thomas de Man leggen. Die wilde de bal in de verre rechterhoek aaien.
ta20211216811.jpg
De kopbal was weliswaar gericht, maar te zacht, zodat Daan Huiskamp met een fraaie zweefduik kon redden. Uit een volgende combinatie zocht Remon Koenen een minuut later met zijn schot ook de rechterhoek, maar ging de bal via de vingertoppen van Daan Huiskamp net naast. In de laatste vijf minuten voor de rust kreeg DVS de controle weer terug. Geen van beide ploegen kwam nog in scoringspositie, zodat de thee genuttigd werd met een 0-1 voorsprong voor de Derdedivisionist.
 
DVS na rookgordijn in rust naar snelle, beslissende treffer
De Veense aanhang legde in de rust met het vuurwerk een rookgordijn aan, waardoor de tweede helft nog zo’n tien minuten op zich liet wachten. Wat John Karelse met zijn ploeg ook van plan was; Achilles kreeg al snel na de aftrap voor het tweede bedrijf een dreun te verwerken na een goede aanval van de Ermeloërs. Maarten van Dijk stuurde in de 48e minuut Benjamin op links de vrije ruimte in en schoof het leer strak voor. De mee opgekomen Coen Vloedgraven liet de bal slim lopen, waardoor ook centrale verdediger Thijs van den Berg niet ingreep. De instormende Ali Akla legde vervolgens alle energie in het schot, dat voor doelman Jordy Zielschot onhoudbaar was, 0-2. Dat dreunde nog wel even na bij de groenwitten. Vervolgens rook DVS drie minuten later zelfs aan een derde treffer.
DSC_6484.jpg
Uit een voorzet van Ali Akla bracht Maarten van Dijk de bal bij Benjamin Roemeon, die het leer met zijn hoofd schampte. De Veense goalie hield de kopbal met moeite uit zijn doel. Achilles kwam in die fase niet zoveel aan aanvallen toe, hoewel er in de 58e minuut nog wel een schietkans ontstond voor Maarten Boddaert uit een corner. De verdediger schoot echter hoog over. In de volgende minuut bereikte Nicky van Hilten met zijn crosspass Benjamin Roemeon, die naar binnen ging en een schot loste. Dat werd met de vuist gestopt door doelman Zielschot. De corner, die hier op volgde, werd niet weggewerkt, zodat Benjamin Roemeon nogmaals kon inschieten, maar ook nu redde de sluitpost. Ook Ali Akla schoot na een uur voetbal uit een voorzet van Benjamin Roemeon naast. Inmiddels werd de mist steeds dichter en waren de verrichtingen aan de overkant van het veld vanaf de tribune al niet meer te zien. Om het tij te keren had John Karelse precies halverwege de tweede helft drie wissels klaar staan, maar die kwamen er vooralsnog niet in, omdat de leidsman besloot, dat verder voetballen niet mogelijk was. De wedstrijd werd reglementair voor een half stilgelegd. Vervolgens was het aan de arbiter om te bepalen, of de wedstrijd nog uitgespeeld kon worden. Dat bleek het geval. De Achilles-coach wisselde alsnog. Verdediger Vincent van Hoof ging eraf, samen met spits Thomas Schilders en Niek Wilborts. Bij DVS kwam Quincy Veenhof in het veld voor Maarten van Dijk.
DSC_6401.jpg
Met veel opportunisme hoopte Karelse, dat zijn ploeg snel de aansluiting zou vinden. Toch was het eerste gevaar in de 70e minuut wel voor de bezoekers na een combinatie tussen Quincy Veenhof en Benjamin Roemeon. De laatste kwam echter niet tot een schot. In de 77e minuut had de rappe aanvaller de wedstrijd zelfs in het slot kunnen schieten, toe hij zich ontworstelde aan Maarten Boddaert en uit de mistflarden vrij voor doelman Jordy Zielschot opdook. Nu stond de paal een treffer in de weg. In het slotoffensief van Achilles ontstond er nog wel ruimte op de rechterflank, maar bruikbare voorzetten leverde dat niet op. Zeker de hoge ballen waren een makkelijke prooi voor de kopgrage hoofden van Tarik Evre en Tim van de Berg. Teun Sebregts kwam in de 80e minuut nog wel tot een schot vanuit de tweede lijn, dat maar decimeters naast ging. Bij DVS maakte Adriaan Kruisheer nog plaats voor Nassim El Ablak, die twee keer tevergeefs probeerde zijn directe tegenstander met een persoonlijke actie te verschalken. Benjamin Roemeon kwam na doorzetten nog wel tot een schietkans, maar had al zoveel moeite om op de been te blijven, dat zijn schot kracht ontbeerde. Voor Achilles Veen resteerde er nu niet veel meer dan een eretreffer. Die kwam er niet ondanks de kopbal van Maarten Boddaert. DVS counterde nog naar een laatste kans, maar Quincy Veenhof slaagde er niet in om zijn man uit te spelen. Zo bleef het bij 0-2, waarmee nieuwe historie geschreven werd.
De uitblinkende doelman Daan Huiskamp en DVS-trainer hoopten in de loting op een thuiswedstrijd tegen Excelsior Maassluis, maar dan wel met publiek. Ook de oefenmeester van de tricolores zag zijn ploeg het liefst gekoppeld aan de winnaar van Achilles Veen-DVS’33 Ermelo.
DSC_6339.jpg
 
“Dit resultaat is goed voor de club.”
“We hebben de bekerwedstrijd benaderd net zoals we normaal voor de competitie doen, hoewel het natuurlijk wel om één resultaat gaat” gaf Peter Wesselink na afloop in zijn analyse aan. “Ali begon in de basis; hij was er klaar voor en viel goed in tegen Barendrecht. Hij kan zelf ook iets creëren. Verder hebben we vastgehouden aan wat we al een tijdje doen. We hebben niets anders gedaan in de voorbereiding. Ik wist van Achilles Veen, dat ze klassiek met 4-3-3- speelden en met echte buitenspelers vroeg de voorzet te geven. Zij proberen in kopduels te komen en voor de tweede bal te gaan. Dat zag je met name ook in de eerste helft. We bleven met Tarik en Tim wel redelijk rustig in de opbouw. Even speelden we ook wel heel hoog en dan zie je, dat we ook wel goed kunnen voetballen. Met het indribbelen van Tarik of van Tim moeten zij keuzes maken en daar hebben we het de eerste helft wel wat laten liggen. Soms moesten we ook wel wat meer risico nemen door die crossbal te spelen en daar vielen ook de doelpunten uit. Ik vond ons aan de bal ook wel wat beter dan hun. Misschien zat er bij ons wel wat meer angst, nadat zij een paar keer goed doorgekomen waren. Toen hadden we ook wat minder initiatief en konden de bal ook wat minder makkelijk kwijt voorin. Toen hadden zij ook even de overhand. Dat is ook maar een hele korte periode geweest. We hadden ook niet echt controle op de crosspas van hun rechtercentrale verdediger op onze rechtsbackpositie. Daar maakten wij met doordekken ook niet altijd gelukkige keuzes. Nicky moest daardoor zijn ruimte verlaten en daar kwamen zij dan met nieuwe mensen in. We hebben in de eerste helft aan die kant ook wat mogelijkheden weggegeven.
DSC_6454.jpg
Daar zijn ze in de eerste helft een keer of vier, vijf doorgekomen. In de tweede helft hebben we rechtercentrale dichtgezet en zorgden ervoor, dat die linker, die kale de bal kreeg. Die speelde niet de crossbal, maar ging indribbelen en mensen inspelen. Die ballen leverden zij allemaal in, dus hadden we dat onder controle. Eigenlijk zijn we in de tweede helft ook niet meer in gevaar geweest. Die 0-2 was natuurlijk een mooie goal. Na die goal hebben we nog de mooiste kansen gehad met drie, vier mensen in hun zestienmeter. Het mooie was toen al wel van de wedstrijd af. Ik had er eigenlijk niet meer op gerekend, dat we nog terug in het veld zouden komen. Als je na een uur voetbal een half uur niets doet, ben je niet zomaar fit meer. Daar hadden zij ook last van. Maarten zat een beetje vol en Adriaan zat er wat doorheen en daar nemen we geen risico mee. Dat waren ook logische wissels. Voor ons werd het toen vooral tegenhouden, zorgen dat we druk op de bal hebben en uiteindelijk hebben we nog twee, drie goede kansen gehad. Dan gaat het niet alleen om die twee goede koppers bij ons centraal, maar ook om de mensen daarvoor, zoals Lars en Coen, die die tweede bal oppakken. Al met al zijn we niet meer in de problemen geweest. Dit resultaat is goed voor de club.”
DSC_6494.jpg
 
DSC08755.jpg

ta20211216807.jpg
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre, Tim van de Berg, Finn Kluiver, Coen Vloedgraven, Lars Dekker, Maarten van Dijk (67’ Quincy Veenhof), Ali Akla, Adriaan Kruisheer (81’ Nassim El Ablak), Benjamin Roemeon.
Opstelling Achilles Veen: Jordy Zielschot, Zain Moghal, Glen Kools, Thijs van den Berg, Maarten Boddaert, Vincent van Hoof (67’ Rico Geeroms), Niek Wilborts Gino Dix), Thomas de Man, Teun Sebregts, Thomas Schilders (67’ Sen Aerts), Remon Koenen.
 
Scheidrechter: dhr. L Timmer uit Apeldoorn
 
Scoreverloop: 6’ Nicky van Hilten 0-1, 48’ Ali Akla 0-2.
 
Resultaten Tweede ronde KNVB Beker
De eerste grote verrassing diende zich al op de dinsdagavond aan, toen Tweededivisionist Excelsior Maasluis aan de Oude Meerdijk FC Emmen met 0-1 versloeg. Daarmee zouden er in ieder geval twee amateurclubs in de achtste finale vertegenwoordigd zijn. Eerder die avond nam zondagderdedivisonist vv Gemert in de Residentie tot tweemaal toe een voorsprong, maar verloor uiteindelijk van ADO Den Haag. Spakenburg kwam in Velsen-Zuid nog wel terug van een 1-0 en een 3-1 achterstand, maar ging uiteindelijk in de verlenging wel met 5-3 onderuit tegen Telstar. PEC Zwolle schudde voor even de sores in de eredivisie van zich af en won afgetekend met 4-0 van MVV. NAC leek de buit binnen te hebben, maar won thuis na de gelijkmaker alsnog met 3-2 van FC Utrecht. Competitiegenoot Harkemase Boys kon het woensdagavond in de eerste helft lang droog houden, maar ging er op de eigen “Bosk” alsnog met 0-5 op tegen RKC. De meest recente competitietegenstander van DVS, Barendrecht, kreeg een droomloting met Ajax en verloor met 4-0 nog alleszins schappelijk van de B-keus van regerend landskampioen en bekerhouder Ajax. Om de historische plaatsing van DVS voor de achtste finale nog maar eens extra luister bij te zetten; de Ermeloërs zijn in het seizoen ’21-’22 verder gekomen dan Feyenoord. De Rotterdammers verslikten zich in de Grolsch Veste in FC Twente en verloren in de verlenging met 2-1. AZ ging in Alkmaar met 4-1 door ten koste van Heracles. Vitesse boog in de Gelredome een achterstand om in een 2-1 zege op Sparta Rotterdam. Ook de derde Rotterdamse club Excelsior moest in eigenhuis haar meerdere erkennen in FC Groningen, maar wel na verlenging, waarin de Stadjes nog tweemaal scoorden, 2-4. Go Ahead Eagles behaalde in Deventer een regelmatige 2-0 overwinning op Roda JC. PSV versloeg in Eindhoven met dezelfde cijfers Fortuna Sittard. In de Friese hoofdstad zegevierde NEC met 1-2 over sc Cambuur. De Groesbeekse Tweededivisionist hield lang stand in het Friese Haagje, maar De Treffers moest in de slotfase toch met 2-0 buigen voor sc Heerenveen. De onderstreepte clubs gaan dus de koker in voor de loting op zaterdagavond 18 december.