DVS’33 Ermelo veel te sterk voor csv Apeldoorn

csv Apeldoorn 1

1 - 4

27 november 2021 15:00

In plaats van de competitiewedstrijd bij Barendrecht oefende DVS’33 Ermelo in het Orderbosch tegen csv Apeldoorn. De geelzwarten waren simpelweg veel te sterk voor de thuisspelende eersteklasser, maar lieten na om dat krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Peter Wesselink hield Stef Nijland en Nassim El Ablak, die tegen SteDoCo nog zo sterk invielen, buiten de ploeg. Ali Akla startte wel op de rechterflank, terwijl Quincy Veenhof centraal speelde. Ook Hayri Pinarci begon in de basis, evenals Jeremy Jonker, die nu met Tim van de Berg het hart van de Ermelose defensie vormde.
In de Derde Divisie A werden naast Barendrecht-DVS’333 Ermelo nog twee wedstrijden afgelast, namelijk Staphorst-DOVO en GOES-FC Lisse. Naast voorspelbare overwinningen waren er ook weer verrassingen.
Onduidelijk is, of deze ronde de laatste was in dit kalenderjaar. Door de aanscherping van de coronamaatregelen mag er nog wel op de zaterdagmiddag tot de lockdown gevoetbald worden, maar mag er na 17:00 uur niet getraind worden. En daar wringt de voetbalschoen, wil men spelers fit houden.

Sterker DVS toch nog naar 1-4 overwinning
Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Bronsvoort uit Deventer was DVS de veel sterkere ploeg. Dat leverde de geelzwarten in het eerste kwartier vijf kansen op, waarbij bij de laatste de inzet van Benjamin Roemeon nog op de doellijn gekeerd werd door Cedric Bultman. Pas enkele minuten daarna kwam csv Apeldoorn tot de eerste dreiging. Het Ermelose overwicht bleef, maar de kansen namen in het tweede kwartier af. Alleen Hayri Pinarci verzond een schot, dat net naast de rechter kruising ging. De voormalige doelman van DVS, Dean Bredewoldt leek de nul te houden tot aan de rust, tot Quincy Veenhof hem in de 42e minuut versloeg met een schuiver, 0-1.
De tweede helft werd vervolgd met een aantal wissels aan beide zijden. Nu verdubbelde de Derdedivisionist de marge al snel na de hervatting, toen Lars Dekker beheerst de 0-1 inschoot. Een logische stand, maar de thuisclub vond drie minuten later alweer de aansluiting, toen de Ermelose verdediging na een snel genomen vrije trap volledig werd uitgespeeld. Clubtopscorer Laurens van den Enk kon de 1-2 eenvoudig binnenlopen. Halverwege de tweede helft herstelde invaller Mounir Berhout van O23 de marge van twee weer door in de rebound de 1-3 in te koppen. Natuurlijk was het een andere ingevallen jongeling, Mischa van der Stoel uiteraard ook gegund om te scoren, maar zijn schot richting de kruising eindigde in het zijnet. De 1-4 eindstand kwam zes minuten voor tijd alsnog tot stand, toen Quincy Veenhof in de rebound raak schoot. Het was natuurlijk goed om te zien, dat schieten loont, zeker als men alert is op de rebound.

Resultaten Derde Divisie 27 november (speelronde 14, 2e ronde tweede periode):
De stand in de Derde Divisie geeft na veertien speelronden een wat vertekend beeld, doordat slechts een club alle veertien speelronden actief was. Tien clubs misten een wedstrijd en vier al twee, waaronder DVS. Twee clubs hebben een achterstand van drie wedstrijden en Barendrecht moet zelfs vier wedstrijden inhalen. In deze ronden gingen dus de wedstrijden Barendrecht-DVS, GOES-FC Lisse en Staphorst-DOVO eruit. Na deze ronden leiden drie clubs de dans om de titel, terwijl er in de tweede periode nog zeven clubs zonder puntverlies zijn, maar daaronder zitten ook DOVO en Barendrecht, die in de tweede periode nog niet actief waren. FC Lisse met 23 uit 12 zou zonder te spelen in ieder geval nog medekoploper zijn en kreeg inderdaad gezelschap van twee concurrenten. GOES kreeg natuurlijk niet de mogelijkheid om zich met 6 uit 11 van de rode lantaarn te ontdoen. DVS moest een plaats prijsgeven en staat met 20 uit 12 zevende. Ook Staphorst zakte met 19 uit 13 een plek naar de achtste. Ook Barendrecht leverde een plaats in en vindt zich met 13 uit 10 terug op de dertiende stek. Ook DOVO leverde een positie in en staat met 10 uit 11 zestiende.
Sportlust’46-hsv Hoek: Dat er wel degelijk kwaliteiten in de Zeeuws-Vlaamse ploeg zitten bleek wel uit de snelle voorsprong, maar het hechte collectief van Sportlust’46 had dat voor rust nog hersteld. Ondanks dat beide clubs na de rust nog kansen kregen, werd er niet meer gescoord. Door de 2-1 winst kwamen de Woerdenaren naast FC Lisse en namen op basis van een beter doelsaldo de koppositie zelfs over. Hoek bezet nu met 12 uit 12 de beste indirecte degradatieplaats.
Harkemase Boys-Sparta Nijkerk: De beoogde kampioen kreeg de 0-1 cadeau, maar Harkemase Boys nam nog voor rust een 2-1 voorsprong. Met twee treffers van Maurice de Ruiter boog Sparta Nijkerk dat om in een 2-3 zege, waarmee de oranjehemden evenveel punten heeft als Sportlust’46 en FC Lisse, maar die twee clubs hebben wel betere doelcijfers. Dit trio behoort eveneens tot een kwartet clubs, die na twee wedstrijden 6 punten heeft in de tweede periode. De Harekieten zakten door de nederlaag naar de vijfde plek met 21 uit 13.
Excelsior’31-ACV: Beide clubs bezitten aardig voetballend vermogen, maar de Rijssenaren hebben voorin meer te bieden. Dat werd op “De Koerbelt” duidelijk met de 3-0 overwinning voor de thuisclub. Daarmee klom Excelsior’31 met 23 uit 13 over Harkemase Boys heen naar de vierde plaats.
Ter Leede-SteDoCo: De Hoornaars boden de thuisclub meer ruimte dan een week eerder aan DVS. Ter Leede profiteerde er dankbaar van en nam een 3-0 voorsprong. Na de 3-1 roken de bezoekers nog wel aan de 3-2, maar die kwam er niet meer. Daarmee werd niet alleen de leidende positie in de Tweede periode opgegeven, maar stagneerde met 17 uit 12 de verdere opmars op de ranglijst. Het is aan de concurrentie daaronder te danken, dat SteDoCo zich handhaafde op de negende plaats. Met nu 21 uit 14 verdreven de Sassenheimers DVS van de zesde plaats.
Ajax (am)-VVOG: Op de Harderwijkers is geen peil te trekken, maar Jeremy de Graaf nam zijn ploeg aan de hand naar een ruime zege. Steeds als de hoofdstedelingen wat terugdeden, antwoordden de groenwitten juist. Uiteindelijk stond er een 3-6 overwinning voor VVOG op het scorebord, zodat het met 13 uit 13 weer vier concurrenten onder zich heeft. Ajax handhaafde zich met 16 uit 13 op de dertiende plek.
VVSB-ODIN’59: In Heemskerk beseft men, dat dit soort kelderduels gewonnen moet worden. Eenvoudig ging het niet tegen een opponent, die zich onder een nieuwe trainer wil oprichten. Na de 0-1 ruststand moest ODIN’59 wel de gelijkmaker toestaan, maar trok uiteindelijk met 1-2 toch aan het langste eind. Daarmee leiden de geelblauwen mede in de tweede periode. Dat is leuk, maar de eerste zorg is om uit het degradatiegewoel te komen. Met 15 uit 13 werd vooralsnog de twaalfde plaats bereikt, maar de stand is qua verliespunten vertekend. VVSB kon met 9 uit 12 de voorlaatste plaats niet verlaten.