Dierensteinweg 6
2991XJ
BARENDRECHT
tel. 0180-613821

DVS’33 Ermelo heeft de inhaalwedstrijd in en tegen Barendrecht gelijk gespeeld. De geelzwarten gingen nog met een verdiende voorsprong de rust in, maar halverwege het tweede bedrijf moesten zij in de achtervolging. De thuisclub had de wedstrijd in het slot kunnen schieten, maar de equipe van Peter Wesselink vocht zich na de wissels naar een 2-2 en er had meer ingezeten, als de leidsman van dienst zijn woorden achteraf op het moment zelf om had gezet in daden. Nu bleef het 2-2, wat wel een redelijke afspiegeling was van de wedstrijd.
Trainer Elzinga van de gastheren kan inmiddels weer een beroep doen op een aantal sterkhouders, waaronder Ugur Altintas, maar moest het nog wel stellen zonder Tim Eekman. Met Ali Akla had Peter Wesselink slechts een aanvaller op de bank zitten. De frontlinie werd gevormd door het trio, dat wekelijks in de basis staat.
Hoewel vanwege de coronamaatregelen de activiteiten na 17:00 uur zijn stilgelegd, konden de twee clubs toch aantreden voor dit duel, dat een week eerder vanwege coronabesmettingen bij Barendrecht was afgelast, omdat beide clubs nog in de KNVB Beker actief zijn en uitgezonderd waren voor de beperkende maatregelen.

DVS met voorsprong de rust in
Op een regenachtige “Bongerd” was de opening nog licht voor de thuisclub. Die fase werd afgesloten met een vrije trap recht voor het doel van Daan Huiskamp op zo’n twintig meter. Joey Jongman kreeg de bal door de muur richting de verre rechterhoek. Met een prachtige snoekduik voorkwam de Ermelose goalie een achterstand. Vervolgens kreeg DVS steeds meer controle over de wedstrijd met een sterk spelende Lars Dekker en creëerde ook een veldoverwicht. Dat leverde in de 12e minuut ook een goede schietkans op voor Nicky van Hilten, in stelling gebracht na een lange bal van Tarik Evre. Het schot ging rakelings langs de kruising. In de 16e minuut leidde het hoog druk zetten voor de bezoekers tot succes; Adriaan Kruisheer bediende daarop Quincy Veenhof, die de keeper omspeelde en beheerst afrondde, 0-1. Ook Barendrecht kreeg een schietkans in de 20e minuut, maar dat ging hoog over. Ondanks het Ermelose veldoverwicht combineerde Barendrecht zich in de 30e minuut goed naar een overtalsituatie, maar voordat het echt gevaarlijk werd, zette Lars Dekker er nog een voetje tussen. Voor Tarik Evre deed zich aan de zijlijn nog een vervelende situatie voor, toen hij in botsing kwam met Ugur Altintag. De laatste landde met zijn volle gewicht op de centrale verdediger, die desondanks wel door speelde. Verder deden zich niet veel kansen meer voor.

DVS in slotfase met succes in de achtervolging
In de rust hield Tarik Evre zijn spieren en oefende zijn schotkracht. Eigenlijk kon hij niet verder spelen, maar hij probeerde het toch. Derhalve waren er geen wissels halverwege. Barendrecht probeerde de bakens in de tweede helft te verzetten en drong meer aan. De eerste mogelijkheid in de tweede helft was ook voor de roodwitten. Een vrije trap in de 58e minuut werd weliswaar nog gekeerd, maar in het vervolg dwong Marouane Bakour doelman Daan Huiskamp tot een knappe redding. De eerste gevaarlijke aanval van DVS in de 51e minuut had zomaar de 0-2 kunnen betekenen. Nadat het spel verlegd was van links naar de rechtervleugel, haalde Coen Vloedgraven de achterlijn. De assist kwam via een verdediger voor de voeten van Maarten van Dijk. Zijn inzet werd echter door Wouter Rieken op de doellijn gekeerd. Het was een korte opleving. Hoewel DVS nog wel rustig leek in de verdediging, maar niet meer op het middenveld en voorin. De gelijkmaker diende zich aan en viel in de 54e minuut. De bal belandde in de ‘zestien’ bij Ugur Altintag, die na een kapbeweging en een schot in de korte hoek de 1-1 aantekende. Barendrecht wilde nu ook doordrukken. Het vallende schot van Joey Jongman in de 58e minuut, dat op het dak van het doel landde, was natuurlijk geen uitgespeelde kans, maar de uitval na een Ermelose aanvalspoging halverwege de tweede helft wel. Een lange bal van Jongman in het strafschopgebied werd door Bakour breed gelegd op Ugur Altintag, die Daan Huiskamp met zijn schot, nu in de linkerhoek, voor de tweede keer versloeg, 2-1. Toch was DVS twee minuten later bijna weer bij de gelijkmaker, toen Adriaan Kruisheer een vrije trap nam. Die bereikte geen medespeler, maar via Altintas ging die bijna in het Barendrechtse doel, maar deze “hattrick” bleef hem bespaard. In de omschakeling kwamen de roodwitten met drie spelers tegenover een Tim van de Berg te staan. Dat leek goed uitgespeeld te worden, maar de balaanname van Niels Vorthoren was te slecht, waardoor een uitgelezen kans verloren ging. Peter Wesselink greep direct in en wisselde drie spelers. Voor Tarik Evre was het vanwege zijn blessure echt einde van dit verhaal, althans voor deze episode, en werd gewisseld voor Jeremy Jonker. Finn Kluiver en Maarten van dijk verlieten eveneens het veld voor Hayri Pinarci en Ali Akla. Ook de tegenstander wisselde; Joey Jongman voor Bart Deprez. DVS kwam zowaar weer aan voetballen toe en ging opzoek naar de gelkijkmaker. De echte druk kwam weer in de laatste tien minuten van de wedstrijd. In de 85e minuut werd doelman Jeffrey Verkerk ook serieus beproefd. Na een crosspass van links, bezorgde de mee opgekomen Nicky van Hilten de bal bij Ali Akla. Het harde schot koerste op de korte hoek aan, maar de Barendrechtse sluitpost lag in de weg. In het vervolg kwam de 2-2 er alsnog, nadat Ali Akla de bal heroverde en Adriaan Kruisheer bereikte. Zijn schot trof wel doel. Het zorgde voor een hectische slotfase, waarin DVS zich nog het meest inspande voor de overwinning. In het begin van de extra tijd ging nog in met en overtalsituatie voor de thuisclub, maar Jeremy Jonker greep goed in en tikte de bal voor de voet van Vorthoren weg. Na een overtreding op Ali Akla mocht Adriaan Kruisheer links op de rand van de ‘zestien’ in de 2e minuut van de extra tijd nog een vrije trap nemen. Die kwam overduidelijk op de arm van een Barendrechtse verdediger en die arm bevond zich niet op een natuurlijke positie langs het lichaam. Scheidsrechter Cairo uit Den Bosch verontschuldigde zich later bij DVS’ers, maar daar hadden de geelzwarten niets aan. De Ermeloërs reclameerden heftig en vergaten daarmee de voortzetting, waardoor Barendrecht nog een keer kon counteren. Marouane Bakour kreeg zodoende nog de enorme kans om zijn ploeg naar de overwinning te schieten. Zo konden beide ploegen nog de overwinning claimen, maar als de leidsman ter plekke de daad bij het nawoord gevoegd had, was de volgende uitval van Barendrecht niet ontstaan. Achteraf moesten de twee clubs zich dus tevreden stellen met de 2-2, wat gezien de veldverhoudingen over de gehele wedstrijd ook wel terecht was.

Eerste punt ooit tegen Barendrecht
Daarmee behaalde DVS het eerste punt ooit tegen Barendrecht in een overigens korte gemeenschappelijke geschiedenis. Die begon in ’15-’16 na het debuut van de geelzwarten in de Topklasse met een 5-2 eindstand in Barendrecht, dat toen nog een klein maatje te groot was. Ook in Ermelo waren de roodwitten met 1-4 te sterk. De hernieuwde kennismaking volgde in het eerste coronaseizoen (’19-’20), toen het verweesde DVS na het vertrek van Richard Plug thuis met 0-2 onderuitging tegen de opgeleefde degradant uit de Tweede Divisie. Tot een herkansing kwam het niet meer. Historisch gezien is een 2-2 bij Barendrecht geen slecht resultaat voor de geelzwarten. Zeker niet als de selecties van destijds en nu naast elkaar neergelegd worden. In de Topklasse, maar ook onder Richard Plug bracht DVS een sterkere formatie in het veld dan nu. Zeker nadat de selectie versmald is en voor de aanvulling een beroep gedaan wordt op jongere spelers. Twee daarvan startten doorgans in de basis.

“Voor nu tevreden met 2-2”
Stef was donderdag op de training toch weer geblesseerd geraakt en Nassim viel uit met een lichte verrekking. Zij waren dus niet beschikbaar. We stellen de mensen op, die op dat moment het meest kunnen brengen in die bepaalde wedstrijd of situatie. Quincy is daarin heel betrouwbaar, plichtsgetrouw, werkt hard en is altijd aanspeelbaar. Dat hij vandaag ook nog scoort is fijn voor hem en het elftal. En Ali zit er weer aan te komen; hij was nog niet klaar om negentig minuten te spelen. Ik was wel blij, dat ik hem vandaag op de bank had. Dit was een logische basis.
Organisatorisch stond het wel goed bij ons. De eerste helft hebben we redelijk gespeeld en maakten een goede goal. Quincy dwong die keeper tot een keuze en maakte een goede goal. Wel een beetje uit het niets, want er waren in de eerste helft weinig kansen. Meer zat er ook niet in in de eerste helft. We hebben geen kans weggegeven, maar na die goal hebben we ook niets meer gecreëerd. Gaandeweg zag je toch, dat we niet genoeg druk op de bal hadden. Benna en Quincy moesten best wel veel doen aan de buitenkanten. We wilden de tegenstander dwingen om sneller gedekte mensen aan te spelen. Zij hadden twee spitsen bij elkaar en daar kwam nog heel hoog een middenvelder bij. We werden gedwongen om op onze eigen helft te verdedigen. Het veld werkte ook niet echt mee. Die ondergrond was hard en de bal stuiterde ook heel erg. We hadden moeite om die bal onder controle te houden. Het is geen excuus, maar het voorkwam wel, dat wij ons eigen voetbal konden spelen. Zij zijn daar wat beter aan gewend. Als we de bal veroverden en onze voorwaartsen wilden inspelen, maar die stonden zover terug, dat het meer wegschieten was dan opbouwen. Daarom haalden we Coen terug tussen onze twee centrale verdedigers Tarik en Tim. Toen hadden we het ook wel weer wat beter staan en gingen een soort 5-3-2 spelen. Onze backs konden dan door op hun backs, maar we hadden niet echt veel de bal en niet veel controle aan de bal. Achterin stond het wel beter, maar we misten wel die extra middenvelder. De wedstrijd glipte ook uit onze vingers. In de tweede helft waren we aan de bal ook veel minder dan normaal. Na die 1-1 gingen zij er in geloven. Gezien het wedstrijdbeeld maakten zij misschien ok wel terecht 2-1. Anderzijds maakten wij daarvoor zelf die 0-2 niet met die dubbele schietkans. Gaat die erin, dan is de wedstrijd gespeeld. Ook zij kregen nog die kans op 3-1 en dan is het ook gebeurd, maar Maarten mag als laatste middenvelder op die plek nooit de bal verliezen. Na die 2-1 moesten we toch nog handelen. Tarik ging er geblesseerd af, omdat daar aanvallend ook niets meer vanaf kwam. Hij speelde echt met de handrem erop. Met Jeremy kwam er weer een hele goede opbouwer in. Hij maakt net weer andere keuzes dan Tarik of Tim. Hij neemt ook wat meer risico en kan ook nog versnellen. Hayri kwam voor Maarten, want die was toch wat onzichtbaar. Normaal kan zich vanuit zijn versnelling nog wel eens vrijspelen, maar dat zag je vandaag helemaal niet. Finn ging eraf voor Ali. Nicky ging naar de linkerkant en Coen naar rechts om te kijken of we daar voetballend nog wat konden brengen. Toen gebeurde er toch wel weer wat. De wissels hebben het goed ingevuld en na die 2-2 hadden we ook nog een penalty moeten hebben. De scheidsrechter maakt na afloop nog wel zijn excuses, maar daar hebben we niet zoveel aan. Ik weet niet, waar hij gepositioneerd was, maar die verdediger bracht z’n handen wel omhoog. Na die handsbal wordt het voor ons ook nog penibel. Bij die 2-2 was de vraag, of we die moesten koesteren, maar de groep wilde graag voor de 2-3 gaan. Het is voor een trainer toch wel aardig om te zien, dat je wissels iets teweeg brengen. Dat we die penalty niet kregen, voelde wel als een teleurstelling. Misschien hebben we hier vanmiddag toch wel iets te weinig gehad. En een half uur na de wedstrijd vind ik die 2-2 wel een logische stand. Vooral omdat wij aan de bal vandaag niet ons niveau hebben gehaald, vind ik die 2-2 wel prima. Voor nu moeten we daar tevreden mee zijn.”

Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Tarik Evre (70’ Jeremy Jonker), Tim van de Berg, Finn Kluiver (70’ Ali Akla), Coen Vloedgraven, Lars Dekker, Maarten van Dijk (70’ Hayri Pinarci), Quincy Veenhof, Adriaan Kruisheer, Benjamin Roemeon.

Opstelling bvv Barendrecht: Jeffrey Verkerk, Wouter Rieken, Stanley Husen, Max van Dijk, Kevin Cornet, Ugur Altintas, Joey Jongman (71’ Bart Deprez), Danny Monster, Marouane Bakour, Niels Vorthoren, Romano van der Stoep.

: Dhr. L.P.S. Cairo uit Den Bosch

Scoreverloop: 16’ Quincy Veenhof 0-1, 54’ Ugur Altintag 1-1, 67’ Ugur Altintag 2-1, 86’ Adriaan Kruisheer 2-2.

Resultaat programma 4 december
Door de 2-2 verandert voor geen van beide ploegen iets in de posities op de ranglijst. DVS stond zesde en bleef dat, maar door het puntenaantal van 21 uit nu 13 wedstrijden kwamen de geelzwarten wel naast Harkemase Boys, dat vijfde bleef door een beter doelsaldo. Voor de Ermeloërs is dit het eerste punt in de tweede periode uit twee wedstrijden. Ook Barendrecht heeft in die tweede periode een punt, maar speelde ook nog maar eenmaal. In de reguliere stand stond de roodwitten al op de dertiende plaats boven VVOG, maar nu ook met een punt meer; 14 uit 11.
Dit was de laatste wedstrijd in dit kalenderjaar in de Derde Divisie Zaterdag, maar voor beide clubs volgt er nog een wedstrijd in de KNVB Beker. De Zuid-Hollanders reizen daarvoor op 15 december af naar de Johan Cruyff Arena voor een ontmoeting met de regerend landskampioen Ajax. DVS heeft wat dat betreft wel een reëel perspectief om de achtste finale te halen, als het op 14 december op bezoek gaat bij Achilles Veen. De Hoofdklasser kwam dit weekend niet in actie, maar oefende wel tegen sv TOP en speelde in Oss na een ruststand van 1-2 met 3-3 gelijk tegen de zondageersteklasser.