2 - 6

Unicum F1

F-pupillen zaterdag, F1, Hoofdklasse 3

14 september 2013 10:00

Vandaag en wel zaterdag 14 september was dan eindelijk onze eerste competitiewedstrijd in de voor ons nieuwe Hoofdklasse met Unicum F1 als tegenstander. Door de uitslagen van Unicum in de bekercompetitie wisten we op al dat we een zware dobber aan hun zouden krijgen.

Lisanne Pap
DVS F1 begon een beetje nerveus aan de wedstrijd, we waren duidelijk een beetje onder de indruk van deze grote, sterke jongens. We lieten ons in het begin iets de makkelijk ‘de kaas van het brood eten’. De ene na de andere aanval golfde richting ons doel, maar Lisanne Pap hield dapper stand. Toch wist Unicum in de 8e minuut het veldoverwicht in een doelpunt uit te drukken: 0 – 1. We waren echter niet uit het veld geslagen maar gooide juist langzaam maar zeker de schroom van ons af en gingen steeds beter voetballen.

Thomas alleen voor de keeper…

In de 15e minuut wist Thijn van Wijk met een mooie steekpass Thomas Schepenaar alleen voor de keeper te sturen. Helaas wist Thomas Schepenaar dit keer niet het netje te vinden. Maar het was wel duidelijk dat DVS ook voetballend best wel tegen dit sterke team op kon boksen. Jammer genoeg kregen we vlak daarna de 2e tegengoal. Na een corner van Unicum wisten we de bal niet goed weg te werken en Unicum frommelde de bal achter Lisanne Pap: 0 – 2 in de 17e minuut. Vlak voor rust komt Unicum zelfs op 0 – 3 waarbij de spits van hun met een schitterende lob scoorde.

DVS F1 sterk bezig

In de 2e helft komen we echter met opgeheven hoofd terug en knokken we ons terug in de wedstrijd. We zetten Unicum gelijk onder druk, Thijs van Diermen, Figo Onderweegs en Jochem van de Kamp zorgen er op het middenveld voor dat de bal gelijk wordt terug veroverd van Unicum. En weer wordt Thomas Schepenaar alleen voor de keeper gezet, maar de keeper weet de bal tot corner te verwerken. Dvs neemt de corner kort op Merlijn Verdoorn en hij schiet schitterend de verdiende 1 – 3 binnen. We hebben de smaak te pakken en Unicum weet even niet waar het te zoeken. Vlak nadat we gescoord hebben weten we door goed te jagen op de bal Merlijn Verdoorn vrij te spelen. Jammer genoeg weet hij nu niet de keeper te passeren.

Zou het nog kunnen?

Unicum is inmiddels van de schrik bekomen en begint weer beter te voetballen. DVS F1 weet even niet onder de druk uit te komen, ondanks dat Niels van Essen, Rinze Selles en Thijn van Wijk als leeuwen vechten tegen de snelle en sterke aanvallers van Unicum. En in plaats van dat DVS op 2 – 3 komt, scoort Unicum de 1 – 4! Het spel golft nu op en neer en waar Lisanne Pap afgelopen woensdag niets te doen had, kan ze nu laten zien hoe goed ze kan keepen. Meerdere keren werpt ze zich dapper voor de aanstormende spitsen van Unicum. En weet ze afstandsschoten prachtig uit de goal te boksen. Met een snelle spelhervatting staat ze zelfs aan de basis van de 2e goal van DVS. Lisanne Pap schiet uit op Rinze Selles. Hij tikt het balletje door op Figo Onderweegs die vervolgens een perfecte steekpass geeft op Merlijn Verdoorn, die koelbloedig afrond op de goal. 2 -4 met nog een minuut of 8 te spelen…, zou het nog kunnen?

Uit een corner van Unicum krijgt Rinze Selles jammer genoeg de bal heel ongelukkig op zijn achterhoofd en deze rolt achter Lisanne Pap. 2 – 5 voor Unicum. Zij weten dan ook nog vlak voor tijd de 2 – 6 te maken. Misschien een beetje geflatteerd om met deze cijfers te verliezen. DVS F1 heeft laten zien dat we voetballend echt wel mee kunnen doen. Als we met zijn allen knokken voor elkaar en voor de bal hoeven we voor niets en niemand bang te zijn. Volgende week uit naar Lelystad’67 en daar gaan we gewoon de eerste punten van de competitie pakken.