Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo heeft zich in de thuiswedstrijd tegen VVSB een slechte dienst bewezen. Voor de vierde achtereenvolgende keer verloren de geelzwarten van een lager geklasseerde opponent. Het vertoonde spel van de thuisclub in de eerste helft gaf daar nog geen aanleiding toe. Hadden beide clubs voor rust hun kansen optimaal benut, waren de gastheren met een voorsprong de rust ingegaan. Nu werd de thee met een brilstand genuttigd. Evenals een week eerder bij Hoek kregen de Ermeloërs een tegenslag te verwerken in de vorm van een tegentreffer. Die luidde het tweede competitieverlies in 2022 in. Eén punt uit de laatste vier competitiewedstrijden is te weinig voor een club met de ambities van DVS. Het probleem is duidelijk; het scorend vermogen loopt in Ermelo niet in de pas met de voetballende kwaliteiten.
Voor de aftrap van de wedstrijd was al duidelijk, dat Peter Wesselink niet zijn ideale elftal de wei in kon sturen. Het gemis van Adriaan Kruisheer, Nicky van Hilten, Benjamin Roemeon en Ali Akla scheelt natuurlijk meer dan een slok op een borrel. Dat geeft natuurlijk ook de mogelijkheid aan andere spelers om hun kwaliteiten te tonen. Zo speelde Jeremy Jonker op de rechtsbackplaats en nam Kenneth Aninkora de spitspositie in. De laatste was gelukkig wel weer als wisselspeler inzetbaar. Ook VVSB miste twee lang geblesseerden, maar voegde recent met Videira en Blel nog twee nieuwe spelers aan de selectie toe.

DVS haalt te weinig uit eerste helft
Gezien het spelbeeld was een Ermelose voorsprong halverwege logisch geweest. DVS kreeg immers meer kansen dan de gasten uit Noordwijkerhout. Toch had de nummer voorlaatst al heel vroeg in de wedstrijd kunnen leiden, want de directe start van de geelzwarten was nog niet sterk. Na balverlies op het middenveld kon Matthieu van Assem aan een rush beginnen. Lars Dekker voorkwam met een sliding, dat hij ook nog aan een doelpoging toekwam. De secondewijzer had net een tour gemaakt, toen de bezoekers een levensgrote kans kregen. Nieuweling Youssef Blel kon na een goede pass vanaf links afgemeten voorzetten op Raygivano Dompig, die centimeters tekort kwam om de assist van dichtbij binnen te glijden. De inzet ging naast. DVS was nu wakker en antwoordde met een vlammend schot van Lars Dekker even buiten het strafschopgebied. Doelman Ruben Valk, die maandenlang geblesseerd langs de kant moest toekijken, is een goalie, die echt punten pakt voor zijn club. Ook nu had hij een save in huis, waarmee hij een voorsprong voor DVS voorkwam. DVS had nu ook het betere van het spel en kwam in de eerste helft vooral over rechts vaak dreigend door. De tweede kans ontstond echter over links, toen Finn Kluiver Stef Nijland de diepte in stuurde. Die legde af op Kenneth Aninkora, die na zijn balaanname naast schoot. Na weer een goede aanval over rechts in de 14e minuut had Joël Videira een overtreding nodig op Stef Nijland, wat hem ook op geel kwam te staan. Quincy Veenhof belastte zich hiermee, maar schoot naast. Twee minuten later volgde op de pass van Jeremy Jonker op Quincy Veenhof in het strafschopgebied een slim hakje, waardoor Maarten van Dijk, die vooral in de eerste helft sterk speelde, oog in oog met de Noordwijkerhoutse sluitpost kwam te staan.
Ruben Valk gleed al met beide benen naar voren, maar de jonge middenvelder slaagde er niet in om de bal langs de goalie te krijgen. Ook in de 20e minuut was er een goede mogelijkheid voor DVS op de 1-0. Maarten van Dijk opende goed op rechts op Stef Nijland, die doelman Ruben Valk tot zijn tweede grote redding van de wedstrijd dwong. De rebound van Kenneth Aninkora was vervolgens te zacht om de keeper te verontrusten. Ondanks het Ermelose overwicht lag er voor VVSB echter in de 21 minuut perspectief om de score dan wel te openen, toen Dompsig in alle vrijheid vanaf rechts een voorzet kon afleveren. Er waren nog geen ploeggenoten bijgesloten. Een minuut later was het weer aan DVS, toen Stef Nijland Kenneth Aninkora vrij voor het doel zette. De inzet van de spits werd door Ruben Valk gekeerd ten koste van een corner. Uit een goedlopende aanval in de 24e minuut volgend op een hoekschop draaide Coen Vloedgraven de de bal scherp in naar de tweede paal. Op de tribune vroeg iedereen zich af, waarom Tarik Evre die bal niet met het hoofd over de doellijn kon drukken, maar een doelpunt had geen genade gekregen in de ogen van scheidsrechter Spaan.
Zijn assistent stond immers al met de vlag omhoog vanwege buitenspel. Daarna zakte het tempo toch wat in de wedstrijd en ebde het grote overwicht van DVS wat weg. Het bood Raygivano Dompsig in een aanval, die hij zelf opzette na een een-tweetje een goede schietkans. Doelman Daan Huiskamp dook het gevaarlijke schot uit de hoek. VVSB kon er nu ook wat meer uitkomen, maar kwam vooralsnog niet verder dan een drietal hoekschoppen. Daarin assisteerde Quincy Veenhof zijn defensie, door met het hoofd de ballen makkelijk weg te werken. Na de blessure van Maarten van Dijk in de 32e minuut werd het veldspel toch wat minder. De middenvelder heeft een uitstekend oog, waar een bal gaat vallen en reageert dan ook met de juiste timing en passing. Nicky Eekhout ontving ook geel voor de forse overtreding. Verdere kansen bleven nu ook uit tot de rust, die dus met 0-0 inging.

DVS na rust weer geslacht na vroege treffer
Trainer Wilfred van Leeuwen wisselde in de rust. Joël Videira, werd gewisseld voor Enzo Hunting. VVSB had in het tweede bedrijf beter vat op de rechterflank van DVS. Al in de 1e minuut na de hervatting kregen de bezoekers een vrije trap te nemen, die Danny Bakker met precisie naar de tweede paal draaide. Quincy Veenhof hield net een stapje te vroeg in en ook Daan Huisman was daardoor net te laat om de hoek te dichten. Verdediger Obi Onyeike werkte de bal dankbaar binnen, 0-1. DVS liep dus evenals op Zeeuws-Vlaanderen al vroeg in de tweede helft achter de feiten aan. Een tweede tegentreffer bleef de thuisclub vooralsnog bespaard na een uitstekende aanval van VVSB, maar de afronding van Blel werd geannuleerd vanwege buitenspel. In de eerste tien minuten van de tweede helft kwamen de geelzwarten niet toe aan een aanval. Jayson Halman, die disciplinair buiten de basis was gehouden, omdat hij te laat kwam, werd in de 52e in het veld gebracht voor Matthieu van Assem. Tim van de Berg haalde in de 53e minuut met zijn interventie de counter eruit. Twee minuten later leek Kenneth Aninkora los van zijn man, maar een correct ingezette sliding voorkwam, dat hij kon uithalen.
Uit de corner kopte Tim van de Berg vervolgens te zacht in. Met het inbrengen van Ali Akla halverwege het tweede bedrijf hoopte Peter Wesselink voorin wat meer slagkracht te krijgen. De aanvaller ontdeed zich van zijn trainingspak, toen Stef Nijland uit nog altijd lastige hoek na een combinatie een schuitkans kreeg. Dat schot eindigde op de vuisten van doelman Ruben Valk. In de omschakeling werd vervolgens Raygivano Dompsig gelanceerd en kwam alleen voor doelman Daan Huiskamp te staan. De goalie redde nog met de voet, maar DVS kreeg de bal niet weggewerkt. Ook niet na het door Tim van de Berg geblokkeerde schot van Youssef Blel, maar op aangeven van Danny Bakker schoot Jayson Halman schitterend de 0-2 binnen. Ali Akla bracht met zijn invalbeurt wel weer nieuw elan in de Ermelose aanvallen, maar de opgave voor een goed resultaat waren u nog moeilijker. In de 71e minuut bediende Ali Akla na zijn individuele actie Stef Nijland, maar juist nu struikelde de oud-prof in de ‘zestien’, waardoor een vrije schietkans verloren ging. Met nog ruim een kwartier te gaan wisselde Peter Wesselink aanvallend door Nassim El Ablak in te brengen voor Lars Dekker. Ook Tarik Evre ging mee naar voren, wat VVSB mogelijkheden bood in de counter.
DVS kwam niet meer dichterbij, ondanks de goede voorzet van Jeremy Jonker in de 77e minuut, die net aan Maarten van Dijk en Ali Akla voorbij ging. In de 82e minuut schoot Quincy Veenhof te zacht in uit een vrije trap en die van Stef Nijland drie minuten later ging over. Daarmee was het gedaan, terwijl Tarik Evre in de 88e minuut nog een vrije trap met het hoofd uit de bovenhoek haalde. VVSB kon sinds september weer eens een overwinning begroeten, terwijl DVS voor de vierde keer op rij in de competitie niet tot een overwinning kwam.

“Dan moeten die ballen er wel ingeschoten worden”
“We hebben in de eerste helft vier honderdprocentkansen gehad en zij twee. Wat moet je dan nog meer doen” gaf Peter Wesselink in zijn nabeschouwing aan over het eerste bedrijf. “Op de laatste tien minuten van de eerste helft na zijn we gewoon heer en meester. We voetbalden goed, waren constant aan de bal, vinden elkaar makkelijk, we dringen hun terug op eigen helft. Uiteindelijk moet je met twee doelpunten voorstaan. Daar kun je dan van alles van vinden. In de tweede helft krijgen we een tik door die 0-1. Het begon er al mee, dat je daar geen vrije bal moet weggeven. Dat zijn details, maar dan gaat het er ook om, dat je meeloopt met je man.
Die bal valt precies tussen Quincy en keeper in en die speler reageert. Dan zie het bij ons ook weglopen in de zin, dat we die kansen van voor de rust niet meer creëren. We hebben daarna nog wel een paar mogelijkheden gehad op de rand van de ‘zestien’ en het zou wel eens lekker zijn, als er daar eens een van in ging. Buiten de kansen voor hun in de laatste tien minuten voor hun hebben wij echt meer kansen gehad. We hebben er echt alles aangedaan. We hebben hard gewerkt, redelijk veldspel getoond, maar dat was vandaag niet genoeg. Ik vond Kenneth goed een groot gedeelte van de eerste helft; hij viel de tweede helft wat weg en dat heeft met kracht te maken. Hij heeft nog te weinig wedstrijden gespeeld. Ik vond Ali goed invallen; hij brengt wel een extra kwaliteit. Maar wij hebben nu eenmaal niet de spitsen, die heel veel goals maken. We spelen redelijk goed aanvallend voetballen met diepte in ons spel, met ruimte aan de zijkanten, met lopers en veel dynamiek, maar dan moeten die ballen er wel ingeschoten worden. Wij hebben ook vandaag de mooiste kansen gehad. We moeten het weer bij elkaar rapen voor de volgende wedstrijd bij Ter Leede.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre, Tim van de Berg, Fin Kluiver, Maarten van Dijk, Coen vloedgraven, Lars Dekker (73’ Nassim El Ablak), Stef Nijland, Quincy Veenhof, Kenneth Aninkora (67’ Ali Akla).
Opstelling VVSB: Ruben Valk, Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Joël Videira (46’ Enzo Hunting), Wout Heemskerk, Danny Bakker (85’ Tijs Knapp), Lars Rauw, Matthieu van Assem (52’ Jayson Halman), Youssef Blel, Raygivano Dompsig (90’ Brooklyn van Doorneveld).

Scheidrechter: Dhr. S. spaan uit Grootegast

Scoreverloop: 46’ Obi Onyeike 0-1, 67’ Jayson Halman 0-2

Resultaten Derde Divisie 19 februari (speelronde 15; 3e ronde tweede periode):
Met slechts een punt uit de laatste vier ontmoetingen hebben de geelzwarten afscheid genomen van de top in de Derde Divisie. De achterstand op nu één koploper bedraagt al met 21 uit 15 elf punten. Ook in de tweede periode bedraagt de achterstand met 1 uit 3 acht punten op twee leiders. De nederlaag kostte DVS in de reguliere stand een plaats. De Ermeloërs zakten naar de zevende stek. VVSB kon met nu 13 uit 14 nog geen afstand nemen van de voorlaatste plaats, maar heeft wel twee verliespunten dan VVOG een plaats daarboven.
DOVO-Sportlust’46: De kersverse periodekampioen verdedigde de koppositie, maar moest al voor rust in de achtervolging. De druk op DOVO nam toe, maar op de gelijkmaker volgde al snel een nieuwe Veenendaalse voorsprong, waarna de verrassing compleet werd door de uiteindelijk 3-1. Dat kostte Sportlust’46 met 32 uit 15 de kop(positie). De Woerdenaren zakten naar de derde plaats. De thuisclub kwam door de zege nog niet van de vijftiende plaats af, maar heeft met 16 uit 14 nu wel een verliespunt minder dan de nummer 14. Met twee overwinningen in de tweede periode uit evenveel wedstrijden doen de Veense roodwitten volop mee in de tweede periode.
FC Lisse-Harkemase Boys: In een tijdsbestek van een minuut besliste de thuisclub vroeg in de tweede helft de wedstrijd na een kansarme eerste helft. Nog binnen een uur stond het 3-0, waarbij de Harekieten wat terugdeden. Met tien man moesten zij ook de uiteindelijke 4-1 toestaan. FC Lisse is nu met 32 uit 15 alleen koploper en in de tweede periode zijn de geelblauwen na drie wedstrijden nog zonder puntverlies. Harkemase Boys is met een achterstand van 10 punten nog steeds vijfde.
VVOG-Sparta Nijkerk: De medekoploper uit Nijkerk had de beste kans om de score te openen, maar VVOG was zelf ook niet kansloos en nam voor rust een 0-1 voorsprong. De bezoekers kwamen daarna niet verder meer dan 1-1. De rode kaart van Maurice de Ruiter in de slotminuut had geen invloed meer op de score, hoewel hij daarmee wel een veelbelovende aanval voor de thuisclub onderbrak. Hij zal er in de toppers tegen FC Lisse en sportlust’46 niet bij zijn. Door die gelijkmaker liep Sparta wel averij op, aar staat het met 30 uit 15 nog altijd tweede. Voor de Harderwijkers mag het gelijkspel als een winstpunt voelen, maar zij hebben met 14 uit 15 wel een verliespunt meer dan VVSB, dat voorlaatste is.
ODIN’59-Excelsior’31: De Tukkers hebben het altijd moeilijk in Heemskerk en de thuisclub werd al vroeg in het zadel gehesen. Die 1-0 kreeg een goed vervolg, waarna Excelsior’31 iets terugdeed. De marge was halverwege alweer twee en in de tweede helft werd het met nog eens twee treffers nog erger voor de bezoekers. Door de 5-1 groeide de achterstand op de koppositie tot zes punten, maar met 26 uit 15 handhaafden de Rijssenaren zich wel op de vierde plaats. ODIN’59 stapte als nieuwe nummer 13 door de eclatante uitslag over de amateurs van Ajax heen en heeft met hetzelfde puntenaantal, 18 uit 15, nu het beste doelsaldo van de twee. Met een goede reeks van drie overwinningen in de tweede periode volgen de geelblauwen FC Lisse op doelsaldo.
Barendrecht-Ter Leede: De thuisclub beloonde zich voor een goed half uur met twee treffers, maar moesten op slag van rust de aansluiting toestaan. Nadat het ook nog 2-2 geworden was na de thee. Bij die stand ging Ter Leede het meest op zoek naar de winst, maar die kwam met nog eens twee doelpunten wat fortuinlijk bij Barendrecht terecht. Door de 4-2 klommen de Rijnmonders het linker rijtje binnen met 20 uit 15. Dat is een punt minder dan de Sassenheimers, die DVS nog op doelsaldo voor moeten laten gaan.
SteDoCo-Staphorst: met Jorran Schröder heeft de thuisclub natuurlijk een speler van de buitencategorie in huis. Hij maakte al heel vroeg in de wedstrijd gebruik van slecht uitverdedigen. Groots was het daarna allemaal niet aan “de Groeneweg”. De 1-0 bleef staat tot tien minuten voor tijd, waarna SteDoCo de ruimte tegen een naar de gelijkmaker zoekend Staphorst benutte met nog twee doelpunten. Door de 3-0 kwamen de Hoornaars in punten gelijk met DVS, maar zij hebben nog een wedstrijd in te halen en namen de zesde plaats van de geelzwarten over. De Overijsselse club met eveneens nog een wedstrijd te goed viel nu met 19 punten net buiten het linker rijtje.
ACV-Ajax (am): Het veldoverwicht was voor de thuisclub, maar de aanwezige mogelijkheden werden niet benut. Anderzijds stonden de Assenaren ondanks een grote fout in het begin van de wedstrijd geen tegentreffers toe. Door de 0-0 moest ACV wel een plaats inleveren en staat het met 18 uit 14 twaalfde. Ook Ajax moest een positie prijsgeven en staat met evenveel punten, maar een wedstrijd meer gespeeld veertiende.
hsv Hoek-GOES: Voor 900 toeschouwers was wel duidelijk, dat de Zeeuwse derby een prooi voor de thuisclub zou worden. Na een vroeg voorsprong kwam de overwinning nooit in gevaar en deed de rodelantaarndrager bij een 2-0 stand met een schot op de lat bijna wat terug. Steve Schalkwijk deed met zijn 2-0 zijn vorige en voor volgend seizoen nieuwe club extra pijn. Voor GOES bedraagt het gat met VVSB met 6 uit 14 en nog steeds wachtend op de eerste overwinning dit seizoen nu zeven punten, terwijl hsv Hoek het linker rijtje met nu 18 uit 14 wedstrijden (dus evenveel verliespunten als DVS) nadert.