3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo tegen Hercules in oefenpot in tweede helft hard onderuit

DVS’33 Ermelo speelde in aanloop naar de belangrijke inhaalwedstrijd tegen hsv Hoek de laatste oefenwedstrijd thuis tegen de evenknie uit de Derde Divisie Zondag, usv Hercules. De Utrechtse omnisportvereniging was in de Domstad  in de oefencampagne ook al tegenstander van de Ermeloërs met een 4-0 verlies. Nu werd de zondagclub door persoonlijke fouten makkelijk aan een 0-2 voorsprong geholpen na een sterk eerste kwartier van de geelzwarten, In de laatste twintig minuten liep de score nog hoog op. Een eindstand van 1-5 is natuurlijk geen prettige uitslag om aan zo’n belangrijk treffen in Zeeuws-Vlaanderen te beginnen. Dan staat er immers een periodetitel op het spel. Misschien moet dit resultaat dan ook maar gezien worden als de spreekwoordelijke slechte generale.

DVS met minimale afstand de rust in
Met een stevige wind in de rug begon sterk aan het oefenduel en had een behoorlijk veldoverwicht. Die wind was vooralsnog geen vriend, want de diepteballen waren vaak net te ver. De eerste kans van de wedstrijd in de 6e minuut voor de bezoekers na een sterke individuele actie van Omar El Ghazouani, die na de combinatie met Tyrone Fonville van dichtbij de hoek voor het uitzoeken had. Hij mikte echter naast. Kort hierop kreeg Oussama Lahri een schietkans, maar doelman Daan Huiskamp redde met de voet. Uit de tegenaanval haalde DVS een hoekschop. De corner van Jeremy Jonker bood Ali Akla van dichtbij de mogelijkheid om te scoren, maar doelman Pepijn Vonk stond hinderlijk in de weg. Na een kwartier zakte het hoge tempo in de wedstrijd en werd het Ermelose overwicht wat minder. Verder dan een schot van Adriaan Kruisheer in de 17e minuut kwamen de geelzwarten vooralsnog niet. DVS hielp de Utrechters zelf aan een voorsprong, toen Nicky van Hilten in de 21e minuut bij een terugspeelbal Tyrone Fonville over het hoofd zag. De aanvaller, die volgend seizoen het oranje shirt van Sparta Nijkerk zal dragen, liet Daan Huiskamp met een lage schuiver kansloos, 0-1.
Twee minuten later dook Daan Huiskamp met een fraaie save de kopbal van Oussama Lahri uit de hoek. Aan de andere kant kreeg Hercules in de 31e minuut een uitgelezen kans om de score verder op te voeren, toen Rogier Benschop een goede aanval besloot met een uitstekende voorzet. Lahri had de bal simpel voor het inlopen, maar schoot naast. Vervolgens was de gelijkmaker in de 35e minuut dichtbij na een schot van Stef Nijland; verdediger Niek Hogeveld redde echter op de doellijn. In de kansrijke rebound raakte Maarten van Dijk, die de geblesseerde Adriaan Kruisheer in de 32e minuut was komen vervangen, het leer niet goed. Ali Akla manoeuvreerde zich in de 39e minuut in een goede schietpositie, maar trof de goalie. Nicky van Hilten bood Maarten van dijk drie minuten later aan Maarten van Dijk een goede schietkans, maar zijn vizier stond veel te hoog. De mooiste aanval voor de rust was weer van Utrechtse makelij in de slotminuut van het eerste bedrijf, maar de geheel vrijstaande Tyrone Fonville schoot naast.

Hercules neemt in laatste 20 minuten afstand
Met drie wissels begon DVS weer met een overwicht aan de tweede helft. Toch was ook nu de eerste mogelijkheid voor de gasten, toen Fonville in de 49e minuut uit een voorzet van Lars Vermeulen voorlangs schoot. Dat deed Stef Nijland aan de andere kant ook na een combinatie met invaller Kenneth Aninkora. De thuisclub bewees zich tien minuten na de hervatting weer een slechte dienst, toen Tyrone Fonville na verkeerd terug verdedigen het leer in de schoot geworpen kreeg. De hoek om af te ronden was weliswaar moeilijker dan bij de 0-1 en hoewel invaller doelman Jonathan Waterberg zij goal goed verkleinde, was hij met een geplaatst schot in de verre hoek toch gezien, 0-2. Met nog een half uur te spelen wisselde Peter Wesselink nog twee spelers, waarbij onder andere Tarik Evre het veld verliet. DVS zette nog wel aan voor een beter resultaat en de aansluiting kwam er ook in de 63e minuut. Wat invaller Finn Kluiver na zijn opmars over de linkerflank niet lukte en Stef Nijland in de rebound nog niet lukte, dankzij goed keeperswerk van de lange Pepijn Vonk, deed Maarten van Dijk in de derde poging met een boogbal wel, 1-2.
Het geloof in de 2-2 bij DVS was er zeker, maar de 1-3 uit een uitstekende aanval begonnen van achteruit, haalde dat eruit. Invaller Dirk Homoet had de bal bij de tweede paal nog maar simpel voor het intikken. Ook de laatste twee wissels twintig minuten voor tijd hielpen de Ermeloërs niet meer aan een doelpunt, terwijl Hercules die nog verder opvoerde. In de 75e minuut ging een vrije trap links van het strafschopgebied van Oussama Lahri er in een keer in, 1-4. Rogier Benschop maakte het in de 81e minuut met een lob af op 1-5. Verliezen van een goede, technische tegenstander als usv Hercules is geen schande, maar 1-5 is een veel te ruime nederlaag voor een ploeg, die zaterdag in Hoek op de vette Zeeuwse klei wil gaan oogsten. Of moet dit toch gezien worden als een slechte generale.
Scorevoerloop
: 21’ Tyrone Fonville, 0-1, 55’ Tyrone Fonville 0-2, 63’ Maarten van Dijk 1-2, 69’ Dirk Homoet 1-3, 75’ Oussami Lahri 1-4, 81’ Rogier Benschop 1-5.