DVS’33 Ermelo wint tweede helft van De Treffers

Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo speelde dinsdagavond 26 juli voor eigen publiek de tweede oefenwedstrijd van het seizoen ’22-’23 tegen De Treffers uit Groesbeek. De Tweededivisionist toonde zich voor rust een maatje te groot, maar de geelzwarten kwamen na de thee beter uit de verf en wonnen de tweede helft. Het werd na negentig minuten een minimale zege voor de bezoekers.
De Ermeloërs traden voor het eerste bedrijf aan in een op papier sterkere samenstelling dan in de eerste oefenwedstrijd tegen Kon. HFC. Sem de Wit maakte in het hart van de defensie zijn officieuze debuut voor DVS. Onder de lat draaide Body Prinsen opnieuw proef. De Treffers draafde met een behoorlijke selectie op met acht “lage rugnummers”.

DVS in eerste helft onder druk
De bezoekers imponeerden door DVS vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Besselsen uit Barneveld onder druk te zetten. Daar kwamen de geelzwarten nauwelijks onder vandaan. Pas in de 14e minuut plaatste de thuisclub de eerste aanval en hadden tien minuten later pas de eerste doelpoging na een rush van Benjamin Roemeon, die rakelings overschoot. Daarvoor zag het er al dreigend uit voor de goal van Body Prinsen. Na de eerste vijf minuten had het al 0-2 kunnen staan, maar het bleef nog bij 0-1, nadat Coen Maetzdorf in de 4e minuut in de rebound raak gekopt had. Een minuut later werd een treffer wegens buitenspel afgekeurd. Na zo’n kwartier werd de druk wat minder en kwamen de geelzwarten even wat beter in de wedstrijd, maar de Groesbeekse dominantie nam daarna weer toe met voor rust nog drie goede mogelijkheden. De laatste, in de 43e minuut werd benut door Teye ten Den, nadat met 0-2 gerust werd.

DVS na rust beter uit de verf
De Treffers telde acht wisselspelers voor de tweede helft, terwijl bij de Ermeloërs Lars Miedema, Adriaan Kruisheer en Eren Turan Yavuz hun opwachting maakten. De laatste was ruim een half seizoen geblesseerd, maar speelde op een ongewone positie een sterke wedstrijd bij zijn terugkeer. DVS ging nu meer van eigen kracht uit. Dat kwam het Ermelose spel ook ten goede. Het duurde nog tot de 54e minuut, voordat Omar El Ghazouani het Groesbeekse doel voor het eerst onder vuur nam. Nog zonder resultaat, maar een minuut later was de aansluiting er wel. Adriaan Kruisheer schoot een vrije trap van de rand van de ‘zestien’ snoeihard in de kruising, 1-2. De Treffers wisselde in het begin van het tweede kwartier nog vier spelers, waarna DVS dicht bij de gelijkmaker was. Een goede aanval, die begon bij Maarten van Dijk. Benjamin Roemeon kwam echter centimeters  tekort de scherpe voorzet tot doelpunt te promoveren. Ook aan Ermelose kant hadden halverwege de tweede helft drie wissels plaats. Jorick Priem, Lars van Wetering en Freek de Oude kwamen in het veld voor Ali Akla, Omar El Ghazouani en Frank Olijve.
DVS verdedigde in de tweede helft beter en de opbouw van achteruit via de backs was beter verzorgd. Toch zorgde een moment van slecht uitverdedigen in de 72e minuut voor de 1-3. De Treffers schakelde snel om, waarna Tjeu Langeveld doelman Body Prinsen met een strak schot, dat nog iets van richting werd veranderd, kansloos liet. Toch legden de Ermeloërs zich nog niet neer bij een nederlaag, waarbij Lars Miedema (hoekschop) en Lars van Wetering nog net voor het laatste kwartier inging het Groesbeekse doel bestookten. In de 77e was Jorick Priem dicht bij de aansluiting na een uitstekende aanval. De EFC’er draait een trainingsstage bij de Ermelose Derdedivisionist en zal het komende seizoen natuurlijk gewoon voor zijn eigen club uitkomen. De speler overwon al veel niveauverschil van 4e klasse in de jongste jaargang (met een kampioenschap) naar de Tweede Divisie. Het zou mooi geweest zijn, als hij zijn stage had kunnen bekronen met een doelpunt; nu ging zijn inzet net naast. Toch kwam die aansluiting er nog, nadat Body Prinsen daarvoor nog in een een-tegen-een-situatie overeind bleef.  wel toen minuten later, toen Lars van Wetering, vorig seizoen nog in de 2e klasse spelend bij plaatsgenoot FC Horst. Hij vierde zijn terugkeer bij DVS met een prachtig indraaiend schot na een goede kapbeweging, 2-3. Bij die stand bleef het ook, doordat er geen rebound volgde op een hard schot van Adriaan Kruisheer in de slotminuut en Lars van Wetering in de extra tijd net over schoot. Weliswaar een nederlaag, maar gezien het krachtsverschil voor de rust toch een goede uitslag.
Harry Hamstra Cup
DVS vervolgt de oefencampagne in de Harry Hamstra Cup, te beginnen in Spakenburg met een wedstrijd tegen competitiegenoot DOVO. Die wedstrijd begint om 13:00 uur.