DVS’33 Ermelo mag nog hopen op finale na gelijkspel tegen Kozakken Boys

Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo mag na de thuiswedstrijd op woensdagavond nog altijd hopen op de finale voor promotie naar de Tweede Divisie na het gelijkspel tegen Kozakken Boys, maar dan zullen de geelzwarten in de return in Werkendam wel boven zichzelf moeten uitstijgen. De bezoekers stelden zich evenals in de eerste ronde tevreden met een gelijkspel in de veronderstelling, dat het in Werkendam met het thuisvoordeel afgemaakt kan worden. Zeker in de eerste helft domineerden de defensies, zodat er weinig kansen waren. In het eerste half uur deden de Ermeloërs niet onder voor de Tweededivisionist en hadden vroeg in de wedstrijd de voorsprong op de schoen. De Brabanders toonden zich echter fitter, hadden het laatste kwartier een overwicht en zetten dat in de tweede helft voort. Desalniettemin nam DVS vanaf elf meter een voorsprong, die al snel door een fout teniet gedaan werd. Het bleef daarna bij 1-1. Trainer Peter Wesselink ziet nog steeds perspectief. Hij kon in deze wedstrijd niet beschikken over Maarten van Dijk en Hayri Pinarci. Hun plaatsen werden overgenomen door Lars Dekker en Adriaan Kruisheer.

Sterke start DVS voor rust niet beloond
De Ermeloërs begonnen het thuisduel tegen de Tweededivisionist heel sterk en hadden in de 4e minuut op voorsprong moeten komen. Tim van de Berg schoot echter uit een voorzet van Benjamin Roemeon in kansrijke positie over. In de 11e minuut was er weer een mogelijkheid voor de thuisclub na een voorzet van Jeremy Jonker. Hij bereikte Benjamin Roemeon, maar met de sliding van Jeffrey van Nuland werd eerst de bal gespeeld, voordat Benjamin Roemeon mee geveegd werd. Geen overtreding. Daarna namen de bezoekers het heft in handen. Als er geen controle over de wedstrijd is, moet er compact gespeeld worden en dat deed DVS ook prima. In het eerste half uur van de wedstrijd deden de geelzwarten niet onder voor de Tweededivisionist. Die kwam via Gwaeron Stout in de 23e minuut nog wel tot een schot, dat doelman Daan Huiskamp in tweede instantie pakte. In een eerste helft met weinig kansen schoot Quincy Veenhof in de 41e minuut nog wel rakelings over. De rust koerste dus ondanks de energie in de wedstrijd op een brilstand aan.

Kozakken Boys domineert tweede helft
De gasten gingen na rust door, waarmee zij de eerste helft geëindigd waren en drongen DVS terug. Kansen leverde dat vooralsnog niet op. Wel moest Daan Huiskamp in de 54e minuut een schot vanaf de flank van Thomas Marijnissen over de lat tikken. De eerste dreiging was zelfs voor de geelzwarten, maar na de asssistpoging van Ali Akla kon de Werkendamse verdediging in de 56e minuut nog wegwerken. Twee minuten later landde de bal na een schot van Leon Bot boven de Ermelose sluitpost, waarna Tim van de Berg verder opruimde. Toch kwam de Ermelose voorsprong er na een uur voetbal. Na een goede, langdurige aanval van de geelzwarten werd Ali Akla na zijn kapbeweging  binnen de ‘zestien’ onderuit gehaald, waarna scheidsrechter Te Kloeze gedecideerd naar de stip wees. Het slachtoffer benutte de strafschop zelf, 1-0. Na de aftrap veroverde DVS de bal weer heel snel, waardoor Benjamin Roemeon net buiten het strafschopgebied kon aanleggen voor een schot. Dat ging maar net over. Lang kon DVS niet genieten van de voorsprong na een foutieve breedtepass in de 65e minuut van Tim van de Berg, waardoor Mark Veenhoven de bal kon onderscheppen en met zijn assist Johnnie Lommers vrij voor Daan Huiskamp zette. Hij schoot de 1-1 binnen. Het was een stand, waar de Werkendammers wel tevreden waren met de thuisbeurt nog voor de boeg. De beste kans was daarna nog voor de roodwitten, maar het lichte balcontact met het hoofd door Tim van de Berg was in de 86e minuut net voldoende om te voorkomen, dat Johnny Lommers de winnende kon binnenkoppen. Het bleef dus bij 1-1.

Gezien het spelbeeld in het eerste half uur, waarin de Ermeloërs niets voor de Tweededivisionist onderdeden en in de tweede helft verdedigend overeind bleven, ziet DVS-trainer Peter Wesselink nog voldoende perspectief in de return om de finale voor promotie. De bezoekers waren conditioneel het sterkste en menen de klus voor eigen publiek op sportpark De Zwaaier wel af te kinnen maken. Kozakken Boys deed dat namelijk al eerder na een gelijkspel in Woerden in de eerste ronde en versloeg Sportlust’46 thuis met 4-1.

“Alles ligt nog open”
“Het ligt nog helemaal open; we zitten er nog volop in.”, schatte peter Wesselink het perspectief na afloop van de wedstrijd in: “Buiten dat we een uitwedstrijd hebben, is er niets veranderd als voor vandaag. Het is afwachten, of dat voor hun een voordeel is. Tegen Sportlust hebben ze thuis vol druk gezet. Dat zullen ze tegen ons ook gaan doen. Dat hebben ze vandaag bij momenten ook geprobeerd. Zij hebben hier ook meer laten zien dan in de eerste ronde bij sportlust. Ik vond ze ook wat fitter; ze konden het ook wat langer volhouden dan wij. Wat dat betreft, zag het er bij hun wat beter uit dan bij ons. Dat zal er mee te maken hebben, dat zij gewend zijn om met een hoge intensiteit te spelen. Op zich is dat wel te verklaren. In de Derde Divisie worden elk foutje nog niet altijd afgestraft; in de Tweede Divisie wel. Dat neemt niet weg, dat we niet veel hebben weggegeven. We hebben prima verdedigd. Als we niet de controle hadden, bleven we wel compact staan.
Ook jammer, want hoe verder je achteruit gaat, hoe lastiger het is om ballen weer te veroveren. Als die bal dan naar de as gaat, zijn dat de momenten, dat je de bal kan veroveren. Wij zijn toch het liefste aan de bal. Zij maakten ook veel kleine overtredingen; net op de momenten, dat wij konden schakelen. Dan haalden ze de vaart er bij ons uit. Dat hoort er ook bij. Verder is dit een prima uitslag. Met name in de eerste helft waren we aan de rechterkant heel comfortabel. In de tweede helft hebben we niet veel kansen meer gehad. Die van Benna nog kort na die 1-0. Daar ligt ook onze kracht. Maar daar zijn wij toch te weinig geweest. Eigenlijk hebben zij de hele tweede helft wel een overwicht gehad. Wij hadden een paar momenten, dat we voetballend naar hun ‘zestienmeter’ konden. Daar ontstaat ook die penalty uit. Over het algemeen hadden zij wat meer de bal. Dat neemt niet weg, dat we nog volop in de wedstrijd zitten; alles ligt nog open. Zoals het Sportlust is vergaan bij hun, hoeft het natuurlijk nog niet voor ons te gelden.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre, Tim van de Berg, Nassim El Ablak, Quincy Veenhof, Lars Dekker, Adriaan Kruisheer, Ali Akla (72’ Kenneth Aninkora), Stef Nijland, Benjamin Roemeon (87’ Matijs Valstar).
Opstelling Kozakken Boys: Mike van de Meulenhof, Daniël da Silva Mendes), Frenk Keukens, Kaj Ramsteijn, Rochdi Achenteh, Jeffrey van Nuland, Leon Bot, Gwaeron Stout, Mark Veenhoven (72’ Elvio van Overbeek), Jonny Lommers, Thomas Marijnissen.

Scheidsrechter: dhr. J. te Kloeze uit Middenmeer

Scoreverloop: 61’ Ali Akla (pen.) 1-0, 65’ Johnny Lommers 1-1

Zaterdag 18 juni return in Werkendam
De return wordt zaterdag 18 juni in Werkendam gespeeld. Die wedstrijd op sportpark De Zwaaier begint om 15:00 uur. De winnaar van deze dubbel ontmoet de winnaar van GVVV-HSC’21. In Haaksbergen won GVVV met 1-3 en nam alvast een voorschot op de finale. Op het eigen “Panhuis” starten de Veenendalers derhalve als favoriet. Het is aan DVS om te voorkomen, dat het ene ticket verdeeld gaat worden tussen de twee Tweededivisionisten.

Vier clubs strijden nog om twee plaatsen in de Derde Divisie Zaterdag. VVOG sloeg op de eigen “Strokel” toch nog een marge van twee doelpunten tegen Hoofdklasser sc Feyenoord. De Harderwijkers verdedigen op “Varkenoord” een 3-1 voorsprong. Bij een minimale nederlaag, een gelijkspel of een overwinning handhaven de groenwitten zich in de Derde Divisie.
In Alphen a/d Rijn won rkav Volendam de heenwedstrijd tegen een andere Hoofdklasser. Evenals in de eerste ronde verloor ARC met minimaal verschil. Het is nog niet vanzelfsprekend, dat de Wijdbroeken promoveren, want de ‘Racing’ maakte in de eerste ronde ook al een thuisnederlaag meer dan ongedaan.