Beter DVS’33 Ermelo niet naar finale na nederlaag in Werkendam

Nieuwe Kozakken Stoep 1
4251PN
WERKENDAM
tel. 0183-501770

DVS’33 Ermelo was in Werkendam in de tweede ontmoeting met Kozakken Boys de beter voetballende ploeg, maar moest zich na afloop van het duel tevreden stellen met de complimenten voor het vertoonde spel. Daar waren ook de supporters van de thuisclub het over eens. Een wedstrijd wordt echter beslist door doelpunten en die verzuimden de geelzwarten te maken. Daar waren al in het eerste kwartier meerdere mogelijkheden voor. Nu moesten de Ermeloërs onder tropische omstandigheden een achterstand wegwerken, deden dat ook na rust, maar dat lukte geen tweede keer na een strafschop voor de Tweededivisionist. Het was triest, dat aanvoerder en centrale verdediger Tarik Evre zich in de rust moest laten vervangen. Ook in de tweede helft liet DVS zien minimaal gelijkwaardig te zijn aan de Werkendammers. Na het gelijkspel in Ermelo kwam de equipe van Peter Wesselink en Stevan de Geijter dus net te kort om zich te plaatsen voor de finale voor het laatste ticket in de Tweede Divisie. DVS blijft dus in de Derde Divisie.

Sterke start van DVS voor rust niet beloond
DVS kwam sterk uit de startblokken en kreeg in de 6e minuut al een enorme kans. Uit een afgemeten voorzet van Ali Akla kopte Benjamin Roemeon echter over. Een minuut later verlengde Jeremy Jonker de bal goed op Stef Nijland, die met een beweging zijn man passeerde. Aangezien er nog geen aansluiting voor het doel was, koos hij voor het schot. Dat ging nipt voorlangs. Dat deed Jeremy Jonker ook na een kwartier voetbal na een goede pass van Nassim El Ablak. Ook de vierde mogelijkheid in de wedstrijd was voor de gasten na een assist van Ali Akla op Quincy Veenhof. Hij stond echter te kort op doelman Mike van de Meulenhof om de bal over de sluitpost heen te lobben.  De Tweededivisionist, die degradatie hoopt te ontlopen, had nog niets laten zien. Na een half uur kwam Kozakken Boys iets meer in de wedstrijd. Allereerst kopte Johnny Lommers uit een voorzet van Mark Veenhoven naast, maar nam in de 34e minuut een 1-0 voorsprong. Centrale verdediger Frenk Keukens kopte uit een assist van Thomas Marijnissen fraai met een boog binnen. Alles wat geelzwart lief was juichte vier minuten later, toen Ali Akla prachtig raakschoot, maar de treffer werd geannuleerd omdat er hands aan vooraf was gegaan. Een minuut later beproefde Stef Nijland de Werkendamse keeper tevergeefs met zijn schot. In de laatste minuten van de eerste helft raakte Tarik Evre geblesseerd na een botsing met Lommers. Hij probeerde het tot de rust te rekken, maar het was toen al duidelijk, dat het niet zou lukken om de wedstrijd uit te spelen.

Hoopgevende gelijkmaker na rust niet genoeg
In de rust probeerde de centrale verdediger de blessure eruit te lopen, maar een geëmotioneerde Tarik Evre moest erkennen, dat het niet meer ging. Hij is niet alleen een sterhouder in het hart van de Ermelose verdediging, maar zet de organisatie ook goed neer en coach veel. Maarten van Dijk verving hem. De middenvelder kwam echter niet op de plek te staan, waar hij het meest tot zijn recht kwam. Jeremy Jonker nam de positie centraal in de verdediging in. Het inbrengen van Stijn Schipper was een alternatief geweest, maar dan was de jongeling wel voor de leeuwen geworpen. DVS was in de 51e minuut wel opnieuw het dichtste bij de gelijkmaker, toen doelman Mike van de Keuken een schot van Quincy Veenhof niet goed onder controle kreeg en Benjamin Roemeon en nog net de bal kon wegtikken, voordat Benjamin Roemeon deze kon binnenglijden. Twee minuten later schoot Veenhof  wel met een prachtig schot de 1-1 in
Het was een fraai slot van een langlopende aanval, waarbij Ali Akla de bal gepast breed legde. Nog binnen het uur ging een schot van Adriaan Kruisheer via een ‘Kozak’ naast. In de 66e minuut kreeg Quincy Veenhof een nog veel mooiere schietkans, maar nu schoot hij te wild in, zodat de bal naast ging. Ook nu ging er een goedlopende combinatie aan vooraf, waarbij Lars Dekker subtiel de eindpass gaf. Halverwege de tweede helft kwam Elvio van Overbeek erin voor Marijnissen. In de 74e minuut leek het grootste gevaar na een dieptepass van de thuisclub geweken, toen Tim van de Berg een bal tot corner verwerkte, maar dat bleek de inleiding tot de 2-1. De afgeslagen bal werd door Gwaeron Stout opnieuw ingeschoten en kwam van een meter afstand op de hand van Maarten van Dijk.
Na enige aarzeling legde scheidsrechter Hardeman de bal op de stip. DVS moest opnieuw in de achtervolging na de door Johnny Lommers benutte penalty, 2-1. Nassim El Ablak en Ali Akla verlieten kort hierop het veld voor Finn Kluiver en Kenneth Aninkora. Ook bij de thuisclub vond een wissel plaats; Mark Veenhoven maakte plaats voor Sven van Ingen. Peter Wesselink wisselde daarna in de 83e minuut kort, nadat Quincy Veenhof voor DVS nog over gekopt had, nog aanvallend met Matijs Valstar voor Lars Dekker, maar het mocht niet meer baten. Kozakken Boys kon nog twee keer gevaarlijk inschieten via Daniël da Silva Mendes en Gwaeron Stout en de Ermeloërs kregen in de voorlaatste minuut nog een vrije trap op een mooie plaats recht voor het doel. Stef Nijland schoot in de muur. Het allerlaatste zicht op de gelijkmaker was voor Matijs Valstar, maar hij kon de bal tussen twee Werkendamse verdedigers niet hard genoeg inkoppen. Het bleef dus bij 2-1. DVS moest berusten in het missen van de finale voor een plek in de Tweede Divisie.
Opstelling DVS’33 Ermelo:
Daan Huiskamp, Jeremy Jonker, Tarik Evre (46’ Maarten van Dijk), Tim van de Berg, Nassim El Ablak (77’ Finn Kluiver), Quincy Veenhof, Lars Dekker (83’ Matijs Valstar), Adriaan Kruisheer, Ali Akla (77’ Kenneth Aninkora), Stef Nijland, Benjamin Roemeon
Opstelling Kozakken Boys: Mike van de Meulenhof, Daniël da Silva Mendes), Frenk Keukens, Kaj Ramsteijn, Rochdi Achenteh, Jeffrey van Nuland, Leon Bot, Gwaeron Stout, Mark Veenhoven (79’ Sven van Ingen), Johnny Lommers, Thomas Marijnissen (66’ Elvio van Overbeek).

Scheidsrechter T. Hardeman uit Wijk bij Duurstede

Scoreverloop: 34’ Frenk Keukens 1-0, 53’ Quincy Veenhof 1-1, 76’ Johnny Lommers (pen.) 2-1

Weer derby van de Veluwe
Door de nederlaag van DVS in Werkendam  staat ‘de derby van de Veluwe’ komend seizoen in de Derde Divisie Zaterdag weer op de rol. VVOG handhaafde zich immers door ook de tweede ronde te winnen van sc Feyenoord. Na de 3-1 winst op “De Strokel” stapten de Harderwijkers in Rotterdam opnieuw winnend van het veld (0-1). DVS gaat volgend seizoen oude bekenden als FC Rijnvogels en sv Urk tegenkomen, die als respectievelijke kampioenen van de Hoofdklasse promoveerden. Daar voegde zich ook rkav Volendam bij. Ook dat is een oude bekende van DVS. De Wijdbroeken wonnen het eerste duel al van ARC uit Alphen aan den Rijn met 0-1 en maakten na een 1-2 achterstand nog 2-2. Daarmee is het feest in het wereldberoemde vissersdorp. De profs van de paalstelijke FC promoveerden immers naar Eredivisie en de beloften handhaafden zich in de Tweede Divisie.
Kozakken Boys heeft zich nog niet gehandhaafd; dat speelt nog de finale tegen competitiegenoot GVVV. De Veenendalers wonnen evenals de heenwedstrijd met 3-1 van HSC’21. Die finale wordt op woensdag 22 en zaterdag 25 juni gespeeld. De eerste wedstrijd is in Werkendam.