Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-551003

ACV reisde met een voorsprong van drie punten af naar Ermelo, maar werd achterhaald door DVS’33 Ermelo. Beide clubs bezitten nu evenals nog vijf andere acht punten. De geelzwarten legden de basis voor deze thuiszege in de eerste helft en doorstonden na de rust een fase van druk. Het pleit was beslecht na de tweede Ermelose treffer.
Peter Wesselink had zijn basis in vergelijking met de uitwedstrijd tegen VVOG op drie plaatsen gewijzigd, waarvan twee in de verdediging. Die in de defensie hadden te maken met fitheid. Sem de Wit vormde nu met Tim van de Berg het hart van de verdediging. Lars Huber zat op de bank, omdat de oefenmeester koos voor de fysiek wat sterkere Adriaan Kruisheer. Bij ACV ontbraken twee spelers, namelijk Giovanni Zwikstra en Niels Grevink.

DVS werkt zich voor rust naar voorsprong
Dat ACV niet voor een punt naar Ermelo was gekomen, bleek al wel in de openingsfase. De bezoekers drukten DVS terug, maar dat openingsoffensief duurde maar vijf minuten. Daarna voetbalden de geelzwarten zich daar onderuit en creëerden in de 7e minuut een levensgrote kans. Na langdurig balbezit en rondspelen kon de voorzet van Stef Nijland nog weggekopt worden, maar Gaston Salasiwa pikte de bal op, legde de bal voor doelman Enver Priljić breed op de geheel vrijstaande Adriaan Kruisheer. Die schoot echter over. Het Ermelose veldoverwicht bleef met goed combinatievoetbal, al stond de verdediging van ACV nog te goed om er zich maar zo doorheen te voetballen. De tweede kans voor de wedstrijd was ook voor de gastheren, toen Sem de Wit de bal vanaf eigen helft in de 20e minuut achter der Asser defensie legde. Benjamin Roemeon kwam centimeters tekort om het leer achter keeper Priljić te krijgen. Halverwege het eerste bedrijf kreeg ACV de eerste mogelijkheid van de wedstrijd, nadat de breedtepass van Sem de Wit met veel risico gespeeld werd. Tim van de Berg herstelde, maar de aanval liep door en leverde een corner op. Daaruit schoot Pascal Huser in, maar stond Frank Olijve in de weg.
Het was de enige mogelijkheid voor de blauwzwarten voor de rust. Het was sowieso een helft met weinig kansen. In de 35e minuut bereikte Benjamin Roemeon na een actie op rechts Adriaan kruisheer kort voor het doel, maar Luca Priljić voorkwam een doelpoging met een sliding. De druk van DVS na hierna verder toe en de korte combinaties werden nu ook in ‘de zestien’ van de tegenstander uitgevoerd. Daar was het te druk voor de geelzwarten om af te drukken. De Ermeloërs bleven druk zetten en werden daar kort voor de rust voor beloond. Stef Nijland gooide het leer vanaf links in de 42e minuut afgemeten voor op Ali Akla, die de bal met de rug naar de goal knap aannam en uit de draai voldoende ruimte kreeg om hard in te schieten. Die kwam via de lat weer naar beneden, maar de assistent-scheidsrechter had geconstateerd, dat die de doellijn gepasseerd was, 1-0. Met die stand werd ook gerust.

DVS na rust ondanks druk naar 2-0
De equipe van Peter Wesselink en Stevan de Geijter probeerden het wedstrijdbeeld van de eerste helft voort te zetten en kwam in de eerste vijf minuten tot goede schietkansen. Allereerst schoot Gaston Salasiwa goed in, maar trof de vuisten van Enver Priljić. Ook het schot in de rebound van Stef Nijland werd door de Asser sluitpost gepareerd. Ook Benjamin Roemeon kreeg zijn schot twee minuten later niet langs de goalie. De eerste keer, dat ACV er in de tweede helft uitkwam, was er dreiging, toen Justin Mulder in de 52e minuut vanaf links kon voorzetten, maar Tim van de Berg onderschepte die. Vier minuten later haalde Boy Spijkerman op links de achterlijn, maar doelman Daan Huiskamp pakte de strakke voorzet. Het was een teken, dat de kansen keerden in Ermelo, maar kennelijk nog niet genoeg voor ACV-trainer Ruud Jalving. Met nog een half uur te spelen bracht hij drie verse krachten in; Aleksander Jankovic, Steyn Strijker en Jaap van Dijken namen de plaatsen in van Boy Spijkerman, Arjen Hagenauw en Jim de Leeuw. De wedstrijd kantelde daarna wel, maar verdedigend bleef DVS op de been. De Assenaren vonden de ruimtes tussen de Ermelose linies beter, wonnen op het middenveld ook meer persoonlijke duels, maar kregen geen uitgespeelde kansen. Het bleef vooral bij schoten uit de tweede lijn.
De meeste waren makkelijk houdbaar voor Daan Huiskamp, maar op de inzetten van Strijker in de korte hoek 64e minuut en Lars Dijk twee minuten later richting de verre bovenhoek moest de doelman zich echt inspannen. Dat deed hij met verve. Uit de hoekschop na dat laatste schot schoot Gijs Jaspers in, maar stond Frank Olijve (met de borst) in de baan van het schot. Intussen had Eren Turan Yavuz het veld verlaten voor Nicky van Hilten. De druk van ACV bleef en qua veldverhouding was het wachten op de gelijkmaker. Het bleef echter bij schietkansen voor de bezoekers. Aan de andere kant deed zich in de 73e minuut weer een kans voor DVS voor uit een lange trap van doelman Daan Huiskamp. Adriaan Kruisheer kwam ondanks het hinderen door Priljić wel tot een volley, die over ging. Na het schot van ACV’er Luka Prijic in de 74e minuut lanceerde Stef Nijland invaller Nicky van Hilten, die strak inschoot, maar de inzet wel over de rechter kruising zag gaan. Een minuut later verzond Tapmahoe Sopacua een uitstekende pass op Justin Mulder. De meeverdedigende Ali Akla voorkwam met een sliding op de man, dat de aanvaller het strafschopgebied kon ingaan. Sem de Wit voorkwam met het wegkoppen verder gevaar uit de vrije trap op het randje van de ‘16’. De wissels aan beide zijden rond de 77e minuut zouden in Ermelo’s voordeel uitpakken.
Justin Mulder werd bij de bezoekers vervangen door Mark Jagt en Ali Akla mocht na zijn gele kaart gaan rusten. Omar El Ghazouani was zijn vervanger. In de 82e minuut verliet bij de Assenaren ook nog Lars Dijk het veld voor Nick Westebring. Een minuut later leek een Ermelose aanval afgeslagen, maar verwerkte invaller Jagt de bal niet goed en leverde die in bij Benjamin Roemeon. Die zette met zijn assist Omar El Ghazouani vrij voor het Asser doel en met veel techniek en gevoel lepelde hij het leer over doelman Enver Priljić heen, 2-0. Daarna knakte er wat aan ACV-zijde en verdween alle vertrouwen op nog een punt. De gasten probeerden het nog eenmaal met een voorzet van Jankovic in de slotminuut, maar doelman Daan Huiskamp keek die voorlangs en zag, dat het goed was. De laatste kans was nog voor DVS in de extra tijd. Na een combinatie met Stef Nijland legde Omar El Ghazouani de bal bij de eerste paal, waar Luka Prijic er nog net een voetje voor kreeg, voordat Benjamin Roemeon de bal zou kunnen binnen prikken. De zege voor de geelzwarten was verdiend, omdat de Ermeloërs na de 1-0 halverwege verdedigend de boel goed dichthielden ondanks de druk.
Dinsdagavond voetballen beide clubs in de tweede voorronde van de KNVB Beker en beide ook in de Duin- en Bollenstreek. DVS gaat op bezoek bij FC Lisse en ACV bij FC Rijnvogels. Zaterdag vervolgen zij de competitie. De geelzwarten reizen dan af naar Harkema en de Assenaren ontvangen dan de bekeropponent.
“Ik denk, dat we in de eerste helft terecht op voorsprong kwamen”, aldus DVS-trainer Peter Wesselink: “De eerste zes, zeven minuten waren zij meer aan de bal en moesten wij even zoeken, maar daarna namen wij het over en controleerden de wedstrijd volledig. Wat mij heel erg beviel, was dat we er gelijk druk op hadden, als de bal eruit viel en zij de lange bal moesten gaan spelen. Wij pakten heel veel ballen op en het zag er heel goed uit in de eerste helft. Ik denk ook niet, dat zij voor een punt gekomen waren en dat zij vast veel hoger druk hadden willen zetten, maar zij moesten zich wel terug laten zakken. Dat was zeker onze verdienste. We zaten hartstikke goed in de wedstrijd, hadden misschien niet veel kansen, maar kwamen wel terecht op voorsprong. Wij gaven ook niet veel weg. Verdedigen doe je samen. Ook als je veel de bal hebt, moet je compact spelen en bij balverlies moeten we er gelijk druk op hebben. Daar moeten wij ook veel controle op houden, want wij gaan in onze wedstrijden ook heel veel aan de bal komen dit seizoen. We kwamen in de eerste helft met ons combinatievoetbal ook steeds meer in hun ‘zestien’ en daar willen we heen. Onze middenvelders maarten en Adriaan moeten ook steeds hoger komen te staan en niet teveel inzakken. Dat lukt ook steeds beter. We kunnen dat alleen nog niet een hele wedstrijd volhouden.
Dat het in de tweede helft anders liep, had niet eens zo met hun te maken. Misschien dat zij fitter waren dan wij en het langer vol kunnen houden. Als wij aan de bal niet meer zo goed zijn en die te snel kwijtraken, krijg je zo’n tweede helft als nu. Wij deden in principe niet zoveel anders dan in de eerste helft en zij ook niet, maar wij waren in de tweede helft te gehaast, raakten sneller de bal kwijt en dat nekt je dan. Dan kom je op je eigen helft te spelen en dat wil je niet. Toen kon die 1-1 ook vallen en zat je stoeien met de gedachte om verse wissels te brengen, met name op het middenveld. Toen hebben we ervoor gekozen om Stef naast Adriaan te zetten en twee mensen voorop; Benna en Ali, later Omar en het centrum bij hun maar vrij te laten. Toen zag je ook, dat we eindelijk weer wat gingen voetballen. Doordat we op de as op het middenveld meer mensen hadden, kregen we weer grip op de wedstrijd. Dan krijgen we die kans via Benjamin en maakt Omar het goed af. Hij heeft een goede balaanname, heeft een actie en kan zich ook goed vrijspelen. Dat is wel lekker. Wij zullen fysiek, conditioneel toch nog wat moeten groeien.”
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Eren Turan Yavuz (65’ Nicky van Hilten, 78’ Sem de Wit, Tim van de Berg, Gaston Salasiwa, Maarten van Dijk, Frank Olijve, Adriaan Kruisheer, Ali Akla (78’ Omar El Ghazouani), Stef Nijland, Benjamin Roemeon.
Opstelling ACV:  Enver Spijodic, Jim de Leeuw (58’ Jaap van Dijken), Nande Wielink, Luka, Tapmahoe Sopacua, Lars Dijk (82’ Nick Westebring), Pascal Huser, Gijs Jasper, Justin Mulder (7’. Mark Jagt), Arjen Hagenauw (58’ Steyn Strijker), Boy Spijkerman (58’ Aleksandar Janković).

Scheidsrechter: dhr. S. Veekamp uit Enschede

Scoreverloop: 42’ Ali Akla 1-0, 83’ Omar El Ghazouani 2-0.

Resultaten Derde Divisie Zaterdag 17 september (speelronde 6):
De koppositie is gewijzigd, maar Veenendaal regeert nog steeds de Derde Divisie Zaterdag. Het verschil tussen de derde- en de veertiende plaats bedraagt slechts vier punten. Daar precies tussenin bevinden zich DVS en ACV met 8 uit 6; de Ermeloërs op basis van doelcijfers nog net binnen het linker rijtje en de Assenaren op de twaalfde. De rodelantaarndrager zag het gaatje met de slechtste herkanser toenemen tot vijf punten.
FC Rijnvogels-DOVO: De Veenendalers koesteren de koppositie in de wetenschap, dat dat ook maar zo over kan zijn. De promovendus uit Katwijk a/d Rijn voelt zich voetballend niet minder dan de opponenten in de Derde Divisie, maar belonen zich nog niet altijd. Met een grote dosis strijdlust gekoppeld aan het voetballend vermogen werd de koploper onttroond. De 1-0 voorsprong halverwege de eerste helft bleek nog niet genoeg. In de tweede helft kon het alle kanten op en bleven de drie punten na een gouden wissel na de 1-1 op “De Kooltuin”. Daarmee werd DOVO van de kop verdreven, maar volgt de nieuwe lijstaanvoerder GVVV een week voor de Veense derby met 12 uit 6 op een punt. FC Rijnvogels heeft hetzelfde puntenaantal als DVS en staat dertiende.
GVVV-VVOG Harderwijk: Als ‘gevallen” Tweededivisionist zijn de Veenendalers met hun huidige selectie de te kloppen ploeg. VVOG nam door een wereldgoal van oud-DVS’er Yasin Kurt een 0-1 voorsprong, maar de titelpretendent had de schade voor rust al gerepareerd. Dat had zelfs al een voorsprong kunnen zijn, maar die kwam pas tot stand met twee doelpunten in de slotfase, doordat de Veenendalers over de langste adem beschikten. Door de 3-1 en de nederlaag van aartsrivaal DOVO nam GVVV met 13 uit 6 de koppositie over. VVOG zakte met 6 uit 6 naar de zestiende plaats.
Sv Urk-Harkemase Boys: Veel strijd op “De Vormt” tussen een goed ingespeelde thuisclub en de bezoekers, die na veel spelerswisselingen en een rommelige voorbereiding de juiste vorm nog moet vinden. Urk kreeg de eerste nederlaag te slikken en de Harekieten hervonden zich juist enigszins met de voorgaande zege. Het kon alle kanten op, maar met een doelpunt voor rust en een benutte strafschop in de tweede helft diende de tweede overwinning zich aan. De jacht op de aansluiting bood Harkemase Boys de ruimte en die werd diep in de extra tijd benut. Een 0-3 overwinning voor de Bosk-bewoners, die nu een punt achterstand hebben op DVS en vijftiende staan. De Urkers zijn een van de vier clubs met 10 uit 6 en staan daarmee vijfde.
Hsv Hoek-Sparta Nijkerk: De bezoekers beloonden zich voor de rust niet voor het veld- en kansenoverwicht en betaalden daar uiteindelijk de tol voor. De Zeeuws-Vlamingen kwamen in de tweede helft beter voor de dag en namen een voorsprong. Na de gelijkmaker leek de 1-1 de logische eindstand, maar viel in de slotseconden nog de winnende treffer. Door de 2-1 telt hsv Hoek nu ook 8 punten met een veertiende plaats als gevolg. Sparta Nijkerk heeft van de vier clubs met 10 punten het minste doelsaldo en staat nu zesde. Het gat met de koploper is echter nog in een ronde te dichten.
Barendrecht-ASWH: Met de bezoekers voor de rust als betere ploeg en een daarbij passende 0-1 voorsprong waren de rollen na rust omgedraaid. Dat zorgde voor de gelijkmaker. De 1-1 was ook de meest rechtvaardige eindstand in deze streekontmoeting. Barendrecht zag de achterstand met 10 uit 6 toenemen tot drie punten en staan daarmee vierde, terwijl ASWH het met een puntje minder moet doen en zevende staat.
Excelsior’31-Sportlust’46: Er waren legio mogelijkheden voor de Tukkers om de heel vroege 0-1 achterstand ongedaan te maken, maar zelfs een strafschop was niet aan de thuisclub besteed. De bezoekers beslisten het duel binnen twee minuten in de tweede helft, waarvan de 0-3 uit een penalty. Oud-spits en huidige assistent-trainer Hielke Penterman zal het missen van zoveel opgelegde mogelijkheden met verwondering gadegeslagen hebben. Sportlust’46 achterhaalde de Rijssenaren in punten en ging hen in doelsaldo zelfs voorbij. Met 8 uit 6 staat het achtste. Excelsior’31 staat met evenveel punten elfde.
SteDoCo-Ter Leede: De bezoekers hebben geen kans gezoen om maar een punt toe te voegen aan het schamele aantal van 1. Met lede ogen moest Ter Leede toezien, hoe de constant sterkere thuisclub de score al verder had kunnen op voeren dan de 2-0. Bij die stand had het wellicht weer een wedstrijd kunnen worden, maar de toegekende strafschop werd knap gestopt. Het werd uiteindelijk 3-0 voor SteDoCo, dat met drie punten achter de koploper nu derde staat. De Sassenheimers bezetten de laatste plaats met al vier punten achterstand op de nummer voorlaatst, vijf op de slechtste herkanser en zes op de beste. De eerste veilige plek is al zeven punten weg.
Staphorst-rkav Volendam: Een door personele problemen geplaagde thuisclub keek al halverwege de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan, maar erger werd het niet. Nog voor rust werd de aansluiting gevonden en in het laatste kwartier kwamen de geelblauwen naast rkav Volendam. Door de 2-2 bevinden de “Wijdbroeken” zich nu in een veld van zeven clubs met 8 uit 6 op de tiende plaats. Staphorst is met 5 ui6 voorlaatste, maar heeft slechts drie punten achterstand op de nummer 7.