Verlengde Sportlaan 5
3905AE
VEENENDAAL
tel. 0318-512060

In een midweeks programma in de Derde Divisie Zaterdag speelde DVS’33 dinsdagavond 6 september in de vierde speelronde uit tegen DOVO. Na drie wedstrijden waren de Veenendalers nog zonder puntverlies en leken een abonnement op 3-1 te hebben. De Ermeloërs wachtten nog steeds op de eerste zege en leverde in de voorgaande speelronde een teleurstellende eerste helft. Het werd op “Panhuis” een hemelsbreed verschil. DVS leverde een uitstekende eerste helft en had het duel al voor rust kunnen beslissen. Nu ging de minimale voorsprong halverwege kort na de hervatting al de mist in, maar na een terechte nieuwe voorsprong werd de zege niet meer uit handen gegeven. Het kostte DOVO de koppositie en de geelzwarten kropen vooralsnog naar het linker rijtje, maar dat kan na woensdagavond maar zo weer anders zijn, als de resterende drie wedstrijden uit de vierde ronde gespeeld worden. Voor de Ermeloërs bood het vertoonde spel vertrouwen voor de ‘Derby van de Veluwe’ tegen VVOG op zaterdag 10 september.
Trainer Peter Wesselink greep na de thuiswedstrijd tegen Sportlust’46 weer terug op een 4-3-3 opstelling, waarbij Tarik Evre buiten de ploeg werd gehouden. Frank Olijve stond zodoende weer in de basis voor de defensie. In plaats van Nassim El Ablak begon Gaston Salasiwa in de basis. Vanwege wat lichamelijk ongemak zat ook Adriaan Kruisheer in de dug-out.  Dat gaf Lars Huber speelruimte.
Hoge intensiteit
De wedstrijd kende van meet af aan een zeer hoge intensiteit. Beide clubs probeerden hoog druk te zetten, maar de gastheren slaagden daar nauwelijks in. Het Ermelose middenveld domineerde, de defensie gaf nauwelijks iets weg en de voorwaartsen waren beter bereikbaar dan in de vorige wedstrijd. De stopwatch telde ook slechts zestien tellen, toen DVS de eerste serieuze kans al genoteerd had. Na de lange bal na de aftrap kon Lars Huber op aangeven ban Benjamin al  heel kort na de aftrap vanaf links vrij voor doelman Vrolijk uithalen. De inzet ging echter net voorlangs. De volgende serieuze kans in de wedstrijd deed zich voor na een heel langdurige Ermelose aanval, waarbij Benjamin Roemeon uiteindelijk de voorzet kon geven aan Maarten van dijk, die vanaf links inschoot. Jeroen Vrolijk keerde met de voet. Nadat DOVO een aanval besloten had met een schot van Guido van Dijk, waar doelman Daan Huiskamp weinig moeite had, creëerde het direct hierop de derde kans. Met veel beweging bij DVS bediende Stef Nijland Lars Huber, die een kopie van het schot even daarvoor afleverde. Een minuut later kon DVS omschakelen via Ali Akla en de volgende dreiging voor het Veenendaalse doel deed zich alweer voor. De voorzet van Nicky van Hilten gang echter aan iedereen voorbij. Weer een minuut later probeerde Stef Nijland het met en schot van zo’n 45 meter; dat ging echter over. Daarna luwde de Ermelose storm enigszins.
Dat was ook niet vreemd, want er werd in een moordend tempo gespeeld. DOVO kwam in de 19e minuut aan een dreigend moment toe, toen Nick de Bondt Nick Hak op links had bereikt. Die speelde Nicky van Hilten uit, maar kon door een overtreding niet het Ermelose strafschopgebied ingaan. Nu restte een vrije trap, maar met Oktay Öztürk als nemer is dat altijd dreigend. De tweemansmuur van DVS stond succes in de weg. Na minutenlang balbezit probeerde Benjamin Roemeon in de 25e minuut te penetreren in het volle strafschopgebied en werd net buiten de beruchte lijnen onreglementair gestopt. Er zijn in het geelzwart meerde spelers, die wat met zo’n mogelijkheid kunnen. Wellicht verwachtte de goalie van DOVO een overstapje en vervolgens een goed aangesneden trap van Stef Nijland, maar het was Gaston Salasiwa, die bal op schofthoogte door de muur bij de paal binnenschoot, 0-1. Een meer dan terechte voorsprong. Direct hierna probeerde de thuisclub de bakens te verzetten, drongen DVS even wat terug, maar met de kopkracht van Sem de Wit en Tim van de Berg kwamen de geelzwarten niet in de problemen. Toch waren de Ermeloërs in de 30e minuut weer dreigend, toen Stef Nijland Ali Akla in de vijandelijke ‘zestien’ vond. Nick de Bondt voorkwam, dat de aanvaller na de goede balaanname van dichtbij ook daadwerkelijk kon uithalen. Uit de corner kopte Tim van de Berg net over. Toch kreeg DOVO in de 32e minuut een goede kans om gelijk te maken, toen Frak Olijve de bal van de voet liet pakken. Vanuit de omschakeling kreeg Oktay Öztürk zodoende een schietkans, maar Tim van de Berg zette voldoende druk, waardoor de topscorer in de Veenendaalse gelederen ruim over schoot. Een minuut later deed zich weer een goede kans voor de thuisclub voor, nadat een breedtepass van Lars Huber niet bij een medespeler aankwam. De snelle Lulinho Martins pikte de bal op en legde na een combinatie diagonaal af. Gaston Salasiwa kon net met de punt van de schoen ten koste van een corner voorkomen, dat het ook tot een doelpoging kwam.
DVS zelf zou tot de rust nog tot een gevaarlijke kans komen, toen Maarten van Dijk na langdurig balbezit Lars Huber wegstuurde. Zijn strakke schot richting de linker kruising werd echter door doelman Jeroen Vrolijk knap gestopt. De hoekschop hierop werd afgeslagen en via Lulinho Martins zette de thuisclub nog een keer aan. Uit die aanval kwam Oktay Öztürk nog tot een schot, dat echter ruim over ging. Natuurlijk vrat de speelwijze van de Ermeloërs energie en was dat in de laatste tien minuten van de eerste helft ook niet meer op te brengen. DOVO profiteerde daarvan. Drie minuten later leverde Ali Akla de bal in, waardoor Nick Hak uiteindelijk vrij voor Daan Huiskamp kon uithalen. Het schot ging rakelings naast. Daarmee was de Veenendaalse druk nog niet weg, maar Sem de Wit onderschepte een voorzet van Martins en vervolgens werden drie schoten goed geblokt. Tot de voorlaatste minuut voor rust bleef de schade beperkt tot enkele spelhervattingen. Lulinho Martins zorgde nog in de voorlaatste minuut voor de laatste dreiging, maar dat werd in eendrachtige samenwerking goed dichtgelopen door Sem de wit en Tim van de Berg. De rust ging dus in met een 0-1 stand.

Snel herstel van DVS na vroege 1-1
Waar Florian wolf bij DOVO twee wissels toepaste in de rust, deed Peter Wesselink er een. Ali Akla maakte plaats voor Omar El Ghazouani. Bij de thuisclub bleven Ebbe Wentink en Nick Hak in de kleedkamer achter voor Denis Hettinga en Shaquille Prijor. De laatste toonde zich op de rechterflank een lastige speler voor Gaston Salawisa. Dat bleek al heel vroeg in de tweede helft. Maarten van Dijk speelde Gaston Salawisa in, die goed onder druk gezet werd door de invaller. Ook zijn strakke voorzet was precies, waarna Anil Mercan doelman Daan Huiskamp kansloos liet met zijn beheerste schuiver in de verre hoek, 1-1. De bedoelingen van DOVO waren duidelijk, maar toch namen de Ermeloërs vijf minuten later, in de 52e minuut, opnieuw een voorsprong. Na weer een fase van langdurig balbezit verzond Maarten van Dijk de uitstekende pass op rechts naar Nicky van Hilten, die een dito assist afleverde op Lars Huber. Die schoot snoeihard de 1-2 binnen.
De Veenendalers moesten dus weer in de achtervolging en probeerden in de 57e wat terug te doen met een kopbal van Guido van Dijk, die maar rakelings voorlangs ging. Met nog een 25 minuten te gaan verliet Lulinho Martins het veld voor Hicham Haouat. Even nadat Tim van de Berg al koppend de zoveelste voorzet had weggewerkt,  kon Oktay Öztürk halverwege de tweede helft voorzetten. Daan Huiskamp bokste de bal uit de doelmond, voordat Shaquille Prijor die kon binnen werken. Uit de hoekschop kopt Hicham Haouat over. Hierop luidde Maarten van Dijk met zijn goede pass de aanval in, waaruit Benjamin Roemeon na een combinatie via een Veenendaalse voet naast schoot. Voor het laatste kwartier kwamen Adriaan Kruisheer en Lars van Wetering nog in het veld voor Stef Nijland en Lars Huber. Voor DVS was het al geen zaak meer om eenhoog tempo te draaien, maar een derde Ermelose treffer zou de wedstrijd wel in het slot gooien. De levensgrote kans daarvoor deed zich ook voor in de 79e minuut. De terugspeelbal werd door Lars van Wetering, die niet zelfzuchtig aan Omar El Ghazouani de mogelijkheid bood om af te ronden. Hij schoot echter op de borst van invaller Hettinga, wat de snelheid van het schot remde.
Zodoende kon doelman Vrolijk wonderbaarlijk de zekere winst voor de Ermeloërs op de doellijn nog net voorkomen. Beide trainers gebruikten met nog zo’n acht minuten te gaan hun laatste wisselmoment. Marlon Versteeg en Yannick Zeeman maakten de wedstrijd voor DOVO af voor Nick de Bondt en max de Boer. Benjamin verliet met krampverschijnselen het veld voor Nassim El Ablak. Met het nodige opportunisme zetten de roodwitten nog een slotoffensief in, maar Frank Olijve, Nicky van Hilten en Tim van de Berg werkten alles weg. Waar DOVO in de extra tijd niet verder meer kwam dan een verdwaalde omhaal had DVS nog twee mogelijkheden om de zege zeker te stellen. Allereerst kwam Gaston Salasiwa te laat mee op, waardoor Nassim El Ablak te lang moest wachten met zijn pass en haalde Omar El Ghazouani na een uitstekende actie de achterlijn, maar was de voorzet niet zuiver. Het mocht bij deze stand.
Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Tim van de Berg, Gaston Salasiwa, Maarten van Dijk, Frank Olijve, Lars Huber (74’ Adriaan Kruisheer), Ali Akla (46’ Omar El Ghazouani), Stef Nijland (74’ Lars van Wetering), Benjamin Roemeon (83’ Nassim El Ablak).
Opstelling DOVO: Jeroen Vrolijk Timo Pluk, Ebbe Wentink (46’ Dennis Hettinga), Lars Rebergen, Nick de Bondt (83’ Yannick Zeeman), Max den Boer (83’ Marlon Versteeg), Anil Mercan, Guido van Dijk, Lulinho Martins (64’ Hicham Haouat) , Oktay Öztürk, Nick Hak (46’ Shaquille Prijor).

Scheidsrechter; dhr. W.F. Bronsvoort uit Deventer

Scoreverloop: 26’ Gaston Salasiwa 0-1, 47’ Anil Mercan 1-1, 52’ Lars Huber 1-2.

“Subliem”
Tegen Sportlust’46 zag Peter Wesselink de slechtste eerste helft in twee jaar trainerschap; over de eerste helft tegen DOVO kon de oefenmeester lyrisch zijn “Subliem. Echt subliem. Aan de bal zo goed met veel positiewisselingen, we bleven goed in de organisatie staan, waren balvast en creëerden geweldige kansen. Niet vanuit de omschakeling, maar vanuit ons voetbal. Uiteindelijk kwamen we wel twee keer goed weg vanuit de omschakeling en toen hielpen wij hen zelf bijna in het zadel. Dat was ook inherent aan het feit, dat Lars (Huber) en Maarten heel hoog ging staan en ook Frank hoger ging staan. Dan was je hele as op het middenveld weg. In de tweede helft was het voetbal wat minder, maar hebben we nog wel de beste kansen gehad. We werden in die tweede helft ook iets verder teruggedrukt, maar we hadden zoveel mogelijkheden om het af te maken; om ze pijn te doen in de momenten van omschakeling. Dat werd slecht uitgespeeld, want we hadden de wedstrijd allang in het slot moeten gooien. Dan blijft het penibel, want als zij die hoge bal erin gaan brengen, kan die maar zo vallen.”
Het verschil tussen de voorgaande wedstrijd en die tegen DOVO was immens, maar toch lag dat volgens de DVS-trainer niet aan het spelconcept (5-3-2 tegen Sportlust’46 en 4-3-3 tegen DOVO). Bovendien had de groep nauwelijks op een ander concept kunnen trainen na zaterdag: “Voor mij zat het verschil in het feit, dat iedereen tegen sportlust op 70% voetbalde. Het was warm en dan kan je loom zijn. Je kunt slecht spelen, maar zeg niet, dat het niet duidelijk is. Dat heb ik ook maandagavond met beelden gestaafd, maar in de tweede helft zat veel meer drive en meer druk op de bal. Het ging simpel om de intensiteit. Voor vandaag speelden we weer 4-3-3-, want 5-3-2 tegenover 4-3-3 van DOVO zou voor ons wel eens lastig kunnen zijn. Wij dachten het tegen Sportlust vorig jaar verdedigend nu wat makkelijker te maken. Vooral aan de bal was het zaterdag niet altijd duidelijk. Vandaag was 4-3-3 veel duidelijker. Wij hebben gewoon drie goede centrale verdedigers en we hebben daar ook Stijn (Schippers) nog achter. Ik vind die drie gelijkwaardig. Tarik heeft na zijn blessure nog even wat tijd nodig en die ga ik hem geven. Met die drie kan ik in het centrum ook rouleren. Ook aan de flanken met Nicky en Gaston is het duidelijk. Gaston is een kuitenbijter en is ook heel rustig. Adriaan begon op de bank, omdat hij ’s middags niet lekker was geworden. En ik heb ook wel veel keuze op het middenveld. Met Maarten en Lars (Huber) heb ik ook spelers, die zich goed vrij kunnen spelen met hun dribbel. Daar hou ik van. Ali had na zijn blessurebehandeling in de eerste helft nog steeds last van zijn bovenbeen en werd daarom in de rust gewisseld.”
Toch zag Peter Wesselink, dat zijn ploeg na die uitstekende helft al vroeg de 1-1 moest incasseren: “We kregen de bal niet weg, toen Gaston werd ingespeeld, terwijl hij onder druk stond. Dat was een goede goal van hun, maar we haalden ‘m al weer snel terug. Een harde voorzet van Nicky over de grond, zoals we dat willen en goed ingeschoten door Lars (Huber). Een goede goal. Daarna hebben we nog kans op kans gekregen met Lars (van Wetering) en die hadden wel beter uitgespeeld moeten worden. Het was genoeg voor de drie punten en die winst was volkomen terecht”.