• DVS-TV & DVS-Video

  • Top-en Hoofdsponsors
  • Eerstvolgende wedstrijd
  • Verenigingsponsors
  • Snelkoppelingen
  • Maatschappelijk Partner
  • #WijZijnDVS

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!

Effectief DVS’33 Ermelo ruim langs Barendrecht

DVS'33 Ermelo 1

4 - 0

Barendrecht

Competitie

3e divisie Zaterdag

Datum

12 november 2022 15:00

Scheidsrechter

J. Besselsen

Accommodatie

Sportpark DVS '33
Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

Een effectief DVS’33 Ermelo heeft in speelronde 14 voor eigen publiek Barendrecht met een ruime nederlaag terug naar de Rijnmond gestuurd. De ruststand bood beide clubs nog alle mogelijkheden, maar al ruim voor het verstrijken van de markt gooiden de bezoekers de handdoek al in de ring. Zo begon Hennie in ’t Hof onder het toeziend oog van zijn opvolger met een overtuigende zege aan zijn interim-periode. Met die overwinning naderden de geelzwarten met nog vier evenknieën de koppositie tot op een punt met de topper tegen de koploper op de rol voor zaterdag 19 november. In de tweede periode zijn er nog drie clubs zonder puntverlies na twee ronden, maar door het beste doelsaldo nam DVS de eerste plaats van de Bongerd-bewoners over.
Evenals Barendrecht kon de interim-oefenmeester niet uit een complete selectie kiezen. Adriaan Kruisheer (ziekte), Ali Akla (blessure) en Benjamin Roemeon (naweeën van een ongeval) waren nog niet beschikbaar. Het luxeprobleem met drie gelijkwaardige centrale verdedigers werd opgelost door Tarik Evre als linksback te posteren. Op rechts stond Nicky van Hilten. Verder stond het hetzelfde als tijdens de knappe zege bij FC Rijnvogels.
ta20221211108.jpg
 
DVS met minimale voorsprong de rust in
De twee ploegen tastten elkaar in de beginfase wat af. DVS zette niet zoals gebruikelijk hoog druk, maar liet de opponent wat komen. Het leek of de bezoekers zelfs een licht veldoverwicht hadden. Positioneel stond het goed en de roodwitten vonden elkaar wat makkelijker. Na zo’n tien minuten was duidelijk, hoe de poppetjes stonden en trokken de Ermeloërs het spel wat meer naar zich toe. De eerste grote kans was ook voor de gastheren, toen Stef Nijland zijn ploegmaat Omar El Ghazouani naar de achterlijn stuurde. Uit zijn assist legde Lars van Wetering aan voor een schot. Dat leek via de keeper ook over de doellijn te gaan, maar Stanley Husen haalde de bal nog net weg. De eerste grote dreiging van Barendrecht ontstond in de 19e minuut na balverlies van de geelzwarten, maar Nicky van Hilten voorkwam met een goede sliding, dat Aness Serghini van dichtbij kon uithalen. Een minuut later bereikte Sem de Wit op links de vrijstaande Omar El Ghazouani met een lange bal. Met een actie ging de behendige aanvaller de ‘zestien’ in, waar de meeverdedigende aanvaller Marouane Bakour ongecontroleerd de overtreding maakte.
ta20221211105.jpg
Penalty. Lars van Wetering koos zelf de hoek, maar schoot dermate hard en overtuigend in, dat doelman Bradley van der Meer geen kans had, 1-0. Barendrecht-trainer Leendert van Steensel moest kort daarna zijn eerste wissel plegen; de geblesseerde Gilmaro van der Werp verliet het veld voor Anass Masrhalmi. Nog binnen het half leek DVS de marge te gaan verdubbelen, toen Stef Nijland een vrije trap goed achter de Barendrechtse verdediging legde en Tim van de Berg met een enkele voetbeweging de bal binnen wilde werken. Bradley van der Meer lag goed in de korte hoek. Kort hierna had het druk zetten van Barendrecht succes, waarna Danny Monster links in het strafschopgebied kon uithalen voor een schot. Dat ging echter hoog over. Lars van Wetering bleek in de 34e minuut niet verder te kunnen spelen en werd gewisseld voor Lars Miedema. Even hierna ging Lars Huber het fysieke duel om de bal aan met zijn fysiek sterkere tegenstander en leek als winnaar uit die slag naar voren te komen. De arbiter van dienst constateerde echter een overtreding van de lichtgewicht, waardoor een veelbelovende kans verloren ging. In de 38e minuut kwam Barendrecht nog het dichtst bij een treffer, toen Danny Monster de bal uit een corner kreeg aangespeeld. De indraaiende bal was zeker onder de lat beland, maar doelman Daan Huiskamp had er goed het oog in en tikte het leer over. Het schot van Max van Dijk uit de hoekschop werd goed geblokt door Tim van de Berg, zoals de Ermelose verdedigers in deze wedstrijd allemaal heersten over de Barendrechtse aanvallers.
ta20221211106.jpg
Andersom hadden de bezoekers wel veel moeite met de loopacties van de DVS’ers. Dat bood Lars Miedema nog voor de rust tot tweemaal de mogelijkheid om zijn invalbeurt van glans te voorzien. Als zo vaak in dit duel had Stef Nijland de uitstekende voorassist in huis. In de 42e minuut legde Nicky van Hilten zo de bal afgemeten op het hoofd van ‘de broer van’. Zijn kopbal belandde recht in de handen van de Zuid-Hollandse sluitpost. Een minuut later legde Maarten van Dijk na zijn goed getimede loopactie af op Lars Miedema, die het leer niet vol raakte en slechts een rollertje produceerde. Beide clubs zouden voor de thee nog een kans krijgen en de beste was voor de gasten. Robbert Olijfveld had de bal uit een voorzet van Serghini vrij voor het inkopen en deed dat ook gericht richting de verre hoek, maar net iets te ver, zodat die naast ging. Dat was ook de meest uitgelezen mogelijkheid voor Barendrecht in de gehele wedstrijd. Omar El Ghazouani schoot in de extra tijd op aangeven van Stef Nijland nog voorlangs. De rust ging dus met een minimale voorsprong voor DVS in.
ta20221211107.jpg
 
DVS beslist duel in tweede helft
Aan Barendrecht-zijde maakten Bradley El Idrissi en Olek Mrowicki hun opwachting voor Stanley Husen en Gilmaro van der Plet. De eerste doelpoging na rust was ook in de 53e minuut voor de bezoekers met een schot van Romano van der Stoep, dat naast ging. Twee minuten later lag de bal er aan de andere kant wel in. Tarik Evre stuurde Stef Nijland links langs de lijn weg en zijn voorzet werd door de uitgestoken voet van Lars Miedema onder druk tot doelpunt gepromoveerd, 2-0. Na een kwartier in de tweede helft kwam Barendrecht nog wel dichtbij Daan Huiskamp, maar het boogballetje van Idrissi vormde geen echte bedreiging. De schietkans voor Romano van der Stoep op aangeven van Olijfveld was gevaarlijker. Het vizier stond echter veel te hoog. In de 61e minuut later verzond Omar El Ghazouani de pass, waaruit Stef Nijland zelf niet meer tot een schot kon komen, maar hij kwam nog wel tot de voorzet op Lars Miedema. Via de borst kreeg hij de bal niet meer op het doel. Direct hierna verlengde Frank Olijve een inspeelbal, waardoor Lars Miedema een vrije doortocht had. Hij speelde de bal echter iets te ver voor zich uit, waardoor hij bij het omspelen van de goalie iets te ver naar rechts uitkwam. Zijn inzet ging nog wel op het doel, maar Max van Dijk voorkwam ten koste van een hoekschop, dat de bal ook over de doellijn ging. Daaruit kopte Sem de wit recht in de handen van de doelman. Twee minuten later dacht Stef Nijland aan een passje op links, maar zag de verdediger steeds verder teruglopen en besloot met een strak schot, dat overging. Halverwege de tweede helft moest Daan Huiskamp zijn tweede noodzakelijke redding verrichten, toen Tarik Evre en Aness Serghini uit een diepe bal het luchtgevecht aangingen. De bal werd verlengd en zou bij de paal binnengegaan zijn, maar het handje van de volledig gestrekte Daan Huiskamp voorkwam dat. Nog geen minuut later werd de wedstrijd in het slot gegooid. Omar el Ghazouani stapte over de pass van Stef Nijland heen (die daarvoor nog veel energie stak in het heroveren van de bal), waarna Nicky van Hilten vrij voor doelman Bradley van der Meer opdook.
ta20221211109.jpg
De vaak opkomende verdediger wachtte net lang genoeg om de bal vervolgens langs het standbeen van de goalie in de linkerhoek te plaatsen, 3-0. Daarna gooide Barendrecht de handdoek in de ring, getuige ook de wissel van verdediger Wouter Rieken voor aanvaller Robbert Olijfveld. De invaller zou voorin voor meer druk op de opbouw van achteruit moeten zetten, maar dat bood DVS volop ruimte om te counteren. De Ermeloërs heersten nu. Gaston Salasiwa en Nassim El Ablak kregen nog een kwartier speeltijd voor Omar El Ghazouani en Lars Huber. El Ablak mocht zijn kunsten nu voorin vertonen, maar door de gedwongen wissel van Tarik Evre vier minuten later vanwege een blessure, waardoor Owen Muller zijn officiële debuut in de hoofdmacht voor DVS mocht maken, kwam de gemaakte back toch weer achterin te staan. Barendrecht kwam helemaal niet meer tot aanvallende daden, terwijl de geelzwarten op zoek gingen naar een hogere score. Zo lanceerde Nicky van Hilten in de 83e minuut Stef Nijland, maar die kon doelman Bradley van der Meer nog niet verrassen met zijn stiftballetje. De afvallende bal uit de hoekschop werd vervolgens door Sem de wit via de handschoen van de doelman op de paal geschoten. Lars Miedema en vervolgens Owen Muller doken voor de rebound over de keeper heen. De vierde treffer zou in de voorlaatste minuut alsnog vallen, toen Maarten van Dijk Stef Nijland op links met een afgemeten pass de ruimte in stuurde. Na zijn kapbeweging wipte hij het speeltuig over doelman Bradley van der Meer heen, 4-0. Een overtuigende overwinning voor een effectief DVS.
DSC_4822.jpg
 
“We moeten ons niet rijk rekenen”
In het exitinterview met Hennie in ’t Hof in 2014 werd door de interviewer gesteld, dat hij bij DVS een goed voetballende ploeg achterliet. Natuurlijk was de vraag, wat de Schalkhaarder aantrof bij de start van zijn interim-periode bij de club voor de wedstrijd tegen Barendrecht: “Ik vind het top, wat Peter hier heeft neergezet met nacompetitie voor promotie. Helaas is het gelopen, zoals het gelopen is. Stevan is na het vertrek van Peter begonnen om te werken met zijn ploeg na balverlies. Ik trof een ploeg aan met heel veel kwaliteiten, maar het zoeken is nog naar de speler, die de boel aan de gang kan krijgen, zoals Okan Soykan vroeger. We hebben wel een paar spelers, die dat kunnen. Daar wil ik op voortborduren. Hoe krijg ik een middenveld, dat een overtal creëert. Dan krijg je vanzelf ruimte voorop. Ik vond de achterste vier bij ons geweldig, maar ook een Frank Olijve in het doordekken.”
ta20221211102.jpg
De interim-coach zag DVS al aan het werk tegen toenmalig koploper DOVO: “Ik heb de wedstrijd tegen DOVO gezien, maar ik vond, dat Barendrecht verder was met zoveel kwaliteit. Die gaat zeker bij de bovenste vier meedoen. Zij hebben tegen ons niets afgedwongen met kansen, behalve dan die kopbal in de eerste helft. In deze divisie zijn heel veel ploegen even goed. Ik heb in deze wedstrijd genoeg dingen gezien, waarmee ik aan de gang kan. In deze wedstrijd hebben we voortgeborduurd op het werk van Stevan in balverlies. We hebben nog niet echt kunnen trainer op de dingen, die ik vraag in balbezit. Als trainer kan ik het resultaat niet beïnvloeden. De speelwijze die ik voor ogen heb, moet leuk, goed en succesvol kan zijn. Het is ook in die volgorde. Voor mij begint het met spelplezier. Dan ga je het ook goed uitvoeren en levert het ook succes op; dan komen vanzelf de resultaten. Dit team wil heel veel met elkaar en heeft ook heel veel kwaliteit. Ik heb het ook wel over bereidheid en bekwaamheid. Ik zie bij DVS wel veel bereidheid en ook veel kwaliteiten, maar de bekwaamheid om het samen te doen, kan nog hoger. Door de breedte van de selectie hebben we bij DVS een heel andere dynamiek dan bij DETO, waar ik veel jeugdspelers moest gebruiken. Benna komt zo terug, Ali Akla, Adriaan Kruisheer. Dat levert veel ontevreden spelers op en dat moet je wel managen. Peter heeft het wat dat betreft niet makkelijk gehad.”
ta20221211110.jpg
De start onder Hennie in ’t Hof zorgt voor nieuw elan, maar de oefenmeester weet, dat er nog voldoende werk aan de winkel is. “We hebben nu weer een leuke start gemaakt, maar we moeten ons niet rijk rekenen. Als je tegen Barendrecht achter komt, kan je ook maar zo met 0-3, 0-4 verliezen. We hebben nu vandaag gewonnen van een goede tegenstander en volgende week (tegen koploper GVVV, jt) hebben we weer een heel pittige pot. Noem maar eens een tegenstander in deze divisie, die niet gevaarlijk is. Je moet gewoon trainen op duidelijkheid en herkenbaarheid. Ik wil ook meer aan de gang met het spelen in balbezit en als dat goed staat, staan we ook beter bij balverlies. Ik ben bezig om te kijken, waar je een twee-tegen-een-situatie kan creëren. En dan met welke spelers. Als Stef in goeden doen is, zijn er weinig spelers in deze divisie, die kunnen, wat hij kan.”
De samenwerking met Stevan de Geijter ziet Hennie in ’t Hof positief in. Hij heeft veel waardering voor de assistent-trainer. “ Ik ben hier voor een korte periode, maar heb wel de verantwoordelijkheid voor de ploeg. Dat wil ik samen met Stevan doen, want hij een zeker een veelbelovende trainer. Zijn veldstem is goed, zijn overtuiging is goed en ik ben ook wel benieuwd, waar hij over vijf jaar staat. Stevan en ik hebben ook nog helemaal niet kunnen praten over elkaars filosofie, maar voor deze wedstrijd hadden we apart een opstelling gemaakt en kwamen nagenoeg overeen.”
ta20221211112.jpg
DSC_4789.jpg
DSC00847.jpg
DSC_4813.jpg
Opstelling DVS’33 Ermelo
: Daan Huiskamp, Nicky van Hilten, Sem de Wit, Tim van de Berg, Tarik Evre (79’ Owen Muller), Maarten van Dijk, Frank Olijve, Stef Nijland, Omar El Ghazouani (75’ Nassim El Ablak), Lars van Wetering (34’ Lars Miedema), Lars Huber (75’ Gaston Salasiwa).
Opstelling bvv Barendrecht: Bradley van der Meer, Tim Eekman, Stanley Husen (46’ Bradley El Idrissi), Max van Dijk, Gilmaro van der Werp (25’ Anass Masrhalmi), Romano van der Stoep, Joey Jongman, Danny Monster, Marouane Bakour (46’ Olek Mrowicki), Robbert Olijfveld (69’ Wouter Rieken), Aness Serghini.
 
Scheidsrechter: Dhr. J. Besselsen uit Barneveld.
 
Scoreverloop: 21’ Lars van Wetering 1-0 (pen.), 55’ Lars Miedema 2-0, 68’ Nicky van Hilten 3-0, 89’ Stef Nijland 4-0.
 
Programma Derde Divisie Zaterdag 12 november (speelronde 14; 2e ronde tweede periode):
Door de 4-0 overwinning nam DVS met 6 uit 2 en een doelsaldo van 8-2 de eerste plaats van Barendrecht over in de tweede periode. Ook de koppositie kreeg een nieuwe eigenaar. Er zijn nu liefst vijf clubs met 25 uit 14, die de lijstaanvoerder op een punt achterstand volgen, waaronder dus DVS. Op doelsaldo staan de Ermeloërs nu derde. Barendrecht zakte met 23 uit 14 naar de achtste plaats.
DOVO-Sportlust’46: De Woerdenaren lieten tijdens het bezoek aan de koploper niets aan duidelijkheid te wensen over en leidden het provinciale onderonsje halverwege al met 0-3. Na de 0-4 deed de thuisclub wat terug. Door de 1-4 nederlaag viel DOVO terug naar de zesde plaats als een van de vijf clubs met een punt achter de nieuwe lijstaanvoerder. Ook sportlust’46 kwam op 25 uit 14 en heeft van die vijf clubs het beste doelsaldo.
Sv Urk-GVVV: Tegen de veldverhouding in namen de Veenendalers voor de rust een 0-1 voorsprong. Na de rust kwam de marge tot tweemaal toe op twee en vond de thuisclub even zo vaak de aansluiting. Door de 2-3 en het verlies van twee directe concurrenten na GVVV de koppositie met 26 uit 14 over van aartsrivaal DOVO. Sv Urk heeft evenals de slechtste herkanser 13 punten, maar staat dankzij de doelcijfers op de voorlaatste plaats.
Harkemase Boys-SteDoCo: De thuisclub stapelde tegen de onzichtbare Hoornaars kans op kans, maar het bleef halverwege bij de 2-0, die al binnen tien minuten op het scorebord stond. De bezoekers waren na rust meer zichtbaar, maar de vroege aansluitingstreffer kreeg al direct een Fries antwoord, al snel gevolgd door de 4-1. De jacht op een beter resultaat leverde niet meer dan de 4-2 op. Zodoende zakte SteDoCo met 23 uit 14 naar de zevende plaats. De winst was uitermate welkom voor Harkemase Boys, dat nu twee plaatsen klom, maar met 14 uit 14 nog wel (de beste) herkanser is.
ACV-Sparta Nijkerk: Na een kansarme eerste helft, die een logische stand van 0-0 had, kregen de Nijkerkers een aantal grote kansen, die niet benut werden. Dat deed de thuisclub uit een veel mindere grote kans wel na rust. Het risico, dat de Nijkerkers moesten nemen, bood ACV de ruimte om weg te lopen naar de uiteindelijke 3-0. De vijfde achtereenvolgende zege bracht de Assenaren met 25 uit 14 op doelsaldo op de vierde plek. Sparta Nijkerk is nu met 13 uit 14 de slechtste herkanser.
Ter Leede-FC Rijnvogels: Het werd een boeiende Bollenstreekderby, waarbij de thuisclub de 0-1 achterstand nog wel repareerde. Nog voor de rust liepen de bezoeker weg naar 1-3 en leek het pleit beslecht met 1-4 . Na de 2-4 sloeg de paniek toe bij de Katwijkers, die blij mochten zijn, dat het daarna bij 3-4 bleef. Genoeg om op de vijfde stek gelijke tred te houden met DVS. Ter Leede heeft met 15 uit 14 op de dertiende plaats nog maar een puntje voorsprong op de beste herkanser.
Rkav Volendam-hsv Hoek: De twee clubs waren aan elkaar gewaagd, tot de wissels een kwartier voor tijd. Het duurde niet lang of de 0-1 viel, waarna de Zeeuws-Vlamingen moesten overleven. Dat deden zij. Met de 0-1 sluit hsv Hoek met een van de drie clubs met 23 uit 14 en het slechtste doelsaldo het linker rijtje. Met vijf punten minder voert rkav Volendam het rechter rijtje aan.
ASWH-VVOG Harderwijk: Na een minuut of tien namen de Harderwijkers het heft in handen en gingen rusten met een verdiende 0-2 stand. Tien minuten na de hervatting werd de wedstrijd in het slot gegooid. Een knappe 0-3 overwinning voor de groenwitten. VVOG klom als nieuwe nummer 11 met nu 17 uit 14 niet alleen over deze tegenstander heen, maar liet nog twee andere opponenten onder zich. ASWH staat nu met een punt minder een positie lager.
Staphorst-Excelsior’31: Twee tobbende ploegen ploeterden voort op het moeilijk bespeelbare veld op “Het Noorderslag” De wedstrijd eindigde, zoals die begon. Met de 0-0 schiet geen van beide clubs veel op. De rode lantaarn bleef met 11 uit 14 in handen van Excelsior’31, terwijl de eerste veilige plek van Staphorst met 15 uit 14 niet dichterbij kwam. De geelblauwen kwamen daarmee wel in punten naast Ter Leede.