DVS’33 Ermelo trapt nieuwe seizoen af met 0-0 tegen SteDoCo

Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

DVS’33 Ermelo heeft het seizoen ’22-’23 op 23 augustus voor eigen publiek afgetrapt met een 0-0 tegen SteDoCo en dat was, zeker in het eerste half uur, allerminst bloedeloos. De thuisclub kreeg in de fase de beste mogelijkheden, maar ontsnapte na een half uur aan een achterstand. Het was voor beide ploegen niet mogelijk om nadien dezelfde intensiteit in de wedstrijd te leggen. Daardoor leek het overwicht voor de bezoekers. In het laatste kwartier persten beide clubs er nog alles uit om de drie punten te veroveren. Het bleef dubbelblank.
Peter Wesselink begon achterin met de spelers, die daar in de voorbereiding al veelal stonden, dus met Tim van de Berg en Sem de Wit in het hart van de verdediging, geflankeerd door Eren Turan Yavuz en Maarten van Dijk. Op het middenveld speelden Lars Huber, Frank Olijve en Adriaan Kruisheer. De twee gehaalde spitsen stonden aan de kant; de voorhoede werd immers gevormd door Ali Akla, Stef Nijland en Benjamin Roemeon.

Eerste helft ondanks kansen zonder score
Bij het allereerste bezoek aan Ermelo speelde SteDoCo in de Topklasse (’15-’16) nog met de nodige angst voor Ermelose club en kwam voor een punt. Die kregen de Hoornaars na een late gelijkmaker. De verhoudingen zijn echter gewijzigd en de twee ploegen zijn tegenwoordig goed aan elkaar gewaagd. Van de geelzwarten is bekend, dat zij graag van achteruit opbouwen. De gasten reageerden daarop door van meet af aan hoog druk te zetten. Dat leverde een boeiend wedstrijdbeeld op, mede doordat de Ermeloërs zich daar goed onderuit voetbalden. Sterker nog, de mogelijkheden waren in het eerste half uur voor de gastheren, hoewel Tim van de Berg in de 2e minuut nog wel corrigerend moest optreden na een foutieve breedtepass. Eren Turan Yavuz creëerde in de 3e minuut de eerste kans na een knappe actie. Hij kwam ook nog wel tot een schot, maar dat was een prooi van doelman Maarten de Fockert. Een minuut later gleed Benjamin Roemeon door de Hoornaarse defensie en werd licht in de rug geduwd, nadat hij net het strafschopgebied was binnen gegaan. Te licht volgens leidsman Kuijntjes om een strafschop toe te kennen. SteDoCo liet het hoog druk zetten al gauw na en greep terug op de goede organisatie.
Het duurde vervolgens tot de 12e minuut, voordat DVS opnieuw een kans kreeg. En weer was het een goede actie van Eren Turan Yavuz. Hij ging neer, eer hij tot een doelpoging kwam. Er was echter geen contact, zodat er ook nu geen penalty toegekend werd. Hoewel er niet echt sprake was van een Ermelo’s veldoverwicht, was ook nu in de 22e minuut de volgende kans voor de thuisclub. Na een goede pass van Stef Nijland en dito balaanname van Ali Akla kwam de laatste nog wel tot een schot, maar dat was met links te zacht om de Hoornaarse sluitpost te verschalken. Vier minuten later liet de slim spelende Lars Huber een lage voorzet los, waar geen enkele teamgenoot de voet tegen kon zetten. Zelfs de snelle Benjamin Roemeon niet. Na een geblokt schot van Stef Nijland was het op met de doelpogingen aan Ermelose kant. SteDoCo tekende in de 30e minuut zelfs voor de grootste kan voor de rust na balverlies van de geelzwarten. De in de voorbereiding makkelijk scorende Sjaak Kuyper (voorheen NAC) trof met zijn schot de paal. Vervolgens rolde de bal voor de andere paal net voorlangs. De zware omstandigheden om te voetballen eisten hun tol en in het resterende gedeelte voor de rust kwam geen van beide nog tot een doelpoging. De thee werd dus genuttigd met 0-0.

Ook in mindere tweede helft geen doelpunten
Zowel eerstejaarstrainer Adjei van SteDoCo als Peter Wesselink stuurde voor de tweede helft dezelfde spelers de wei in. De wedstrijd kreeg niet meer die intensiteit, die het in het eerste half uur had. Het meeste balbezit was in het eerste half uur ook voor de bezoekers. Ook de eerste doelpoging was in de 53e minuut voor SteDoCo, nadat de Ermeloërs makkelijk een hoekschop weggegeven hadden. Jesse Wielenga schoot de afvallende bal over. Kort daarop werd Maarten van Dijk gewisseld voor Tarik Evre, die ook zijn plek als rechtsback overnam. Tussen het volgende wisselmoment in de 62e minuut gebeurde er niets. Lars Huber maakte aan Ermelose zijde nu plaats voor Lars van Wetering. Bij SteDoCo kwamen Junior Ebobo en Yannick Cortie in het veld voor Akram Salhi en Sjaak Kuyper. Nadat Frank Olijve in de 65e minuut uit een afvallende bal nog overgeschoten had, kreeg DVS uit een goedlopende aanval een corner. Daaruit leek de kopbal van Tarik Evre in de mêlee van spelers doel te treffen, maar Ali Akla stond in de baan van de inzet. Twee minuten daarna verlegde Ali Akla de bal naar Lars van Weterink, die zijn harde schot gestopt zag worden door een verdediger.
Mocht dat al de hand geraakt hebben, dan rekende de arbiter van dienst hem dat niet aan, aangezien het van heel dichtbij was. In de 71e minuut voelden de roodzwarten zich onrecht aangedaan, toen Junior Ebobo de bal uit een voorzet vanaf links hard inschoot. Volgens de bezoekers was de bal via de lat de doellijn gepasseerd. De kopbal was echter dermate hard, dat voor het blote oog niet te volgen was. Scheidsrechter Kuijntjes en zijn assistent constateerden geen doelpunt. SteDoCo had in die fase zeker druk op de Ermelose defensie, die in de luchtduels echter gewoon overeind bleef. Wel kon Jesse Wielenga een afvallende bal inschieten. Dat schot ging echter naast. In de 77e minuut had de SteDoCo-keeper nog de nodige moeite met een lukrake “stand in de bal” van Lars van Wetering. Hij zag twee minuten later een hakballetje net weinig perspectief in het drukke strafschopgebied achter gaan. Voor de slotfase wisselden beide trainer nog eenmaal. Bij DVS mocht Ali Akla gaan rusten voor Omar El Ghazouani en verving Nicky van Hilten Eren Turan Yavuz, die wel gekroond werd tot ‘Man of the Match’. Een minuut later kreeg Jurian Hobbel nog speeltijd voor Etiën Mariana.
Tussen die twee wisselmomenten volleerde Joran Schröder de bal rakelings over de deklat. Geen van beide clubs had de hoop op de drie punten al opgegeven. Bij SteDoCo mocht Mitchell de Zwart het nog even proberen vanaf de 87e minuut voor Kuypers. Hij schoot direct na een hoekschop bij de eerste paal nog net naast. De laatste mogelijkheden op een zege waren weer voor de thuisclub. In de voorlaatste minuut legde Lars van Wetering op de voor hem kenmerkende wijze ziel en zaligheid in zijn schot na een voorzet van Omar El Ghazouani. Dat ging net naast. De ultieme kans op de winst in de extra was nog voor DVS. Omar El Ghazouani lanceerde Benjamin Roemeon, die centimeters te kort kwam om de uitgelopen doelman Focktert te passeren. Nu verloor de rappe aanvaller de bal nog in de kluts en was de kans voorbij. Beide clubs moesten het dus doen met een 0-0 gelijkspel en daar zat wel rechtvaardigheid in.

“Na een half uur minder intensiteit”
De route naar de Tweede Divisie werd dus ingeslagen met een 0-0 gelijkspel thuis tegen SteDoCo en dat niveau is nog minimaal 33 wedstrijden weg. “Maar we waren zo dichtbij” reageert DVS-trainer Peter Wesselink na afloop van de seizoenouverture desgevraagd, als teruggeblikt wordt op de verloren halve finale voor promotie tegen Kozakken Boys. “Iedereen heeft kunnen zien, dat Kozakken Boys tegen ons door het oog van de naald gekropen is. In Ermelo nog niet zozeer, maar uit wel. Als je die wedstrijd gezien hebt, sloeg die 2-1 nergens op. Ik moet wel zeggen, dat zij met hun wissels sterker werden. Wij konden niet meer wisselen om beter te worden. Door de blessure van Tarik moesten wij met Jeremy toen in het centrum concessies doen. Hij kan daar ook wel spelen, maar bestreek als back de hele rechterflank. Iedereen zei ook, dat er voor ons meer ingezeten had. We waren er echt heel dichtbij.”
Met toch een aantal geblesseerde spelers begon in juli de voorbereiding. “Als trainer was ik blij, dat we na vier weken rust al weer konden beginnen, maar voor de spelers was dat misschien wat anders. Dit was wel kort dag. Voor Tarik was dit misschien onvoldoende tijd om te herstellen en we hadden gehoopt Nicky fit te hebben. Het was wel een tegenvaller, dat we hem er nog niet helemaal bij hadden. We moeten er wel rekening mee houden, dat dat lange seizoen ons nog wel parten kan gaan spelen, gezien de naweeën. Maar je ziet nu wel, dat anderen zich nu weer profileren. Over de wedstrijden in de voorbereiding tegen clubs uit de Tweede Divisie kan je eigenlijk nog niets zeggen. Het gaat erom, dat je spelers veel speelminuten geeft, dat je veel wisselt en experimenteert. Natuurlijk wil je naar een basis toe, maar het is zeker niet zo, dat je met het elftal, dat er nu staat, al volledig klaar bent. We zitten ook nog niet in de fase, dat alles al helemaal duidelijk is. We zoeken nog op de backplaatsen. Het was ook wel duidelijk, dat we tegen SteDoCo met deze achterhoede moesten starten.”
De Hoornaars hebben elk jaar wel een selectie, die om de prijzen kan strijden. Peter Wesselink was niet verrast door de speelwijze van de bezoekers. “We hadden wel verwacht, dat SteDoCo 4-3-3- zou spelen met opkomende backs. Die heb ik aan de linkerkant wel gezien; rechts niet. Ik had ook wel verwacht, dat we veel op de helft van de tegenstander zouden spelen. Wij bouwden van achteruit op en ik had niet verwacht, dat zij zo hoog druk zouden zetten. Daar voetbalden wij ons steeds goed onderuit. Wij moesten veel diepte in ons spel hebben met lopende mensen en dat hebben we in het eerste half uur ook echt goed gedaan. Daar zijn we ook wel gevaarlijk in geweest met kansen. Ook op het spelen op de tweede bal. Behalve hun vrije schietkans op de paal na een half uur hebben wij de beste mogelijkheden gehad. Ali heeft natuurlijk in de eerste helft de beste kans gehad met zijn schot met links vrij voor de goal.
Het eerste half uur was van beide kanten ook het beste. Maar ja, het was wel zwaar om te voetballen en zodoende zag je de intensiteit na een half uur ook wel wegvallen. Daarom brachten wij voor het laatste half uur ook verse krachten in. Lars van Wetering brengt veel energie. Hij is nu ook superfit. Dat de tweede helft van ons wat minder was, had alles met die intensiteit te maken. Het beste was er bij ons fysiek wel af. Dat voelen spelers en dan gaan ze toch wat met de handrem erop spelen, waardoor je minder diepte in je spel hebt, minder sprintmomenten, minder agressiviteit. Daar had het mee te maken”. Voor DVS-TV had de oefenmeester eerder al wel laten weten, dat hij met die 0-0 wel kon leven.

Opstelling DVS’33 Ermelo: Daan Huiskamp, Maarten van Dijk (56’ Tarik Evre), Sem de Wit, Tim van de Berg, Eren Turan Yavuz (82’ Nicky van Hilten), Lars Huber (62’ Lars van Wetering), Frank Olijve, Adriaan Kruisheer, Ali Akla (82’ Omar El Ghazouani), Stef Nijland, Benjamin Roemeon.
Opstelling SteDoCo: Maarten de Fockert, Etiën Mariana (83’ Jurian Hobbel), Ibrahim Touré, Jeffrey van Nuland, Jesse Wielenga, Akram Salhi (62’ Yannick Cortie, Steven Edwards, Elvio van Overbeek, Everon Pisas, Joran Schröder, Sjaak Kuyper (62’ Junior Ebobo).
Scheidsrechter: Dhr. W. Kuijntjes.
Resultaten Derde Divisie Zaterdag 23 augustus (1e speelronde):
Na de eerste speelronde wordt de koppositie verrassend ingenomen door een debutant (daarvan zijn er twee naast een herintreder), direct gevolgd door twee degradanten uit de Tweede Divisie. Aangezien de 0-0 in Ermelo het enige gelijkspel was, vormen DVS en SteDoCo de korte middenmoot, waarbij de negende plaats gegund is aan de bezoekers.
Sv Urk-Sparta Nijkerk: De wedstrijd zal door de debutant tegen kampioenskandidaat Sparta Nijkerk met de nodige spanning tegemoetgezien worden, maar sv Urk haalde alle superlatieven uit de kast voor de eclatante overwinning. Er leek nog weinig aan de hand voor de Nijkerkers na de 0-1 voorsprong in de 2e minuut, maar de thuisclub verhing de bordjes nog voor rust (2-1). Daarna liepen de voormalige eilandbewoners uit naar 5-1 met een prachtig slotstuk van de “verloren zoon” Hessel Snoek. Dat leverde meteen de koppositie op voor de Urkers en daarmee de rode lantaarn voor de oranjehemden.
GVVV-Ter Leede: De Veenendalers zijn dit seizoen de te kloppen ploeg in de Derde Divisie Zaterdag en besefte dat pas halverwege de eerste helft. Toen moest er een 1-3 achterstand weggepoetst worden en daar hielp de aansluiting voor rust bij. Het werd uiteindelijk een regelmatige 5-3 overwinning voor GVVV. Dat zorgde voor een tweede plaats op de ranglijst. Ter Leede hield op basis van de meest gescoorde doelpunten nog vier ploegen onder zich.
Harkemase Boys-ASWH: Winnen op “De Bosk” is geen uitgemaakte zaak voor een bezoekende club; ook niet voor een degradant uit de Tweede Divisie. Dat bleek ook wel, toen de gasten een vroeg voorsprong al direct ongedaan gemaakt zagen worden. Halverwege stond het ook 1-1. De vroege 1-2 in de tweede helft kreeg snel een vervolg. Vervolgens overleefde ASWH het opportunisme bij de thuisclub en had met een strafschop de score nog verder kunnen opvoeren, maar het bleef bij 1-3. Evenals de andere degradant zijn de Ambachters het nieuwe seizoen dus goed gestart. Goed voor een derde plek. Harkemase Boys is een van de drie clubs met een doelsaldo van 1-3 en staat op alfabetische volgorde zestiende.
ACV-DOVO: Wellicht was de thuisclub wel licht favoriet. In de eerste helft waren beide goalies bepalend en zorgden ervoor, dat er met 0-0 gerust werd. De Asser voorsprong werd al snel teniet gedaan en in ondertal moest de thuisclub nog eens twee treffers toestaan. DOVO keerde dus met een 1-3 zege huiswaarts en vindt zich daarmee terug op de vierde plaats. Dankzij het ABC staat ACV nu vijftiende.
Rkav Volendam-VVOG Harderwijk: Ondanks de kansen over en weer stond het halverwege nog 0-0. Het eerste kwartier na rust hetzelfde laken een pak, maar na de 1-0 benutte debutant nog twee kansen. Vijf minuten voor tijd werd het 3-1. Daarna was het pompen of verzuipen voor de thuisclub; het werd het eerste en daarmee meteen de eerste driepunter. Zodoende neemt rkav Volendam de vijfde plaats in. VVOG staat voorlaatste.
Barendrecht-Excelsior’31: Een 0-1 voorsprong ten spijt moesten de Tukkers in de tweede helft een 2-1 achterstand wegwerken. Na de 2-2 leek Excelsior’31 de meeste lucht te hebben en daarmee de meeste kans op de overwinning, maar de Bongerd-bewoners scoorden in de extra tijd nog uit een vrije trap. De 3-2 nederlaag werd in Rijssen als zuur ervaren. Op doelsaldo staat Barendrecht op de zesde plaats. De Rijssenaren staan net onder DVS als nummer 11.
Staphorst-Sportlust’46: al na een kwartier keek de thuisclub tegen een 0-2 achterstand aan. De aansluiting nog voor de rust kreeg ondanks veel strijdlust geen vervolg meer. De drie punten gingen dus mee in de tas naar Woerden. Sportlust’46 neemt dus de zevende plaats in, terwijl Staphorst tevreden moet zijn met een twaalfde stek.
FC Rijnvogels-hsv Hoek: De kampioen van de voorbereiding + een zege in de eerste kwalificatieronde voor de KNVB Beker ging op bezoek in Katwijk a/d/ Rijn direct onderuit. De Zeeuws-Vlamingen werden direct onder druk gezet en het duurde nog lang, voordat de 1-0 viel. Dat bleek wel de eindstand. Herintreder FC Rijnvogels begon het seizoen dus goed en staat met twee punten meer net boven SteDoCo op de achtste plaats. Hoek moet het vooralsnog meet de dertiende doen.